X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestesmy :) troszke mi zeszlo...
    Maly wazy 3042g,szyjka 20 mm tak ze zaczela sie skracac...czekamy :) wedlug niej waga jest troche zawyzona bo glowka caly czas wieksza...ogolnie jest juz bardzo nisko i ciezko bylo o dokladne pomiary...
    Mam za 10-14 dni zglosic sie do szpitala na ktg i pomiary :)

Miru gratulacje!!!

Laura-dzieki za pamiec :D

kasiuleek, lys, Zetka, Laura, zabka11, Paula_071, małaMyszka, mamasia, AgaSad, gosia.b, niecierpliwa, chcebycmama, Lady Savage, witaminkab, Y, Weridiana lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba się gdzieś wybiorę z mężem na weekend, macie jakieś ciekawe miejsca?
    W grę wchodzą województwa śląskie, opolskie i małopolskie.

Polecacie cos?

małaMyszka lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie odbierałam dziś ani wczoraj tel tym bardziej ze jedna ciotka dzwoni tylko po to żeby mnie wkurzyc :)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czasem sie zastanawiam co to za rodzina, kiedys pisalam podobne historie- teraz problem z tymi samymi osobami :) zeby nie bylo ze wszyscy tacy. To sa odrebne przypadki, ale tak jak mowi Zabka dziwne ze kobieta kobiety nie rozumie. Tym bardziej ze ja nigdy sie nie narzucalam. Tak samo mam to wiekszosci z Was nr a nikomu dupy nie zawracam :)
    Mozeby tak pisac do tej ciotki non stop sms tak jak Griszanka pisala- sram-ale mam zatwardzenie, znowu sram-tym razem rzadko, spie, kapie sie, jem, ide, wchodze po schodach itp. Moze w ten sposob jej uswiadomie co to znaczy myc namolnym kiedy ma sie inne sprawy na glowie :)

zabka11, Paula_071, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś duży Alexiu już jest :)
    Oszczędzaj się z tą szyjką bo faktycznie się skróciła.

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb zrobiłam porządek. Zostali Ci z którymi rozmawiam często i ludzie ze studiów, żeby mieć kontakt.

Cała moja rodzina jest zablokowana. Włącznie z kuzynami wujkami ciotkami... Z resztą wiecie jak to u mnie jest.

Magda może po prostu wycisz tel. jak idziesz się zdrzemnąć...
    Przecież jak coś się zacznie, to Ty będziesz dzwonić do kogoś nie inaczej.

lys, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż jak gdzieś jeździ to lubi zadzwonić ot tak pogadać. Jak idę na drzemkę to mu piszę esa, żeby nie dzwonił i mnie nie budził... On wie, że jak się mnie obudzi to potrafię być zła jak osa. Po 2-3 godz. jest kontrola czy odbiorę...

lys lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru cudo te Twoje maleństwo!!!
    Karolina i Ty go w pepko dorwalas? Kurde u mnie takiego nie było, może muszę zobaczyć w innym.
    Magda mnie też aż telepie jak widzę że znowu jakieś downy dzwonią i truja dupe czy urodziłam..... Ale żeby się jeszcze burzyli do Ciebie to już szczyt!!!
    Chyba nie chcecie mi powiedzieć że będę pierwsza która się przeterminuje???ejjjjj jest ktoś jeszcze na finiszu terminu?
    Mała pojechała, czuje się jak bez ręki, oczywiście gralam twardą a jak tylko zniknęła za zakrętem to wylam jak bóbr i sie uspokoić nie mogłam. Jutro biorę się za sprzątanie chaty zeby nie myslec i będę czekać na porod.
    Dobra spadam spać ciao trzymajcie się!

lys, zabka11, Zetka, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd i Miru sprawdzilam pierwsza strone i serdecznie gratuluje narodzin dzidziusiow :-D

Niestety jeszcze was nie nadrobilam (utknelam na weekendzie)
    Mam nadzieje ze wszystko dobrze
    jutro moja mama i Laura jada do Polski (córka bedzie miala babcie tylko dla siebie :-)

Moze w srode nadrobie forum ;-)

Pozdrawiam serdecznie :-)

Dzisiaj bylo wrazenie Emmy i nadrobila wage , wazy 3kg - waga z narodzin (wczesniej stracila 120g)

gosia.b, lys, Laura, zabka11, mamasia, chcebycmama, Paula_071, Zetka, małaMyszka, AgaSad lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba włączył mi się w końcu syndrom wicia gniazda :D albo to tylko taki jednorazowy przypływ sił witalnych ;)
    Zrobiłam porządek w łazience w kosmetykach (od groma tego było), wywaliłam wszystko co nieużywane, bądź przeterminowane, podzieliłam na moje, męża i Lily. Wyszorowałam kamień z baterii i słuchawki prysznicowej. Zamontowałam mini karnisz na okno, założyłam firankę. Włączyłam zmywarkę. Ogarnęłam wyprane ciuchy.
    I porobiłabym jeszcze parę innych zaległych rzeczy, gdyby nie fakt że nogi odmówiły mi posłuszeństwa i mam wrażenie, że za chwilę odpadną.

zabka11, mamasia, sylwucha89, Paula_071, Y, małaMyszka, Hermiona, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) lekarka była w nocy i mówiła ze z Małym wszystko dobrze. Nie dali mi go żeby sobie odpocząl.

Coś o szpitalu ...bez porównania z Pys. Skacza opiekują się i są super uprzejmi. Myją po kilka razy dziennie żeby było nam przyjemnie. Pytaja o leki przeciwbólowe. ..
    jak znieczulenie puscilo czułam ból na mega silny okres. Ale im więcej ruszałam nogami tym szybciej przestało boleć. W nocy dostałam zastrzyk bo polozna powiedziała ze i tak długo wytrzymałam i ze da mi abym mogła spać. Po spałam. Bolą mnie zebra chyba przez to ze juz nie ma dziecka i nie rozbuchane się tak....
    jeszcze nie wstawał tu około 12-24 h każą leżeć aby nic na siłę nie robić. Ogólnie do przeżycia. Najbardziej uciążliwe to to że ma się te podklady i ciągle leci a sama nie masz jak sobie ich sobie zmienić. Tak to do przeżycia. ;)
    Mam na sali ta łaskę co wczoraj tak panikowala :) ona za wszystkich cierpi ;)

0na88, lys, Laura, zabka11, gosia.b, Ewa123, mamasia, chcebycmama, Lady Savage, magda sz, sylwucha89, Paula_071, witaminkab, ainer85, Y, Aska87, Aska87, kasiuleek, jesslin87, Zetka, małaMyszka, AgaSad, Weridiana lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru super wiesci:) pozdrawiamy, pisz na biezaco.

Dziewczyny ja wysiadam...antybiotyk zadzialal, nie kaszle. Ale te zebra, plecy...kolejna noc na siedzaco na przeciwbolowych. Dzis probowalam sie polozyc, wysoko, musialam sie zdrzemnac i prxybrac pozycje ktora oszczedzalam ten bolacy bok i jak wstalam to dwoe godziny wylam. Doszedl bol barku i to taki ze lzy mi same lecialy. Dwie godziny lazilam, masuje, probukje rozciagnac rozcwiczyc. Dopiero teraz troche puscilo. No ja pierdole, albo ktos zrobil moja laleczke voodoo i ja dziabie szpilka albo juz nie wim. Z ciaza i malym ok. Nic nie boli, zero skurczy, nawet zgaga od trzech dni nie dokucza, ogolnie luz blues. Ale reszt!!

małaMyszka, AgaSad, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Chyba włączył mi się w końcu syndrom wicia gniazda :D albo to tylko taki jednorazowy przypływ sił witalnych ;)
    Zrobiłam porządek w łazience w kosmetykach (od groma tego było), wywaliłam wszystko co nieużywane, bądź przeterminowane, podzieliłam na moje, męża i Lily. Wyszorowałam kamień z baterii i słuchawki prysznicowej. Zamontowałam mini karnisz na okno, założyłam firankę. Włączyłam zmywarkę. Ogarnęłam wyprane ciuchy.
    I porobiłabym jeszcze parę innych zaległych rzeczy, gdyby nie fakt że nogi odmówiły mi posłuszeństwa i mam wrażenie, że za chwilę odpadną.
    O 4 rano sprzatalas?

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys o tak wczesnej porze to chyba naprawde syndrom wicia gniazda Ci sie wlaczyl ;)

lys, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    O 4 rano sprzatalas?

No zaczęłam jakoś o 2 rano i skończyłam o 4. A żeby było śmiesznie to prawie 2h juz leżę i próbuje zasnąć.

zabka11, chcebycmama, magda sz, Paula_071, małaMyszka, Hermiona, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Dziewczyny ja chyba się gdzieś wybiorę z mężem na weekend, macie jakieś ciekawe miejsca?
    W grę wchodzą województwa śląskie, opolskie i małopolskie.

Polecacie cos?
    Kochana ja w Opolskim polecam Zamek Moszna, choc nie wiem czy to dobry pomysl na koncowke ciazy, bo to jednak glownie zwiedzanie. Ale miejsce przepiekne :)

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szalooona :)

Ofka zdrowiej kochana ! ilez mozna cierpiec !

zjem sniadanie i lece na ta patologie .

Milego dnia !

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka ale czemu tak Cię wszystko boli? Plecy, bok, żebra. Myślałam , że to przez mega kaszel ale skoro kaszel przeszedł to czemu reszta nadal boli?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Wow Iys bardzo sie ciesze, samo to, ze troszke udalo sie ogarnac, to pewnie samopoczucie podskoczylo zdecydowanie. A z nogami, to wiesz - uroki ciazy, fos musi dolegac po wysilku ;). Kochana, a nie opadl Ci brzuzek? Mnie jak wzielo na porzadki, gdzie oblecialam pol domku, to szwagierka na drugi dzien powiedziala mi, "jej ale ty masz juz nisko brzuszek".
    Trzymam kciuki, zeby ten przyplyw energii juz z Toba zostal :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ofka ale czemu tak Cię wszystko boli? Plecy, bok, żebra. Myślałam , że to przez mega kaszel ale skoro kaszel przeszedł to czemu reszta nadal boli?
    Tego wlasnie nie wiem kurza twarz. No tak napierdala ze palce mozna gryzc...

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 1723 1724 1725 1726 1727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ