X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Madzik trzymamy kciuki :) ten masaż szyjki bolał?
    Bardzo,miałam lzy w oczach i dwie położne za ręce mnie trzymamy.

Boli coraz mocniej podbrzusze,brzuch sie napina i czuje ucisk na dol. Chodzę jedyna po korytarzu i tak mam caly dzień chodzić.

Cassie_DE, Ewa123, zabka11, małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pamiętam jakie miałam piekło w przedszkolu i podstawówce przez włosy i swojemu dziecku tego wolałabym oszczędzić :/ chociaż teraz są zupełnie inne czasy... ale fakt w liceum czy na studiach to już rude włosy stały się jednak atutem :)

Laura, małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Madzik a dlaczego Ci przyspieszają poród skoro jeszcze terminu nie ma? Ja dziś byłam u lekarza i powiedział, że mimo że to 39 tydz to mam córki nie popedzac bo jak chce siedzieć w brzuchu to niech siedzi i że ma do tego prawo nawet 2 tyg po terminie. To mnie pocieszyl :( no ale trzymam kciuki, żeby ruszyło u Ciebie :)
    Ja rodze duże dzieci i sa wąchania tętna płodu dlatego troche die boja i próbują ale zobaczymy jak się skończy.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam kilka rudych osób które naprawdę są ładne a do tego są inni są jedyni w swoim rodzaju ;)

maadzik trzymaj się dzielnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 11:01

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na zakupach w biedrze.
    Kupilam sobie troche kosmetycznych rzeczy z mysla o szpitalu i po, plus spozywka do domu.
    Teraz zasiadlam z kawka na balkonie i bede was nadrabiac.
    Dzis ma dotrzec moj tiul wyczekiwany, w koncu skoncze karuzelke.
    Po poludniu skrecamy lozeczko Klary, potem zaloze posciel i wszystko przykryje jakims kocykiem, zeby sie nie kurzylo.
    Na obiad kurczak w sosie slodko-kwasnym z ryzem, a na jutro zazyczylam sobie zurek w wykonaniu meza, bo robi najlepszy na swiecie ( po porodzie pewnie przez dluzszy czas bede musiala sobie odmowic tej pysznosci, wiec poki moge, to sobie pojem ;) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 12:03

Laura, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    To ja na kilka min przed cesarką. Jakość kiepska bo była noc i nie mieliśmy jak zapalić światła.

169aabdeb34d5c02med.jpg

A poniżej:

Hej, jestem Laura i witam forumowe ciocie :)

d072432f6ab457c2med.jpg

3e388608cd9eff85med.jpg

7fee3fe9b9e3786fmed.jpg

Edit: I ni cholery nie wiemy do kogo podobna :P
    Cudna Laurka <3 a do kogo podobna to pewnie się okaże za jakiś czas :-)

małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    wow a ja całą ciąże się modle żeby tylko synek nie miał po mnie rudych włosów hehehe :)

Marne szanse ;)
    Ja jestem rudzielec a moi chlopcy maja ciemny blond po tatusiu.
    Urodzili sie czarni oboje z niebieskimi oczami.
    Do 4tego roku zycia wlosy mieli biale jak snieg.
    Teraz starszy ma jasniejszy blond i zielone oczy po mnie a mlodszy ciemny blond i niebieski oczy po mezu ;)
    Karnacji az im zazdroszcze, ja sie cale zycie opalam na 'raka' a oni wyjda chwilke na slonce i sa brazowi jak czekolada :)

mamasia, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiam z dziewczyną ze SR, która jest już po terminie. Okazuje się, że lekarz może wystawić L-4 tylko do dnia porodu z karty ciąży i po tej dacie to przechodzi się na macierzyński. Dla mnie to jest nieporozumienie.

Zetka, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maadzik trzymam za Was kciuki!

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius - super wiesci po wizycie, mam nadzieje ze mi w czwartek tez gin powie ze cos sie zaczyna dziac ;)

Weridiana- super ze Emma przybiera na wadze :) zazdroszcze sielankowego karmienia, mam nadzieje ze mi tez sie uda ;)

Lys- wow to mega syndrom wicia gniazda ci sie wlaczyl :) sprzatanie o 4 rano!:)

Magda sz- tez zakupialm dzis w biedrze to skladane wiaderko- fajna sprawa, praktycznie nie zajmuje miejsca, co dla mnie jest b.wazne.

Malamyszka- ja tez mam na fb tylko wyselekcjonowanych znajomych i dobrze mi z tym;)

Ainer- moja julcia tez za kilka dni jedzie do kuzynki na kilka dni...nie wiem jak to zniose,,,,tzn wiem, bede ryczec i mega tesknic, jak zawsze;)

Miru- super ze z Nathanem wszytsko dobrze:) ciesze sie ze jestes zadowolona z opieki w szpitalu, po tych wszytskich nerwach i stresach w koncu mozesz odetchnac z ulga!:)

Ofka- dobrze ze antybiotyk zadzialal, ale czemu nadal bola cie zebra i plecy???niech cie siostra oslucha dokladnie...

małaMyszka, lys, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ty to zawsze masz pełno energii i do tego jesteś w dobrej formie ;)
    Ja w tym tygodniu biorę się za pranie ciuszków Domonisia i zaczynam na serio się pakować, mąż codziennie mi to powtarza "Torba" i mówi "Widzisz dziewczyny już rodzą to różnie może być"
    Więc w tym tygodniu co najwyżej na weekend zamykam walizkę :)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• mamasia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Hej kochane sierpnioweczki :-)

Ja dzis wiele planów mam :-)
    Na 11:40 jade z Sebastianem na kontrole. Maja być dzis wyniki biopsji. Potem chce jechać kupić wyprawkę do szkoły dla syna i dla chrzesniaka mojego meza. Potem jade zamówić kartki powiadamiajace o narodzinach Roxanne i cukiereczki. Potem do sklepu po karton szampana do szpitala bo duzo osób przyjdzie no i muszę poszukać jednorazowych kieliszków... Mam trochę latania :-) ale od wczoraj takiego wkurwa mam, ze hej... To chyba hormony przedporodowe... Masakra....

Amberla córeczka śliczna... Gratulacje jeszcze raz :-)

Miłego dnia :-)
    Wow, Pati to taka macie tradycje witac dzidziolka, że szampan w szpitalu, cukiereczki i kartki? :-) super! :-)

bzkxskf.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Ps bóle okresowe sie nasilają ale tylko pod wieczór i w nocy dzisiaj az mnie obudzily pomogly głębokie wdechy i zmiana pozycji i po kilku minutach przeszło

Ag, tez dzisiaj w nocy miałam bóle brzucha jak na okres. Chyba one się nasilają jak coś więcej w dzień porobie.

No i prawa ręka dalej boli, nawet nie jak leże tylko siedzę. Od ramienia w dół.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:
    Aaaa do dziewczyn co maja ulozenie miednicowe. Wczoraj ginka na wizycie kwalifikacyjnej do cc zaproponowala obrot zewnetrzny. I wyjasnila mi wszystko co i jak. Szczerze to gdyby nie maz ktory kategorycznie jest przeciwny temu to zgodzilabym sie.
    Dodatkowo mowila ze jesli dziecko bylo w polozeniu glowkowym i sie obrocilo na miednicowe to jest realna szansa ze jeszcze sie obroci. Zas jesli nie bylo to raczej nie ma na to ochoty bo moze mu cos przeszkadzac i raczej sie nie obroci.
    Dodatkowo podobno jesli glowka jet bardzo wysoko jak u mnie i pupa rowniez ( stwierdzila to po badaniu) to tez raczej nie szykuje sie do obrotu.

A co w przypadku jesli w dniu umowionego cc bedzie w polozeniu glowkowym- w moim przypadku jesli chcialabym rodzic sn ale boje sie przez wzglad na wage to zaproponowali mi indukowanie porodu na tydzien wczesniej aby waga byla mniejsza... i tu mam kwestie do zastanowienia.

Generalnie to do jutra czekam na info czy wpisza mnie na liste planowych cc czy musze szukac innego szpitala.
    Kurcze jak ja zazdroszczę ze jakiś termin możesz mieć. U mnie lekarz mówi ze że skurczami mam przyjechać na cc jeśli położenie miednicowe. Mój był już niby główka w dole, wiec może jeszcze jest nadzieja. Ale jeśli cc to chciałabym. Znać termin. Czy skoro mój lekarz ma dyżur w szpitalu raz w tygodniu, a normalnie chodzę do niego prywatnie to czy on może mi wystawić skierowanie na cc?

A ta ginka to Twoja prowadząca?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 11:42

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula chyba nie do końca jest tak jak mówisz, bo ja mam termin na 10 sierpnia, a lekarz wystawił mi ostatnio l4 do 15. Dopytywalam w HR u mnie w firmie i w momencie jak urodze l4 automatycznie przejdzie na macierzyński

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem na oddziale, po ktg ktore wyszlo srednio i po badaniu lekarskim.
    Mala cos przestala przybierac na wadze dzis 3018g, tydzien temu 2980. Lekarz, ktory mnie badal zaczal mi robic wode z mozgu, zebym probowala rodzic naturalnie, gdzie 3 innych stwierdzilo, ze moja wada macicy jest wskazaniem.

Miru wszystko co mozna powiedziec o szpitalu w Pyskowicach to na pewno nie to, ze jest tu zla opieka. Wszyscy sa bardzo mili, polozne skakaja tak, ze na ktg to az mi glupio bylo, bo latala czy zapalic mi swiatlo, potem przepraszala, ze nie zapytala czy mi lozko podniesc - no szok, a zreszta jak lezalas tu sama pisalas, ze na opieke zlego slowa powiedziec nie mozna.

Dzwonila moja lekarka, ze mam idioty nie sluchac i gdyby to nie bylo wskazanie to ordynator by to podwazyl, a jego zastepca sam mnie w tym utwierdzal, ale jak to p. Doktor, ktory mnie dzis badal przy przyjeciu stwierdzil "pani wada macicy mozliwe, ze sobie poradzi z porodem sn, fakt ze porod moze nie byc postepowy, ale to wtedy bysmy cieli". Zaczal mierzyc tetno malej i mi mowi, oj mama sie chyba denerwuje to mu powiedzialam, ze gdyby mi wody z mozgu nie robil to bym sie nie musiala denerwowac.

Bardzo sie denerwuje ta waga Julki w przychodni tydzien temu miala niby 3200 minimum, tu w szpitalu 2980, a teraz ledwo ponad 3kg, przez tydzien 40 g przyrostu :(
    Bylam u kolezanki, ktora tydzien temu lezala ze mna na sali, miala wywolywany porod kroplowka i nagle zaniklo calkiem tetno dziecka i na szybko ja cieli. Mala wazyla po urodzeniu 3800, a to taka malizna takie chucherko male, ze jak pomysle, ze moja ma ledwo 3 kg to az mi slabo

Zetka, magda sz, zabka11, małaMyszka, Ewa123, Laura, 0na88, gosia.b, lys, Weridiana lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys -le fajnie ze juz za kilka dni zobaczysz sie z mezem.... Jejciu po tylu miesiacach rozlaki....super!!!tez mysle ze wtedy mocje wezma gore i ruszy u ciebie akcja `rodzimy`:)

Niecierpliwa - dzis zglaszasz sie do szpitala- jejciu....czekamy na wiesci!!!!

Amberla - ty sie oszczedzaj, przeciez dopiero co urodzilas kobieto...porzadki moga poczekac.Pochwal sie domkiem, jak juz remonty i zmian sie zakoncza.
    Super ze Paula tak fajnie reaguje na siostrzyczke :)
    Jak czesto karmisz mala i jak dlugo na kazdej piersi????
    Waga sie nie przejmuj, karmisz wiec waga bedzie systematycznie spadac.
    A moze po pologu uda ci sie na basen wysokczyc???
    Ja mam pod blokiem wlasnie i zamierzam chodzic kilka razy w tyg, zeby wyrzezbic co nieco z mojego hipopotamiego cielska (15 kg na plusie).
    Laura przeslodka, przecudna, wloski po mamie!!! ;)

niecierpliwa, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja juz jestem na oddziale, po ktg ktore wyszlo srednio i po badaniu lekarskim.
    Mala cos przestala przybierac na wadze dzis 3018g, tydzien temu 2980. Lekarz, ktory mnie badal zaczal mi robic wode z mozgu, zebym probowala rodzic naturalnie, gdzie 3 innych stwierdzilo, ze moja wada macicy jest wskazaniem.

Miru wszystko co mozna powiedziec o szpitalu w Pyskowicach to na pewno nie to, ze jest tu zla opieka. Wszyscy sa bardzo mili, polozne skakaja tak, ze na ktg to az mi glupio bylo, bo latala czy zapalic mi swiatlo, potem przepraszala, ze nie zapytala czy mi lozko podniesc - no szok, a zreszta jak lezalas tu sama pisalas, ze na opieke zlego slowa powiedziec nie mozna.

Dzwonila moja lekarka, ze mam idioty nie sluchac i gdyby to nie bylo wskazanie to ordynator by to podwazyl, a jego zastepca sam mnie w tym utwierdzal, ale jak to p. Doktor, ktory mnie dzis badal przy przyjeciu stwierdzil "pani wada macicy mozliwe, ze sobie poradzi z porodem sn, fakt ze porod moze nie byc postepowy, ale to wtedy bysmy cieli". Zaczal mierzyc tetno malej i mi mowi, oj mama sie chyba denerwuje to mu powiedzialam, ze gdyby mi wody z mozgu nie robil to bym sie nie musiala denerwowac.

Bardzo sie denerwuje ta waga Julki w przychodni tydzien temu miala niby 3200 minimum, tu w szpitalu 2980, a teraz ledwo ponad 3kg, przez tydzien 40 g przyrostu :(
    Bylam u kolezanki, ktora tydzien temu lezala ze mna na sali, miala wywolywany porod kroplowka i nagle zaniklo calkiem tetno dziecka i na szybko ja cieli. Mala wazyla po urodzeniu 3800, a to taka malizna takie chucherko male, ze jak pomysle, ze moja ma ledwo 3 kg to az mi slabo

Niecierpliwa waga się nie martw. Mój synek tydzień przed terminem urodził się z wagą 2920g i wszystko było ok.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Chyba włączył mi się w końcu syndrom wicia gniazda :D albo to tylko taki jednorazowy przypływ sił witalnych ;)
    Zrobiłam porządek w łazience w kosmetykach (od groma tego było), wywaliłam wszystko co nieużywane, bądź przeterminowane, podzieliłam na moje, męża i Lily. Wyszorowałam kamień z baterii i słuchawki prysznicowej. Zamontowałam mini karnisz na okno, założyłam firankę. Włączyłam zmywarkę. Ogarnęłam wyprane ciuchy.
    I porobiłabym jeszcze parę innych zaległych rzeczy, gdyby nie fakt że nogi odmówiły mi posłuszeństwa i mam wrażenie, że za chwilę odpadną.
    Tak to zdecydowanie syndrom wicia gniazda.

Ja miałam nic nie robić... taaaaa jasne...
    odkurzyłam, umyłam piekarnik, łazienkę, odkaziłam wanienkę i jest gotowa do użycia, umyłam zlew, łazienkę, ogoliłam podwozie, wykąpałam się, zeżarłam pączasa i dopijam kawkę, zastanawiam się czy nie iść do parku z małą, żeby sobie pobiegała, ale boję się, że nie wrócę...

zabka11, Laura, lys lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka trzymaj się Kochana!!!

Jeszcze troszkę!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 1727 1728 1729 1730 1731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ