SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam bóle jelit. Albo kolka albo boli to po prawej to po lewej stronie. Gazy, wzdęcia. Na skurcze czasami nospa.
Malamyszko, musisz myśleć pozytywnie. Ja tez się bardzo boje, wręcz tydzień temu miałam kryzys. Usg dopiero za tydzień. To chyba normalne że się mocno boimy.
Gianna, tak na Piecewskateraz mam 29.01
Euforia, ja raczej około bliżej 6-9.02 bo ja dopiero w 10 tygodniu teraz, wiec to będzie przełom 12-13Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 10:44
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Ja myślałam, że mdłości mnie powoli opuszczają, a raczej wymioty, bo miałam parę dni spokoju, a tu masz ci babo placek, wczoraj rano i dzisiaj jak mnie zemdliło... To poleciałam wiadomo gdzie.
Jeśli chodzi o mój apetyt to rano ciężko, za to popołudniu i wieczorem jestem non stop głodna! I bardzo tego nie lubię. A mój brzuszek wieczorem wygląda na jakiś, hmm, 6 miesiąc? -
Dzień dobry kobietki. Ja już od rana załatwiałam sprawunki, małż właśnie wyszedł do pracy więc my z kruszynką się wyłożyliśmy na kanapie z herbatką i faworkami pod ręką
jestem zachwycona, że powoli wraca mi apetyt i nie odrzuca mnie od wszystkiego co się da zjeść
no ale nadal zostaję przymusową wegetarianką
mąż sobie zażyczył wczoraj kotlety mielone, ileż ja się umęczyłam podczas ich robienia..bleee
-
Hej dziewczyny,
Myszko nie martw się snami tylko się zrelaksuj.Posłuchaj fajnej muzyczki, obejrzyj komedię a mąż niech Ci zrobi masaż
Ja też miałam ślub w sierpniu i było strasznie gorąco ale wspanialejak ten czas szybko leci...
Doczytałam,że była dyskusja o porodach. Ja rodziłam sn, poród długi i ehh nie będę opisywać,żeby Was straszyć ALE po tygodniu schudłam 8 kg z 15 kg nic nie robiąc. Po 4 tyg pierwszy seks, a mąż do tej pory mówi,że jest jeszcze lepiej niż przed ciążąMam nadzieję,że po drugim porodzie nic się nie zmieni.
Jestem chyba jedyną osobą na forum, która nigdy nie jadła babki ziemniaczanej, cóż to za przysmak? chyba kiedyś się skuszę skoro tak zachwalaciemałaMyszka lubi tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
bosa wrote:Hej dziewczyny,
Myszko nie martw się snami tylko się zrelaksuj.Posłuchaj fajnej muzyczki, obejrzyj komedię a mąż niech Ci zrobi masaż
Ja też miałam ślub w sierpniu i było strasznie gorąco ale wspanialejak ten czas szybko leci...
Doczytałam,że była dyskusja o porodach. Ja rodziłam sn, poród długi i ehh nie będę opisywać,żeby Was straszyć ALE po tygodniu schudłam 8 kg z 15 kg nic nie robiąc. Po 4 tyg pierwszy seks, a mąż do tej pory mówi,że jest jeszcze lepiej niż przed ciążąMam nadzieję,że po drugim porodzie nic się nie zmieni.
Jestem chyba jedyną osobą na forum, która nigdy nie jadła babki ziemniaczanej, cóż to za przysmak? chyba kiedyś się skuszę skoro tak zachwalacie -
Asiek88 wrote:Kochane moje, właśnie się dowiedziałam, że mamy z mężem konflikt serologiczny, któraś z was też ma taki problem ?
Katarka - więc na zdrowie
Jak to macie? Masz przeciwciała we krwii? Czy panikujesz bo możesz mieć, bo jesteś RH ujemna? I która to ciąża? Pierwsza czy kolejna?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 11:49
-
Asiek88 wrote:Pierwsza na szczęście
Czyli chodzi Ci o to, że jesteście zagrożeni wystąpieniem konfliktu serologicznego, bo Ty masz RH minus, a mąż RH plus. Nie ma się co martwić na zapas. W pierwszej ciązy ryzyko wystąpienia konfliktu serologicznego jest bardzo małe, ale tak czy siak powinnaś dostać od lekarza skierowanie na zrobienie odczynu Coombsa. Poza tym w późniejszym etapie ciąży, powinny zostać podane immunoglobiny anty D, robi się to prewencyjnie właśnie po to aby w drugiej ciązy zminimalizować ryzyko konfliktu serologicznego do minimum.
My z mężem też mamy ryzyko konfliktu, ale to też pierwsza ciąża. -
lys wrote:Jak to macie? Masz przeciwciała we krwii? Czy panikujesz bo możesz mieć, bo jesteś RH ujemna? I która to ciąża? Pierwsza czy kolejna?
Pierwsza ciąża, dopiero wynik krwi odebrałam, więc, teraz pewnie mnie lekarz skieruje na zbadanie czy mam przeciwciała, tak? i mogę z tym czekać do następnej wizyty (12.02 ) czy powinnam to zrobić jak najszybciej?
W ciąży to się taka panikara zrobiłam, że szok -
lys wrote:Czyli chodzi Ci o to, że jesteście zagrożeni wystąpieniem konfliktu serologicznego, bo Ty masz RH minus, a mąż RH plus. Nie ma się co martwić na zapas. W pierwszej ciązy ryzyko wystąpienia konfliktu serologicznego jest bardzo małe, ale tak czy siak powinnaś dostać od lekarza skierowanie na zrobienie odczynu Coombsa. Poza tym w późniejszym etapie ciąży, powinny zostać podane immunoglobiny anty D, robi się to prewencyjnie właśnie po to aby w drugiej ciązy zminimalizować ryzyko konfliktu serologicznego do minimum.
My z mężem też mamy ryzyko konfliktu, ale to też pierwsza ciąża.
Dziękuję, uspokoiłaś mnie
Pamiętam, że babcia mi kiedyś opowiadała, że straciła 2 ciąże ze względu na konflikt, więc się wystraszyłam.... Już właśnie zaczęłam zgłębiać temat. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych komplikacji. Swoją drogą jak to natura dziwnie wymyśliła... -
Asiek88 wrote:Pierwsza ciąża, dopiero wynik krwi odebrałam, więc, teraz pewnie mnie lekarz skieruje na zbadanie czy mam przeciwciała, tak? i mogę z tym czekać do następnej wizyty (12.02 ) czy powinnam to zrobić jak najszybciej?
W ciąży to się taka panikara zrobiłam, że szok
Tak, powinnaś dostać skierowanie na odczyn Coombsa. -
Asiek88 wrote:Dziękuję, uspokoiłaś mnie
Pamiętam, że babcia mi kiedyś opowiadała, że straciła 2 ciąże ze względu na konflikt, więc się wystraszyłam.... Już właśnie zaczęłam zgłębiać temat. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych komplikacji. Swoją drogą jak to natura dziwnie wymyśliła...
Kiedyś były inne czasy to konflikt serologiczny był problemem, na szczęście medycyna poszła do przoduteraz wiedzą, jak sobie z tym radzić.
-
Laura wrote:Dzień dobry
Mała myszko nie martw się ja akurat wczoraj wyczytałam że takie sny są dla nas ciężarnych normalne, że będziemy śniły o brzuszkach że coś nie tak z nimi się dzieje itp.
I nie świruj tylko myśl pozytywnie. Wszystko będzie dobrze.
Dziewczyny moje pytanie: Czy miałyście/ macie może dziwne skórcze, bóle jelit??
Jak sobie z tym radzić??
Hej Laura. Ja mam tak ciągle. Przede wszystkim dieta a i to słabo pomaga:( Dzisiaj brzuch mnie mocno boli i to właśnie kolki jelitowe. -
lys wrote:Dziewczyny robicie plan porodu? Warto zrobić, czy i tak nikt na to nie spojrzy?
a co to jest? jedno wiem porodu i wojny nie przewidzisz
ja też nigdy nie jadłam babki. Wygląda nawet smakowicie, tylko zastanawiam się czy nie smakuje jak plaki ziemniaczane, bo plaków nienawidzęmagda sz lubi tę wiadomość
-
ainer85 wrote:a co to jest? jedno wiem porodu i wojny nie przewidzisz
ja też nigdy nie jadłam babki. Wygląda nawet smakowicie, tylko zastanawiam się czy nie smakuje jak plaki ziemniaczane, bo plaków nienawidzę
Jasne, że nie przewidzisz, ale w dokumencie możesz zawrzeć swoje uwagi, typu że pod żadnym pozorem nie zgadzasz się na pewne praktyki, typu: poród kleszczowy czy chwyt Kristellera; że chcesz żeby mąż był z Tobą cały czas, włącznie z CC; ze chcesz bądź nie chcesz znieczulenia i pełno tego typu szczególików. -
Dzisiaj mam ochotę na jajko sadzone z ziemniaczkami... Taki obiad chodzi za mną od tygodnia... Chciałam jeszcze do tego kalafior ale są małe i nie chce mi się iść do sklepu... Mocno ścięte jajco chyba mi nie zaszkodzi?