X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    A tych przysiadow ile myslicie by robic
    Nie wiem ale pewnie sporo by cos ruszylo. Poproś o pilke i poskacz....

małaMyszka lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie powoli sytuacja się rozkręca...

Mały schodzi coraz niżej w kanał, czuję każdy jego ruch. Szyjka w ciągu dnia kilka razy zabolała, więc przez parcie małego się skraca.

Jak siedzę to tylko ucisk na pęcherz odczuwam. Jak chodzę - bo muszę, czuję jak mi "ktoś przeszkadza" i ciężko mi się chodzi. Mąż jakieś pół godziny temu powiedział: Co zaczyna się? To ja tego jednego piwka nie będę dzisiaj pił...

Mówię, żeby sobie wypił, bo to ostatni weekend kiedy może jedno po pracy wypić. Od poniedziałku zakaz całkowity.

Modlę się o to, żeby synuś wytrzymał do wizyty 4, a 5 już może wychodzić.

kasiuleek, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, na Klinikach trzeba miec ubranko dla dziecka.
    Nie wiem skad info ze na Brochowie trzeba tak malo rzeczy. Moja bratowa rodzila tam 1,5roku temu, pojechala z torba jak na wojne a i tak moj brat codziennie cos dowoził - ubranka, pieluchy, podklady etc.

Wy powaznie bierzecie do szpitala tusze do rzes i pudry??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 22:46

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy tez czujecie jakby wam dziecko grzebalo tak nisko w podbrzuszu? Kurcze takie..niewygodne uczucie:o

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula- puder i tusz? Niee..ja nie biore, z kosmetykow to tylko zel pod prysznic,szampon,krem do twarzy,dezodorant :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 22:50

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie biorę kosmetyków do makijażu :)

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na SR położna podkreślała żeby sobie zabrać tusz itp :) ale to tak dla siebie żeby się lepiej poczuć i jak ktoś w odwiedziny przyjdzie to ładnie wyglądać ... ja spakuje ale czy użyje to nie wiem :) na pewno na wyjście się przyda

małaMyszka, Cassie_DE lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie henne zrobie na brwi i rzesy-zadnych make upow brac nie bede. Co do grzebania nisko, to czasami az w pachwinach czuje jak mi gmera raczkami...smieszne uczucie.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde w takim razie skoro trzeba to będę musiała dopakowac coś.. Myślałam, że na Klinikach ubranka są w szpitalu.. A właśnie jako alternatywę dla Kamieńskiego wybrałam Kliniki. To chyba tylko we Wrocławiu takie bagaże trzeba wozić :/moje znajome z innych miast dla dziecka zazwyczaj poza pieluchami nic nie brały..

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja biorę tusz do rzęs i puder, fluidow i cieni do powiek na pewno nakładać nie będę :p

Ewa123
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kosmetyczke spakowalam ale czy uzyje ? ..

a suszarke ? ;D

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż wątpię, że będę się malować... Z 2 strony jestem brzydka bez makijażu :P może też henne zrobię coby dziecka nie własnego nie wystraszyć na starcie :)

małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja nie biore ani pudru ani tuszu do rzes ;-) biore za to mydlo bialy jelen, zel pod prysznic bialy jelen, że do hig. intymnej provag i cala reszte kosmetykow czystosciowych. Nie widze sensu ani możliwości malowania się w szpitalu.

Myszka to o czym piszesz to ja mam juz od dawna,zazdroszcze Ci ze dopiero teraz zaczynasz to odczuwac.

Karola czuje dziecko nisko, juz przywyklam, co najlepsze moja gin mowi ze maly jest wysoko, absolutnie nie w kanale rodnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 23:31

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piszecie że czujecie nisko dzieciaki. A jak jest pośladkowo? Ile u nas Mam pośladkowych chyba poza mną i Aga?
    Aga Ty czujesz coś nisko? Ja tylko czuje kopniaki w pęcherz czasami w pachwiny. Kurcze, zazdroszczę Wam tych głowek na dole :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 00:05

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spakuje tusz, podklad, puder i roz.
    Po porodzie julci tez sie ogarnelan, bo potem wpadl kuzyn do szpitala, maz robil zdjecia...ja zle sie czuje bez makijazu, zatem taki minimalistyczny musi byc ;)
    Suszarki nie biore, bo rzadko kiedy susze, najczesciej schna same :)

Co do czucia nisko to ja czuje juz od 3 tyg...z tygodnia na tydzien jest coraz gorzej...juz chodze jak kaczor, a jak wchodze po schodach to brzuch mi na udach lezy doslownie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 00:16

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wezmę podstawowe kosmetyki do makijażu. Nie pokazuję się zazwyczaj ludziom bez. Nie chodzi o jakiś mocny, ale puder, tusz własnie. I dlatego wolałabym szybko wyjść do domu, żeby się jeszcze nie musieć przejmować, że mnie obcy ludzie oglądają bez mejkapu i nie w formie. Suszarka też by mi się przydała, bo mam teraz fryzurę, która bez mycia co rano i suszenia nie wygląda, ale nie wiem, czy wezmę. Może wypiszę się szybko i nie trzeba będzie.

Byłam nie tak dawno (na studiach) w szpitalu po wycięciu migdałków i dzień po zabiegu zaczęłam się malować, żeby się tam jako tako czuć. Tam się dużo osób przewijało - współlokatorzy z sali, ich goście, moi goście, lekarze, pielęgniarki, inni pacjenci...

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziewczyny, piszecie że czujecie nisko dzieciaki. A jak jest pośladkowo? Ile u nas Mam pośladkowych chyba poza mną i Aga?
    Aga Ty czujesz coś nisko? Ja tylko czuje kopniaki w pęcherz czasami w pachwiny. Kurcze, zazdroszczę Wam tych głowek na dole :)

Zetka ja jestem. Czuje po prawej stronie jego reke ktora chce mi chyba dziure zrobic w brzuchu i glowke nad pepkiem.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:
    Zetka ja jestem. Czuje po prawej stronie jego reke ktora chce mi chyba dziure zrobic w brzuchu i glowke nad pepkiem.

Ja po lewej rączkę i główkę pod żebrami. I nóżki na dole.

Kurcze, biorę żelazo od pn i juz trzeci dzień nie mogę się załatwić, chyba mnie rozsadzi :/

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja juz wyspana.

Lozeczko mam kompletne z kolderka cienka i podusia. Rozka nie mam i nie bede w to inwestowac a wobbie to dla mnie kosmos.
    Niespokojne dzieciaki zawijalam w kocyk i tez sie uspakajaly wiec nie widze sensu zebyb krepowac ruchy w takie upaly i przegrzewac.

Ja mam spakowany szampon odzywke zel z kory debu i zel pod prysznic.
    Doloze tusz korektor pod oczy i puder w kamieniu.
    Przy chlopcach tez bralam i lekko umalowana czul sid jak ludz ;) a nie straszydlo.

Moj maly tez mega nisko
    Wczoraj idac na kontrole do dentysty z synem myslalam ze mi albo wypadnie albo zasikam cala droge :/ nie no kosmos.
    A do tego chodze jak kaczka skrzyzowana z pingwinem...

O ten olejek rycynowy pytalam ginke w pierwszej ciazy bonsyn 9dni po tp sie urodzil, ochrzanila mnie ze moge zrobic wiecej szkody niz pozytku i lepiej poczekac do 6dni po tp i jechac na oddzial. Tak zrobilam 3 dni pozniej po 2giej oxy masazu szyjki i zastrzykach urodzilam.

Milego dnia

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Ja po lewej rączkę i główkę pod żebrami. I nóżki na dole.

Kurcze, biorę żelazo od pn i juz trzeci dzień nie mogę się załatwić, chyba mnie rozsadzi :/

Zetka jedz dziennie np 2 3 nektarynki, owoce w tym pomagaja.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 1692 1693 1694 1695 1696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ