SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Amberla, Miru cudne dzieciaczki! Ja mam termin za równy miesiąc i jak patrze na te zdjęcia to coraz bardziej nie mogę się doczekać!
Jako iż dalej jest przyjemna pogoda to wyskakuje z łóżeczka i biorę się za sprzątanie i dalsze pranie i prasowanie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej kochane sierpnioweczki
Ja dzis wiele planów mam
Na 11:40 jade z Sebastianem na kontrole. Maja być dzis wyniki biopsji. Potem chce jechać kupić wyprawkę do szkoły dla syna i dla chrzesniaka mojego meza. Potem jade zamówić kartki powiadamiajace o narodzinach Roxanne i cukiereczki. Potem do sklepu po karton szampana do szpitala bo duzo osób przyjdzie no i muszę poszukać jednorazowych kieliszków... Mam trochę lataniaale od wczoraj takiego wkurwa mam, ze hej... To chyba hormony przedporodowe... Masakra....
Amberla córeczka śliczna... Gratulacje jeszcze raz
Miłego dniamagda sz, zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
A my po USG 3300g wazy,masaż szyjki miałam,4czopki dostałam za 30 minut mam zacząć chodzić i rodzimy dzis jak się rozbuja. Zaczelam miec bol brzucha jak na @. Trzymajcie kciuki by sie udalo.
chcebycmama, magda sz, Aga89, aaaaga, Laura, Maniuś, ainer85, Kkarolinaaaa, Ewa123, Paula_071, witaminkab, jesslin87, kasiuleek, Cassie_DE, 0na88, mamasia, Zetka, zabka11, niecierpliwa, małaMyszka, apaczka, Lady Savage, Y, gosia.b, lys, Weridiana lubią tę wiadomość
-
DZIEWCZYNY JEST SIARA!
Pierwsze krople wypłynęły z lewej piersi!
ale się ucieszyłam!
Kkarolinaaaa, Paula_071, Pulpecja, jesslin87, kasiuleek, Cassie_DE, mamasia, zabka11, niecierpliwa, małaMyszka, Y, gosia.b, Weridiana lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Hejjj
Amberla piękna córcia, nie wiem jak mąż ale chyba podobna do Ciebie
Lys super że mąż wraca lada dzieńale to będą emocje przy powitaniu
Ofka może jakiś prysznic cieplejszy na te żebra?
Pati szampan w szpitalu? no to pięknieu nas w PL się nie dziwie że nie ma w ogóle alkoholu bo dać palca to całą rękę by wzieli rodacy
Ja właśnie kończę Bavarięrozpije się przez tą rodzinkę hehe, a tak serio to opijam że koleżanka jest w ciąży
Teściowa zrobiła mi falbankę do łóżeczka, zaraz zadzwonię jej podziękować i wspomnę o tym co wczoraj usłyszałam ze strony jej rodziny. Może mnie trochę od nich odseparuje... w każdym razie mam nadzieje że pójdzie po rozum do głowy i da sobie siana z tymi chrzcinami, po takich tekstach nie mam ochoty 2 razy bardziej na takie spędy z rodziną.
Zabieram się za lekkie sprzątanie ale zbliża się dzień czyszczenia fugWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 10:13
zabka11, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
witam się i ja, po dzisiejszej nocy to już chyba wiem co to są bolesne skurcze ehhh do tej pory tylko się stawiał brzuch, teraz doszedł do tego ból w podbrzuszu ...jeszcze do wytrzymania ale się zaczęłam powoli stresować bo przecież jeszcze tydzień do ciąży donoszonej wg. belly, a mój małżonek bardzo mądry zabrał mi wszystkie moje karty płatnicze i kase z portfela i sobie siedź w domu a jakby co się działo to nawet na taxówke nie mam wrrrrrrr
Wy się skarżycie że do Was ciągle ktoś wydzwania a ja moge cały dzień sama siedzieć i ani jednego telefonunawet mąż nigdy nie dzwoni zapytać...
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:Dziewczyny te wasze dzieciaczki wszystkie maja super włoski, śliczne dzidzie są
Ja to się zastanawiam czy Dominiś też będzie miał choć trochę włosków bo u nas w rodzinach to dzieci łyse się rodzą raczej a ja bym chciała żeby miał choć trochę.
Aaaa i wymarzyłam sobie u niego loczki rudo kasztanowemoże przejmie geny po dziadkach
wow a ja całą ciąże się modle żeby tylko synek nie miał po mnie rudych włosów heheheLaura, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:wow a ja całą ciąże się modle żeby tylko synek nie miał po mnie rudych włosów hehehe
oglądałam zdjęcia kiedyś na google właśnie takich dzieciaczków, słodziaki bym powiedziała i takich dzieci jest mało
Aaaa i jeszcze marzę by miał niebieskie oczka po mnie i dużeeee oczywiście hehehe ale marzenia mam:)Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Madzik a dlaczego Ci przyspieszają poród skoro jeszcze terminu nie ma? Ja dziś byłam u lekarza i powiedział, że mimo że to 39 tydz to mam córki nie popedzac bo jak chce siedzieć w brzuchu to niech siedzi i że ma do tego prawo nawet 2 tyg po terminie. To mnie pocieszyl
no ale trzymam kciuki, żeby ruszyło u Ciebie
maaadzik1207, małaMyszka lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Lady Savage wrote:Mam pytanie co do herbatki z liści malin, dorwałam dzisiaj takową, ale ile tego trzeba dziennie pić i z ilu łyżek zaparzać. I mogę już zacząć 25 dni przed terminem ?
niby juz od 32-34tyg powinno sie pic . Ja mialam w tabletkach i zaczelam od 36tyg skonczonego.
Co do wenflona to polecam masc Emla znieczulajaca , w uk jest bez recepty. Rewelacja , posmarowalam corce przed zabiegiem, nic nie czula, działa po godzinie przez 6godzin
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:tak a ja bym chciała żeby Dominiś miał rudo kaszanowe
oglądałam zdjęcia kiedyś na google właśnie takich dzieciaczków, słodziaki bym powiedziała i takich dzieci jest mało
Aaaa i jeszcze marzę by miał niebieskie oczka po mnie i dużeeee oczywiście hehehe ale marzenia mam:)
ja się urodziłam podobno z kasztanowymi lokami dość długimi hehemama powiedziała w szpitalu że jej dziecko podmienili bo jako jedyna w rodzinie jestem ruda ... ale że mama była sama jedyna na porodówce więc musiała uwierzyć że to jednak nie pomyłka... ale i kolor i loki szybko zniknęły włosy zjaśniały do rudego zwykłego i do tego są sztywne jak druty więc o lokach to sobie moge pomarzyć
Laura, małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Emla jest super- używałam do depilacji laserowej tylko że z tego co pamiętam kosztowała 100 albo 150 zł...
Ja nie czułam wenflonu jak zakładali, pózniej go czułam jak zginałam łokieć ale po kilku godzinach się przyzwyczaiłam. Spałam z nim, kąpałam się, ubierałam i nie było zle. Jak wyjmowali to nawet nie poczułam. Także to nic strasznego to nie igła tylko plastikowa cieniuśka rurka. Jak zniesiemy poród to wenflon to pikuśnie ma się co bać, duże jesteśmy i dzielne
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ale to się zmienia. Teraz rude włosy są modne. Na studiach miałam rudego kolege i cieszyl sie ogromnym powodzeniem. Mimo, ze uroda nim grzeszyl. Mi znowu marzy żeby Łucja miała zielone oczy po mnie. Chociaż wiem, że to niestety mało prawdopodobne
Laura, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aaaa do dziewczyn co maja ulozenie miednicowe. Wczoraj ginka na wizycie kwalifikacyjnej do cc zaproponowala obrot zewnetrzny. I wyjasnila mi wszystko co i jak. Szczerze to gdyby nie maz ktory kategorycznie jest przeciwny temu to zgodzilabym sie.
Dodatkowo mowila ze jesli dziecko bylo w polozeniu glowkowym i sie obrocilo na miednicowe to jest realna szansa ze jeszcze sie obroci. Zas jesli nie bylo to raczej nie ma na to ochoty bo moze mu cos przeszkadzac i raczej sie nie obroci.
Dodatkowo podobno jesli glowka jet bardzo wysoko jak u mnie i pupa rowniez ( stwierdzila to po badaniu) to tez raczej nie szykuje sie do obrotu.
A co w przypadku jesli w dniu umowionego cc bedzie w polozeniu glowkowym- w moim przypadku jesli chcialabym rodzic sn ale boje sie przez wzglad na wage to zaproponowali mi indukowanie porodu na tydzien wczesniej aby waga byla mniejsza... i tu mam kwestie do zastanowienia.
Generalnie to do jutra czekam na info czy wpisza mnie na liste planowych cc czy musze szukac innego szpitala.Zetka, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość