X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dalej wagę na minusie 6 kg :)) już się nie mogę doczekać żeby sprawdzić ile po porodzie jeszcze schudnę :) tyle lat próbowałam wszystkiego na schudnięcie a wystarczyło w ciąże zajść ;) byle tego później nie odrobić :/

zabka11, 0na88, Laura, małaMyszka, futuremama, Maniuś, gosia.b lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym się chętnie zwazyla to bym wam powiedziała ile poszło bezpośrednio po porodzie :) zaraz P. Przyjedzie bo wczoraj poszedł do znajomych naszych na naszym osiedlu domków. I wrócił po północy. Trochę wypił :P za Laure. A dziś miał mieć dostawę mebli i sprzętu. W efekcie mieli być od 8 byli po 11... I nie zgadzało się zamówienie bo brakowało lamp pod górne Szafki. I policzyć to ze 120 Rzeczy tez trochę zajęło. Mała śpi, ja też drzymalam ale mnie babka z obiadem Obudziła. Zjadłam Buraczki na ciepło.... Może rusza w końcu te jelita....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 13:48

zabka11, Paula_071, Zetka, AgaSad, małaMyszka, magda sz, Pati Belgia, Maniuś, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja +5 kg :)

P.s kuzwa zla jestem , pozapraszalam gosci , maz w pracy +35 temp... ze mnie sie leje ,kostek nie widze , nogi jak klody i jeszcze bola i caly dzien w garach ;/ syf dookola , guzik zroione ...geniusz ! kuzwa geniusz !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 14:03

małaMyszka, magda sz, Hermiona lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    A ja bym się chętnie zwazyla to bym wam powiedziała ile poszło bezpośrednio po porodzie :) zaraz P. Przyjedzie bo wczoraj poszedł do znajomych naszych na naszym osiedlu domków. I wrócił po północy. Trochę wypił :P za Laure. A dziś miał mieć dostawę mebli i sprzętu. W efekcie mieli być od 8 byli po 11... I nie zgadzało się zamówienie bo brakowało lamp pod górne Szafki. I policzyć to ze 120 Rzeczy tez trochę zajęło. Mała śpi, ja też drzymalam ale mnie babka z obiadem Obudziła. Zjadłam Buraczki na ciepło.... Może rusza w końcu te jelita....

A mialas lewatywe czy w koncu Ci nie zrobili?
    Probujesz jakos rozkrecic laktacje? Bo pewnie po cc sucho.
    Bedziesz miala piekny domek jak wrocisz :-)
    Tak malo przytylyscie, a nawet schudlyscie? Dieta dla slodkich mam czy mialyscie troszke nadwage przed ciaza? Przepraszam jesli kogos urazilam.

Hermiona - ja wynik gbs mialam po 2 dniach, chociaz mowili ze bedzie do 7.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 14:04

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja Ci życzę żeby te 5 dni w szpitalu upłynęły na pomocy położnych.Leon był pierwsza noc u nic a na drugi dzień z rana już kazały mi go zabrać.Nie ważne że po cc, one mają tyle roboty A Ty masz swoje dziecko więc wio!!!Przynajmniej u mnie tak było. Ku radości dziś jeszcze nie płakałam :)
    P.S cycuchy smaruję maltanem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 14:05

AgaSad, Zetka, zabka11, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula- dieta cukrzycowa , choc 5 kg nadwagi tez mialam przed ciaza.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my ciągle w tym okropnym szpitalu :( Staś ma niedokrwistość i słabo przybiera...jest jeszcze kilka innych rzeczy ale nie chce mi się o tym pisać. Ledwo dają juz rade. Krzysiek tez, nie moze nawet do Syna wchodzic tylko za zgoda lekarza ma chwile. Stas ma zaraz dwa tygodnie a Krzysiek nie mial go nawet na rekach...
    Laktacja stoi. Z piersi nie chce pić...sutki mi się chowają wiec musze mieć kapturek żeby chociaż trochę pociągnął. Odciągnąć laktatorem na każde karmienie 20 ml. Od 10 dni ciągle tyle samo. Zalamka! Staś jest dokarmiany. Dziś mamy rozmowę z lekarzem i może dowiem się co dalej.
    Ważę mniej niż przed ciążą.
    Nie ma nic ważniejszego niż zdrowie dziecka!
    Trzymajcie się ciepło!

0na88, AgaSad, Zetka, zabka11, bosa, mamasia, małaMyszka, sylwucha89, Weridiana lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka, Martucha - jeju trzymajcie się.. te początki to są straszne ale wierzę że dacie radę i niedługo nadejdą te lepsze chwile.. życzę Wam tego jak najszybciej!

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Aga, to ja mam identycznie z tymi ruchami. A główkę czuje u góry po lewej stronie.

Tak się zastanawiam ze te dzieciaczki wtedy nie wstawiają się w kanał, czy nóżkami?

Elena, a u Ciebie jaka waga dzidzi?

U mnie na poczatku 36 tc czyli 35t1d byla 2600

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula: właśnie nie miałam lewatywy :) uslyszalam ze nie bo było to w miarę na Szybko i jeszcze bym
    im Na stole poszło :P cewnik miałam po znieczuleniu dopiero zakładany :) znieczulenie w ogóle nie bolało, nie poczulam praktycznie. Laktacje staram się wrozkrecic. Ale po pierwszej cc nawał miałam dopiero po 4-5 dobach. Wiec czekam. Mała ciągnie ładnie cyca ale się tym nie najada wiec dostaje mm jeszcze. Do tego elektryczny laktator Canpola :) no zaraz przewijam mała i karmimy... I płaczemy jak się oksytocyna wydziela i Kurczy macice :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 14:20

Zetka, zabka11, małaMyszka, magda sz, futuremama, Weridiana lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrela, a u Ciebie jak z laktacja??

Martucha86 bardzo mi przykro, ze nie mozecie sie cieszyc Waszym szczesciem w domu, mam nadzieje, ze Stas jak najszybciej nabierze sil i bedzie mogl byc z Wami :*

Zabka to mi jeszcze minimum 10 zostanie do zrzucenia, ale teraz mam to gleboko w nosie, najwazniejsze dla mnie zeby Julka urodzila sie silna i zdrowa i zebysmy umialy ze soba "wspolpracowac".

U nas przeszla burza, temperatura moze spadla jakies 3 stopnie max - zaszalala, a mnie zas dopadla zgaga. Jak nie urok to...
    Widze, ze dzis nie tylko ja jestem taka placzliwa, naublizalam juz chyba kazdemu w domu, no moze za wyjatkiem psa, jeszcze jemu sie nie oberwalo, ale to chyba dlatego, ze chowa sie w garazu przed upalem

zabka11, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Paula ja Ci życzę żeby te 5 dni w szpitalu upłynęły na pomocy położnych.Leon był pierwsza noc u nic a na drugi dzień z rana już kazały mi go zabrać.Nie ważne że po cc, one mają tyle roboty A Ty masz swoje dziecko więc wio!!!Przynajmniej u mnie tak było. Ku radości dziś jeszcze nie płakałam :)
    P.S cycuchy smaruję maltanem

Ja już jakiś czas temu rozmawiałam z mężem żeby wykupić położną do pomocy w szpitalu, oboje mamy zielone pojęcie o dzieciach i obawiam się, że mogę mieć podobne problemy jak Ty...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Laura Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta i Psioszka trzymajcie się i bądźcie dzielne!
    Smutno mi jak czytam wasze wpisy i bardzo chciałabym aby wszystko wspaniale się ułożyło i dzieciaczki jadły z piersi i rosły pięknie.
    Trzymam mocno kciuki za Was!

Paula ja przytyłam 10 kg po czym jak zaczęłam dietę cukrzycową to schudłam 3 więc zostało mi 7 na plusie i cały czas teraz tak mam, zobaczymy czy coś dalej przybiorę, ale wątpie.... A i startowałam mając 52 kg.

Paula_071, małaMyszka, bosa, Martucha86 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Zetka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena, to podobnie. Będziesz miała cc?

Psioszka, Martucha trzymajcie się.

Ja mam ok +11-12kg

Wkurza mnie ta noga żeby chociaż obue bolały :)

Właśnie przeczytałam ze jak jest zdiagnozowane PIH czyli nadciśnienie to cesarka powinna być zaplanowana w skończonym 38tc albo indukcja porodu. Mój pośladkowo wiec cc
    Mój lekarz powiedział ze że skurczami jechać. Do tego biorę clexane 40 trzeba odstawić 12h przed, a skąd mm wiedzieć kiedy zacznę rodzic? Wkurza mnie to :( a mój lekarz na urlopie :( i wizyta dopiero za tydzień w pn.

małaMyszka, bosa, Martucha86 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A mialas lewatywe czy w koncu Ci nie zrobili?
    Probujesz jakos rozkrecic laktacje? Bo pewnie po cc sucho.
    Bedziesz miala piekny domek jak wrocisz :-)
    Tak malo przytylyscie, a nawet schudlyscie? Dieta dla slodkich mam czy mialyscie troszke nadwage przed ciaza? Przepraszam jesli kogos urazilam.

Hermiona - ja wynik gbs mialam po 2 dniach, chociaz mowili ze bedzie do 7.

ja miałam duuużą nadwagę więc się cieszę bardzo ze chudne :) a to jeszcze przed dietą spadło mi dużo bo pierwsze miesiące nic jeść nie mogłam dopiero teraz jako taki apetyt :)

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka ja mimo iz w ciazy taki solidny skok cisnienia miala pare razy tylko, z-ca ordynatora zdecydowala, ze dla naszego bezpieczenstma zrobic nalezy to cc szybciej, dlatego zas wrocila ta data 29.07 i w karcie ciazy mam zaznaczone nadcisnienie i wada macicy. Nikt mi nawet nie sugerowal porodu sn, a myslalam ze beda mnie do tego namawiac, a tu poparli teorie mojej lekarki, ze im szybciej tym lepiej

• Ellena Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Zmieniliśmy z polecenia położnej i dużo nam go ulewal.
    Do piersi na razie nie przystawiam bo muszę je wyleczyć bo są pogryzione.
    Dzięki za wsparcie. Wam również życzę dużo siły.

Kochana na poranione piersi najlepsze jest wlasne mleko i suszenie ich. Zadne masci mi tak nie pomogly jak mleko ;)

apaczka, Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Psioszka nawet nie wiem co napisac...niestety ogromnie obawiam sie tego samego, ze Julka sie urodzi, a ja nie bede umiala sie nia zajac, nie bede umiala wykarmic, a do tego bede obolala, a ona bedzie plakac...i deprecha gotowa

Kochane... To normalne zjawisko i normalne reakcje na pierwsze dziecko. Tez mialam depreche przez to ze kp mi nie wychodzilo, ze siedziec na tylku nie moglam... ze tesciowa ma przyjechac... Ale to wszystko mija z czasem kiedy hormony sie unormuja. Grunt to uprzedzic meza ze mozecie byc jeszcze bardziej nieznosne niz jestescie i tyle. Musza Wam okazac wsparcie. Sile i swe ramie... a pozniej jak wam to minie to musicie mezom sie tym samym odwdzieczyc. Uwierzcie mi ze im tez jest trudno. Oj bardzo... bo My mamy dziecko do ogarniecia a oni dziecko i Nas ;)

zabka11, apaczka, Paula_071, Laura, niecierpliwa, Cassie_DE, małaMyszka, magda sz, futuremama, gosia.b lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zetka ja mimo iz w ciazy taki solidny skok cisnienia miala pare razy tylko, z-ca ordynatora zdecydowala, ze dla naszego bezpieczenstma zrobic nalezy to cc szybciej, dlatego zas wrocila ta data 29.07 i w karcie ciazy mam zaznaczone nadcisnienie i wada macicy. Nikt mi nawet nie sugerowal porodu sn, a myslalam ze beda mnie do tego namawiac, a tu poparli teorie mojej lekarki, ze im szybciej tym lepiej

No właśnie dlatego dziwie się mojemu lekarzowi. Mój jest pośladkowo wiec dlatego cc jeśli się nie odwróci. A na nadciśnienie leki biorę. Wkurzona jestem ze dopiero wizyta za 9 dni.

A noga boli bardziej jak leze:/ może mi macica żyle uciska. Od łydki do palców boli. Lewa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 14:44

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka no od swojego gina ma skierowanie na cc tylko teraz musze przejsc kwalifikacje do cc w szpitalu w ktorym chce rodzic i tyle. Q

Co do wagi to pierwsza ciaza 11kg+ a startowalam z 53 a teraz z racji niedowagi z jakiej startowalam 47kg to mam juz 14kg+.

qb3co7ese836ar93.png
‹‹ 1698 1699 1700 1701 1702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ