X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu jest!!!Upragniona, wyczekiwana -BURZA!!!!!! :D

zabka11, małaMyszka, Lady Savage, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A jaką masz hemoglobinę? Bo Chelaferr ma bardzo małą dawkę żelaza, chyba, że łykasz kilka tabletek. Polecam codziennie picie soku z buraków (ja robię sama w spokowirówce: buraki, jabłka, marchewka), Magda piła takie soki z kartonu i też jej bardziej pomogło niż łykanie tabletek

Zawsze mialam 11,2 lub 11,1, tydzien temu 10,7 i gin przepisala mi chelaferr 2xdziennie.

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    W końcu jest!!!Upragniona, wyczekiwana -BURZA!!!!!! :D

Ochhhhhh zazdroszcze!!!!!!:)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka - wspieram! PS - na szkole rodzenia mówili, że jak sutki są pogryzione to znaczy, że za mało cyca się wsadziło dziaeciakowi do buzi, że trzeba więcej wepchnąć, bo inaczej będzie właśnie tylko ból i pogryzione sutki. Pogadaj może z doradczynią laktacyjną. Bo pewnie lepiej by poszła ta laktacja jakby ssał dzieciak, a nie laktator. Ale tak czy siak, dasz radę!

Ewa - nie znam okolic Wrocławia, ale jedno mnie zastanowiło - Ty się jeszcze byłabyś w stanie schylać po jagody???

Zetka - też biorę Szelazo (ale raz dziennie) i jest o niebo lepsze dla mnie niż Hemofer, który miałam na receptę. Problemów z zaparciami nie mam, ale jem na pewno ponad kilogram owoców dziennie, więc żadne żelazo chyba nie da temu rady :) Np. rano banana i brzoskwinię do płatków (które też pomagają przez błonnik), a potem w ciągu dnia jem co tam jest sezonowe, teraz głównie brzoskwinie i nektarynki, wieczorami schłodzonego arbuza. Albo koktajle z owoców i lodów albo owoców i jogurtu. Do tego warzywa w obiedzie, małe pomidorki jako przekąska. Etc. No i właściwie nie jem mięsa, bo jak kiedyś zjadłam mięso 2 dni pod rząd, to mnie trochę przytkało jednak. Jeśli więc jesz mięso, to może warto odstawić?

Ja wczoraj byłam na badaniu GBS. Jakoś udało mi się przeżyć, że musiałam odsłonić swoje intymne części przed obcą osobą (mój lekarz tego nie pobiera, musiałam iść do labo). Nie mogę się doczekać wyników. 4-7 dni roboczych, czyli najwcześniej w czwartek...

Dziś ma przyjść siostra i zafarbować mi włosy. Potem jedziemy na basen, a potem na zakupy. Jutro mam baby shower. Niby organizuje moja siostra na tarasie u mojej przyjaciółki, ale cośtam mamy przygotować. Ja robię poncz bezalkoholowy, ciekawe, co to wyjdzie, bo zawsze robiłam z alkoholem. I babeczki. A M. zrobi szaszłyki warzywne na grilla. Mam nadzieję, że jutro będzie trochę chłodniej, bo się tam upieczemy na tym tarasie :/

Aha, na te upały polecam poduszkę z gryki. Wydaje mi się, że głowa się na niej poci dużo mniej niż na klasycznych poduszkach.

Miłego dnia, dziewczyny :)

małaMyszka, Zetka, psioszka11, Weridiana lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Hej:) Wrocilam właśnie z klinik. Ogólnie cisza i spokój. Na korytarzu mnóstwo tatusiow z maluszkami na rękach albo w tych szpitalnych wózeczkach. Rodzących zero, jedna kobieta tylko na obserwacji. W salach ponoc komplet ale bez tragedii. Za to ponoć mieli sajgon z porodami :D Byłam z mężem wiec KTG mialam na sali do porodów rodzinnych. Na dworze upał a na sali fajnie chłodno. Położna mówiła żeby drzwi nie zamykać bo na sali klimy nie ma ale ponoć gdzieś tam obok jest. Cisza, spokój, przez chwile tylko maluszek jeden płakał. Chcialabym żeby mnie zlapalo w takim momencie :D
    U mnie KTG ok, w ciagu 30 min 3 skurcze slabiutkie sie zapisały i rzeczywiście ledwo wyczuwalne. Jak leżałam na tej sali to wszystko zaczęło sie bardziej realne stawać :D
    Futuremama a na te ktg jakoś wcześniej się zapisywałas czy poszłaś od tak?

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy malagosia juz urodziła, ostatni wpis 20.07 ze odszedł kawałek czopa i cisza... Madzia masz jakiś namiar na Gosie ;-)?

bzkxskf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im bliżej porodu, tym bardziej się boję, nie samego porodu, czy bólu, ale że Zuzia nie będzie wyglądać tak jak trzeba, i przekłada mi sie to na głupie sny ostatnio ciągle mam sny że rodzę a Zuzia a to ma buzię psa, a to downa, a to ma siuska na dupie, albo 3 nogę. No straszne.

Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Psioszka przytulam :* strasznie sie boje tego baby blusa, to zrozumiale, wszystko sie zmienia, ma sie dosc wszystkiego. Ale to podobno przechodzi szybko. Dobrze ze masz wspracie rodziny. Moze sporbuj czasem wlozyc stopery i odespac a Leosiem niech zajmie sie maz przez ten czas. Zmeczenie pogarsza sprawe.

Ja lezs pod wiatrakiem spocona jak prosie, kapie ze mnie pot, maz wczoraj sie pytal czemu jestem ciagle wilgotna..powiedzialam nacisnij mnie w jakiekolwiek miejsce na skorze i zobacz- wszedzie plamy..jestem jednym wielkim bojlerem wody. Cos mi ruszylo jak bylam w szpitalu bo ja leze od rana a on posprzatal cale mieszkanie poprosil tylko zeby jakies kanapki mu zrobic ale nie bylo tekstow ze lezs i nic nie robie tylko skropil mnie woda i podlaczyl wiatrak.

Ide pod shower ziiimny i do castoramy do klimy jedziemy.
    Chlodku zycze :*

zabka11, Zetka, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia sprawdze pozniej czy mam namiar na Malagosie i na Bosa. Ciezko mi wyhaczyc kto sie dawno odzywal bo szpitu ciagle na komorce siedzialam i duzo postow mi ucieklo

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka nawet nie wiem co napisac...niestety ogromnie obawiam sie tego samego, ze Julka sie urodzi, a ja nie bede umiala sie nia zajac, nie bede umiala wykarmic, a do tego bede obolala, a ona bedzie plakac...i deprecha gotowa

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A jak Wam puchną nogi to obue tak samo?

Ja od przedwczoraj czuje ból lewej nogi, właściwie najpierw to łydki jakby w żyle a od wczoraj stopy z wierzchu i palce. Tylko lewej. Niby ani jedna ani druga nie jest spuchnieta. Zastanawiam się czy to nie od tych zastrzyków Clexane 40,ktore biorę od poniedziałku?
    mnie kochana puchna.obie ale lewa zawsze bardziej. Teraz mi nie schodzi nawet po nocy

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi jagodami mąż też już mnie uświadomił, że jak ja chcę je zrywać z takim brzuchem. Poranne zaćmienie jakieś miałam :P ale na spacer męża się wybierzemy, bez jagód wprawdzie, ale zawsze to świeże powietrze. Miłego popołudnia :)

5ylwia, zabka11, Paula_071, niecierpliwa, lys, małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

Ewa123
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam ku pokrzepieniu serc:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/19b86b04ad31.png

Tak zaczelam liczyc skad te moje blisko 15kg i troche mnie pocieszylo powyzsze zestawienie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 13:21

Zetka, staraczka24, Paula_071, 0na88, Lady Savage, Katarka, niecierpliwa, Laura, apaczka, lys, bosa, małaMyszka, Cassie_DE, magda sz, Hermiona, futuremama, kasiuleek, Maniuś, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole to sie witam. U nas lepiej, w nocy spalam ze dwie h, sukces!! Antybiotyk chyba dziala. Za to bol zeber mocny ani lezec ani siedziec. No ale jest postep, eracamy do zdrowia, małż i ja. Zaraz dostane zestaw sushi, zamowilam krewety juz chyba mi toxo nie zagrozi co? Taka mam ochote. Zgaga piecze na okraglo, rennie 4 razy dziennie. Maly dzis spokojny, brzuch luzny. Jakbym w ciazy nie byla...

zabka11, Zetka, aaaaga, mamasia, 0na88, witaminkab, lys, bosa, małaMyszka, magda sz, kasiuleek, Maniuś, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, mi od kilku dni. Tylko ze nie puchnie a bolą jakby żyły.

Które z Was biorą Clexane poza Agata?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka sciskam. Tez sie boje tych pierwszych dni. Ale jestesmy z Toba. To trwa podobno krotko. Za chwile wszystko sie unormuje.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Ofka, mi od kilku dni. Tylko ze nie puchnie a bolą jakby żyły.

Które z Was biorą Clexane poza Agata?

Kochana zle przeczytalam...albo ktos pisal juz ze tylko lewa gira puchnie...s ten bol to nie wiem...

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Wklejam ku pokrzepieniu serc:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/19b86b04ad31.png

Tak zaczelam liczyc skad te moje blisko 15kg i troche mnie pocieszylo powyzsze zestawienie ;)
    to wychdozi na to ze po ciazy bede wazyc ,niej niz przed nia :D bo przytylam tylko 3 kg jak narazie :D

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    to wychdozi na to ze po ciazy bede wazyc ,niej niz przed nia :D bo przytylam tylko 3 kg jak narazie :D

Staraczka- jak ty to zrobilas????? Jak to wogole mozliwe????:)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka- o ja pierdziele ! 3kg ? no to niezle ! ja mam ok 11 do przodu i slysze co raz ze to nie duzo, a 3kg ? zajebiscie, zazdroszcze :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 1697 1698 1699 1700 1701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ