SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Ho!
Te upały mnie wykończą. Noc niby przespana ale budzę się cała mokra, pościel mokra, pocę się jak prosię.Zapowiadają ochłodzenie i burze ale coś im się ta pogoda nie sprawdza
Wczoraj wieczorem byłam u rodziców a potem z koleżanką na spacerze i lodach. Wróciłam taka umordowana, że wskoczyłam od razu pod prysznic. Dzwoniła mama Adama, na szczęście do niego, z pytaniem jak się czuję. WTF???????On odpowiedział, ze cały czas jestem w ciąży i wciąż jest mi gorącoMoże się odczepi, no bo jak się mogę czuć?Codziennie to samo.
Jestem głodna jak nie wiem co.Zaraz muszę iść zrobić jakieś śniadanie.
Miłej soboty kochane!magda sz, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Witam:)
My po porannym karmieniu, mały obudził sie o 5.30, wczesniej po 1 w nocy, wyspana jestem jak nie wiem:)z tego wszystkiego to nie chce mis ie juz spać, popijam kawe i jem drozdzówke:)
Ewa123, niecierpliwa, aaaaga, Laura, mamasia, magda sz, Martucha86, Paula_071, chcebycmama, małaMyszka, AgaSad, Lady Savage, witaminkab, kasiuleek, zabka11, gianna88, bosa, Katarka, Zetka, Magd, Y, Maniuś, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Hej ja tez juz pospalam chociaz dzisiejsza noc w porównaniu z wczorajszą to niebo a ziemia znowu mnie pachwiny bolą a To byl znak rosnacego brzucha jak do tej pory oooo matulu jeszcze urośnie?
małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Hej hej. Wstałam o 5. Spałam od 21 30. Prawie 8 h. Mała była u Położnych. To była jedyną noc kiedy mogłam Skorzystać z takiej opcji. Czułam się jak wyrodna matka ale powiem wam ze żałuję że z Paula tak nie zrobiłam. Czuje się jak nowo Nagrodzona, tym bardziej ze do czwartku nie spałam. Po porodzie za Dużo adrenaliny potem ból. 8 H Be środków przeciwbólowych. Rano wyspana wstałam dostałam leki na ból i czuję się wspaniale. Zrobiłam Wszystko kolo siebie. Nałożyłam lekki makijaż - tylko podkład bo ja i tak nic więcej nie używam. Samopoczucie Dzięki temu 100% do góry tym Bardziej ze brzuch dalej jest spory ale się zaczyna kurczyc. Nawet nie było problemów z jelitami jak za 1 razem. Ale zapomniałam juz jaki to ból jak karmisz cala macica Ci się wtedy Kurczy. Bolało jak wszyscy diabli. No nic idę juz po Laure!!!
miłego dnia wszystkim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 07:22
Migotkaa, KasiaeN., ainer85, Laura, Ewa123, magda sz, 0na88, Paula_071, chcebycmama, sylwucha89, małaMyszka, 5ylwia, Lady Savage, kasiuleek, zabka11, aaaaga, gianna88, bosa, mamasia, Katarka, Zetka, Magd, Y, Maniuś, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Poczytałam WAs troszke i podzilę sie swoimi uwagami ze szpitala i teraz z domku:)
Powiem jak ubierany był mój maluch w takie gorące dni 28-30 stopni, u nas w szpitalu nie trzeba bylo zadnych ciuszków pieluch rożków, zupełnie nic dla dziecka, tylko pieluszki krem i pampersy.
Ubierały go w kaftanik na długi rękaw i na to śpioszki na szelkach, zawijany był w pieluszkę(raczki i tłów) i jeszcze w bawełniany rożek.
Ja na wyjście do domu ubrałam go w body na długi rękaw, kaftanik bawełniany i półspiszki i czapeczka i w nosidło.
W domu ubierałam go w bodziaka na krótki rękaw i na to pajacyk albo body na krótki rekaw kaftanik i półspioszki ale po wizycie położnej srodowiskowej zmieniłam ubieranie bo powiedziała ze taki zestaw to na zimę i w upały ubierać tylko samego pajacyka bez bodów albo sam kaftanik i półspioszki, można tez body na długi rekaw i nózki przykryc pieluszką.
Co do pościeli to ja mam ubraną w łóżeczku, kłade małego na pieluszce i spi mu sie całkiem dobrze, przykrywam cieniutkim kocykiem w nocy:)
Rożka nie używam, rozkładam go jako matę na łóżku jak czasem go biorę a teraz bede kładła do wózka:)
Kosmetyki w szpitalu sie przydają, sama używałam podkładu zeby nie straszyć jak przychodzili w odwiedziny, ja podkładów poporodowych zużyłam może z 10, reszta podpaski o wiele wygodniejsze:)Laura, Ewa123, Paula_071, chcebycmama, małaMyszka, kasiuleek, bosa, lys, Maniuś, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Tak, na Klinikach trzeba miec ubranko dla dziecka.
Nie wiem skad info ze na Brochowie trzeba tak malo rzeczy. Moja bratowa rodzila tam 1,5roku temu, pojechala z torba jak na wojne a i tak moj brat codziennie cos dowoził - ubranka, pieluchy, podklady etc.
Wy powaznie bierzecie do szpitala tusze do rzes i pudry??Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witamy w 39 tc. Modliła się aby wytrzymać do 35 tygodnia a tu proszę bez krążka bez leżenia w szpitalu bez leków mamy 39 tc
Zazdroszczę Wam dziewczyny ze juz jesteście z maluchami w donu...ja chyba jutro nie będę spala
Aaa moja przyjaciółka która ma termin na 4.08 tez idzie w pon do szpitala i albo pon albo wt cc tak jak ja.
Nasi faceci znają się lata. Oni zaczęli starać się o dziecko jak my juz byliśmy po jednym poronieniu. Ciągle powtarzała żeby na nią zaczekać. Nagle obie w ciąży. Każda ma to co chciał ona córka ja syna i jeszcze ten sam termin ccno masakra
Laura, mamasia, Paula_071, chcebycmama, małaMyszka, niecierpliwa, Lady Savage, Amberla, kasiuleek, zabka11, bosa, Zetka, Hermiona, Y, Maniuś, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Ja zdecydowanie biore kosmetyki do makijazu, to co napisalam w rzrczach do zabrania, podklad, puder, kredka, tusz. Taki moj podstawowy zestaw. Taki szybki lekki make up, to 3-5 minut, a samopoczucie od razu zdecydowanie lepsze i czuje sie jak kobieta. Jak lezalam na patologii, to tez sie malowalam i czulam sie z tym zdecydowanie lepiej. Nie widze powodu, dla ktorego mialabym tego nie robic.
Ale mnie maz wczoraj wk....l, jeszcze mnie trzyma, eghhh mam ochote zrzucic go z lozka i skopac mu tylek. Czy wszyscy faceci tak maja, ze przestaja uzywac mozgu w niektorych sytuacjach.
Mam nadzieje, ze zaraz ze mnie to zejdzie, szkoda dziecko denerwowac przez jego glupote.
Milego dnia dziewczynki.małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Witamy sie i my
Wczoraj nie dalo rady sie bzyknac bo Maja tak sie wiercila ze krzyczalam z bolu no i taki dyskomfort bzykac sie jak dziecko nie spi. Ale teraz spi i chyba zabiore sie do dzielabylismy wczoraj na dluuugim spacerze na osiedlu w celu poszikiwania ewentualnego zlobka. No i nie znalezlismy, same przedszkola i to z 6 w obrebie 1 km od domu ale nic mi po nich bo do tego czasu to bedziemy mieszkac w innym miejscu.
Dzis mialam tyle w planach ale ma byc mega skwar ze chyba ani nie poprasuje firanek ani ich nie zawiesze. Za to jedziemy z mezem do castoramy kupic rzeczy na skrzynie na zabawki i pierdoluty- mamy w planie spedzic tam wiekszosc dnia (hamaki w dziale ogrodowym i klimaaa)
Jutro moze jakis nordic walking po lesie, w pon mycie podlog, we wtorek moze okna jeszcze raz pomyje bo mam wrazenie ze znow sa brudne. No i wreszcie przyjdzie czas na czyszczenie fug w plytkach w kuchni przedopokoju i lazience. Tak wiec mam nadzieje ze za tydzieb urodzemałaMyszka, Pati Belgia, KasiaeN., zabka11, Laura, Zetka, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość
-
No hej;)
Amberla- dobrze ze wypoczelasto jednak wazne zeby mama byla zadowolona,wtedy i dzidzia jest spokojniejsza bo jednak dzieciaczki wyczuwaja kiedy mama jest niespokojna..
ostatnio zawsze wstawalam ok 7:30,a dzisiaj dopiero oczy otworzylam! Ale mi dobrzemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:Wrocławskie dziewczyny, takie trochę dziwne pytanie - jezdzicie czasem do lasów gdzieś tu w okolicy? Bo właśnie sobie wymyśliłam wyprawę na jagody, ale nie wiem gdzie uderzyć za bardzo
małaMyszka, Ewa123 lubią tę wiadomość
-
Hej wczoraj do wieczora probowalam wszystkich metod i dupa. Dzis rano na ktg zadnego skurczu... Takze dzis juz nic nie robie. Mam kryzys chce do domu.. Zamierzam caly dzien przespac chodze wsciekla jak osa...
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka duzo owockow jedz, ja takie mixy owocowe robie ze latam kilka razy maliny, jezyny, borowki, nektarynki i jablka. Brzusio boli ale przeczysci i jest luz.
Aa nie chwalilam sie wczoraj moja morfologia poza leukocytami 16.7.. to hmb 13, hmtk 38%, ert 4.5 takze pieknie mi sie podnioslo:)
Ambrela bardzo dobrze zrobilas ze wypoczelas, kazda mama tego potrzebuje teraz bedziesz mogla nacieszyc sie corcia ze zdwojona sila
Wczoraj kolezanka urodzila Amelke-3 kg 52cm w 41.3, porod 4 godz ale wczesniej od niedzieli nie spala prawie i wyciagali jej corcie kleszczami bo nie dawala rady przec, kleszcze do przezycia ale mowila ze mega dziwne uczucie.
Dzis w nocy urodzila moja wspolokatorka z pokoju w 41.0 po oksy wrocila na chwile na patologie, zaczelo sie i jazda na porodowke syn jak dab 4370 a mial wazyc 3600małaMyszka, KasiaeN., kasiuleek, zabka11, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ewa123 -nie mam pojecia gdzie rosna jagody. Do lasu jezdze za Lesnice albo w okolice Kątów Wroclawskich.
Psioszka - jak sie trzymasz?
Kasia - ja tez sie potwornie poce, budzę sie cala mokra. Lece pod prysznic.małaMyszka, KasiaeN., Ewa123 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.