X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla - trzymam kciuki mamuśka :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla powodzenia :D

9f7jtv73juycdhvl.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla powodzenia! Trzymam kciuki!

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę na poporodowa. Laura urodziła
    się 24.07.2015 o 00.07 w 37+3 wg Usg. Ważyła 2890 50 cm. Dla mnie druga cesarka i po niej o niebo lepsze. Ale ponoć dla lekarza bardzo trudna. Blizna Zaczęła się rozchodzic. Dobrze ze dzisiaj bo za parę dni mogło się nawet tragedia zakończyć. Musieli jakiś Jeszcze mięsień Przeciąć i straciłam Dużo krwi. Mam się bardzo Oszczędzac. Spróbuję się Przespać. Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 01:40

lys, KasiaeN., ainer85, gosia.b, niecierpliwa, ekropka, 5ylwia, Cassie_DE, Ewa123, Martucha86, gianna88, aaaaga, Pati Belgia, bosa, Agaata, Aska87, 0na88, mamasia, małaMyszka, Lady Savage, Y, jesslin87, magda sz, sylwucha89, chcebycmama, Maniuś, Paula_071, Zetka, Magd, Aga89, psioszka11, Katarka, Weridiana, futuremama, witaminkab, kasiuleek, Hermiona, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :-) duzo sil i zdrowia!

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla gratulacje!!! Szybkiego powrotu do formy!

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu torby do szpitala dla mnie i dla dziecka spakowane. Muszę tylko jeszcze dokupić podkłady poporodowe na łóżko, wodę i coś po jedzenia.
    No, jestem z siebie zadowolona :)

KasiaeN., gosia.b, Cassie_DE, Ewa123, Agaata, małaMyszka, Y, Paula_071, Zetka, Aga89, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy księżniczkę :) gratuluję kochana! Trzymajcie się zdrowo, mam nadzieję, ze szybko wrócisz do formy!

Ja nie mogę spać.Obudziłam się o 4 i kaplica.Dalej nie zasnę.Czuję się wyspana.Zrobiłam sobie kanapki, zaraz naleję wody do wanny, potem pojadę na ryneczek po pieczywo a większe zakupy zrobi Adam.

Dziś cudownie chłodno :) Mam nadzieję, ze to się nie zmieni, bo póki co za oknem burzowo.

Miłego piątku!:)

relgtv73gp3vr7ra.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi suwaczek utknął w czasoprzestrzeni.

relgtv73gp3vr7ra.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla gratulacje i szybkiego powrotu do zdrowia!!! Z mała wszystko dobrze?

Iys gratuluje spakowania torby:P lepiej późno niż wcale;) good job!

U nas goraco, nocka dupna nie było czym oddychać, teraz nie lepiej. Śpiącą jestem ale się rozbudzilam szczanim i leże:/
    Podpowiedzcie jakieś potrawy na grilla

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrela gratulacje! Oznajmila jade rodzic i pare godzin pozniej Laura na swiecie :)

Pomimo, ze noc we wlasnym lozku to dawno gorszej nie mialam, wstawalam z 4 razy, snulam sie po domu jak zombie, bylo mi tak ciezko po tej pizzy, ze spac nie moglam, pic sie chcialo, ja cala mokra, a do tego boli mnie kazdy miesien ciala - pojecia nie mam po czym :/

Lys z torba to ja mam ten sam problem - musze pakowac na nowo, bo po szpitalu nie dosc, ze troche z niej ubylo to jeszcze wszystko poszlo do prania i zabawa od nowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 05:50

KasiaeN., małaMyszka, magda sz, lys lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przenieśli mnie na normalną sale. Dostałam leki wiec trochę puścilo i Narazie nie boli Koszmarnie. Pionozujemy się koło 12. Dziecka nie Widziałam od porodu. Ale z mala wszystko Oki. Urodziła się czarnulka podobna do siostry ale drobniejsza. Body 50 są w sam raz w 56 by pływają. Nudzę się teraz. I Uwaga!! Mam jedynkę :) załatwiła mi Patrycja :)

KasiaeN., niecierpliwa, Cassie_DE, Ewa123, gianna88, bosa, Laura, 0na88, małaMyszka, Lady Savage, Y, magda sz, sylwucha89, Maniuś, Zetka, Paula_071, ainer85, Miru, Aga89, Katarka, gosia.b, witaminkab, kasiuleek, Neyla, zabka11, lys lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywaj kochana ile możesz! :) ależ zazdroszczę Wam,że macie już swoje bąble przy sobie :) teraz czekam na wieści od koleżanki bo od wczorajszego smsa o odchodzących wodach nie dała znaku życia. Pewnie już tuli małą Tosię :)

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla gratulacje:) Ciszymy się razem z Tobą:)

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie dostałam sms, Tosia jest już na świecie!Po 10h parcia poród skończył się cesarką ale dziewczyny dochodzą już do siebie :) Kurcze to wszystko wydaje się wciąż takie mało realne ;)

5ylwia, Cassie_DE, Amberla, bosa, małaMyszka, Lady Savage, Zetka, Paula_071, Weridiana, mamasia, kasiuleek, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Az mil lzy polecialy po policzkach :)
    Amberla gratulacje!!!

No i zapomnialam co chcialam napisac ;)
    Milego dnia

Amberla, małaMyszka, ainer85, Weridiana lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla gratulacje :) szybka akcja! Teraz życzę żebyś równie szybko doszła do siebie i mogła cieszyć się swoim szczęściem :-*

Olinka, Ofka, Myszka u nas dzisiaj ciąża donoszona :-D która pierwsza urodzi? ;-)

małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie o poranku,
    Cos mi sie zacina w telefonie i czasami nie moge dodac zadnego posta, jak mnie to drazni, a kompa nie chce mi sie wlaczac ;) Walcze z tym ustrojstwem od pol godziny.

Nie spie od 5-tej. Jak ja w nocy sie poce, dzisiaj to normalnie mialam mokra poduszke, a pot strozka splywal mi po szyji, plecach, dekoldzie. Masakra.

Amberla gratulacje - super, ze coreczka jest juz na swiecie. Wypoczywaj przed pionizacja i spij sobie jeszcze zanim przyniosa malutka :) Dochodz szybko do siebie. Zdrowka dla Was :*

Iys jestem z Ciebie dumna - torba spakowana, krok milowy. Mezu mial racje, tym bardziej, ze sama piszesz, ze z tym samopoczuciem u Ciebie bywa roznie.

A my mielismy jechac po wozek w dzisiaj, a kupilismy wczoraj. Kupilismy BD lupo comfort, a do tego fotelik Cybex z adapterami do wozeczka. Co prawda bryczka uzywana, ale krotko, gondola prawie wcale, chwile spacerowka - stan idealny. Nawet kolorek ladny, bo taki jasny bez, a w wozeczkach z tego roku, ten bez nie jest za ciekawy.
    Jeszcze jak wracalismy do domu, to mielismy wypadek z udzialem rowerzysty. Ale sie zdenerwowalam, dobrze, ze maz jechal w tym miejscu naprawde powoli, bo droga kreta i nie mial na liczniku wiecej jak 30km/h i hamulce w aucie brzytwa. Nikomu nic sie nie stalo, ale samochod uszkodzony i nieco rower. Goscia opieprzylam z gory na dol, bo byla to ewidentnie jego wina. Jechal przy krawezniku po prawej stronie i nagle wjechal nam przed maske, bo postanowil zjechac do sklepu. Ani sie nie obejrzal, ani nie zasygnalizowal checi zmiany kierunku - kompletnie nic!!!, a bylismy za nim doslownie metr moze dwa. Ale co sie dziwic sluchawki na uszach, muza dudni, ze jak wysiedlismy z auta, to slyszalam czego sluchal. I jeszcze gada do mojego meza, to Pan nie widzial, ze ja bede skrecal? A co on kurna - telepata? Gdyby to byla inna droga gorzej mogloby sie to skonczyc, a tak to tylko wsunal sie na maske, nawet nie spadl, ani nie tknal przedniej szyby. Otarl sobie tylko o maske lokiec. Niestety nie pomyslelismy, zeby wezwac policje, bo gnojek zaplacilby nam za naprawe samochodu, to moze by nauczyl sie ostrozniej jezdzic na rowerze. No ale tak to jest jak pomysli sie po fakcie, cieszylismy sie, ze nic mu sie nie stalo. Teraz na naprawe trzeba bedzie wydac ok 1500 zl - pogiete maska, blotnik i zderzak do malowania.
    Tak pomyslalam, zeby podjechac w to miejsce, odnalezc goscia i dochodzic od niego zadoscuczynienia choc czesciowego. Albo na policje - moze go znajda ;) Ale czy jest sens i w tej chwili uda sie cos wyegzekwowac? Macie jakies doswiadczenia w tej kwestii?
    Tak w ogole, to ja nie mam nic do rowerzystow, bo co by nie mowic, wiekszosc jezdzi rozsadnie i nie zagrazaja nikomu na drodze. Ale takie sytuacje doprowadzaja mnie do szewskiej pasji. Wtedy doslownie pragne, zeby wprowadzili obowiazkowe karty rowerowe dla kazdego rowerzysty, a nie tylko dla dzieciakow. Moze wtedy wiedzieliby jak sie zachowac na drodze. Ach jeszcze sie we mnie gotuje.

bosa, małaMyszka, Weridiana, mamasia, witaminkab, magda sz, zabka11, lys lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki ze zanudze ale dalej czekam na Dziecko. Przed chwila była moja lekarka. Powiedziała ze to było ekstremalnie trudne cięcie. Ze jakby byli starzy lekarze to by się nawet nie pierniczki tylko by mi chlasneli jeszcze trochę pionowo? Tak zrozumiałam. Miałam Bardzo Dużo zrostow na macicy( a na zewnątrz piękna i cieniutka blizna). Blizna puściła mi na całej szerokości na 2 cm. Ze pęcherz płodów było widać. A Wszystko dlatego ze Dziecko Weszło w kanał szyjka się odgiela, ja miałam skurcze które parly i naciskaly dziecko do Wychodzenia a odgieta szyjka trzymała... mogło się skończyć tragedia - tak mi Powiedziała. Mam mocno pocharatane mieście po prawej stronie ( czuje pomimo leków) i bała się czy mi nie uszkodzi pęcherza moczowego... Szok. Ale sam zabieg, komfort i to co po - mój stan to rewelacja w porównaniu do Narutowicza. Może tamten oddział Wizualnie Lepszy piękniejszy Ale pod względem opieki, sprzętu, fachowości personelu Rydygier bije na głowę!!! :)

bosa, 0na88, małaMyszka, Zetka, Paula_071, ainer85, Weridiana, mamasia, witaminkab, kasiuleek, Cassie_DE, Hermiona, Neyla, zabka11, lys lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla to dobrze, że podjęłaś taka decyzję i wczoraj pojechałaś do szpitala! Na szczęście wszystko dobrze się skończyło i nie odczułaś tych komplikacji.. Teraz tylko niech szybko przyniosą malutką i będziesz w pełni szczęśliwa :)

‹‹ 1678 1679 1680 1681 1682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ