X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jerunku ale piękne są te Wasze dzieciaczki, ja też chcę już. Niech mi zleci szybko. Bo ten ostatni miesiąc mam wrażenie że mi się ślimaczy.

małaMyszka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla gratulacje, dooobrze, że pojechaliście wczoraj. Nie ma to jak kobieca intuicja :)

Migotkaaa cieszy mnie, że u Was wszystko dobrze i poród przebiegał sprawnie :)

Weridiana Twoja córeczka jest śliczna :)

Dzieje się tu u nas, oj dzieje. Ja dzisiaj na 15 mam wizytę, ciekawe czego się dowiem ;) Ostatnio odebrałam GBS i tak jak się spodziewałam jest (+). Więc już jeden element porodu jest jasny - antybiotyk...;)

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie mamy :) pytanie od rana chodzą za mną banany, ile mogę takiego banana zjeść? Pół?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Olinki pewnie juz akcja :) codziennie jak rano wstaje to nie moge sie doczekac jak odpale komputer i zobacze czy ktoras nie urodzila przypadkiem przez noc:)

niecierpliwa, KasiaeN., Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj pisalyscie o budziku Amberli o godzinie ktora na nim jest , byla na nim godzina 10:10 lub 22:10 - a Amberla o 22:04 napisala nam na forum ze lezy pod KTG sa skurcze i bedzie ciecie :))

KasiaeN., Paula_071, niecierpliwa, Maniuś, mamasia, kasiuleek, lys, sylwucha89, zabka11, chcebycmama, małaMyszka, Zetka, bosa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Słodkie mamy :) pytanie od rana chodzą za mną banany, ile mogę takiego banana zjeść? Pół?

Ja podczas diety w ogóle nie jadłam bananów bo wg moich wytycznych są "niedozwolone". Mam napisane, że 1/3 banana to 1 WW. Akurat wolę o tej porze roku nasze rodzime, pyszne owoce.

małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konsumuje wlasnie ostatni szpitalny obiad :) to jedyna rzecz za ktora bede tesknic :)

Kolezanka pojechala rodzic w 41.3, miala przedwczoraj oksy, dzis miala miec druga ale przed przebili jej pecherz i zaczelo sie :) wlasnie sie drze na sali porodowej :) jejj za chwile jej Amelka bedzie na swiecie.

Trafilam na super lekarza dzis, powiedzial ze najlzej rodzi sie dzieci do 38-39 tyg bo glowka miekka i gietka i takie porody sa szybkie i lekkie. Takze do dziela :)

Wlasnie wypis dostalam, niby mam zakazenie moczu tylko ze wyniki dobre...skad oni to wzieli?

0na88, KasiaeN., niecierpliwa, Maniuś, mamasia, Lady Savage, zabka11, małaMyszka, Zetka, Laura, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Kasiulek, jak tam po zdjęciu pessara? Czujesz jakąkolwiek różnicę? Ja mam nadzieję, że lekarka zechce mi zdjąć pessar 3 sierpnia na wizycie i zastanawiam się,czy uda mi się od tego czasu jeszcze trochę w ciąży pochodzić.

Nie czuje zbytnio różnicy. Tylko psychiczny komfort, że jestem już "czysta" i gotowa na poród:). Jak założył mi pessar to zaczęły się upławy a teraz cisza całkowita.
    Mówił, że szyjka jest uformowana przez krążek, który trzymał dość mocno. I teraz to już loteria. Czasami jest tak, że poród zaczyna się bardzo szybko (myślałam,że tak będzie u mnie bo przed założeniem szyjka szybko się skracała) albo właśnie wręcz odwrotnie.
    Także nie ma reguły.:)

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• mamasia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1670a1f1c4cf.jpg

ja się pochwale Emma :-D
    Przeurocza <3

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Cassie- różnica to prawie dwa lata. Pierwsza 21 sierpnia 2013. Druga Dziś. Nie mogę Wrzucić zdjęcia przez fotosik bo na komórce coś nie chce. Usypiam na siedząco. Wstawałam, ciut chodziłam. Oj ciężko jest. Ale myślę że trzeba przetrwać i za 4 dni Będzie Oki. Mleka brak. Niedługo będę karmić córkę Pierwszy raz. RYDYGIER super, potem zdam relacje dlaczego. Ordynator na obchodZie ' wie Pani ze Pani pękła macica?' a potem ' do rade Pani dzisiaj wstać?' ja na to ze taki jest plan i nie mam wyjścia ;) ale o następnych Dzieciaczki mogę zapomnieć, to zbyt Niebezpieczne. Zostaje przy dwójce :)

Kurcze, a myślisz, że źle zrobili pierwsze cięcie? Czy to tylko kwestia tego, że Laura się tak ułożyła i szyjka się wygięła teraz?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Konsumuje wlasnie ostatni szpitalny obiad :) to jedyna rzecz za ktora bede tesknic :)

Czyli nie takie złe te obiady na Inflanckiej? ;)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Czyli nie takie złe te obiady na Inflanckiej? ;)

Obiady i kompoty ;)

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    Katarka- rozumiem Cie doskonale: (
    Mam taki ból od zeszłego piątku. Ból lewegeo pośladka (?) i trochę wyżej, ale gdzieś głęboko...
    Boli przy chodzeniu a już w ogóle przy przewracaniu się w nocy. W nocy ledwo schodzę po schodach na siusiu tak boli. Po południu jak rozchodzę jest lepiej ale wieczorem znowu ból wraca.
    Myślałam, że minie, ale chyba taki nasz urok i wątpię, że pozbędę się go do porodu:/

Niecirpliwa- mi położna mówiła, że jak będzie żywa krew to należy przyjechać a jak plamienia na różowo czy beżowo to nie. Ale wiadomo jak się stresujesz to lepiej to sprawdzić.

Mnie w dzień nie boli, tylko w nocy i tak jak piszesz, ten ból jest gdzieś głęboko...

lb17w98.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie z gbs jest tak, że w pochwie brak, ale jest w odbycie, ale nie będą podawać antybiotyku tylko mam uważac na higienę

bzkxskf.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka super że u Was wszystko dobrze.
    Weridiana - córeczka boska.
    Olinka - ściskam kciuki i czekamy na wieści!

Lipiec a tu już tyle maluszków, w sierpniu to dopiero będzie pogrom - nie nadążymy z gratulacjami:)
    Ja wczoraj miałam jakiś kryzys.. dopadł mnie dół że sobie nie poradzę po tej cc, że mały właśnie będzie wył cały czas, ja bez pokarmu, rana boli i wogóle ryczeć mi się chciało..
    Teściowie zapowiedzieli się na niedzielę że chcieliby zobaczyć pokoik małego a u nas ciągle bałagan, niby wszystko poskręcane ale ciągle coś tam donosimy, wynosimy i normalnie końca nie ma.. I jeszcze mam wrażenie że moja mama czuje się taka hmm odtrącona w tych przygotowaniach, ostatnio mówiła że może wpaść na kilka dni i mi pomóc ze wszystkim ale ja jestem zosia samosia i wolę wszystko sama zrobić.. dojrzewam do myśli że jednak chciałabym aby była jak wyjdę ze szpitala, najpierw miałam podejście że chcę sama wszystko ogarnąć ale chyba nie będę udawać siłaczki bo pewnie będzie ciężko..

niecierpliwa, zabka11, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla- gratluje coreczki!! Bardzo dobrze zrobilas jadac wczoraj, widac intuicyjnie czulas ze to ten czas.
    Czekamy na zdjecie Twojego skarbka :)

Griszczanka- wspolczuje stluczki z rowerzysta...sprobujcie go odnalezc moze gdzie byl monitoring i to uchwycil???1500zl to duze koszty i niech idiota poniesie koszty za swoja bezmyslnosc.

KasiaEn- matko 10 godzin parcia???boze przeciez ta twoja kolezanka byla wykonczona??? Dziwie sie zs lekarze wczesniej nie decydowali o cc....

Ekropka- list od synka CUDOWNY, poruszy kazde serce :)

Pati- daj koniecznie znac jak sytuacja u ciebie, czy ten czop juz calkiem odszedl i jak sie szyjka i malutka.

Ofka- bidulo, oby ten antybiotyk zaczal szybko dzialac, bo sie wykonczysz...to samo pomyslalam co Ellena- niech ktos z rodziny sie Wami zajmie do cholery...przeciez to jest ekstremalna sytuacja...

AgaSad, KasiaeN., małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie urodzę do jutra to mój mąż zabiera nas nad morze:) mamy blisko bo nie cale 100km:) ale się cieszę...moze po mnie ruszy:)

AgaSad, mamasia, Lady Savage, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka obiady sa dobre, fakt ze nie wszystko ale wiekszosc :) kompoty pychota :) gorzej sniadania i kolacje zawsze po 3-4 kromy chleba w zyciu tyle nie jadlam chleba dziennie

Weridiana wiem ze zazdrosc to grzech ale co ja bym dala zeby juz byc z corcia w domu :) sliczna kruszynka.

Migotka wieksze zdjecie chcemy :)

Olinka dawaj dawaj tam :) oby szybko poszlo :)

AgaSad, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamyszka- u mnie tydzien temu na wizycie tez podczas badania na samolocie ginka czula glowke, powiedziuala ze szyjka juz rozmiekczona, ale jeszcze skierowana w strone krzyzowa...

Paula- ide za twoim przykladem i tez przygotuje takie zestawy dla meza do donoszenia.

Magda sz- cudownie ze uciekasz do domku!!! :) niech sie maz toba odpowiednio zajmie ;)

AgaSad, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka- kochana a Leos tylko na piersi???nie dokarmiasz go butelka??? Musisz pobudzic laktacje...sprobuj cos pic na laktacje plus laktator....i malego przystawiaj jak najczesciej, ssanie dziecka najlepiej rozkreca produkcje mleka.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 1685 1686 1687 1688 1689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ