X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, chyba wyłącze telefon. Mam termin na 10 sierpnia a więc za ponad 2 tygodnie, a dziś już odebrałam 3 telefony z pytaniem czy urodziłam i kiedy to w takim razie. Sama chciała bym wiedzieć...to ciekawe ile takich telefonów dziennie będę odbierać w sierpniu...

magda sz, Lady Savage, Cassie_DE, Paula_071, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A czemu tak?
    Tak mi kiedys lekarz mówił ze wtedy sie lepiej rozszerza wszystko ale do konca nie pamiętam to bylo 4 lata temu.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Katarka ja zostanę z Tobą :)

Ja od jutra wieczór mogę rodzic :D Mężowi zacznie sie urlop, więc Mała mogłaby sie wykluć, Mąż wtedy spędzi z Nami więcej czasu :-)

Y, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrzemnelam sie 1,5h ...jak nigdy....
    Kolezanka przywiozla mi posciel dla Klary :)
    Jest piekna!!!
    Za tydzien mam wizyte i po niej planuje juz skrecic lozeczko i ubrac :)

Przeszla u nas burza, troszeczke sie duchota zmniejszyla, zasiadlam wiec na balkonie, bo w domu nie ma czym oddychac.
    Ide poczytac co u was sie dzialo przez caly upalny dzien.

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    O matko, chyba wyłącze telefon. Mam termin na 10 sierpnia a więc za ponad 2 tygodnie, a dziś już odebrałam 3 telefony z pytaniem czy urodziłam i kiedy to w takim razie. Sama chciała bym wiedzieć...to ciekawe ile takich telefonów dziennie będę odbierać w sierpniu...

Ewa nie wiesz co ja mam w szpitalu, dostaje szału, cała rodzina wydzwania codziennie...mam ochotę rzucać telefonem... i co tam i jak tam i kiedy rodzisz? Maja już na świecie? przestałam już odbierać, teraz moją mamę molestują dlaczego nie odbieram i kazałam mówić jej że mam dużo badań i nie mam kiedy odebrać a w wolnym czasie śpię- że kurwa nic się poważnego nie dzieje, a jak urodzę to na bank powiadomię, chyba zapłacę za reklamę przed wiadomościami na tvp - Droga zasrana rodzino- tak MAJA jest już na świecie i mamy się dobrze- teraz proszę dać nam spokój abyśmy mogły się sobą nacieszyć!

niecierpliwa, Cassie_DE, Zetka, maaadzik1207, Paula_071, małaMyszka, mamasia, gianna88, Aga89, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia 34 wrote:
    Hej koleżanki ja dziś dostałam wyznaczony termin cesarki na 7 sierpnia . Na następny czwartek ktg i wizyta u lekarza jeszcze zobaczyć jak z ujsciem bo mam już na pół cm . skurcze mam od czasu do czasu a główkę jak się pcha czuję .

To cesarkujemy razem :)

Zetka, Lady Savage, maaadzik1207, małaMyszka lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my z 10.07

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9de546b825b8.jpg

Cassie_DE, Zetka, Lady Savage, Maniuś, Aska87, Y, Weridiana, małaMyszka, lys, sylwucha89, mamasia, Ewa123, kasiuleek, magda sz, ainer85, gianna88, Pati Belgia, Laura, bosa, Katarka, zabka11 lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzisiaj na wizycie, KTG nie umiala uchwycic maly tak sie wiercil ze nie bylo szans. Na samolocie wszystko ok, wymazu na GBS nie mialam i miala nie bede. USG wszystko ok.
    Morfologia super, Hgb caly czas powyzej 13,5 :)
    Mocz niezmiennie ph4.

Uciekam spac dobranoc!

KasiaeN., Y, Lady Savage, małaMyszka, Paula_071, sylwucha89, mamasia, Ewa123, kasiuleek, magda sz, niecierpliwa, gianna88, Pati Belgia, Laura, bosa, Maniuś, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę na ktg. Chyba będzie cięcie bo są skurcze....

Weridiana, lys, Aska87, Paula_071, sylwucha89, KasiaeN., mamasia, małaMyszka, gosia.b, Ewa123, 0na88, kasiuleek, 5ylwia, maaadzik1207, Y, niecierpliwa, Cassie_DE, gianna88, Pati Belgia, Laura, bosa, Lady Savage, Maniuś, Zetka, magda sz, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor:-)
    Pozdrawiam wszystkich

Ofka Współczuję, pomysl ze moglo byc gorzej, ludzie gina w banalny sposób czasami, twoj maz wyjdzie z tego a wasze malenstwo da Wam sile, dacie rade.

Ja od dwoch dni swietuje kupke o kolorze zoltym i jest coraz bardziej grudkowata , pozbylysmy sie smolki calkowicie ;-)
    przydaly mi sie majtki tena , jedna paczka , duza wygoda
    i chyba zwalczylam nawal , wczoraj byl kryzys

lys, Paula_071, sylwucha89, mamasia, małaMyszka, Ewa123, witaminkab, magda sz, ainer85, AgaSad, Neyla, niecierpliwa, Cassie_DE, gianna88, Laura, bosa, Lady Savage, Maniuś, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o koszule do szpitala to dzisiaj sie smialam ze nie mialam okazji jej zalozyc bo urodziłam w sukience w ktorej przyjechalam :-D

W PL bralam przeciwbolowo ketonal co 6godzin po porodzie i karmilam. Pielegniarka powiedziała ze moge. ..pewnie nie powinnam byla ale przy moim bolu inaczej bym nie wyrobila

Dobrej nocki i szybkich , latwych porodow :-D

małaMyszka, magda sz, Cassie_DE, gianna88, Laura, Lady Savage, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki dziewczyny za te rodzące i te wyczekujące do terminu. U mnie wszystko się poprzestawiało, wczorajszą noc w ogóle nie spałam. Położyłam się koło 6 rano i spałam do 14,30. Wstałam, zjadłam śniadanie, wzięłam prysznic i koło 19 znów poszłam spać. Do tego chyba jakaś alergia się przypałętała, kicham, z nosa katar się leje jak woda. Brzuch mam cały czas twardy, jak kamień, skurcze od czasu do czasu i w ogóle źle się czuję. Mąż nalega żebym spakowała torbę, bo jak się zacznie to nie dam rady. W sumie ma rację, ale no nie mogę się za to zabrać...

małaMyszka, magda sz, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Ja od jutra wieczór mogę rodzic :D Mężowi zacznie sie urlop, więc Mała mogłaby sie wykluć, Mąż wtedy spędzi z Nami więcej czasu :-)
    Ja jutro mam mieć usg to zobaczę co z tym moim leniuszkiem :-) ale generalnie mógłby do końca miesiąca posiedzieć i pierwszego sierpnia się urodzić :-)

małaMyszka, Katarka, Weridiana lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie rodzące i wyczekujące!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys szalona no weź juz spakuj ta torbę :) 10 minut i po bólu :) trzymam kciuki za mobilizację!

lys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla, powodzenia w takim razie, czekam na wieści od Ciebie!

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Ewa123
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaha ewa 10 minut? optymistka :) pewnie z godzinę mi zejdzie

małaMyszka, Ewa123, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ewa nie wiesz co ja mam w szpitalu, dostaje szału, cała rodzina wydzwania codziennie...mam ochotę rzucać telefonem... i co tam i jak tam i kiedy rodzisz? Maja już na świecie? przestałam już odbierać, teraz moją mamę molestują dlaczego nie odbieram i kazałam mówić jej że mam dużo badań i nie mam kiedy odebrać a w wolnym czasie śpię- że kurwa nic się poważnego nie dzieje, a jak urodzę to na bank powiadomię, chyba zapłacę za reklamę przed wiadomościami na tvp - Droga zasrana rodzino- tak MAJA jest już na świecie i mamy się dobrze- teraz proszę dać nam spokój abyśmy mogły się sobą nacieszyć!
    Zgadzam sie mam to samo juz nerwowo nie wytrzymam a do tego jeden dr mowi by rozwiazywac inny by czekac kosmos

małaMyszka lubi tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Amberla Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Rodzimy... Pod kroplowka jestem. Czekamy na wyniki badań, zakładają cewnik i jazda!! Mała waży na Usg ok 3200..

małaMyszka, Paula_071, lys, kasiuleek, AgaSad, Y, Neyla, KasiaeN., gosia.b, niecierpliwa, ekropka, 5ylwia, Cassie_DE, Martucha86, gianna88, Pati Belgia, Laura, bosa, Aska87, 0na88, Lady Savage, jesslin87, magda sz, sylwucha89, chcebycmama, Maniuś, Zetka, Aga89, Katarka, Weridiana, futuremama, zabka11 lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    To Rodzimy... Pod kroplowka jestem. Czekamy na wyniki badań, zakładają cewnik i jazda!! Mała waży na Usg ok 3200..
    Powodzenia!!!! Trzymam kciuki!!! Czekamy na info!!!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 1677 1678 1679 1680 1681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ