SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No wiesz Griszanka nigdy nie wiadomo, a nuż urodzisz po 9.08. Widzisz tak sobie z ciekawości weszłam na ich stronę i akurat takie info było.
Ja tak czy owak nastawiam się na Borowską, bo wszystkie inne szpitale mnie bardziej przerażają. Sama nie wiem dlaczego, może dlatego że na Borowską mam najbliżej i że nie zwlekają z CC, jak SN się przeciąga.małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:Powiem wam ze jak się bardzo chce urodzić to ciężko,dziecko uparte ze szok a jak ktos o tym tak nie myśli to chop siu i cos się dzieje.
ej madzik ale mi się nie podoba ta teoriabo ja bardzo nie chcę rodzić przed 8 sierpnia i jeszcze będzie, jak na złość i urodzę wcześniej niż bym chciała
małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wiecie jak masowac te sutki jakis dokladnny sposob
małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
olinka wrote:Dziewczyny wiecie jak masowac te sutki jakis dokladnny sposob
Olinka a może to jeszcze nie czas i dlatego nie ma postępu...
Tak, jest opisany masaż sutków na stronie rodzić po ludzku:
"Stymulacja brodawek - metoda rekomendowana przez położne zarówno do indukcji porodu, jak i w sytuacji, gdy poród się zatrzymał. Stymulacja brodawek sutkowych powoduje wydzielanie oksytocyny. Jak to robić:
Masuj każdą pierś oddzielnie.
Uchwyć brodawkę między kciuk a pozostałe palce dłoni. Roluj i delikatnie wyciągaj przez 2 minuty.
Odpocznij 3 minuty.
Powtarzaj cykl masaż/odpoczynek przez 20 minut.
Jeśli skurcze nie pojawiły się, możesz kontynuować, zwiększając czas masowania do 3 minut, a zmniejszając czas odpoczynku do 2 minut.
Zaprzestań stymulacji, jeśli skurcze występują co 3 minuty i trwają minutę lub dłużej."
I link do całego artykułu na temat naturalnych metod przyspieszania porodu:
http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/Gdy-minal-termin-porodu.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 20:53
małaMyszka, Lady Savage, Hermiona lubią tę wiadomość
-
olinka wrote:Dziewczyny wiecie jak masowac te sutki jakis dokladnny sposob
Olinka niech Ci maz ustnie wymasujePolaczycie przyjemne z pozytecznym.
A tak serio to sadze po aobie by to mialo jakis efekt to trzeba tak ciut mocniej je pobudzic. Jakbys chxiala sobie mleko wycisnacmałaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kwiauszek wrote:Nic mi nie dali, a ja czuję się.fatalnie. O19 zadzwonili ze szpitala, zr jutro mam przyjechać na kontrolę. Może wezmą się za mnie. Końcówka ciąży, i tyle zmartwien
Myślę że sprawdzać Ci będą to ciśnienie dadzą tabsy i ktg.
Na głowę weź paracetamol.
Daj koniecznie znać, będę czekać na wieści.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja dla dziecka spakowalam jedynie pampersy, chusteczki, bepanthen, jeden kaftanik z długim rękawem, czapeczke, polspiochy, body z krótkim rękawem, 2 pieluchy tetrowe, 1 flanelowa. Jeśli okaże się, że odesla mnie z Kamieńskiego na Borowska to najwyżej mąż się będzie musiał wykazać i dowieźć ubranka dla córki. Paula, Ty rodzisz na Klinikach, prawda? Trzeba mieć tam rzeczy dla dziecka?
małaMyszka lubi tę wiadomość
Ewa123 -
Co do sposobu z olejem rycynowym - dziewczyny nie róbcie tak, zwłaszcza przed terminem! Moja koleżanka w 39 tyg wyprobowala i był to sposób na tyle skuteczny, że z silną sraczka wylądowała na IP,gdzie dostała opieprz od lekarzy, że jest nieodpowiedzialna. Na 2 dzień urodziła, ale generalnie lekarz ja mocno nastaszyl, że wywołując silne skurcze jelit bez kontroli lekarzy mogła bardzo zaszkodzić sobie i dziecku. Także lepiej już te sutki masować czy stosować mniej inwazyjne metody
małaMyszka, KasiaeN., Weridiana lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Nadrobiłam Was Ufff
Cały dzień spędzilismy na wsi u teściów.
Pooddychalismy wiejskim powietrzem.
Fajnie jest na wsi latem, czasami chciałabym mieszkać na wsi.
W mieście jest zgiełk i więcej hałasu....
Mąż miał urlop cały tydzień i tak zleciało...Posprzątalismy gruntownie mieszkanie, jutro jeszcze umyjemy okna tzn mąż umyje
A po porodzie będzie z nami dwa tygodnie
Po niedzieli biorę się za pranie ciuszków i pościeli Dominisia i pakuję walizki dla nas
A i muszę nakupować jeszcze słodkości do spakowania
Już niedługo pochłonę upragniona krówkę heh
I co jeszcze ważne, w przyszłym tygodniu zamawiamy wózek i zamykamy listę wyprawkową.
Dobrej nocy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 22:32
małaMyszka, Zetka, chcebycmama, Weridiana lubią tę wiadomość