X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka nauczycie sie siebie , bedzie dobrze :) moze chlopu goraco bylo - bo ja sama najchetniej w nocy bym sie darla w nieboglosy taka upocona bylam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 09:54

małaMyszka, ekropka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super wieści:) to jednak będzie ten seks hehe:))

Niecierpliwa nie powinnaś plamić. Zglos sie na ip lub do swojego gina.

Katarka od krzyża tez sa skurcze. Jak boli krzyż i podbrzusze to od razu brzuch twardnieje...

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    niecierpliwa tyrknij do swojej gin co robic

Moja gin do jutra na urlopie, a w szpitalu zglaszalam, ze plamie po badaniu to lekarka powiedziala, ze tak moze byc.
    Ze mnie caly czas wycieka luteina, tylko ze zawsze to bylo biale, a teraz bezowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 10:06

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaadzik1207 - ja nawet nie wiem, czy mnie w tym czasie boli podbrzusze, ten ból z tyłu pleców na dole po lewej stronie jest tak okropny, że nie wiem, czy coś jeszcze mnie w tym czasie boli. Nawet się zastanawiałam, czy to może nie nerka? Nie wiem...

lb17w98.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka dużo cierpliwości kochana, najgorsze jak dopadnie taka bezsilność.

niecierpliwa tu któraś pisała na dniach, że przy plamieniu jechać to sprawdzić. A jeszcze jak się rozkręca to tym bardziej.

v40cu9h.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to nie żywa krew?

v40cu9h.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Leżę na poporodowa. Laura urodziła
    się 24.07.2015 o 00.07 w 37+3 wg Usg. Ważyła 2890 50 cm. Dla mnie druga cesarka i po niej o niebo lepsze. Ale ponoć dla lekarza bardzo trudna. Blizna Zaczęła się rozchodzic. Dobrze ze dzisiaj bo za parę dni mogło się nawet tragedia zakończyć. Musieli jakiś Jeszcze mięsień Przeciąć i straciłam Dużo krwi. Mam się bardzo Oszczędzac. Spróbuję się Przespać. Miłego dnia :)
    Gratuluję, dobrze, że pojechałas Kochana :-) jeszcze chwila i przyniosą Ci corcie :-) ciekawi mnie tylko wyliczenie tygodnia porodu, piszesz ze 37 i 3 a wg suwaka 38 i 5 ? Skąd taka różnica?

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    ale to nie żywa krew?

Nie, bezowa wydzielina

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka , Mamasia - dziewczyny , teraz wy ;-)

Katarka, mamasia, małaMyszka, 5ylwia lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

Ona88 - trzymaj kciuki, żeby córcia postanowiła dzisiaj wieczorem, że wychodzi :D

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja tez mam taka wydzieline po tych badaniach. I jest jej duuzo. Mi sie wydaje ze to wydzielina z dodatkiem czopa taki mix

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Witam z rana zła jak osa ze bez kija nie podchodzić.

Ambrela gratuluje córeczki. Niech się zdrowo chowa.

Dziewczyny nie pchamy się w kolejkę:) ja tez chce urodzić i to najlepiej dziś bo zwariuje!!!!
    Co się dzieje, że taka zła?

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka bedzie dobrze, te poznawanie siebie potrwa kilka tyg, bylam u znajomej po cc na oddziale poporodowym i dokladnie to samo mowila co Ty, chodzila do poloznych po MM bo nie dawala rady wykarmic glodomorra, po kiku dniach unormowalo sie takze jeszcze chwilkani cycuchy beda pelne mleczka :)

0na88, niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Niecierpliwa ja tez mam taka wydzieline po tych badaniach. I jest jej duuzo. Mi sie wydaje ze to wydzielina z dodatkiem czopa taki mix

Tez tak pomyslalam, bo dzis rano byl tez taki bezbarwny ciagnacy sluz jak kurze bialko, a przez cala ciaze takiego nie mialam

ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Amberla wielkie gratulacje ekspersowa mamusko :*

Kochane wychodze! Ublagalam lekarza zeby przejsc na antybiotyki doustne bo crp mi spadlo. Wlasnie jestem po badaniu i usg, wszystko spoko i wczorajsze ktg tez ok :)
    Mam sie codziennie zglaszac na ktg do przychodni do rozwiana...ale lepsze to niz mieszkanie w szpitalu. Rozwarcie na 2 cm, ale lekarz ktory mnie badal wygladal jak goliat, mial graby jak niedzwiedz wiec nie wiem czy 2 czy wiecej. W kazdym razie powiedzial ze moge skakac w domu i czesto schodzic po schodach i moze zobaczymy sie na porodowce. Maja jest mega wiercipieta bo pepowina jest poskrecana jak sempertyna ale powiedzial ze to nie szkodzi, pytal sie czy czuje te piruety. Waga 3kg tak jak w poniedzialek, dokladnie mi nie zmierzy bo glowa nisko i nie wykonalne to.

Jezus ale sie ciesze wole w domu czekac na porod zdecydowanie!!! To co sie dzieje tu na patologii i na sali przedporodowej nie jest fajne
    Extra, no to teraz mąż musi spełnić obietnice :-P

maaadzik1207, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę zaraz plewić ogródek a potem spacer z maluchami.

Mamusia jestem zła bo prosiłam męża by dziś zostal w domu a on po cichaczu poszedł do pracy... Brzuch mnie boli a on pracuje 60km od domu...i dzieci dają mi popalić. Nic się nie słuchają:((

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, mały waży ok. 3500 gram, bardzo naciska głową, ale rozwarcia nie ma. Ilość wód plodowych w porządku, ale przez ta główkę (po której lekarka, go posmyrala jak to powiedziala) sytuacja może się zmienić w każdej chwili. Jak się nic nie będzie działo to wizyta za tydzień

futuremama, magda sz, witaminkab, niecierpliwa, Maniuś, KasiaeN., Katarka, 0na88, Pati Belgia, AgaSad, gianna88, gosia.b, Amberla, Y, małaMyszka, Paula_071, Cassie_DE, aaaaga, sylwucha89, kasiuleek, Lady Savage, Aga89, zabka11, lys, Zetka, Laura, bosa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Ja idę zaraz plewić ogródek a potem spacer z maluchami.

Mamusia jestem zła bo prosiłam męża by dziś zostal w domu a on po cichaczu poszedł do pracy... Brzuch mnie boli a on pracuje 60km od domu...i dzieci dają mi popalić. Nic się nie słuchają:((
    Oby dzieci dziś jednak Ci odpuściły i były grzeczne! Trzymaj się!

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    No u mnie póki co się nie zapowiada

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka dopiero dotarlam do Twojego wpisu, strasznie Ci wspolczuje, ze kurcze tak blisko porodu takie akcje, ale co Cie nie zabije to Cie wzmocni, maz jak dojdzie do siebie to nie wiem co bedzie musial zrobic zeby Ci to wynagrodzic. Ustal jakies zasady z rodzinka do pomocy bo zwariowac mozna, od pysiora meza jestes Ty :) duuzo sily Ci zycze

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1681 1682 1683 1684 1685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ