X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez słyszałam o Bio Oil dobre opinie zobaczę przekonam się :) na alegro 200 ml wychodzi 50 zł a w sklepie za 60 ml tyle samo :)

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• gagat82 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek88 wrote:
    Cassie - też jestem ze Śląska, a raczej Zagłębia Dąbrowskiego :)

Jak mi wróci apetyt, to zrobię tą babkę waszą ;)

Ja to się boję o te rozstępy jak cholera, jako nastolatce zrobiły mi się na piersiach i bioderkach. Są bladziuchne , ale mnie wkurzają. Moja mama mówi, żeby się zwykłą oliwką smarować (sama 2 dzieci urodziła i nie ma ani jednego rozstępu, grama celulitu, ja niestety się genami w nią nie wdałam ). No ale jak tu tą oliwką się smarować jak wszystko tłuste...

Hej, ja też jestem z Zagłębia, dokładnie z D.G. :)

Asiek88, KasiaeN. lubią tę wiadomość

xnw4pc0zxn34idh4.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Widzę, że wątek już rozwinięty, zaczęłam czytać od początku, ale trochę tego jest i póki co daleko mi do końca ;P W każdym bądź razie dołączam do was :) Termin porodu 2.08.2015 :)

Asiek88, 0na88, Kkarolinaaaa, gagat82, lys, gosia.b, magda sz, zabka11, Cassie, Maniuś lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Asiek88 Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagat82 wrote:
    Hej, ja też jestem z Zagłębia, dokładnie z D.G. :)

Witaj dąbrowianko :)) na kiedy masz termin i kto Cie prowadzi?
    ale fajnie, że się nas tu więcej robi :D

gagat82 lubi tę wiadomość

rfxg3e3kas0unye3.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Katarka :)

Katarka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja slub bralam 1 czerwca w dzien dziecka w 8 miesiacu ciazy;-)
    A jest ktos z woj. Zachodniopomorskiego??

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    ja biorę DHA osobno, tego właśnie w "moich witaminkach" brakuje

A to jeszcze nie za wczesnie na DHA?? Slyszalam, ze to dopiero od 2 trymestru??

maaadzik1207 lubi tę wiadomość

• gagat82 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek88 wrote:
    Ja na 05.08. więc jest szansa, że się będziemy razem produkować :D mnie prowadzi dr Ziembiński. Ja z małżem moim mamy 03.08 2 rocznicę ślubu więc też będziemy mieli prezencik :D

A jesteś zadowolona z dr Ziembińskiego? Ja trafiłam do niego na oddział z poronieniem w marcu i tak, jak mnie potraktował, to mogłabym spokojnie w jakieś Uwadze opowiedzieć! Kawał .......! Trafiłam tam o północy, także felernie się stało, że go obudziliśmy z mężem. Najlepiej, że moja mama ze mną do niego chodziła i podobno on mnie odbierał przy porodzie. Wypuścił mnie w nocy bez niczego z okropnym bólem brzucha i krawieniem, no i niestety w nocy w domu doszło do poronienia :(

xnw4pc0zxn34idh4.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Jestem marcową mamusią 2015

jakby któraś z was była zainteresowana ciuszkami dziecięcymi zapraszam na allegro

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

ubranka polskiego producenta, bawełna 100 % polecam z czystym sumieniem o czym świadczą tez pozytywne komentarze

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • gagat82 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek88 wrote:
    Witaj dąbrowianko :)) na kiedy masz termin i kto Cie prowadzi?
    ale fajnie, że się nas tu więcej robi :D

Termin mam 08.08 :) Chodzę do dr Madeja ale on przyjmuje w Bytomiu, zależało mi na bardzo dobrym lekarzu, żeby był ginekologiem-endokrynologiem, ponieważ leczę się na niedoczynność tarczycy. Jak na razie jestem z niego bardzo, bardzo zadowolona. Jutro w Bytomiu mam badanie prenatalne.

KasiaeN. lubi tę wiadomość

xnw4pc0zxn34idh4.png
  • Asiek88 Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagat82 wrote:
    A jesteś zadowolona z dr Ziembińskiego? Ja trafiłam do niego na oddział z poronieniem w marcu i tak, jak mnie potraktował, to mogłabym spokojnie w jakieś Uwadze opowiedzieć! Kawał .......! Trafiłam tam o północy, także felernie się stało, że go obudziliśmy z mężem. Najlepiej, że moja mama ze mną do niego chodziła i podobno on mnie odbierał przy porodzie. Wypuścił mnie w nocy bez niczego z okropnym bólem brzucha i krawieniem, no i niestety w nocy w domu doszło do poronienia :(

No co Ty mówisz...kurcze :/
    Ja jestem bardzo zadowolona z niego, też mnie przyjmował na ten świat, on się dobrze znał z moim ojcem, razem w szpitalu pracowali, więc pewnie dlatego tak rzetelnie się mną zajmuje.
    Widzisz, moją kuzynkę z kolei tak jak Ciebie dr Lisiak potraktował, a właśnie Ziembiński uratował ciąże.
    Fakt jest taki, że jak ciąża przebiega pomyślnie, to każdy lekarz dobrze poprowadzi, więc mam nadzieję, że nasze maluszki będą się zdrowo i bezproblemowo rozwijać <3

rfxg3e3kas0unye3.png
  • Asiek88 Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagat82 wrote:
    Termin mam 08.08 :) Chodzę do dr Madeja ale on przyjmuje w Bytomiu, zależało mi na bardzo dobrym lekarzu, żeby był ginekologiem-endokrynologiem, ponieważ leczę się na niedoczynność tarczycy. Jak na razie jestem z niego bardzo, bardzo zadowolona. Jutro w Bytomiu mam badanie prenatalne.

Daj znaka jutro jak po prenatalnym ! będę trzymała kciuki :)

rfxg3e3kas0unye3.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszły poniedziałek mam badanie biochemiczne, a we wtorek badanie prenatalne. Mam nadzieję, że WSZYSTKO jest DOBRZE!

lb17w98.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek88 gagat82 a slyszalyscie może o jakichś zajęciach fitness dla ciężarnych gdzieś u nas w Dg? Chciałabym zacząć chodzić od 2 trymestru. Gagat82 mamy ten sam termin :)

relgtv73gp3vr7ra.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    lys - Jak masz męża lekarza to pewnie wiesz, że na portale typu znanylekarz trzeba patrzeć przez palce. Często wpisywane są negatywne opinie, bo ludzie pod wpływem złych emocji chcą się odegrać, a na pozytywne wpisy ludziom nie chce się marnować czasu. Owszem, ja patrzę na portale poglądowo, ale nie uważam ich za wyrocznię. Ufam teściowi w kwestii wyboru lekarza:) Cała rodzina mojego męża to lekarze i wszyscy są za cesarką. Moja mama rodziła naturalnie i cc, i jest za cc, tak samo moja bratowa. Ja jestem urodzona z cc, mój mąż też. Można wymieniać tysiące ze i przeciw jednej i drugiej opcji. To jest indywidualna decyzja każdego.

mamasia, koniecznie daj mi znać jak tam dr Andrzejewski. CMV miałam robione jak planowałam ciążę (dr Wurm mi zlecał), w ciąży (dr Jeleniewska-Otręba) już mi nie zlecała. Jak rozmawiałam z moją cocią która jest lekarzem chorób zakaźnych powiedziała, że nie ma sensu robić w ciąży bo wynik całkowicie nic nie da. Zły wynik i tak nie jest podstawą do usunięcia ciąży, a nie bardzo jest jak to leczyć bez uszczerbku na zdrowiu dziecka.

Naturalnie do wszystkiego trzeba podchodzić z rezerwą. Lekarz, którego wymieniłaś ma złe opinie ogólnie w necie, nie tylko na 1 portalu... i jak najbardziej się zgadzam każdemu nie dogodzisz, ale jednak różnica jest jak ktoś ma 2-3 złe opinie, a kilkanaście złych. Nie zrozum mnie źle, ja wcale nie chciałam komentować Twojego wyboru, bo to Twój wybór i nic mi do tego, po prostu wyraziłam zdziwienie. A o CC pytałam z czystej ciekawości, bo ja nie jestem ani za ani przeciw.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Sporo z nas widzę rocznicę w sierpniu :) my 2.08 :)

U nas druga rocznica 24 sierpnia, także może już będziemy w domku w trójeczkę :)

euforia, Zetka lubią tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• Asiek88 Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Asiek88 gagat82 a slyszalyscie może o jakichś zajęciach fitness dla ciężarnych gdzieś u nas w Dg? Chciałabym zacząć chodzić od 2 trymestru. Gagat82 mamy ten sam termin :)

Też się chciałam zorientować bo się nad nimi zastanawiam, ale nic nie słyszałam. przeprowadzę jakieś poszukiwania :) dam znaka jak coś znajdę

rfxg3e3kas0unye3.png
  • gagat82 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:

Nie słyszałam nic, ale też szczerze mówiąc to się w tym kierunku nie orientowałam. Drugi miesiąc ciąży cały przeleżałam z krwiakiem i nie mogłam żadnego ruchu wykonywać. Teraz już chodzę po domu, ale cały czas L4 leżące i lekarz każe się oszczędzać. Zobaczymy prognozy na drugi trymestr i jeżeli będę mogła to coś znajdziemy :)

xnw4pc0zxn34idh4.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Dziewczyny!!!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Niecierpliwa ja przez brzuch miałam od 12 tyg, ale wcześniej wizytę miałam przed 10 tygodniem. To chyba wiele zależy od lekarza. U mnie pierw próbował dopochwowo, a później jednak przez brzuch.

Miru to będziesz mogła piękne fotki pocykać swojemu Szczęściu :) gdzies można zobaczyć Twoje prace?

Griszanka dziękuję za tak precyzyjną odpowiedź :* Jak babka? udało się upiec?

Cassie to mnie nastraszyłaś z tym sexem po SN :P

Maniuś najważniejsze, że z Maleństwem dobrze :)

Gianna88 mi lekarz dziś powiedział, że nie powinno się robić za często usg, ale nie ma jakiś uzasadnionych przesłanek, więc chyba powiedział tak dla zasady :)

Gosia.b bardzo fajny brzuś :)

Kkarolinaa super, że usg w porządku i mąż był razem z Wami :) mój chyba ze mną pójdzie na kolejną w lutym :)

Magda sz i co słyszysz przez ten stetoskop? Pluskanie, szmery czy coś innego?

Paula_071 doktor całkiem ok. Co prawda bardzo raziło mnie to, że w gabinecie mocno było czuć papierosy, a ja jako niepaląca i do tego teraz jeszcze z wyczulonym węchem od razu poczułam i to dość intensywnie. Nie sprawia wrażenia bardzo sympatycznego, rzeczowo, rach-ciach a nie jakieś pitu-pitu, ale jest konkretny i widać, że ma wiedzę. Podczas badania wszystko precyzyjnie pomierzył - kość nosową, przezierność, długość Maluszka, sprawdził narządy oraz bicie serca dziecka. A dodatkowo przełączył obraz na 3d i zrobił kilka fotek w tym wymiarze. W sumie cyknął 8 fotek dziecku, 3 w trójwymiarze i 5 standardowych. Myślę, że będziesz zadowolona, ja byłam, bo zastanawiałam się nad takim usg, ale w późniejszym etapie ciąży, ale szkoda było mi wydawać dodatkowo kasę, a tak to mam z pakietu luxmedu :) dzięki za info o cmv, mój lekarz do którego chodzę prywatnie (chodzę i prywatnie i na luxmed ze względu na terminy i wygodę) polecił mi zrobienie tego, a jak pytałam bna ostatniej wizycie w luxmedzie to lekarka mi powiedziała, że to niepotrzebne. Miałam nadzieję, że mnie skieruje, a tak to będę musiała osobno zapłacić. Na stronie nie ma w cenniku uwzględnionego kosztu a zapomniałam dziś o to zapytać. Nie orientujesz się może ile kosztuje igg i igm dla cmv? Ty chodzisz tylko na luxmed czy jeszcze dodatkowo z dzidzią?

Jak już pisałam Pauli dziś miałam usg I trymestru. Wyniki bardzo w porządku, serduszko biło 166 uderzeń na minutę i bobo już ma 6,13 cm :) Znów fikało nieźle i ciężko je było uchwycić, ale mam tez fotkę 3d. Może uda mi się jutro ją wrzucić :)

Dobrej nocki :*

sylwucha89, euforia, gagat82, lys, Maniuś, gosia.b lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ