SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiek88 wrote:Cassie - też jestem ze Śląska, a raczej Zagłębia Dąbrowskiego
Jak mi wróci apetyt, to zrobię tą babkę waszą
Ja to się boję o te rozstępy jak cholera, jako nastolatce zrobiły mi się na piersiach i bioderkach. Są bladziuchne , ale mnie wkurzają. Moja mama mówi, żeby się zwykłą oliwką smarować (sama 2 dzieci urodziła i nie ma ani jednego rozstępu, grama celulitu, ja niestety się genami w nią nie wdałam ). No ale jak tu tą oliwką się smarować jak wszystko tłuste...
Hej, ja też jestem z Zagłębia, dokładnie z D.G.Asiek88, KasiaeN. lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Widzę, że wątek już rozwinięty, zaczęłam czytać od początku, ale trochę tego jest i póki co daleko mi do końca ;P W każdym bądź razie dołączam do was
Termin porodu 2.08.2015
Asiek88, 0na88, Kkarolinaaaa, gagat82, lys, gosia.b, magda sz, zabka11, Cassie, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Asiek88 wrote:Ja na 05.08. więc jest szansa, że się będziemy razem produkować
mnie prowadzi dr Ziembiński. Ja z małżem moim mamy 03.08 2 rocznicę ślubu więc też będziemy mieli prezencik
A jesteś zadowolona z dr Ziembińskiego? Ja trafiłam do niego na oddział z poronieniem w marcu i tak, jak mnie potraktował, to mogłabym spokojnie w jakieś Uwadze opowiedzieć! Kawał .......! Trafiłam tam o północy, także felernie się stało, że go obudziliśmy z mężem. Najlepiej, że moja mama ze mną do niego chodziła i podobno on mnie odbierał przy porodzie. Wypuścił mnie w nocy bez niczego z okropnym bólem brzucha i krawieniem, no i niestety w nocy w domu doszło do poronienia -
Witam
Jestem marcową mamusią 2015
jakby któraś z was była zainteresowana ciuszkami dziecięcymi zapraszam na allegro
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612
ubranka polskiego producenta, bawełna 100 % polecam z czystym sumieniem o czym świadczą tez pozytywne komentarze
-
Asiek88 wrote:Witaj dąbrowianko
) na kiedy masz termin i kto Cie prowadzi?
ale fajnie, że się nas tu więcej robi
Termin mam 08.08Chodzę do dr Madeja ale on przyjmuje w Bytomiu, zależało mi na bardzo dobrym lekarzu, żeby był ginekologiem-endokrynologiem, ponieważ leczę się na niedoczynność tarczycy. Jak na razie jestem z niego bardzo, bardzo zadowolona. Jutro w Bytomiu mam badanie prenatalne.
KasiaeN. lubi tę wiadomość
-
gagat82 wrote:A jesteś zadowolona z dr Ziembińskiego? Ja trafiłam do niego na oddział z poronieniem w marcu i tak, jak mnie potraktował, to mogłabym spokojnie w jakieś Uwadze opowiedzieć! Kawał .......! Trafiłam tam o północy, także felernie się stało, że go obudziliśmy z mężem. Najlepiej, że moja mama ze mną do niego chodziła i podobno on mnie odbierał przy porodzie. Wypuścił mnie w nocy bez niczego z okropnym bólem brzucha i krawieniem, no i niestety w nocy w domu doszło do poronienia
No co Ty mówisz...kurcze
Ja jestem bardzo zadowolona z niego, też mnie przyjmował na ten świat, on się dobrze znał z moim ojcem, razem w szpitalu pracowali, więc pewnie dlatego tak rzetelnie się mną zajmuje.
Widzisz, moją kuzynkę z kolei tak jak Ciebie dr Lisiak potraktował, a właśnie Ziembiński uratował ciąże.
Fakt jest taki, że jak ciąża przebiega pomyślnie, to każdy lekarz dobrze poprowadzi, więc mam nadzieję, że nasze maluszki będą się zdrowo i bezproblemowo rozwijaćgagat82 lubi tę wiadomość
-
gagat82 wrote:Termin mam 08.08
Chodzę do dr Madeja ale on przyjmuje w Bytomiu, zależało mi na bardzo dobrym lekarzu, żeby był ginekologiem-endokrynologiem, ponieważ leczę się na niedoczynność tarczycy. Jak na razie jestem z niego bardzo, bardzo zadowolona. Jutro w Bytomiu mam badanie prenatalne.
Daj znaka jutro jak po prenatalnym ! będę trzymała kciukigagat82 lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:lys - Jak masz męża lekarza to pewnie wiesz, że na portale typu znanylekarz trzeba patrzeć przez palce. Często wpisywane są negatywne opinie, bo ludzie pod wpływem złych emocji chcą się odegrać, a na pozytywne wpisy ludziom nie chce się marnować czasu. Owszem, ja patrzę na portale poglądowo, ale nie uważam ich za wyrocznię. Ufam teściowi w kwestii wyboru lekarza:) Cała rodzina mojego męża to lekarze i wszyscy są za cesarką. Moja mama rodziła naturalnie i cc, i jest za cc, tak samo moja bratowa. Ja jestem urodzona z cc, mój mąż też. Można wymieniać tysiące ze i przeciw jednej i drugiej opcji. To jest indywidualna decyzja każdego.
mamasia, koniecznie daj mi znać jak tam dr Andrzejewski. CMV miałam robione jak planowałam ciążę (dr Wurm mi zlecał), w ciąży (dr Jeleniewska-Otręba) już mi nie zlecała. Jak rozmawiałam z moją cocią która jest lekarzem chorób zakaźnych powiedziała, że nie ma sensu robić w ciąży bo wynik całkowicie nic nie da. Zły wynik i tak nie jest podstawą do usunięcia ciąży, a nie bardzo jest jak to leczyć bez uszczerbku na zdrowiu dziecka.
Naturalnie do wszystkiego trzeba podchodzić z rezerwą. Lekarz, którego wymieniłaś ma złe opinie ogólnie w necie, nie tylko na 1 portalu... i jak najbardziej się zgadzam każdemu nie dogodzisz, ale jednak różnica jest jak ktoś ma 2-3 złe opinie, a kilkanaście złych. Nie zrozum mnie źle, ja wcale nie chciałam komentować Twojego wyboru, bo to Twój wybór i nic mi do tego, po prostu wyraziłam zdziwienie. A o CC pytałam z czystej ciekawości, bo ja nie jestem ani za ani przeciw. -
KasiaeN. wrote:Asiek88 gagat82 a slyszalyscie może o jakichś zajęciach fitness dla ciężarnych gdzieś u nas w Dg? Chciałabym zacząć chodzić od 2 trymestru. Gagat82 mamy ten sam termin
Też się chciałam zorientować bo się nad nimi zastanawiam, ale nic nie słyszałam. przeprowadzę jakieś poszukiwaniadam znaka jak coś znajdę
KasiaeN. lubi tę wiadomość
-
KasiaeN. wrote:Asiek88 gagat82 a slyszalyscie może o jakichś zajęciach fitness dla ciężarnych gdzieś u nas w Dg? Chciałabym zacząć chodzić od 2 trymestru. Gagat82 mamy ten sam termin
Nie słyszałam nic, ale też szczerze mówiąc to się w tym kierunku nie orientowałam. Drugi miesiąc ciąży cały przeleżałam z krwiakiem i nie mogłam żadnego ruchu wykonywać. Teraz już chodzę po domu, ale cały czas L4 leżące i lekarz każe się oszczędzać. Zobaczymy prognozy na drugi trymestr i jeżeli będę mogła to coś znajdziemyKasiaeN. lubi tę wiadomość
-
Witajcie,
Niecierpliwa ja przez brzuch miałam od 12 tyg, ale wcześniej wizytę miałam przed 10 tygodniem. To chyba wiele zależy od lekarza. U mnie pierw próbował dopochwowo, a później jednak przez brzuch.
Miru to będziesz mogła piękne fotki pocykać swojemu Szczęściugdzies można zobaczyć Twoje prace?
Griszanka dziękuję za tak precyzyjną odpowiedź :* Jak babka? udało się upiec?
Cassie to mnie nastraszyłaś z tym sexem po SN
Maniuś najważniejsze, że z Maleństwem dobrze
Gianna88 mi lekarz dziś powiedział, że nie powinno się robić za często usg, ale nie ma jakiś uzasadnionych przesłanek, więc chyba powiedział tak dla zasady
Gosia.b bardzo fajny brzuś
Kkarolinaa super, że usg w porządku i mąż był razem z Wamimój chyba ze mną pójdzie na kolejną w lutym
Magda sz i co słyszysz przez ten stetoskop? Pluskanie, szmery czy coś innego?
Paula_071 doktor całkiem ok. Co prawda bardzo raziło mnie to, że w gabinecie mocno było czuć papierosy, a ja jako niepaląca i do tego teraz jeszcze z wyczulonym węchem od razu poczułam i to dość intensywnie. Nie sprawia wrażenia bardzo sympatycznego, rzeczowo, rach-ciach a nie jakieś pitu-pitu, ale jest konkretny i widać, że ma wiedzę. Podczas badania wszystko precyzyjnie pomierzył - kość nosową, przezierność, długość Maluszka, sprawdził narządy oraz bicie serca dziecka. A dodatkowo przełączył obraz na 3d i zrobił kilka fotek w tym wymiarze. W sumie cyknął 8 fotek dziecku, 3 w trójwymiarze i 5 standardowych. Myślę, że będziesz zadowolona, ja byłam, bo zastanawiałam się nad takim usg, ale w późniejszym etapie ciąży, ale szkoda było mi wydawać dodatkowo kasę, a tak to mam z pakietu luxmedudzięki za info o cmv, mój lekarz do którego chodzę prywatnie (chodzę i prywatnie i na luxmed ze względu na terminy i wygodę) polecił mi zrobienie tego, a jak pytałam bna ostatniej wizycie w luxmedzie to lekarka mi powiedziała, że to niepotrzebne. Miałam nadzieję, że mnie skieruje, a tak to będę musiała osobno zapłacić. Na stronie nie ma w cenniku uwzględnionego kosztu a zapomniałam dziś o to zapytać. Nie orientujesz się może ile kosztuje igg i igm dla cmv? Ty chodzisz tylko na luxmed czy jeszcze dodatkowo z dzidzią?
Jak już pisałam Pauli dziś miałam usg I trymestru. Wyniki bardzo w porządku, serduszko biło 166 uderzeń na minutę i bobo już ma 6,13 cmZnów fikało nieźle i ciężko je było uchwycić, ale mam tez fotkę 3d. Może uda mi się jutro ją wrzucić
Dobrej nocki :*
sylwucha89, euforia, gagat82, lys, Maniuś, gosia.b lubią tę wiadomość