X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez słyszałam o Bio Oil dobre opinie zobaczę przekonam się :) na alegro 200 ml wychodzi 50 zł a w sklepie za 60 ml tyle samo :)

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• gagat82 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek88 wrote:
    Cassie - też jestem ze Śląska, a raczej Zagłębia Dąbrowskiego :)

Jak mi wróci apetyt, to zrobię tą babkę waszą ;)

Ja to się boję o te rozstępy jak cholera, jako nastolatce zrobiły mi się na piersiach i bioderkach. Są bladziuchne , ale mnie wkurzają. Moja mama mówi, żeby się zwykłą oliwką smarować (sama 2 dzieci urodziła i nie ma ani jednego rozstępu, grama celulitu, ja niestety się genami w nią nie wdałam ). No ale jak tu tą oliwką się smarować jak wszystko tłuste...

Hej, ja też jestem z Zagłębia, dokładnie z D.G. :)

Asiek88, KasiaeN. lubią tę wiadomość

xnw4pc0zxn34idh4.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Widzę, że wątek już rozwinięty, zaczęłam czytać od początku, ale trochę tego jest i póki co daleko mi do końca ;P W każdym bądź razie dołączam do was :) Termin porodu 2.08.2015 :)

Asiek88, 0na88, Kkarolinaaaa, gagat82, lys, gosia.b, magda sz, zabka11, Cassie, Maniuś lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Asiek88 Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagat82 wrote:
    Hej, ja też jestem z Zagłębia, dokładnie z D.G. :)

Witaj dąbrowianko :)) na kiedy masz termin i kto Cie prowadzi?
    ale fajnie, że się nas tu więcej robi :D

gagat82 lubi tę wiadomość

rfxg3e3kas0unye3.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Katarka :)

Katarka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja slub bralam 1 czerwca w dzien dziecka w 8 miesiacu ciazy;-)
    A jest ktos z woj. Zachodniopomorskiego??

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    ja biorę DHA osobno, tego właśnie w "moich witaminkach" brakuje

A to jeszcze nie za wczesnie na DHA?? Slyszalam, ze to dopiero od 2 trymestru??

maaadzik1207 lubi tę wiadomość

• gagat82 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek88 wrote:
    Ja na 05.08. więc jest szansa, że się będziemy razem produkować :D mnie prowadzi dr Ziembiński. Ja z małżem moim mamy 03.08 2 rocznicę ślubu więc też będziemy mieli prezencik :D

A jesteś zadowolona z dr Ziembińskiego? Ja trafiłam do niego na oddział z poronieniem w marcu i tak, jak mnie potraktował, to mogłabym spokojnie w jakieś Uwadze opowiedzieć! Kawał .......! Trafiłam tam o północy, także felernie się stało, że go obudziliśmy z mężem. Najlepiej, że moja mama ze mną do niego chodziła i podobno on mnie odbierał przy porodzie. Wypuścił mnie w nocy bez niczego z okropnym bólem brzucha i krawieniem, no i niestety w nocy w domu doszło do poronienia :(

xnw4pc0zxn34idh4.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Jestem marcową mamusią 2015

jakby któraś z was była zainteresowana ciuszkami dziecięcymi zapraszam na allegro

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

ubranka polskiego producenta, bawełna 100 % polecam z czystym sumieniem o czym świadczą tez pozytywne komentarze

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • gagat82 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek88 wrote:
    Witaj dąbrowianko :)) na kiedy masz termin i kto Cie prowadzi?
    ale fajnie, że się nas tu więcej robi :D

Termin mam 08.08 :) Chodzę do dr Madeja ale on przyjmuje w Bytomiu, zależało mi na bardzo dobrym lekarzu, żeby był ginekologiem-endokrynologiem, ponieważ leczę się na niedoczynność tarczycy. Jak na razie jestem z niego bardzo, bardzo zadowolona. Jutro w Bytomiu mam badanie prenatalne.

KasiaeN. lubi tę wiadomość

xnw4pc0zxn34idh4.png
  • Asiek88 Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagat82 wrote:
    A jesteś zadowolona z dr Ziembińskiego? Ja trafiłam do niego na oddział z poronieniem w marcu i tak, jak mnie potraktował, to mogłabym spokojnie w jakieś Uwadze opowiedzieć! Kawał .......! Trafiłam tam o północy, także felernie się stało, że go obudziliśmy z mężem. Najlepiej, że moja mama ze mną do niego chodziła i podobno on mnie odbierał przy porodzie. Wypuścił mnie w nocy bez niczego z okropnym bólem brzucha i krawieniem, no i niestety w nocy w domu doszło do poronienia :(

No co Ty mówisz...kurcze :/
    Ja jestem bardzo zadowolona z niego, też mnie przyjmował na ten świat, on się dobrze znał z moim ojcem, razem w szpitalu pracowali, więc pewnie dlatego tak rzetelnie się mną zajmuje.
    Widzisz, moją kuzynkę z kolei tak jak Ciebie dr Lisiak potraktował, a właśnie Ziembiński uratował ciąże.
    Fakt jest taki, że jak ciąża przebiega pomyślnie, to każdy lekarz dobrze poprowadzi, więc mam nadzieję, że nasze maluszki będą się zdrowo i bezproblemowo rozwijać <3

rfxg3e3kas0unye3.png
  • Asiek88 Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagat82 wrote:
    Termin mam 08.08 :) Chodzę do dr Madeja ale on przyjmuje w Bytomiu, zależało mi na bardzo dobrym lekarzu, żeby był ginekologiem-endokrynologiem, ponieważ leczę się na niedoczynność tarczycy. Jak na razie jestem z niego bardzo, bardzo zadowolona. Jutro w Bytomiu mam badanie prenatalne.

Daj znaka jutro jak po prenatalnym ! będę trzymała kciuki :)

rfxg3e3kas0unye3.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszły poniedziałek mam badanie biochemiczne, a we wtorek badanie prenatalne. Mam nadzieję, że WSZYSTKO jest DOBRZE!

lb17w98.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek88 gagat82 a slyszalyscie może o jakichś zajęciach fitness dla ciężarnych gdzieś u nas w Dg? Chciałabym zacząć chodzić od 2 trymestru. Gagat82 mamy ten sam termin :)

relgtv73gp3vr7ra.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    lys - Jak masz męża lekarza to pewnie wiesz, że na portale typu znanylekarz trzeba patrzeć przez palce. Często wpisywane są negatywne opinie, bo ludzie pod wpływem złych emocji chcą się odegrać, a na pozytywne wpisy ludziom nie chce się marnować czasu. Owszem, ja patrzę na portale poglądowo, ale nie uważam ich za wyrocznię. Ufam teściowi w kwestii wyboru lekarza:) Cała rodzina mojego męża to lekarze i wszyscy są za cesarką. Moja mama rodziła naturalnie i cc, i jest za cc, tak samo moja bratowa. Ja jestem urodzona z cc, mój mąż też. Można wymieniać tysiące ze i przeciw jednej i drugiej opcji. To jest indywidualna decyzja każdego.

mamasia, koniecznie daj mi znać jak tam dr Andrzejewski. CMV miałam robione jak planowałam ciążę (dr Wurm mi zlecał), w ciąży (dr Jeleniewska-Otręba) już mi nie zlecała. Jak rozmawiałam z moją cocią która jest lekarzem chorób zakaźnych powiedziała, że nie ma sensu robić w ciąży bo wynik całkowicie nic nie da. Zły wynik i tak nie jest podstawą do usunięcia ciąży, a nie bardzo jest jak to leczyć bez uszczerbku na zdrowiu dziecka.

Naturalnie do wszystkiego trzeba podchodzić z rezerwą. Lekarz, którego wymieniłaś ma złe opinie ogólnie w necie, nie tylko na 1 portalu... i jak najbardziej się zgadzam każdemu nie dogodzisz, ale jednak różnica jest jak ktoś ma 2-3 złe opinie, a kilkanaście złych. Nie zrozum mnie źle, ja wcale nie chciałam komentować Twojego wyboru, bo to Twój wybór i nic mi do tego, po prostu wyraziłam zdziwienie. A o CC pytałam z czystej ciekawości, bo ja nie jestem ani za ani przeciw.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Sporo z nas widzę rocznicę w sierpniu :) my 2.08 :)

U nas druga rocznica 24 sierpnia, także może już będziemy w domku w trójeczkę :)

euforia, Zetka lubią tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• Asiek88 Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Asiek88 gagat82 a slyszalyscie może o jakichś zajęciach fitness dla ciężarnych gdzieś u nas w Dg? Chciałabym zacząć chodzić od 2 trymestru. Gagat82 mamy ten sam termin :)

Też się chciałam zorientować bo się nad nimi zastanawiam, ale nic nie słyszałam. przeprowadzę jakieś poszukiwania :) dam znaka jak coś znajdę

rfxg3e3kas0unye3.png
  • gagat82 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:

Nie słyszałam nic, ale też szczerze mówiąc to się w tym kierunku nie orientowałam. Drugi miesiąc ciąży cały przeleżałam z krwiakiem i nie mogłam żadnego ruchu wykonywać. Teraz już chodzę po domu, ale cały czas L4 leżące i lekarz każe się oszczędzać. Zobaczymy prognozy na drugi trymestr i jeżeli będę mogła to coś znajdziemy :)

xnw4pc0zxn34idh4.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Dziewczyny!!!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Niecierpliwa ja przez brzuch miałam od 12 tyg, ale wcześniej wizytę miałam przed 10 tygodniem. To chyba wiele zależy od lekarza. U mnie pierw próbował dopochwowo, a później jednak przez brzuch.

Miru to będziesz mogła piękne fotki pocykać swojemu Szczęściu :) gdzies można zobaczyć Twoje prace?

Griszanka dziękuję za tak precyzyjną odpowiedź :* Jak babka? udało się upiec?

Cassie to mnie nastraszyłaś z tym sexem po SN :P

Maniuś najważniejsze, że z Maleństwem dobrze :)

Gianna88 mi lekarz dziś powiedział, że nie powinno się robić za często usg, ale nie ma jakiś uzasadnionych przesłanek, więc chyba powiedział tak dla zasady :)

Gosia.b bardzo fajny brzuś :)

Kkarolinaa super, że usg w porządku i mąż był razem z Wami :) mój chyba ze mną pójdzie na kolejną w lutym :)

Magda sz i co słyszysz przez ten stetoskop? Pluskanie, szmery czy coś innego?

Paula_071 doktor całkiem ok. Co prawda bardzo raziło mnie to, że w gabinecie mocno było czuć papierosy, a ja jako niepaląca i do tego teraz jeszcze z wyczulonym węchem od razu poczułam i to dość intensywnie. Nie sprawia wrażenia bardzo sympatycznego, rzeczowo, rach-ciach a nie jakieś pitu-pitu, ale jest konkretny i widać, że ma wiedzę. Podczas badania wszystko precyzyjnie pomierzył - kość nosową, przezierność, długość Maluszka, sprawdził narządy oraz bicie serca dziecka. A dodatkowo przełączył obraz na 3d i zrobił kilka fotek w tym wymiarze. W sumie cyknął 8 fotek dziecku, 3 w trójwymiarze i 5 standardowych. Myślę, że będziesz zadowolona, ja byłam, bo zastanawiałam się nad takim usg, ale w późniejszym etapie ciąży, ale szkoda było mi wydawać dodatkowo kasę, a tak to mam z pakietu luxmedu :) dzięki za info o cmv, mój lekarz do którego chodzę prywatnie (chodzę i prywatnie i na luxmed ze względu na terminy i wygodę) polecił mi zrobienie tego, a jak pytałam bna ostatniej wizycie w luxmedzie to lekarka mi powiedziała, że to niepotrzebne. Miałam nadzieję, że mnie skieruje, a tak to będę musiała osobno zapłacić. Na stronie nie ma w cenniku uwzględnionego kosztu a zapomniałam dziś o to zapytać. Nie orientujesz się może ile kosztuje igg i igm dla cmv? Ty chodzisz tylko na luxmed czy jeszcze dodatkowo z dzidzią?

Jak już pisałam Pauli dziś miałam usg I trymestru. Wyniki bardzo w porządku, serduszko biło 166 uderzeń na minutę i bobo już ma 6,13 cm :) Znów fikało nieźle i ciężko je było uchwycić, ale mam tez fotkę 3d. Może uda mi się jutro ją wrzucić :)

Dobrej nocki :*

sylwucha89, euforia, gagat82, lys, Maniuś, gosia.b lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ