SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lys wrote:staraczka mi najwięcej miejsca w torbie zajmują te podpaski i podkłady poporodowe na łóżko, a w torbie dziecka pampersy i pieluchy tetrowe.
Rożek i kocyk musiałam włożyć do mojej torby, bo do torby dziecka się nie zmieściło.Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
apaczka wrote:Leukocyty w normie, nabłonki też. Co do erytrocytów to nie wiem jaka norma dla świeżych ale ogólnie jest ok, one pochodzą z dolnych dróg moczowych np pęcherz, moczowód, cewka. Może się mocniej podtarłaś? Może masz gdzieś malutki kamień? Ciężko powiedzieć. Wyługowane ok, one pochodzą z kłębuszków nerkowych i ich wzrost świadczyłby o chorobie nerek. Białka nie ma, moim zdaniem jest ok ale jak Cię coś niepokoi to zawsze kontakt z lekarzem prowadzącym wskazany
Dziekuje Ci bardzoapaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U mnie szpital zapewnia wszytsko dla dziecka, mam tylko wziasc rzeczy na wyjscie.
Mozna wziasc swoj krem do pupy, chusteczki i pieluszki - i tak tez zrobilam.
Zamowilam dzis mietowy tiul na pompony, bo po wczorajszej dostawie poscieli okazalo sie ze moje pompony powinny byc mietowe, a sa niebiesko-turkusowe i nie za bardzo pasuja.
Dodatkowo obiecalam Julci dwa duuuze pompony nad lozko;)
I jeszcze poszewke dwustronna na jaska malego zamowilam w rozowe sowy i szare zygzaki
Zostal mi jeszcze do kupienia pas poporodowy, ale to juz zamowie jak dojde do siebie po narodzinkach Klary.
Maz szykuje sie na ryby, a ja z Julcia mamy dzis w planie wieczorne ogladanie Harrego Pottera i do tego zrobie nam ryz na mleku z cynamonem :pmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
staraczka24 wrote:dokladnie.. ale podkladow na lozko nie musisz brac bo to kazdy szpital zapewnia- tak mysle. pieluchy tetrowe ? ja wzielam dwie i pampersow tylko 10 maz zawsze moze dowiesc.
W wielu szpitalach wymagają podkładów na łóżko. Pieluch tetrowych spakowałam 5, bo niby tyle chce szpital (nie wiem po co aż tyle), do tego 1 flanelową wrzuciłam. Pampersów mam 22. Ja się muszę liczyć z tym, że jak zacznę rodzić przed 7 sierpnia, to może nie być tak łatwo z tym dowiezieniem rzeczy do szpitala, bo nie będzie komu. Maż wraca właśnie 7 sierpnia w południe.małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Dobę szpital liczy od następnego dnia czyli w 3 dobie wychodzisz. Pon urodzi sz to np w śr wychodzisz. Rak u nas liczą.
Tam gdzie ja będę miała cc to jak jest ok to w 4 dobie wypuszczają po cc...
Co do podkładów nie każdy szpital zapewnia. Bylam silniejsza w 4 i w każdym wymagają. Dla mnie to chore no ale co pan zrobisz jak pan nic nie zrobiszlys, małaMyszka, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
staraczka24 wrote:dokladnie.. ale podkladow na lozko nie musisz brac bo to kazdy szpital zapewnia- tak mysle. pieluchy tetrowe ?
Moj nie zapewnia. Moja bratowa podklady uzywala tez do przewijania malego, by swoim malutkim tyleczkiem nie dotykal szpitalnych przewijakow.
Lys - na Klinikach licza pelne doby.
lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
staraczka24 wrote:dziewczeta moje drogie
widze ze wszystkie mamusie ubieraja posciel poduszke i kolderke i ochraniacz do kompletu. powiedzcie mi jest w ogole sens ? bo raczej takie maluszki nie beda spac na podusi i pod koldra a raczej w rozku bedzie najwygodniej ? czy mi sie wydaje ? bo jestem w kropce i nei wiem czy ubierac posciel czy nie... myslalam zeby ibrac tylko przescieradelko ochraniacz i polozyc kocyk bo bede go pakowac w rozek albo pod kocyk jak bedzie goraco bo to zalezy jaka pogoda, a raczej zimno nie bedzie..
Od czasu kiedy kupiliśmy kosz wszystko jest wyprane i wyprasowane. Od poczatku stał pusty przykryty workiem próżniowym który sięga do połowy kół także nie miał prawa się zakurzyć.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/45e5e02c34fe.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 17:54
staraczka24, Lady Savage, Zetka, Laura, Weridiana, Maniuś, Y, Amberla, gosia.b lubią tę wiadomość
-
kurcze ja nawet jeszcze nie kupiłam podkładów poporodowych bo też byłam pewna że szpital zapewnia. Muszę dowiedzieć się jak jest na Kamieńskiego.
A te podkłady w domu też będą potrzebne czy to tylko na pierwsze doby w szpitalu?małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Moj nie zapewnia. Moja bratowa podklady uzywala tez do przewijania malego, by swoim malutkim tyleczkiem nie dotykal szpitalnych przewijakow.
Lys - na Klinikach licza pelne doby.
Paula pełne doby liczą od godziny porodu? Czy jak?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
AgaSad wrote:kurcze ja nawet jeszcze nie kupiłam podkładów poporodowych bo też byłam pewna że szpital zapewnia. Muszę dowiedzieć się jak jest na Kamieńskiego.
A te podkłady w domu też będą potrzebne czy to tylko na pierwsze doby w szpitalu?
Wydaje mi się, że Psioszka pisała, że trzeba podkłady na Kamieńskiego i że przydaje się dużo. Mi się w domu na pewno przydadzą, bo mam nowy dość drogi materac i wolałabym nie upaprać go krwią, a pamiętam że jak używałam podpasek milion lat temu to zawsze miałam przecieki na łóżko...małaMyszka, Paula_071, Cassie_DE lubią tę wiadomość
-
A ja chyba zaczynam mieć zmiany nastroju.
Może to głupie, ale stwierdzam, że moja sąsiadka ma nieźle zryty czerp. Od jakichś dwóch godzin jej syn wali po korytarzu rolkami. Nie jeździ, bo chyba jest jeszcze za mały i nie umie, tylko nimi wali. Od czasu do czasu się przewróci i robi raban. A jak już jedzie to przy balustradzie i wali o nią buciorami rolek...
Chyba wyjdę na klatkę i powiem, że to blok a nie domek na prerii i też mam prawo odpocząć i posiedzieć w domu jak człowiek!!!zabka11, magda sz, ekropka, mamasia, Zetka, Laura, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
KasiaeN. wrote:Ta moja koleżanka, która urodziła dziś nad ranem, pisała mi, ze do wczoraj do 18.00 zupełnie nic nie wskazywało na to, ze zacznie rodzić. Nagle odszedł jej czop, polała się krew, odeszły wody i akcja rozwinęła się w 30 minut.Także nie znamy dnia ani godziny
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
staraczka24 wrote:a jakie rozwarcie jest ? bo nei doczytaklam
małaMyszka, staraczka24 lubią tę wiadomość
-
Rzeczy do szpitala na Borowska:
Rzeczy przydatne w szpitalu- rzeczy dla mamy: szlafrok, koszula nocna do porodu, dwie koszule wygodne do karmienia dziecka, kapcie, klapki pod prysznic, bielizna nocna, jeden ręcznik kąpielowy, dwa małe ręczniki, przybory toaletowe, grzebień, szczoteczka, pasta do zębów, podpaski typu maxi, papier toaletowy, chusteczki higieniczne, niegazowana woda mineralna, karta telefoniczna, telefon komórkowy, inne rzeczy uprzyjemniające czas porodu (MP3, ulubiona poduszka itp.),- rzeczy dla dziecka: trzy cienkie kaftaniki lub body, trzy ciepłe bawełniane kaftaniki, trzy pary śpioszków lub trzy pajacyki, dziesięć pieluszek tetrowych i paczka jednorazowych, dwie bawełniane czapeczki bez wiązania, dwie pary skarpetek, kocyk lub śpiworek (rożek), delikatny ręcznik, chusteczki nawilżające, krem pielęgnacyjny.
Nie wiem
małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, calusieńki dzień po za domem, bylismy w drugim miescie u endokrynologa (wyniki super
) no i po reszte rzeczy dla Poli, jestem skonana i nie mam sił nawet nadrabiać..musze odpocząć..
Kupiliśmy takie łóżeczko:
Oprócz tego wanienke ze stelażem i wieeele innych rzeczy, ale łóżeczko to najwazniejszy zakupmałaMyszka, lys, zabka11, magda sz, Lady Savage, Pati Belgia, Andzia 34, mamasia, Zetka, Laura, Weridiana, kasiuleek, Y, Amberla, sylwucha89 lubią tę wiadomość