X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Amberla!! Gratuluje coreczki! Jak.dobrze ze pojechalas, czasami jednak lepiej nie czekac tylko od razu pakowac sie i jechac:)
    Maluska kruszunka juz na swiecie ;)))

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla szczesciaro, gratuluję! I tak pozytywnie zazdroszczę, że lada chwile dostaniesz córkę :) dobrze, że wszystko dobrze się skończyło. To Córcia całkiem spora, a tak Cię straszyli, że mało przybiera, że młodsza ciąża.. Griszanka, współczuje przygody z rowerzysta. Jakiś wariat :/dobrze, że nic się poważnego nie stało. Kasia-10 godzin parcia zanim jej CC zrobili? O matko.. Współczuję... Nameczyla się bidulka. A moja kuzynka tez urodziła w nocy córeczkę. Uwielbiam takie wieści :)

małaMyszka, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wiecie co, naszła mnie refleksja jak to dobrze mieć takich znajomych. Gdyby nie koleżanka Psioszki to mimo zaplanowanego CC odeslali by ją ze szpitala z kwitkiem, teraz Amberla ma pokój jednoosobowy. Żałuję, że ja nie mam nikogo zaufanego na żadnej porodowce. Na pewno to raźniej kiedy wiesz, że jest ktoś ci przychylny. Szczesciary z Was moje kochane :)

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

Ewa123
  • olinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Amberla gratulacje :) szybka akcja! Teraz życzę żebyś równie szybko doszła do siebie i mogła cieszyć się swoim szczęściem :-*

Olinka, Ofka, Myszka u nas dzisiaj ciąża donoszona :-D która pierwsza urodzi? ;-)
    ja mialam miec w tym tygodniu.... Ale wczoraj dr ozbajmil mi ze ciaza donoszona od,38 skonczone takze jeszcze tydzien. Jak wam pisalam co lekarz to inne zdanie

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla serdeczne gratulacje! dużo zdrówka dla Was dziewczyny :)

Myszka, co za historia z księdzem... nawet chrzest w tym kraju "po znajomosci" załatwiac trzeba - porażka :/

lys gratuluję spakowania torby! wyprzedziłaś mnie, moje rzeczy nadal leżą na kupkach, ale dziś belly pokazuje "spakuj torbę do szpitala" więc posłucham się w końcu :D

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny z szpitalach, wyczekujące, rodzące :)

bosa, małaMyszka, Zetka, lys lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Ofka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrela gratulacje, caluski dla malutkiej.

U nas kolajna noc jeszcze gorsza, ataki kaszlu masakryczne, rano blagalam siostre zeby mnie wziela do szpitala bo kolejnej nocy nie nie wytrzymam. Ale ona mowi ze antybiotyk nie zaczal dzialac, a w szpitalu mi dadza to samo. Mam poczekac. Stracilam glos nic nie moge mowic. Maz nie spi ze mna. Zebra od kaszlu to mi chyba pekaja nie moge sie dotknac. Wypilam cieple mleko, moze maz sie zdrzemniE, potem musze go umyc i dac sniadanie, wyjsc z psem. Siedze w sypialni, bo jak leze to sie dusze, a on w salonie. Martwie sie o malego, ze kaszel mu zaszkodzi, jestem wykonczona, od wypadku nie przespalam ciagiem godziny. Przepraszam ze marudze, Wy tu takie wiesci a ja mecze...

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Pati Belgia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Leżę na poporodowa. Laura urodziła
    się 24.07.2015 o 00.07 w 37+3 wg Usg. Ważyła 2890 50 cm. Dla mnie druga cesarka i po niej o niebo lepsze. Ale ponoć dla lekarza bardzo trudna. Blizna Zaczęła się rozchodzic. Dobrze ze dzisiaj bo za parę dni mogło się nawet tragedia zakończyć. Musieli jakiś Jeszcze mięsień Przeciąć i straciłam Dużo krwi. Mam się bardzo Oszczędzac. Spróbuję się Przespać. Miłego dnia :)
    Gratulacje!!!! Odpoczywaj kochana i sie oszczędzają jak lekarz mowi. Zdrowka dla Ciebie i malutkiej:-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Amberla gratulacje :) szybka akcja! Teraz życzę żebyś równie szybko doszła do siebie i mogła cieszyć się swoim szczęściem :-*

Olinka, Ofka, Myszka u nas dzisiaj ciąża donoszona :-D która pierwsza urodzi? ;-)
    jezeli nie macie zamiaru sie rozpakowac przed 4 to ja;)

małaMyszka, 5ylwia lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to witam :-)

Ależ emocje :-) zaczyna sie i na naszym wątku :-) ja dzis mam wizytę o 15:30 i jestem ciekawa co gin powie, bo czop odszedł wiec moze jakies rozwarcia jest ?;-)

Madziu sz trzymaj sie kochana. Współczuje szpitala ale bedzie dobrze :-)

małaMyszka, Zetka, Weridiana, lys lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj dostałam list od synka:) i powiem Wam, ze w takich chwilach zapomina się o wszystkim:) dla takich chwil warte jest każde poświęcenie:)

15h0fvs.jpg

Ps. Wybaczcie błędy, ale Piotrek nie chodzi jeszcze do szkoły. Pierwsza klasa czeka go od września:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 07:56

aaaaga, bosa, Pati Belgia, Laura, Agaata, Aska87, Lady Savage, małaMyszka, 5ylwia, Y, gianna88, chcebycmama, Zetka, Maniuś, Paula_071, ainer85, Aga89, Katarka, Weridiana, gosia.b, mamasia, witaminkab, futuremama, kasiuleek, zabka11, lys lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla gratulacje kochana szybkiego powrotu do zdrowia czekamy na foty córci
    U mnie noc koszmarna od 1 do 4 w ogole nie spałam mialam jakies dziwne myśli maly nie chciał się ruszyć zgaga paliła no masakra
    O 9 wizytuje 3majcie kciuki

Pati Belgia, Laura, małaMyszka, Maniuś, Zetka, Paula_071, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ambrela gratulacje, caluski dla malutkiej.

U nas kolajna noc jeszcze gorsza, ataki kaszlu masakryczne, rano blagalam siostre zeby mnie wziela do szpitala bo kolejnej nocy nie nie wytrzymam. Ale ona mowi ze antybiotyk nie zaczal dzialac, a w szpitalu mi dadza to samo. Mam poczekac. Stracilam glos nic nie moge mowic. Maz nie spi ze mna. Zebra od kaszlu to mi chyba pekaja nie moge sie dotknac. Wypilam cieple mleko, moze maz sie zdrzemniE, potem musze go umyc i dac sniadanie, wyjsc z psem. Siedze w sypialni, bo jak leze to sie dusze, a on w salonie. Martwie sie o malego, ze kaszel mu zaszkodzi, jestem wykonczona, od wypadku nie przespalam ciagiem godziny. Przepraszam ze marudze, Wy tu takie wiesci a ja mecze...

Ofka, a moze ktos by Wami sie zajal ? W sesie przyjechal pomoc. A to obiad zrobic, z psem wyjsc. Przeciez Ty i Twoj maz musicie dojsc do siebie. Kurcze...

qb3co7ese836ar93.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Zaczynamy dzisiaj 36 tydzień, 9 miesiąc WOW :D

Amberla Gratuluję! Dużo zdrówka dla Was :)

Ja czekam jeszcze tylko na koszule i szlafrok wczoraj zamówiłam, jak tylko przyjdą to wypiorę i pakuję torbę bo gorąco się robi....nigdy nie wiadomo kiedy a za dwa tygodnie ciąża donoszona :)

Magda, Olinka i reszta dziewczyn szpitalnych trzymajcie się!

Miłego dnia dziewczyny!

Pati Belgia, Lady Savage, 0na88, małaMyszka, Maniuś, Paula_071, gosia.b, mamasia, magda sz, Weridiana, kasiuleek, Cassie_DE, zabka11 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ellena Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrela- GRATULUJE coreczki i zycze szybkiego powrotu do zdrowia!

qb3co7ese836ar93.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerla wspaniale wiesci ! witamy kruszynke po drugiej stronie brzuszka ! :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Amberla gratuluję córeczki i życzę szybkiego powrotu do domku. Bardzo się cieszę, że mimo trudności wszystko się udało i tak sprawnie poszło. Najważniejsze, że to już za Wami.

Lys super, że udało Ci się spakować, zawsze to spokojniejsza głowa!

Ciekawe co u Psioszki, bo chyba się nie odzywała oid wczoraj?

No i ciągle czekam na jakąś wiadomość od Euforii, ale już powoli zwątpiłam, że sie odezwie.

U mnie chyba znowu będzie masakryczny upał. Dzisiaj mamy ostatnią szkołę rodzenia, dzisiaj mam też montaż nowych mebli w salonie, przedpokoju i dodatkowe szafki w kuchni. Mazm nadzieję, że będą ładne. Jutro mąż ma zamiar oderwać tapetę w sypialni na jednej ścianie i nakleić taką samą jeszcze raz, bo niestety 2 miesiące temu fachowiec nam to spieprzył i tak czeka na poprawkę. Później mam zamówione pranie kanap i dywanu, chciałabym skończyć szykować pokoik i dopiero będę mogła rodzić. Czyli nie wcześniej niż 8 sierpnia. Chciałabym dotrwać do tego czasu, ale jak będzie to się okaże.

Miłego dnia dziewczyny!

Acha, Ofka, przytulam wirtualnie i mam nadzieję, że mąż w miarę sprawnie dojdzie do siebie. Wiem, że na pewno bardzo Ci trudno jest, ale postaraj się myśleć pozytywnie i trzymaj się tego, że z dnia na dzień z mężem będzie coraz lepiej i będzie sobie coraz lepiej radził sam. Musi być dobrze, nie ma innej opcji. Trzymaj się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 08:31

małaMyszka, Weridiana, lys lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrela gratuluję!! Super!! wieści z samego rana, a też dziś wchodzę na facebooka i przyjaciółka z Francji wysłała mi zdjęcie z USG :3 i wiadomość że Teodor (jej syn) będzie miał rodzeństwo. Ryczę podwójnie. Im bliżej porodu bym robię się bardziej złośnicowa i beksowata.

małaMyszka, Cassie_DE, zabka11 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 15:01

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:

Tak Kochana! Mamy ciążę donoszoną. Namawiam syna, żeby zechciał wyjść przed 10 sierpnia, ale co ja mogę, jak wczoraj na KTG cwaniakował. Chował się, biegał, był raz tu a raz tu hehehehehe śmieję się, że jak będzie to zbicie dwóch charakterów, to jednym słowem mamy przejumane jak nic hehehehehe już mnie ciekawość zżera jak wygląda.

Szkoda mi tylko mojego męża. Biedny rozmawia z nim. Pyta, czy będzie kochał tatę, czy w ogóle go polubi, czy będzie jego kumplem... Strasznie przeżywa teraz. Widzę po nim, że się stresuje.
    Nawet nie porodem, tym co będzie tylko co jeśli małemu się nie spodoba...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla - gratuluję!!! Całe szczęście, że wszystko dobrze się skończyło

Griszanka - zawsze czekaj na policję! Oby cwaniak nie poszedł do lekarza z łokciem, bo dobrzy kumple powiedzą mu, że może jeszcze na Was zarobić i założy Wam sprawę o odszkodowanie. A wtedy będzie słowo przeciwko słowu. Chyba że ktoś jeszcze widział zdarzenie.
    Tym bardziej że mąż nie jechał szybko, uważał, bo pewnie czuł że ten coś wymyśli, to nawet mandatu by nie dostał. Teraz to nawet nie macie gdzie go szukać i z czym iść na policję.

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 1679 1680 1681 1682 1683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ