SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Savage wrote:Jeju z tymi terminami jest naprawdę jazda na całego, a już belly jak podaje to w ogóle nie ogarniam, podaje że niby termin to 4 września, a ciąża donoszona 6 sierpnia i bądź tu człowieku mądry o co chodzi. Ja idę za datą 20 sierpnia wg pomiarów z piątego miesąca mojej Pani dr. Ale to kiedy jest ten termin to wie tylko mała i moja macica
Moja droga to co Ci się wyświetla na tym górnym pasku na belly 4.09 to nie jest Twój termin porodu. Z resztą jak wejdziesz w swój kalendarz na datę 04.09 to popatrz, że jest to w Twoim dzienniku 42 tc, a dokładniej 41+1. A przecież ciąża licząc od OM trwa 40 tygodni.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Miru wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/429fbb43c019.jpg
Miru ale piękny, te włoski, będzie dobrze i szybko wyjdzie ze szpitala, mój brat też był pępowiną owinęty i w inkubatorze, i też taki czarny się urodziłi teraz duży facet ma ponad 2 metry
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak z tym Ktg jest? Wszystkie miałyście robione? Ja jutro zaczynam 39 tc, a do tej pory jeszcze nie miałam. Mój lekarz nic o tym nie wspomina, na każdej wizycie robi mi tylko szybkie USG. Zastanawiam się czy nie pojechać któregoś dnia na IP i poprosić o wykonanie...
małaMyszka lubi tę wiadomość
Ewa123 -
Ewa123 wrote:Dziewczyny a jak z tym Ktg jest? Wszystkie miałyście robione? Ja jutro zaczynam 39 tc, a do tej pory jeszcze nie miałam. Mój lekarz nic o tym nie wspomina, na każdej wizycie robi mi tylko szybkie USG. Zastanawiam się czy nie pojechać któregoś dnia na IP i poprosić o wykonanie...
Ja tez jeszcze nie mialam ktg...zapytam o nie na czwartkowej wizycie, czy je wogole wykonuja, bo moze tylko jak sie cos dzieje....Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Moja droga to co Ci się wyświetla na tym górnym pasku na belly 4.09 to nie jest Twój termin porodu. Z resztą jak wejdziesz w swój kalendarz na datę 04.09 to popatrz, że jest to w Twoim dzienniku 42 tc, a dokładniej 41+1. A przecież ciąża licząc od OM trwa 40 tygodni.
no aż zrobiłam zdjęcie
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:Dziewczyny a jak z tym Ktg jest? Wszystkie miałyście robione? Ja jutro zaczynam 39 tc, a do tej pory jeszcze nie miałam. Mój lekarz nic o tym nie wspomina, na każdej wizycie robi mi tylko szybkie USG. Zastanawiam się czy nie pojechać któregoś dnia na IP i poprosić o wykonanie...
Ja teraz 30.07 będę miała pierwsze planowe KTG, to będzie u mnie 37+2.
-
Ja miałam pierwsze ktg w 28 tygodniu ciąży, bo miałam mały wypadek, upadłam w autobusie na brzuch. kolejne KTG miałam podczas mojego pobytu w szpitalu 15- 20 lipca, i dziś pobierając GBS moja panie dr powiedziała że jeszcze na ktg mam iść i wiem że na kolejnej wizycie 3 sierpnia będę mieć kolejnektgmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:no aż zrobiłam zdjęcie
hehehhe wiem widziałam, bo byłam u Ciebie na wykresie i to Ci się jakieś bzdury wyświetlająa tak z ciekawości co masz ustawione w USTAWIENIACH w zakładce CIĄŻA w pozycji: "Data rozpoczęcie Twojej ciąży:"?
EDIT a serduszko z Twój termin porodu widnieje przy dacie 27.08, czyli prawidłowo w 40+0Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 19:41
-
mi gin kazała chodzić od 32tc raz w tygodniu, tyle że polecała prywatnie, a że okazało się że u położnej środowiskowej mojej moge chodzić za darmo to i tam chodzę raz w tygodniumałaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOd 33tc mam KTG co tydzien, wkurzam sie na to bo nie chce mi sie tam co tydzien jezdzic... wiem marudze... ale teraz w czwarten mam juz ostatnie.
W poprzednich ciazach KTG widzialam pierwszy raz na oczy na porodowce
Miru sliczny chlopczyk, a jak Ty sie czujesz po cc?
-
Miruuu ale cudo!!! Jest przecudny
najpiękniejsza nagroda za wszystkie stresy
Ja bym w ogóle nie miała KTG do dnia terminu jakby wszystko było ok. To zależy od lekarza czy wcześniej pokieruje. Jak macie stresa to jedzcie na IP że czujecie się niespokojnie czy coś i Wam zrobią, tylko ostrzegam że mogą zostawić na kilka dni w szpitalu tak jak ostatnio mniePrzyszłam zdrowa a wyszłam z zapaleniem pęcherza i pochwy...
Wyłączyłam telefon i napisałam na fb posta z prośbą o wyrozumiałość. - po tym jak napisałam na belly o tym jak mi dupe zawracają miałam kolejne 8 tel. żadnego nie odebrałam tylko wyłączyłam tel.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 19:49
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
lys wrote:hehehhe wiem widziałam, bo byłam u Ciebie na wykresie i to Ci się jakieś bzdury wyświetlają
a tak z ciekawości co masz ustawione w USTAWIENIACH w zakładce CIĄŻA w pozycji: "Data rozpoczęcie Twojej ciąży:"?
EDIT a serduszko z Twój termin porodu widnieje przy dacie 27.08, czyli prawidłowo w 40+0
zrobiłam zdjęcie,
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cassie_DE wrote:Lady a co Ci pokaze jak ustawisz wg OM?
ja się w ciąży uwsteczniłam, serio ;/ przecież to takie łatwe, a ja na to nie wpadłam, tragedia, dziwię się że egzaminy na V roku zdałam
teraz mam tak.
Cassie_DE, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny