X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Dzis w nocy urodzila moja wspolokatorka z pokoju w 41.0 po oksy wrocila na chwile na patologie, zaczelo sie i jazda na porodowke syn jak dab 4370 a mial wazyc 3600 :)

Biedna... jak dobrze, ze bede miec cc. W takich momentach sie ciesze, 4370 rozsadziloby mnie cala.

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski :)

pozamykalam od rana okna , i wlaczylam wiatrak- kurcze nie pamietam tak cieplego lata , albo nigdy slonce mi az tak nie przeszkadzalo - jestem z tych kochajacych opalac sie na sloncu ale w ciazy najchetniej czekam na chmury i deszcz .

U mnie tradycyjnie ani pol skurczu - wiec puszczam was dziewczyny w kolejke przed siebie :)

Biore sie za ciasto i inne pierdoly dla gosci poki temperatura nie ma 35 stopni jeszcze :/

ja na porodowke wzielam podklad , fluid , tusz , kredke , pomadke do ust - suszarke tez musze wziac bo wlosow nie uloze .. najchetniej zabralabym tez prostownice- do mojej niesfornej grzywki , ale to juz przesadze ;-) Zgodze sie ze jest to dla lepszego samopoczucia . Nie bede miala sily to najwyzej nie uzyje- choc ja to z tych uzaleznionych od makijazu .

milego dnia ! duzo chlodu !

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pora wstac ;) roletami wali wiec chyba jest chlodniej. Chyba... w nocy bylo burzowo.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Czy wy tez czujecie jakby wam dziecko grzebalo tak nisko w podbrzuszu? Kurcze takie..niewygodne uczucie:o

Witam się w ten piękny słoneczny dzień, kolejna noc przespana :3 kocham być w ciąży :3 byle nie za długo xD

Co sie tyczy twojego pytania. To ja czasami mam wrażenie że mała sie rączkami bawi w mojej szyjce a nawet w pochwie. Tak nisko ją czuję i jest to nie komfortowe to fakt.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziewczyny, piszecie że czujecie nisko dzieciaki. A jak jest pośladkowo? Ile u nas Mam pośladkowych chyba poza mną i Aga?
    Aga Ty czujesz coś nisko? Ja tylko czuje kopniaki w pęcherz czasami w pachwiny. Kurcze, zazdroszczę Wam tych głowek na dole :)

Zetka ja myślę że się jeszzcze u Ciebie dzidzia przekręci, mój brat się przekręcił dobę przed porodem. Wiem że mi łatwo jest mówić, pewnie na Twoim miejscu też bym się martwiła o to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 09:22

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry - witamy sie w 37 tyg :)

Nocka nawet ok, wyspalam sie, tylko jedna pobudka o 5:30, a tak spalam od 24 do 8.
    Sniadanko juz wchloniete - buleczka z dzemem i chlodne mleko.
    juleczka jeszcze spi, a ja zasiadlam z bawarka przed tv i ogladam dziendobrytvn.
    Zamierzam wykorzystac w miare dobre samopoczucie i zanim zrobi sie upalnie zabiore sie za prasowanie biezacych rzeczy +poscieli do lozeczka :)
    Na obiad mam golabki, zatem pozostanie odkurzyc, jesli sily pozwola.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 09:27

Lady Savage, Pati Belgia, kasiuleek, małaMyszka, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    Hej wczoraj do wieczora probowalam wszystkich metod i dupa. Dzis rano na ktg zadnego skurczu... Takze dzis juz nic nie robie. Mam kryzys chce do domu.. Zamierzam caly dzien przespac chodze wsciekla jak osa...

No upartego masz dzidziusia, ja sobie pomalam trochę piersi i już mnie brzuch boli.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u mnie od rana upał.. A czeka mnie intensywny dzień- o 16 idziemy na ślub, a później robimy grilla niespodziankę na urodziny siostry więc biorę się za gary póki nie jest tak gorąco ;-) Miałam robić tort ale kupiłam taki lodowy i tyle.. Muszę się przecież oszczędzać ;-)
    Bosa coś dawno się nie odzywała? Ciekawe co u niej..

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.

u nas od rana burzowo jest calkiem przyjemnei bo nie ma skwaru i upalu, zobaczymy jak bedzie popoludniu ;)

mnei dzis w nocy obudzil okropny bol krzyza i brzucha, juz myslalam ze sie akcja zacznie ale puscilo i poszlam spac dalej ;) za to wczoraj wieczorem tak mnie kulo bardzo nisko w pobrzuszu ze nie moglam wytrzymac.. ;/

Zetka lubi tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Kurcze, biorę żelazo od pn i juz trzeci dzień nie mogę się załatwić, chyba mnie rozsadzi :/

Zetka ja tez biore zelazo od soboty i jak zawsze mialam zaparcia i chodzilam do toalety raz na 3-4dni, tak teraz codziennie...fakt latwo nie jest;) ale korzystam codziennie. Do tego doslownie zazeram sie owocami. Codziennie jem kilka brzoskwin albo nektaryn, kilka plastrow arbuza plus duuuuzo wody i sokow.
    A jakie bierzesz zelazo???ja dostalam Chelaferr.

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka ja czuję bardzo wysoko małego, główkę układa pod żebrami i tak śmiesznie odstaje mi wtedy brzuch po jednej stronie - czasem jakiś kopniak w pęcherz a tak jak się kręci to wszystko czuję wysoko ponad pępkiem. Brzuch mam jeszcze wysoko ale już czuję ból jak wstaję w nocy w spojeniu więc może coś tam się już rozłazi.

Ewa - lasy to tak jak na Oleśnicę i Twardogórę się jedzie, ponoć bardzo fajne ale my tam nie byliśmy. Mój tata jest leśniczym - szkoda że 100 km od Wro bo strasznie mi brakuje takich spacerów po prawdziwych lasach - te Parki we Wro są piękne ale las to las..
    Odnośnie kosmetyków do makijażu to ja wezmę sobie podkład, reszty pewnie i tak nie będę używała.
    Muszę uwinąć się ze wszystkim do 13 bo potem pewnie nie da się wytrzymać przez ten upał i będę tylko leżeć i zdychać. Dobrze że jutro ma być 22 st.
    Wczoraj skończyliśmy pokoik dla małego, zamówiłam wszystko co mi brakuje w tym laktator - więc można powiedzieć że za kilka dni będziemy gotowi.
    Miłego dzionka dziewczyny!

małaMyszka, Ewa123 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad jaki laktator wybralas ?

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    Hej wczoraj do wieczora probowalam wszystkich metod i dupa. Dzis rano na ktg zadnego skurczu... Takze dzis juz nic nie robie. Mam kryzys chce do domu.. Zamierzam caly dzien przespac chodze wsciekla jak osa...
    Ale w sumie to jeszcze nie Twój termin wiec nie wiem czy jest sens robic coś jeszcze jesli nic jeszcze nie zadziałało. To w takim razie nie czas na Twoje maleństwo. Tak jak wczoraj mój gin powiedział, ze dzieci same zdecydują, kiedy wyjść i sie z nami przywitać :-) także moze nie stresuj sie i wykorzystaj ten czas na relaks.

KasiaeN., zabka11, małaMyszka, Lady Savage, Paula_071, magda sz lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to witam sie sierpnioweczki :-)

U nas noc jak każda inna, lepiej nie mowić ale za to jeszcze inny problem... Zawsze po nocy obrzeki i opuchlizna nóg mi schodziła a dzis dalej mam nogi jak serdelki.... Wy tez tak macie?

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:

U nas noc jak każda inna, lepiej nie mowić ale za to jeszcze inny problem... Zawsze po nocy obrzeki i opuchlizna nóg mi schodziła a dzis dalej mam nogi jak serdelki.... Wy tez tak macie?
    ja nie...

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:

mi tez schodzila , a teraz patrze i od samego rana mam :(

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    mi tez schodzila , a teraz patrze i od samego rana mam :(
    No ja tez i kurczę troszkę sie martwię...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, mi wczoraj trochę spuchły stopy i dłonie i też widzę, że nie za bardzo zeszło po nocy... Może to z powodu upału.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale u mnie znow upal - moze to przez to , zobacze jutro, ma byc chlodniej czy obrzek nadal sie utrzyma.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No upartego masz dzidziusia, ja sobie pomalam trochę piersi i już mnie brzuch boli.

Po co sobie masowałaś piersi teraz? :o za wczesnie na takie rzeczy..

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 1694 1695 1696 1697 1698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ