X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka 3 kompl. śpiochów z dł. rękawem to masz na myśli 3 pajacyki i pod to body, no bo dla mnie śpioszki to takie coś bez rękawów na "szelkach", gdzie pod spód ubierasz body z dł. rękawem, albo body z krótkim rękawem + kaftanik

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożki i otulacze to ponoć działają cuda przy takich maluszkach..wczoraj na sr oglądaliśmy taki film z naturalnych technik uspokajania dziecka i w pierwszej kolejności właśnie ciasno się zawija dziecko żeby czuło się jak w brzuchu mamy.. Film był amerykańskiego pediatry Harvey Karp, można ściągnąć i obejrzeć.. wiadomo teoria teorią a w praktyce może być różnie ale ja byłam zachwycona jak on te dzieci uspokajał:) oczywiście to chodzi o uspokajanie jak dziecko ma sucho i jest najedzone i mimo wszystko wyje:)

małaMyszka, 5ylwia, Zetka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    staraczka 3 kompl. śpiochów z dł. rękawem to masz na myśli 3 pajacyki i pod to body, no bo dla mnie śpioszki to takie coś bez rękawów na "szelkach", gdzie pod spód ubierasz body z dł. rękawem, albo body z krótkim rękawem + kaftanik
    sorry za blad :d nie spiochy tylko pajace ;)

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak otulanie pomaga uspokoić dzidzie i pomaga podobno też na odruchy Moro, które nie chcą zaniknąć. Mnie tylko zastanawia, jak można zawijać dziecko w rożek w taki gorąc?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    dziewczeta moje drogie :)

widze ze wszystkie mamusie ubieraja posciel poduszke i kolderke i ochraniacz do kompletu. powiedzcie mi jest w ogole sens ? bo raczej takie maluszki nie beda spac na podusi i pod koldra a raczej w rozku bedzie najwygodniej ? czy mi sie wydaje ? bo jestem w kropce i nei wiem czy ubierac posciel czy nie... myslalam zeby ibrac tylko przescieradelko ochraniacz i polozyc kocyk bo bede go pakowac w rozek albo pod kocyk jak bedzie goraco bo to zalezy jaka pogoda, a raczej zimno nie bedzie..

Ja ubrałam właśnie tylko materac w prześcieradło i ochraniacze. W łóżeczku dodatkowo mam kocyk, rożek i taki mały śpiworek. Później wybiorę w czym bede kłaść Huberta. Myśle, że z poduszki i kołderki nie będę na razie korzystać.

staraczka24, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• lys Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    sorry za blad :d nie spiochy tylko pajace ;)

:) a to spoko, mi też się jeszcze czasem to mota w głowie

9f7jtv73juycdhvl.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Tak otulanie pomaga uspokoić dzidzie i pomaga podobno też na odruchy Moro, które nie chcą zaniknąć. Mnie tylko zastanawia, jak można zawijać dziecko w rożek w taki gorąc?
    no wlasnie... dlateog ja spakowalam kocyk do szpitala bo tak tez mi poradzila polozna.

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    :) a to spoko, mi też się jeszcze czasem to mota w głowie
    dla mnie to czarna magia :D

lys lubi tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Klinikach dają rożek szpitalny, nie wiem jak na Borowskiej. Ja mam podobne zestawy ubranek.

Chyba popadnę w hiperwitaminozę, wypiłam właśnie 0,8 soku z papierówek, buraków i marchewki, zjadłam opakowanie malin, wypiłam koktajl z borówkami. I jeszcze patrzą i kuszą mnie morele...:)

lys, zabka11, małaMyszka, Zetka, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie :) Natalka waży 2900 czyli średniaczek, dr prognozuje wagę końcową ok 3500-3600, przepływy, wody wszystko ok. Szyjka zamknięta. Na razie nic nie zapowiada rychłego porodu, następną wizytę mam za 2 tygodnie i powinnam dotrwać :) Od przyszłego tygodnia raz w tygodniu mamy mieć ktg ze względu na cukrzycę.
    Aha i dla tych z Was, które mają GBS (+) jeśli poród zacznie się od odejścia wód wtedy nie czekamy kilka godzin w domu tylko spokojnie ale niezwłocznie jedziemy do szpitala.

lys, 0na88, AgaSad, zabka11, mamasia, małaMyszka, Lady Savage, kasiuleek, Aga89, Maniuś, niecierpliwa, Zetka, Laura, witaminkab, Weridiana, Y, Amberla, gianna88, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    no wlasnie... dlateog ja spakowalam kocyk do szpitala bo tak tez mi poradzila polozna.

wezmę rożek, niech robi za podkładkę tak, jak napisała Magda, ale kocyk też jeden wezmę, jakby trzeba było opatulić, a na rożek byłoby za gorąco

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz Was doczytać, tylko chciałam spytać bo właśnie odebrałam mocz z wczoraj a wizyta dopiero 3.08 może podpowiecie, bo cały czas miałam mocz ok a teraz tak:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/63b09a2e6d1c.jpg
    Jest się czym martwić czy mogę poczekać do wizyty?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eleganckie siuśki ;)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys ja na Borowska zabieram rozek - napisali, zeby miec swoj, to zabieram. Jak malemu bedzie goraco, to go po prostu bede odwijac ;)
    W kwestii ubranek mysle, ze bedzie ok. Ja w zasadzie biore same bodziaki polowe biore z dlugim rekawem, polowe z krotkim - jak bedzie goraco, to nie bede go parzyc ;) Do tego cienkie czapeczki, skarpetki i niedrapki. Wpakowalam tez 2 pajacyki na wszelki wypadek. Na wyjscie tak jak mowila polozna jak bedzie bardzo goraco to sam bodziak, skarpetki i czapeczka, a jak chlodniej to na to cienki pajacyk, no i tak bede jeszcze nakrywac pieluszka ;)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Eleganckie siuśki ;)

A te erytrocyty, nabłonka i leukocyty?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, na stronie szpitala na Borowskiej jest napisane o rożku? Ja szukałam info i nie znalazłam.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam ze ciezko tak spakowac te torbe zeby bylo dobrze, bo jest tyle do zabrania jakby czloweik jechal na dwutygodniowe wakacje z to raptem 2 doby;/

Zetka lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka mi najwięcej miejsca w torbie zajmują te podpaski i podkłady poporodowe na łóżko, a w torbie dziecka pampersy i pieluchy tetrowe.
    Rożek i kocyk musiałam włożyć do mojej torby, bo do torby dziecka się nie zmieściło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 17:39

małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A te erytrocyty, nabłonka i leukocyty?
    Leukocyty w normie, nabłonki też. Co do erytrocytów to nie wiem jaka norma dla świeżych ale ogólnie jest ok, one pochodzą z dolnych dróg moczowych np pęcherz, moczowód, cewka. Może się mocniej podtarłaś? Może masz gdzieś malutki kamień? Ciężko powiedzieć. Wyługowane ok, one pochodzą z kłębuszków nerkowych i ich wzrost świadczyłby o chorobie nerek. Białka nie ma, moim zdaniem jest ok ale jak Cię coś niepokoi to zawsze kontakt z lekarzem prowadzącym wskazany :)

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jeszcze jedno pytanie. Jak się liczy te doby? Jeśli po sn trzymają 2 doby, to znaczy że poród jest wliczany jako 1 doba, czy dzień kolejny po porodzie to jest 1 doba??

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 1688 1689 1690 1691 1692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ