X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru jaki cudny!!! Przesłodki..

Ja też nie miałam jeszcze KTG, moja gin wraca 04 sierpnia z urlopu więc może w ciągu tych ostatnich tygodni będzie mi robić bo mówiła że pod koniec ciąży na pewno będę miała..

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Lady i od razu inaczej sie patrzy :)

Zgadzam się w 100%

lys, Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Ktg przed każdą wizyta od 36 tc czyli co tydzień

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam dziewczyny na dzisiaj.
    Zycze Wam spokojnej nocki :)

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, w takim razie chyba się w tym tygodniu przyjadę na IP. W końcu za coś opłacam te składki, niech więc mi zrobią dla pewności Ktg.

małaMyszka, 0na88, magda sz, Paula_071 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zabrałam się za pakowanie torby.. i właśnie stwierdziłam że chyba mam za małą..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/429fbb43c019.jpg
    Cudny <3 oj mamuśka będziesz musiała odpędzać adoratorki :P

małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Ja tez jeszcze nie mialam ktg...zapytam o nie na czwartkowej wizycie, czy je wogole wykonuja, bo moze tylko jak sie cos dzieje....:/
    Ja pierwsze ktg u tego lekarza miałam w 37t 4 d na zeszłej wizycie. W luxmedzie nie miałam, a tak w ogóle to moje drugie ktg było, bo pierwsze miałam robione na targach mother&baby, ale to wtedy było bardziej tak z ciekawości co to jest :)

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka ciotek się obraziło po moim poście, dostałam super radę- że jak idę spać albo nie mogę odebrać to żebym nagrała wiadomość na poczcie i przed każdym spaniem czy coś włączała, żeby inni wiedzieli że nic mi nie jest... Ogarniacie? to ja mam dbać o siebie czy o innych? Nie wystarczy że mam kontakt z rodzicami, teściami i np. może do nich dzwonić się zapytać jak już jest taka potrzeba zaspokojenia ciekawości. Plus teksty że jestem niewdzięczna i że przyjdzie koza do woza (że ja koza)... Powiem szczerze że mam to gdzieś i nie denerwują mnie już takie wyskoki, tylko zastanawiam się jak tak można po prostu :/ dobrze że Maja tego nie słyszy bo by niezłe wiązanki puszczała w brzuchu. Ciągle jej mówię żeby się nie bała przyjścia na świat bo mamusia i tatuś uchronimy ją przed rodziną.

niecierpliwa, KasiaeN., zabka11, Pulpecja, Griszanka, Paula_071, małaMyszka, gosia.b, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze KTG miałam w szpitalu w 32 tc.. W tamtym tygodniu po wizycie dostałam skierowanie od lekarza ze względu na miękką szyjke, kazała mi chodzić co drugi dzień i wstyd się przyznać, że byłam tylko raz :-/ założyli mi taką kartę i mogę chodzić kiedy mi się podoba.. dzisiaj robiłam podejście ale było za dużo zamieszania więc pojadę jutro i w czwartek.. Bez skierowania położne nie chcą robić chyba, że się zapłaci 25 zł! Dla mnie to chore bo uważam, że jak kobieta czuję, że coś jest nie tak ma prawo iść do szpitala i poprosić o ktg!

niecierpliwa, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahhaaah magda jaka ta Twoja rodzinka namolna ;)
    nie denerwuj się, tylko spokój nas uratuje ;)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, no teraz masz chyba ustawione jak trzeba. ;-)
    Pamiętaj też, że USG w 5 miesiącu nie powinno być już wyznacznikiem terminu porodu, z moich informacji wynika, że tylko USG do 14tc, więc tutaj się dziwię lekarce, że przy wyznaczaniu terminu się tym badaniem sugeruje.

Acha, odebrałam wyniki posiewu, GBSa nie wyhodowano ani z pochwy ani z odbytu. Hurra!

zabka11, Cassie_DE, Hermiona, mamasia, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia Sz Tobie co chwile przytrafiaja sie jakies chore historie z ta rodzinka.
    Ludzie kochani, to Twoja ciaza i moze chcesz sie zdrzemnac, cos ogarnac, wziac prysznic w ciagu dnia, nie miec ochoty z nikim gadac i nie tlumaczyc sie nikomu. Nie jestes umierajaca, tylko w ciazy i kazdy sie dowie o rozwiazaniu w stosownym czasie. Do mnie tylko rodzice dzwonia po dwa razy dziennie i maz z pracy (ale to zadna nowosc, bo zawsze tak bylo, wiec to jestem w stanie tolerowac), reszta sporadycznie i do widzenia. A i tak jak nie chce mi sie gadac, to udaje zaspana i nic do mnie nie dociera, rozmowcy robi sie glupio i tylko pytanie: "Ale wszystko ok?" No to nie przeszkadzam :D
    Hehe dobrze, ze jak nie mozesz odebrac tel, to za kazdym razem powinnas ustawiac status na FB np.w rodzaju: "mam zatwardzenie - sram i to zdecydowanie troche potrwa", "zazywam kapieli", "ide spac - nie przeszkadzac", "wychodze do kina", "jestem wkurwiona - jak ktos jeszcze zadzwoni, pogryze" ;), co by wszyscy mieli Cie pod stala kontrola, tak dla spokojnosci, zeby sie nie denerwowali ;)

zabka11, aaaaga, magda sz, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz- no rodzinka udana hihhi olej ich glupie teksty....ale zeby kobieta kobiety nie zrozumiala....ech...juz zapomnialy jak kiedys byly w podobnej sytuacji????

AgaSad- ja tez sie nie mieszcze w moja torbe i czesciowo dopakowalam sie do torby Klary...a jeszcze w osobnej reklamowce spakowalam rzeczy, ktore w razie potrzeby ma dowiezc maz...

magda sz, małaMyszka, AgaSad lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie Agaata masz rację :)

Tu taka ciekawostka, jeśli ktoś jest zainteresowany tematyką ustalania TP.

"[...]the American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG) joined with the American Institute of Ultrasound in Medicine and the Society for Maternal-Fetal Medicine to release new guidelines for health care providers on estimating accurate due dates for expectant mothers.[...]
    Overall, a high-quality ultrasound in a woman's first trimester is the most accurate method of establishing or confirming the gestational age of the fetus. [...]
    If, for example, an ultrasound performed less than 14 weeks into the pregnancy suggests a due date that differs by more than seven days from the estimated due date generated by a woman's last period, the woman's providers should change her due date to reflect her ultrasound. Before the nine-week mark, a discrepancy of more than five days is reason enough to change her due date.[...]
    "Some studies suggest up to 40 percent of pregnancies would have dates changed based on [a] first trimester ultrasound,"[...]"

link do całości:
    http://www.huffingtonpost.com/2014/09/22/estimating-due-date_n_5862754.html?ncid=fcbklnkushpmg00000037

zabka11, Agaata, Hermiona, chcebycmama, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Hehe dobrze, ze jak nie mozesz odebrac tel, to za kazdym razem powinnas ustawiac status na FB np.w rodzaju: "mam zatwardzenie - sram i to zdecydowanie troche potrwa", "zazywam kapieli", "ide spac - nie przeszkadzac", "wychodze do kina", "jestem wkurwiona - jak ktos jeszcze zadzwoni, pogryze" ;), co by wszyscy mieli Cie pod stala kontrola, tak dla spokojnosci, zeby sie nie denerwowali ;)

Hahahahahhaha rewelka!!!!!:D

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wesoło masz Magda z ta rodzinka.ja bardzo wyraźnie postawiłam granice i na szczęście zrozumieli. Ale nigdy nie miałam strasznie bliskich stosunków z rodziną tylko z najbliższą.
    kto jeszcze tez nie miałam, ale chyba jutro się spróbuję umówić w szkole rodzenia, bo mała jest mało aktywna jakoś.Aska87 to jest całkowicie za darmo, bo mi się obiło o uszy ze 20 zł kosztuje?

Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Aska87 to jest całkowicie za darmo, bo mi się obiło o uszy ze 20 zł kosztuje?

ja już byłam ze 4 razy chyba i nic nie płaciłam :) takie mają info na stronie

"Położne z " Pro Familia" zapraszają wszystkie kobiety ciężarne na badania KTG. Informujemy również, że pacjentki zadeklarowane do położnych z "Pro Familia" mają badania wykonywane bezpłatnie. Szczegółowe informacje pod numerami telefonów znajdującymi się obok."

małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 32 tyg. mam KTG co wizyte - wlasciwie, to nie wiem od czego to zalezy, ze jedne maja, a inne nie. ;) W mojej klinice to taki standard, chyba, ze cos sie dzieje, to robia i wczesniej.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ani razu nie miałam KTG. Hmmm.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
‹‹ 1722 1723 1724 1725 1726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ