SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, gratuluje udanych wizyt.
A ja dzisiaj męczę się z zaparciami, jadłam warzywa gotowane ost 2 dni i chyba od tego...
Zakupiłam Palmers ale użyłam na razie 2 razy, więc jeszcze nie widzę różnicy.
Co do brzucha to wczoraj wieczorem gdy kuzynka mnie zobaczyła to była w wielkim szoku, powiedziała że wyglądam na 5 miesiąc:)( zawsze miałam płaski brzuch) ale patrząc na brzuszek Gosi to ja mam zdecydowanie mniejszy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 16:18
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny,
Ale sie rozpisałyście, ledwo nadrobiłam
Odebrałam dziś stetoskop i podsłuchuje jak dzidzia się rusza. Serducho podobno może być słychać jakoś po 20 tyg.
Za tydzień równo się zobaczymyodliczam godziny, już 3 tyg. nie widziałam maluszka.
Ale fajnie co raz więcej nas
Wizja moich narządów po SN trochę mnie przeraża, mam zwyrodnienie kregosłupa w odcinku przy kości ogonowej, kiedyś jakiś skur*ysyn mnie napadł i oberwałam kilka kopniaków. Więc nie wiem jak zniosę 3 trym. kiedy będzie straszny ucisk na kręgosłup. -
niecierpliwa wrote:Kkaarolina kazda z nas stresuje sie przed wizyta, coz taki nasz los. Musimy wierzyc, ze bedzie dobrze!
Griszanka daj znac jak wyszla, bo jak polecisz to chyba tez sie pokusze na ten przepisRobisz na duzej blaszce??
) Jest bardzo sycaca, fajnie sie komponowala z sosikiem z prawdziwkow, probowalam tez z sama smietana - pycha. Jutro bedziemy obsmazac plasterki, bo zjedlismy mniej jak 1/3 tego co zrobilam
Karolina, dziekuje za inspiracje - kilka razy przymierzalam sie do zrobienia takiej babkiAga89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Griszanka wrote:Karolina, dziekuje za inspiracje - kilka razy przymierzalam sie do zrobienia takiej babki
Bardzo proszeJa tez często babke robie z sosem koperkowym, tzn. jogurt naturalny, troszke smietany+duuzo świeżego kopru! wypas!
Ja mam babki na dzisiaj,na jutro i pewnie jeszcze zamrożę, bo jak robie to od razu duzo (w duzej blaszce) odkąd mam maszyne do mielenia warzyw;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 17:08
-
Asiek88, witaj wsrod nas
Na bole glowy kochana to mozesz sobie lyknac paracetamol, ewentualnie smarowac skronie amolem. Niestety nie mamy za duzego pola manewru, zeby maluszkowi nie zaszkodzic.
Ja tez mam skore sklonna do rozstepow. Jak na razie smaruje sie naprzemiennie olivka nivea baby i balsamem neutrogena sensitive. Zeby skora nie byla tlusta, to nakladam na mokra skore, czekam az sie troche wchlonie, a dopiero pozniej sie delikatnie wycieram i jest super. W ogole mam wrazenie, ze id tego nawilzania moje obecne rozstepy dosc ladnie pojasnialy
Jak masz wanne, to do cieplej wody wlewa sie troche oliwki i wtedy tez skora ladnie sie nawilza
Magda sz, to straszne jacy ludzie potrafia byc okrutni. Mam nadzieje, ze chociaz za to odpowiedzial. No i mijmy nadzieje, ze calkiem dobrze i w miare bezbolesnie zniesiesz ten trzeci trymestr.Asiek88 lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa, robilam tak na oko, bo nie mam wagi kuchennej, proporcjonalnie moglo mi wyjsc ciut wiecej niz w przepisie, ale pod koniec zwatpilam, ledwo mi sie zmiescilo - keksowka wypelniona po brzegi
Kkarolina, ja tez mam obiad na trzy dni spokojnie - chyba, ze odsmazanej pojdzie wiecej :p -
Kkarolinaaaa wrote:Juz po usg
Moj wielki człowieczek ma sie baardzo dobrze i rośnie jak na drożdzach
Serduszko bije, maleństwo sie rusza
według om 8tc+6 a według usg 9tc+5 takze ciąża tydzień starsza, tak wyszło na 1usg i teraz, wiec mam sie trzymać tego co wychodzi z usg
ale jestem szczęsliwa
Mąż od razu rozpoznał główke
!
Karolina, a ile dzisiaj mierzy Twoj maluszek?? -
Odsmażonej napewno pójdzie wiecej
Ja to robie na oko ;p
Ileś tam ziemniaków, 2 jajka,troche mąki, odsmażam cebulke, troche soli,troche pieprzu i wszystko
Kiedys ze znajomą sie smiałysmy ze na babka to podlasianki mają wrodzony przepis bo nikt nie robi według jakiegos tylko na okoCassie lubi tę wiadomość
-
Zetka właśnie do Doeringa jestem zapisana, ale zapisałam się też do Augustyniaka i sama nie wiem do którego isc, najlepiej bym poszła do obu
hmm skoro polecasz Doeringa to może też pochylę się w jego stronę...
A kto Cię prowadzi, jeśli można spytac?Zetka lubi tę wiadomość
-
lys - Jak masz męża lekarza to pewnie wiesz, że na portale typu znanylekarz trzeba patrzeć przez palce. Często wpisywane są negatywne opinie, bo ludzie pod wpływem złych emocji chcą się odegrać, a na pozytywne wpisy ludziom nie chce się marnować czasu. Owszem, ja patrzę na portale poglądowo, ale nie uważam ich za wyrocznię. Ufam teściowi w kwestii wyboru lekarza:) Cała rodzina mojego męża to lekarze i wszyscy są za cesarką. Moja mama rodziła naturalnie i cc, i jest za cc, tak samo moja bratowa. Ja jestem urodzona z cc, mój mąż też. Można wymieniać tysiące ze i przeciw jednej i drugiej opcji. To jest indywidualna decyzja każdego.
mamasia, koniecznie daj mi znać jak tam dr Andrzejewski. CMV miałam robione jak planowałam ciążę (dr Wurm mi zlecał), w ciąży (dr Jeleniewska-Otręba) już mi nie zlecała. Jak rozmawiałam z moją cocią która jest lekarzem chorób zakaźnych powiedziała, że nie ma sensu robić w ciąży bo wynik całkowicie nic nie da. Zły wynik i tak nie jest podstawą do usunięcia ciąży, a nie bardzo jest jak to leczyć bez uszczerbku na zdrowiu dziecka.13.08.2015 r.
11.05.2019 r.