X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bóle jelit. Albo kolka albo boli to po prawej to po lewej stronie. Gazy, wzdęcia. Na skurcze czasami nospa.

Malamyszko, musisz myśleć pozytywnie. Ja tez się bardzo boje, wręcz tydzień temu miałam kryzys. Usg dopiero za tydzień. To chyba normalne że się mocno boimy.

Gianna, tak na Piecewska :) teraz mam 29.01
    Euforia, ja raczej około bliżej 6-9.02 bo ja dopiero w 10 tygodniu teraz, wiec to będzie przełom 12-13 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 10:44

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja myślałam, że mdłości mnie powoli opuszczają, a raczej wymioty, bo miałam parę dni spokoju, a tu masz ci babo placek, wczoraj rano i dzisiaj jak mnie zemdliło... To poleciałam wiadomo gdzie.
    Jeśli chodzi o mój apetyt to rano ciężko, za to popołudniu i wieczorem jestem non stop głodna! I bardzo tego nie lubię. A mój brzuszek wieczorem wygląda na jakiś, hmm, 6 miesiąc? :P

lb17w98.png
  • Asiek88 Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki. Ja już od rana załatwiałam sprawunki, małż właśnie wyszedł do pracy więc my z kruszynką się wyłożyliśmy na kanapie z herbatką i faworkami pod ręką :) jestem zachwycona, że powoli wraca mi apetyt i nie odrzuca mnie od wszystkiego co się da zjeść :) no ale nadal zostaję przymusową wegetarianką :D mąż sobie zażyczył wczoraj kotlety mielone, ileż ja się umęczyłam podczas ich robienia..bleee

rfxg3e3kas0unye3.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek88, aż mnie naszło na herbatkę :) Pędzę zaparzyć :)

lb17w98.png
  • Asiek88 Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, właśnie się dowiedziałam, że mamy z mężem konflikt serologiczny, któraś z was też ma taki problem ? :(

Katarka - więc na zdrowie :)

rfxg3e3kas0unye3.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek88 - kubki w górę :)

lb17w98.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Myszko nie martw się snami tylko się zrelaksuj.Posłuchaj fajnej muzyczki, obejrzyj komedię a mąż niech Ci zrobi masaż ;)

Ja też miałam ślub w sierpniu i było strasznie gorąco ale wspaniale :) jak ten czas szybko leci...

Doczytałam,że była dyskusja o porodach. Ja rodziłam sn, poród długi i ehh nie będę opisywać,żeby Was straszyć ALE po tygodniu schudłam 8 kg z 15 kg nic nie robiąc. Po 4 tyg pierwszy seks, a mąż do tej pory mówi,że jest jeszcze lepiej niż przed ciążą ;) Mam nadzieję,że po drugim porodzie nic się nie zmieni.

Jestem chyba jedyną osobą na forum, która nigdy nie jadła babki ziemniaczanej, cóż to za przysmak? chyba kiedyś się skuszę skoro tak zachwalacie ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Hej dziewczyny,

Myszko nie martw się snami tylko się zrelaksuj.Posłuchaj fajnej muzyczki, obejrzyj komedię a mąż niech Ci zrobi masaż ;)

Ja też miałam ślub w sierpniu i było strasznie gorąco ale wspaniale :) jak ten czas szybko leci...

Doczytałam,że była dyskusja o porodach. Ja rodziłam sn, poród długi i ehh nie będę opisywać,żeby Was straszyć ALE po tygodniu schudłam 8 kg z 15 kg nic nie robiąc. Po 4 tyg pierwszy seks, a mąż do tej pory mówi,że jest jeszcze lepiej niż przed ciążą ;) Mam nadzieję,że po drugim porodzie nic się nie zmieni.

Jestem chyba jedyną osobą na forum, która nigdy nie jadła babki ziemniaczanej, cóż to za przysmak? chyba kiedyś się skuszę skoro tak zachwalacie ;)
    Hehhehehe ja też nigdy nie jadłam takiej babki :D :D :D

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek88 wrote:
    Kochane moje, właśnie się dowiedziałam, że mamy z mężem konflikt serologiczny, któraś z was też ma taki problem ? :(

Katarka - więc na zdrowie :)

Jak to macie? Masz przeciwciała we krwii? Czy panikujesz bo możesz mieć, bo jesteś RH ujemna? I która to ciąża? Pierwsza czy kolejna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 11:49

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Asiek88 Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza na szczęście :)

rfxg3e3kas0unye3.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek88 wrote:
    Pierwsza na szczęście :)

Czyli chodzi Ci o to, że jesteście zagrożeni wystąpieniem konfliktu serologicznego, bo Ty masz RH minus, a mąż RH plus. Nie ma się co martwić na zapas. W pierwszej ciązy ryzyko wystąpienia konfliktu serologicznego jest bardzo małe, ale tak czy siak powinnaś dostać od lekarza skierowanie na zrobienie odczynu Coombsa. Poza tym w późniejszym etapie ciąży, powinny zostać podane immunoglobiny anty D, robi się to prewencyjnie właśnie po to aby w drugiej ciązy zminimalizować ryzyko konfliktu serologicznego do minimum.
    My z mężem też mamy ryzyko konfliktu, ale to też pierwsza ciąża.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Asiek88 Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Jak to macie? Masz przeciwciała we krwii? Czy panikujesz bo możesz mieć, bo jesteś RH ujemna? I która to ciąża? Pierwsza czy kolejna?

Pierwsza ciąża, dopiero wynik krwi odebrałam, więc, teraz pewnie mnie lekarz skieruje na zbadanie czy mam przeciwciała, tak? i mogę z tym czekać do następnej wizyty (12.02 ) czy powinnam to zrobić jak najszybciej?

W ciąży to się taka panikara zrobiłam, że szok :/

rfxg3e3kas0unye3.png
  • Asiek88 Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Czyli chodzi Ci o to, że jesteście zagrożeni wystąpieniem konfliktu serologicznego, bo Ty masz RH minus, a mąż RH plus. Nie ma się co martwić na zapas. W pierwszej ciązy ryzyko wystąpienia konfliktu serologicznego jest bardzo małe, ale tak czy siak powinnaś dostać od lekarza skierowanie na zrobienie odczynu Coombsa. Poza tym w późniejszym etapie ciąży, powinny zostać podane immunoglobiny anty D, robi się to prewencyjnie właśnie po to aby w drugiej ciązy zminimalizować ryzyko konfliktu serologicznego do minimum.
    My z mężem też mamy ryzyko konfliktu, ale to też pierwsza ciąża.

Dziękuję, uspokoiłaś mnie :)

Pamiętam, że babcia mi kiedyś opowiadała, że straciła 2 ciąże ze względu na konflikt, więc się wystraszyłam.... Już właśnie zaczęłam zgłębiać temat. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych komplikacji. Swoją drogą jak to natura dziwnie wymyśliła...

rfxg3e3kas0unye3.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek88 wrote:
    Pierwsza ciąża, dopiero wynik krwi odebrałam, więc, teraz pewnie mnie lekarz skieruje na zbadanie czy mam przeciwciała, tak? i mogę z tym czekać do następnej wizyty (12.02 ) czy powinnam to zrobić jak najszybciej?

W ciąży to się taka panikara zrobiłam, że szok :/

Tak, powinnaś dostać skierowanie na odczyn Coombsa.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek88 wrote:
    Dziękuję, uspokoiłaś mnie :)

Pamiętam, że babcia mi kiedyś opowiadała, że straciła 2 ciąże ze względu na konflikt, więc się wystraszyłam.... Już właśnie zaczęłam zgłębiać temat. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych komplikacji. Swoją drogą jak to natura dziwnie wymyśliła...

Kiedyś były inne czasy to konflikt serologiczny był problemem, na szczęście medycyna poszła do przodu ;) teraz wiedzą, jak sobie z tym radzić.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robicie plan porodu? Warto zrobić, czy i tak nikt na to nie spojrzy?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dzień dobry :)
    Mała myszko nie martw się ja akurat wczoraj wyczytałam że takie sny są dla nas ciężarnych normalne, że będziemy śniły o brzuszkach że coś nie tak z nimi się dzieje itp.
    I nie świruj tylko myśl pozytywnie :). Wszystko będzie dobrze.

Dziewczyny moje pytanie: Czy miałyście/ macie może dziwne skórcze, bóle jelit??
    Jak sobie z tym radzić??

Hej Laura. Ja mam tak ciągle. Przede wszystkim dieta a i to słabo pomaga:( Dzisiaj brzuch mnie mocno boli i to właśnie kolki jelitowe.

iv09gu1r9swezozr.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny robicie plan porodu? Warto zrobić, czy i tak nikt na to nie spojrzy?

a co to jest? jedno wiem porodu i wojny nie przewidzisz ;)

ja też nigdy nie jadłam babki. Wygląda nawet smakowicie, tylko zastanawiam się czy nie smakuje jak plaki ziemniaczane, bo plaków nienawidzę

magda sz lubi tę wiadomość

v40cu9h.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    a co to jest? jedno wiem porodu i wojny nie przewidzisz ;)

ja też nigdy nie jadłam babki. Wygląda nawet smakowicie, tylko zastanawiam się czy nie smakuje jak plaki ziemniaczane, bo plaków nienawidzę

Jasne, że nie przewidzisz, ale w dokumencie możesz zawrzeć swoje uwagi, typu że pod żadnym pozorem nie zgadzasz się na pewne praktyki, typu: poród kleszczowy czy chwyt Kristellera; że chcesz żeby mąż był z Tobą cały czas, włącznie z CC; ze chcesz bądź nie chcesz znieczulenia i pełno tego typu szczególików.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam ochotę na jajko sadzone z ziemniaczkami... Taki obiad chodzi za mną od tygodnia... Chciałam jeszcze do tego kalafior ale są małe i nie chce mi się iść do sklepu... Mocno ścięte jajco chyba mi nie zaszkodzi?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ