SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
staraczka 3 kompl. śpiochów z dł. rękawem to masz na myśli 3 pajacyki i pod to body, no bo dla mnie śpioszki to takie coś bez rękawów na "szelkach", gdzie pod spód ubierasz body z dł. rękawem, albo body z krótkim rękawem + kaftanik
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Rożki i otulacze to ponoć działają cuda przy takich maluszkach..wczoraj na sr oglądaliśmy taki film z naturalnych technik uspokajania dziecka i w pierwszej kolejności właśnie ciasno się zawija dziecko żeby czuło się jak w brzuchu mamy.. Film był amerykańskiego pediatry Harvey Karp, można ściągnąć i obejrzeć.. wiadomo teoria teorią a w praktyce może być różnie ale ja byłam zachwycona jak on te dzieci uspokajał
oczywiście to chodzi o uspokajanie jak dziecko ma sucho i jest najedzone i mimo wszystko wyje:)
małaMyszka, 5ylwia, Zetka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:staraczka 3 kompl. śpiochów z dł. rękawem to masz na myśli 3 pajacyki i pod to body, no bo dla mnie śpioszki to takie coś bez rękawów na "szelkach", gdzie pod spód ubierasz body z dł. rękawem, albo body z krótkim rękawem + kaftanikNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
staraczka24 wrote:dziewczeta moje drogie
widze ze wszystkie mamusie ubieraja posciel poduszke i kolderke i ochraniacz do kompletu. powiedzcie mi jest w ogole sens ? bo raczej takie maluszki nie beda spac na podusi i pod koldra a raczej w rozku bedzie najwygodniej ? czy mi sie wydaje ? bo jestem w kropce i nei wiem czy ubierac posciel czy nie... myslalam zeby ibrac tylko przescieradelko ochraniacz i polozyc kocyk bo bede go pakowac w rozek albo pod kocyk jak bedzie goraco bo to zalezy jaka pogoda, a raczej zimno nie bedzie..
Ja ubrałam właśnie tylko materac w prześcieradło i ochraniacze. W łóżeczku dodatkowo mam kocyk, rożek i taki mały śpiworek. Później wybiorę w czym bede kłaść Huberta. Myśle, że z poduszki i kołderki nie będę na razie korzystać.staraczka24, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Tak otulanie pomaga uspokoić dzidzie i pomaga podobno też na odruchy Moro, które nie chcą zaniknąć. Mnie tylko zastanawia, jak można zawijać dziecko w rożek w taki gorąc?Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Na Klinikach dają rożek szpitalny, nie wiem jak na Borowskiej. Ja mam podobne zestawy ubranek.
Chyba popadnę w hiperwitaminozę, wypiłam właśnie 0,8 soku z papierówek, buraków i marchewki, zjadłam opakowanie malin, wypiłam koktajl z borówkami. I jeszcze patrzą i kuszą mnie morele...lys, zabka11, małaMyszka, Zetka, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
My już po wizycie
Natalka waży 2900 czyli średniaczek, dr prognozuje wagę końcową ok 3500-3600, przepływy, wody wszystko ok. Szyjka zamknięta. Na razie nic nie zapowiada rychłego porodu, następną wizytę mam za 2 tygodnie i powinnam dotrwać
Od przyszłego tygodnia raz w tygodniu mamy mieć ktg ze względu na cukrzycę.
Aha i dla tych z Was, które mają GBS (+) jeśli poród zacznie się od odejścia wód wtedy nie czekamy kilka godzin w domu tylko spokojnie ale niezwłocznie jedziemy do szpitala.lys, 0na88, AgaSad, zabka11, mamasia, małaMyszka, Lady Savage, kasiuleek, Aga89, Maniuś, niecierpliwa, Zetka, Laura, witaminkab, Weridiana, Y, Amberla, gianna88, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość
-
staraczka24 wrote:no wlasnie... dlateog ja spakowalam kocyk do szpitala bo tak tez mi poradzila polozna.
wezmę rożek, niech robi za podkładkę tak, jak napisała Magda, ale kocyk też jeden wezmę, jakby trzeba było opatulić, a na rożek byłoby za gorącomałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zaraz Was doczytać, tylko chciałam spytać bo właśnie odebrałam mocz z wczoraj a wizyta dopiero 3.08 może podpowiecie, bo cały czas miałam mocz ok a teraz tak:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/63b09a2e6d1c.jpg
Jest się czym martwić czy mogę poczekać do wizyty?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Iys ja na Borowska zabieram rozek - napisali, zeby miec swoj, to zabieram. Jak malemu bedzie goraco, to go po prostu bede odwijac
W kwestii ubranek mysle, ze bedzie ok. Ja w zasadzie biore same bodziaki polowe biore z dlugim rekawem, polowe z krotkim - jak bedzie goraco, to nie bede go parzycDo tego cienkie czapeczki, skarpetki i niedrapki. Wpakowalam tez 2 pajacyki na wszelki wypadek. Na wyjscie tak jak mowila polozna jak bedzie bardzo goraco to sam bodziak, skarpetki i czapeczka, a jak chlodniej to na to cienki pajacyk, no i tak bede jeszcze nakrywac pieluszka
lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
staraczka mi najwięcej miejsca w torbie zajmują te podpaski i podkłady poporodowe na łóżko, a w torbie dziecka pampersy i pieluchy tetrowe.
Rożek i kocyk musiałam włożyć do mojej torby, bo do torby dziecka się nie zmieściło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 17:39
małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:A te erytrocyty, nabłonka i leukocyty?
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość