X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszaleję z tą pogodą :/ rano czyściuchne niebo, ubrałam się jak na upał, i jadę do innej poradni diabetologicznej, a tu się kłębią chmurzyska :( byle się nie przeziębić :(

małaMyszka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Dzień dobry melduję się ;)
    My już od wczoraj w domku. Ale było tyle do zrobienia, że nie usiadłam na dupce. Dziś czeka nas dalej. W większości Pawła - prasowanie, składanie mebli. Ja mam tylko wypakować książki do regałów. Nie mogę powiedzieć, postarał się jak nas nie było w szpitalu. Przygtował salon ( bo w sobotę przywieźli meble do kuchni i salonu i sprzęty), pokój Laury i wszystko ogarnął:) na Medal! Pokój Laury tak tymczasowo, bo najwcześniej a jesieni będziemy go urządzać.Kupimy meble itp. albo zamówimy u stolarza. Ale to najwcześniej koło listopada. Od piątku nie będziemy mieć kuchni, bo zabierają ludzie którzy kupili. I rozmontowują ją wtedy, elektrycy robią nam nowe podłącza itp. Potem Paweł maluje i po tygodniu 7 sierpnia Montują nam już nową kuchnię ;) Juuupi, będzie ślicznie.
    Wczoraj późnym popołudniem przyjechała jeszcze babcia z moją Paulą ;D która do 10 sierpnia będzie u dziadków ale do nas będzie przyjeżdżać. Lepiej tak - bo po tym CC muszę się bardziej oszczędzać niż przy poprzednim, żeby nic nie pękło i żebym nie dostała krwotoku. A upilnować moją córkę to bardzo duże wyzwanie. Biorę antybiotyk i zastrzyki przeciwzakrzepowe jeszcze przez jakiś czas. W każdym razie Paula - obrażona na mamę - chyba za to że myśli, że ją zostawiłam. Tak samo było jak leżałam na patologii. Ale jak weszła do domu to od razu się wyrywała i chciała lecieć do bujaczka Tiny Love rozłożonego do łóżeczka - bo widziała,że cos tam jest i babcia ją też przygtowywała że będzie dzidziuś. Ale powiem wam, że nie do wiary reakcja mojej prawie dwuletniej córki. Podbiegła i patrzy i patrzy szeroko otwartymi oczami... a po chwili zaczęła się śmiać i cieszyć. Potem głaskała dzidziusia, całowała przytulała. :)Wiadomo, że trzeba uważać bo takie dziecko nie jest jeszcze ostrożne i nie wie z jaką siłą może co zrobić. Ale na to co było jestem strasznie szczęśliwa i dumna z córki :) Bardzo uważała, przepięknie się zachowywała. A Laura się na krzyki Pauli nie obudziła:) CHyba przyzwyczajona w brzuszku ;) Dostała od siostry Laury laleczkę dzidziusia Anne Geeds w prezencie. Teraz i mama i Paula ma dzidziusia :) A jak mała płakała jak ją przewijałam to Paula razem z nią i mówi, że dzidziusia pupa boli :)

Mała często je. Przy wypisie wazyła 2810. Ja mam ładną laktację. liczę na nawał dziś lub jutro. W ogóle cieszę się, że zastosowałam się do rad położnych bo nie popękały mi brodawki, córa pięknie je i chyba będziemy się karmić piersią ile się da :) Więc MM, butelki i smoczki niepotrzebne :)
    Zupełnie inaczej niż z Paula. Wlasnie karmie małego ssaka :)
    Ja czuję się dobrze. Prawie nie potrzebuję uż przeciwbólowych. Poprzednie 3 dni spałam łącznie może 5 h. Ale dziś w nocy już udało się z prerwami 5 :) w dzień nadrobię. Super być w domku. Porządnie się wieczorem wykąpałam ( funkcjonowałam na oparach). Rano umyłam twarz i lekki podmalowałam i czuję się fantastycznie. Z wagą gorzej. Utyłam z 56 -57 do 71 w dniu porodu. Teraz ważę 65. Czyli spadło tylko 6. Do wagi sprzed porodu jeszcze 8-9 kg. a do wymarzonych na ślub 52 - 13 kg. Nie wiem czy uda się tego dokonać w 2 msc.. a 3 października coraz bliżej. Później odpiszę na ostatnie wydarzenia u was :) Buziaki!Macierzyństwo jest fajne :)

Jak się czyta takie posty :) to chciałoby się już leżeć na tej porodówce XD

Amberla, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka podziwiam Cię, że mimo takich przeciwności i boli Ty piszesz z takim dystansem do sytuacji i mimo, że wesoło nie jest to maluje się uśmiech jak się czyta Twoje wpisy. Dzielna jesteś na maksa!

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Amberla :-* zazdroszczę, że jesteś już po i jesteś w domu ze swoją rodzinka. :-)

Amberla, Paula_071, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Ofka podziwiam Cię, że mimo takich przeciwności i boli Ty piszesz z takim dystansem do sytuacji i mimo, że wesoło nie jest to maluje się uśmiech jak się czyta Twoje wpisy. Dzielna jesteś na maksa!
    Dokładnie!

3 maj się! Faktycznie Ofka Ty zawsze mialas humor na forum. :-) oby do Ciebie szybko wrócił. :-*

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru- Jeszcze raz GRATULACJE. Synek uroczy ;)

Ofka- prawdopodobnie od tego kaszlu nadwyrezylas sobie miesnie. Tez tak mialam. Bidulko. Dobrze ze chociaz antybiotyk dziala;)
    Teraz juz blizej niz dalej wyzdrowienia jestes. Niech siostra i maz czesciej masuja!!!! ;)

A tak w ogole to dzien dobry ;) Milego fnia zycze.
    Ja wczoraj wieczorem mialam kilka skurczy ale dziady tak bolaly!!!! Cholera!!!

qb3co7ese836ar93.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Dzień dobry melduję się ;)
    My już od wczoraj w domku. Ale było tyle do zrobienia, że nie usiadłam na dupce. Dziś czeka nas dalej. W większości Pawła - prasowanie, składanie mebli. Ja mam tylko wypakować książki do regałów. Nie mogę powiedzieć, postarał się jak nas nie było w szpitalu. Przygtował salon ( bo w sobotę przywieźli meble do kuchni i salonu i sprzęty), pokój Laury i wszystko ogarnął:) na Medal! Pokój Laury tak tymczasowo, bo najwcześniej a jesieni będziemy go urządzać.Kupimy meble itp. albo zamówimy u stolarza. Ale to najwcześniej koło listopada. Od piątku nie będziemy mieć kuchni, bo zabierają ludzie którzy kupili. I rozmontowują ją wtedy, elektrycy robią nam nowe podłącza itp. Potem Paweł maluje i po tygodniu 7 sierpnia Montują nam już nową kuchnię ;) Juuupi, będzie ślicznie.
    Wczoraj późnym popołudniem przyjechała jeszcze babcia z moją Paulą ;D która do 10 sierpnia będzie u dziadków ale do nas będzie przyjeżdżać. Lepiej tak - bo po tym CC muszę się bardziej oszczędzać niż przy poprzednim, żeby nic nie pękło i żebym nie dostała krwotoku. A upilnować moją córkę to bardzo duże wyzwanie. Biorę antybiotyk i zastrzyki przeciwzakrzepowe jeszcze przez jakiś czas. W każdym razie Paula - obrażona na mamę - chyba za to że myśli, że ją zostawiłam. Tak samo było jak leżałam na patologii. Ale jak weszła do domu to od razu się wyrywała i chciała lecieć do bujaczka Tiny Love rozłożonego do łóżeczka - bo widziała,że cos tam jest i babcia ją też przygtowywała że będzie dzidziuś. Ale powiem wam, że nie do wiary reakcja mojej prawie dwuletniej córki. Podbiegła i patrzy i patrzy szeroko otwartymi oczami... a po chwili zaczęła się śmiać i cieszyć. Potem głaskała dzidziusia, całowała przytulała. :)Wiadomo, że trzeba uważać bo takie dziecko nie jest jeszcze ostrożne i nie wie z jaką siłą może co zrobić. Ale na to co było jestem strasznie szczęśliwa i dumna z córki :) Bardzo uważała, przepięknie się zachowywała. A Laura się na krzyki Pauli nie obudziła:) CHyba przyzwyczajona w brzuszku ;) Dostała od siostry Laury laleczkę dzidziusia Anne Geeds w prezencie. Teraz i mama i Paula ma dzidziusia :) A jak mała płakała jak ją przewijałam to Paula razem z nią i mówi, że dzidziusia pupa boli :)

Mała często je. Przy wypisie wazyła 2810. Ja mam ładną laktację. liczę na nawał dziś lub jutro. W ogóle cieszę się, że zastosowałam się do rad położnych bo nie popękały mi brodawki, córa pięknie je i chyba będziemy się karmić piersią ile się da :) Więc MM, butelki i smoczki niepotrzebne :)
    Zupełnie inaczej niż z Paula. Wlasnie karmie małego ssaka :)
    Ja czuję się dobrze. Prawie nie potrzebuję uż przeciwbólowych. Poprzednie 3 dni spałam łącznie może 5 h. Ale dziś w nocy już udało się z prerwami 5 :) w dzień nadrobię. Super być w domku. Porządnie się wieczorem wykąpałam ( funkcjonowałam na oparach). Rano umyłam twarz i lekki podmalowałam i czuję się fantastycznie. Z wagą gorzej. Utyłam z 56 -57 do 71 w dniu porodu. Teraz ważę 65. Czyli spadło tylko 6. Do wagi sprzed porodu jeszcze 8-9 kg. a do wymarzonych na ślub 52 - 13 kg. Nie wiem czy uda się tego dokonać w 2 msc.. a 3 października coraz bliżej. Później odpiszę na ostatnie wydarzenia u was :) Buziaki!Macierzyństwo jest fajne :)
    Wspaniale!!! Ja też już chce tulic dzidzia, ja też chcę :-)

Amberla, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja na kilka min przed cesarką. Jakość kiepska bo była noc i nie mieliśmy jak zapalić światła.

169aabdeb34d5c02med.jpg

A poniżej:

Hej, jestem Laura i witam forumowe ciocie :)

d072432f6ab457c2med.jpg

3e388608cd9eff85med.jpg

7fee3fe9b9e3786fmed.jpg

Edit: I ni cholery nie wiemy do kogo podobna :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 08:27

magda sz, Lady Savage, mamasia, Kkarolinaaaa, apaczka, aaaaga, sylwucha89, Maniuś, Laura, witaminkab, Pati Belgia, Paula_071, ainer85, Katarka, Aga89, Aska87, kasiuleek, jesslin87, 0na88, Zetka, zabka11, niecierpliwa, małaMyszka, AgaSad, Y, gosia.b, lys, 5ylwia, Weridiana lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ale czuprynka :) piekna jest :) kruszynka

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla jeju jaka ona jest sliczna ! :) Jak laleczka :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla slicznie wyglądasz! Dziewczyno Ty tylko masz brzuszek i nic więcej, figurka IDEALNA!

Syn, roczek.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana.

Dzisiaj błogie lenistwo. Przez cały dzień mam zamiar nic nie robić.

Teraz tylko szybciutko wyjdę z małą, kupię drożdżówkę, odkurzę chałupkę i zasiadam przed TV.

Na deserek w planie takie cudo
    http://wszystkookuchni.pl/10073,Jak_zrobi%C4%87_milkshake_metod%C4%85_domow%C4%85

Aga89, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam
    Amberla ale masz śliczna gwiazdeczke i te wloski ehhh super :-) ja już po wizycie w lab wlasnie wcinam śniadanie a jeszcze raz muszę podejść do lab bo otworzyli u mnie na osiedlu w prywatnym gabinecie punkt pobran i realizują pobrania ze skierowan wiec sie ucieszyłam ze nie muszę z 2 przesiadkami jechać lub męża fatygowac wiec dziarsko rano sie ubralam nasiusialan wzięłam tylko skierowanie i klucze zeby chatę zamknąć no i poszłam spacerkiem pobrali i zażądali 5 zl za usługę a ja gola i wesoła hehe musze donieść kasę wiec znowu spacerek :-) milego dnia laski

magda sz, mamasia, Zetka, zabka11, małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps bóle okresowe sie nasilają ale tylko pod wieczór i w nocy dzisiaj az mnie obudzily pomogly głębokie wdechy i zmiana pozycji i po kilku minutach przeszło

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Amberla, śliczna córeczka :-) gratulacje
    Ofka, współczuję bólu, pewnie masz mięśnie nadwyrężone od tego kaszlu. Możliwe też, że przez stres masz wszystko spięte. Przydałby Ci się masażyk. Trzymaj się, jesteś dzielna i silna i narzekaj ile chcesz, chyba nikt tutaj nie będzie miał ci tego za złe.
    Ja mam nadal salon do ogarnięcia i zamiast coś robić to tylko siedzę i myslę ile jest roboty. A potem będę narzekać, że mi tyle czasu przez palce przeciekło.
    Miłego dnia dziewczynki.

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla, Miru gratulacje!

Czekamy na resztę dzieciaczków, mój Szymonek dziś konczy 2 tygodnie:) ciesze się ze jest juz z nami, a siedziałby jeszcze w brzuszku;)

Laura, magda sz, Aga89, kasiuleek, zabka11, niecierpliwa, małaMyszka, Y, gosia.b, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Hej dziewczyny. A wy już nie śpicie??
    tzn lys to nie śpi w nocy to wiem ;)
    lys fajnie że mąż wraca, doczekałaś się a niedawno pisałaś żeby zdążył do porodu a to tak zleciało :). Na jak długo przyjeżdża??

Ofka biedactwo współczuję ci, obyś mogła się wkońcu dobrze przespać i wykurowała jak najszybciej.
    A kiedy masz cc??

Odprawilismy męża do pracy i wracamy do łóżeczka, zajrzymy do was później :)
    Rowno za tydzien we wtorek 4go

Laura, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te wasze dzieciaczki wszystkie maja super włoski, śliczne dzidzie są :D
    Ja to się zastanawiam czy Dominiś też będzie miał choć trochę włosków bo u nas w rodzinach to dzieci łyse się rodzą raczej a ja bym chciała żeby miał choć trochę ;).
    Aaaa i wymarzyłam sobie u niego loczki rudo kasztanowe ;) może przejmie geny po dziadkach :)

lys to super będziecie mieć dla siebie całe dwa miesiące, już we trójkę :)

Wracamy do łóżka, obiadek w lodówce, posprzątane jest, tylko podłogi zmyje mopem....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 09:29

Aska87, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej milego dnia

ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka to dużo zdrówka, szybko wracaj do siebie bo to już tylko tydzień i będziesz tulić swojego skarba :)
    Ja za tydzień 4-go mam wizytę i też się cieszę i mam nadzieję że to będzie już ostatnia wizyta i synek zechce przyjść na świat około 15-go :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 1725 1726 1727 1728 1729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ