X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    dziewczeta moje drogie :)

widze ze wszystkie mamusie ubieraja posciel poduszke i kolderke i ochraniacz do kompletu. powiedzcie mi jest w ogole sens ? bo raczej takie maluszki nie beda spac na podusi i pod koldra a raczej w rozku bedzie najwygodniej ? czy mi sie wydaje ? bo jestem w kropce i nei wiem czy ubierac posciel czy nie... myslalam zeby ibrac tylko przescieradelko ochraniacz i polozyc kocyk bo bede go pakowac w rozek albo pod kocyk jak bedzie goraco bo to zalezy jaka pogoda, a raczej zimno nie bedzie..

ja ubieram ochraniace, przescieradło, kolderka w dole łózeczka i poduszka kin.
    malutką będę kładła albo na rozłozonej kołderce, i bedę spała w spiworku, albo na samym prześcieradle, a kołderka bedzie złożona w tylnej częsci łózeczka.
    w rożku w taka pogodę dziecko sie ugotuje

staraczka24, małaMyszka, Cassie_DE lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny juz zglupialam mialam wizyte i wypadlo z glowy teraz patrze na wyniki dostaje juz wszystkie kserowki z przychodni i kuzwa zaczelam sie denerwowac mam wyniki gbs z odbytu ze streprococcus nie wyhodowano czyli ujemny wynik wynik na osobnej kartce za dodatkowa oplata musialam zrobic bo osobny wymaz nie refundowany a na drugiej kartce wymazu z pochwy nie mam tego napisane a wiem ze na skierowaniu mialam dwie pozycje gbs pochwa plus wymaz na infekcje a druga pozycja gbs z odbytu na wyniku z pochwy mam tylko cos takiego pos8ew wymazu z pochwy : w warunkach tlenowych wyhodowano i tu mam infekcje i linijka druga w warunkach tlenowych wyhodowano fl9re fizjologiczna pochwy wzrost skapy (+) czy to oznacza ze nie mam tego paciorkowca bo jak by byl to by napisali czy w ogole nie mam wyniku z pochwy bo np labolatorium myslalo ze gbs ma byc tylko z odbytu
    Nosz kuzwa
    Jak u was ?

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • olinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Dostalas oxy czy masz czekać sama na skurcze??
    Narazie mamy czekac... Chodz chciala bym kroplowke

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za opinie tez mam spiworki do spania dwa grubsze i dwa takie od pasa w dol ze nozki przykryte ciensze. nie ubiore w takim razie kolderki i podusi w razie co mozna ubrac a sie nei bedzie kurzyc, tymbardziej ze mamy psa to po paru dniach byloby zakurzone mocno.

a te co ubraly kolderke i podusie- pralyscie je najpierw ?

aaaaga ja mam napisane ze nei wychodowano ani tu ani tu a jesli z odbytu napisali ze nie ma a z pochwy ze wychodowano to masz dodatni- dostaneisz antybiotyk. tak mysle. nie wiem moze sie myle

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa ja mysle ze ci minie plamienie:)

olinka a jestes w szpitalu czy w domu ?

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i skoro mąż nie lubi sprzątać muszę ogarnąć chatę.. jak 2 osoby mogą tak bałaganić..ja nie wiem.. a co to przy dziecku będzie jak sprzątaczka główna czyli ja nie będzie miała czasu na takie pierdoły.. :)

1usawn15ju6q9qwm.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24- ja właśnie dzis prałam wszytsko przed ubraniem łóżeczka.

olinka - oby akcja ruszyła u ciebie.

magda sz - jak tam??? dalej sie przytulasz ??;-)

aaaga - co do gbs'a to ja miałam pobierany z pochwy i z odbytu...i z tego co sie orientuję to jesli ci obojetnie gdzie wyjdzie dodatki, to podają antybiotyk.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej w szpitalu nic sie nie dzieje. Cisza.. Ktg tetno malego slacze do 190 troche mnie to martwi.. Slurcze na poziomie 20 nie wiem co to dalej bedzie... Juz chce do domu za dlugo tu jestem...

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• futuremama Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    dziewczeta moje drogie :)

widze ze wszystkie mamusie ubieraja posciel poduszke i kolderke i ochraniacz do kompletu. powiedzcie mi jest w ogole sens ? bo raczej takie maluszki nie beda spac na podusi i pod koldra a raczej w rozku bedzie najwygodniej ? czy mi sie wydaje ? bo jestem w kropce i nei wiem czy ubierac posciel czy nie... myslalam zeby ibrac tylko przescieradelko ochraniacz i polozyc kocyk bo bede go pakowac w rozek albo pod kocyk jak bedzie goraco bo to zalezy jaka pogoda, a raczej zimno nie bedzie..
    Ja dziś tak właśnie zrobiłam ;) Kołderki, poduszki i pościeli nawet jeszcze nie kupiłam bo przez pierwsze miesiące i tak nie będę używać ;)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    Ja dalej w szpitalu nic sie nie dzieje. Cisza.. Ktg tetno malego slacze do 190 troche mnie to martwi.. Slurcze na poziomie 20 nie wiem co to dalej bedzie... Juz chce do domu za dlugo tu jestem...
    Chyba już dłuo czekasz... Dziwię się, że nie reagują skoro małemu tak tętno skacze a i rozwarcie takie jest itd.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agasad spoko u mnei sa niby tez dwie osoby ja i maz a syf taki ze masakra dzis posprzatam a jutro moge dalej sprzatac ;/ tylko u nas pies robi balagan tez bo non stop roznosi klaczyska i swoje gryzaki ;)

zabka ja mam wszystko juz poprane i poprasowane procz kolderki i podusi..

olinka trzymam kciuki zeby akcja sie rozwinela mogliby ci dac oxy..

futuremama dzieki ;)

AgaSad lubi tę wiadomość

• staraczka24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Chyba już dłuo czekasz... Dziwię się, że nie reagują skoro małemu tak tętno skacze a i rozwarcie takie jest itd.
    a jakie rozwarcie jest ? bo nei doczytaklam

• aaaaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do labo jak by byl dodatni to by napisali a ze mialam szeroki wymaz na kilka rzeczy to tak napisali a z odbytu tyko bylo badanie pod tym katem to musieli precyzyjnie napisac chore to troche ale i tak na nastepnej wizycie zapytam ginki o to

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Dzwonilam do labo jak by byl dodatni to by napisali a ze mialam szeroki wymaz na kilka rzeczy to tak napisali a z odbytu tyko bylo badanie pod tym katem to musieli precyzyjnie napisac chore to troche ale i tak na nastepnej wizycie zapytam ginki o to
    no tak bedzie najlepiej

• lys Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronach niektórych szpitali jest napisane, że trzeba ze sobą wziąć rożek, ale rozumiem, że nie dotyczy to lata? Wystarczy ew. cienki kocyk, tak?

EDIT:

I jeszcze mnie oświećcie w temacie ubranek. Przygotowałam 5 zestawów:

2 x body krótki rękaw + bawełniany pajacyk
    2 x body długi rękaw + pluszowe śpioszki
    1 x body krótki rękaw + baw. kaftanik + baw. spodenki + skarpetki

4 zestawy do szpitala, 1 będzie na wyjście. Czy Waszym zdaniem jest ok, czy coś zmienić??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 17:01

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja rodziłam w sierpniu i maly byl w rozku.

Olinka pogadaj z lekarzem. To jest chore...pochodz po schodach,pospaceruj moze przysiady porób kolo lóżka.
    A w ogóle leżysz w szpitalu o tak ładnie Ci rozwarcie idzie a skurcze nikle:( współczuję Ci bo się nameczysz.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka skurcze na pozimie 20 to jest normalne napięcie brzucha fizjologiczne. Porodowe zaczynają się od 90-100, tetno na ktg mialam różne od 120 do 225! 120-140 jak spała i się nie ruszała, jak czułam lekkie ruchy 160 a jak dawała czadu na maxa to tak 170 do nawet do 225. Ja oczywiście spanikowałam, pytałam każdej położnej czy to jest normalne- powiedziały że jeżeli przez długi czas i dosyć często tętno jest powyżej 180 to jest niebezpiecznie ale skoki trwające kilka sekund to zupełnie normalne, że człowiek jak biega to też ma wysokie tętno. Raz tętno utrzymywało się kilka min 180-205 po tej akcji jak straciłam przytomność, na szczęście przy kolejnych zapisach było ok.
    Wczoraj miałam kilka regularnych skurczy powyżej 90 ale minęły. Na patologii każdy tak ma no ale to fałszywe alarmy, najważniejsze jest rozwarcie. Oksytocyny w 37 tyg na bank Ci nie dadzą, jak masz rozwarcie i chcesz rodzić to spacerek po korytarzu i schody.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys jak byłam na poporodowym to każda miała rożek, nie zawsze zawijała ale maleństwo leżało w tym łóżeczku plastikowym na rożku. W nocy podobno się zawija. Z resztą ten rożek to jakaś magia, jak się nim otuli dziecko to od razu spokojnieje.

Po porodzie dziecko jest w to zawijane, a jak się ma CC i dziecko nie może być przy matce od razu to tylko rożek. także lepiej mieć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 16:57

małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to rożek biorę just in case. Lepiej mieć, niż nie mieć. I tak torbę mam taką wielką, jakbym na Syberię jechała.

A co myślicie o tych moich zestawach ubranek?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IYS ja rozmawialam zp olozna i powiedziala zeby wziac ze 3 komplety spiochow z dlugim rekawem i komplet body z dlugim rekawem i polspiochy jakies.
    co do rozka to albo rozek albo kocyk w taka pogode nei musi byc w rozku.

tak samo nie musi miec czapeczki i skarpetek jesli jest tak cieplo. ale to zalezy jaka pogoda ja biore pare skarpetek i jedna czapeczke w razie co no i niedrapki jedne

‹‹ 1687 1688 1689 1690 1691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ