SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Zetka wrote:Ag, tez dzisiaj w nocy miałam bóle brzucha jak na okres. Chyba one się nasilają jak coś więcej w dzień porobie.
No i prawa ręka dalej boli, nawet nie jak leże tylko siedzę. Od ramienia w dół. -
nam ostatnio dziewczyna do biura przyniosła zwolnienie do końca miesiąca a termin miała na 12go, urodziła 17go i normalnie zwolnienie było liczone do 16 a od 17 ma macierzyński... to chyba jakieś fanaberie lekarza że nie chciał wystawić L4 ... w końcu data z karty ciąży jest tylko orientacyjna
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:a bierzesz jeszcze clexane? może jakiś skrzep się zrobił i teraz rozrzedza? odczuwasz to jako ból, a żyły pchają krew?
Tak, clexane mam odstawić 24h przed porodem tylko nie wiem skąd mam wiedzieć kiedy urodzę
W ręce czuje jakby zakwasy i ciężko powiedzieć co na całej długości i w zgieciu. A w lewej nodze to taka ciężka łydka i stopa cały dzień i tak jakby w żyle coś. Nie jest opuchnięta.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:Dziewczyny, odnośnie cc.
To np z torby wyjmuje wszystko położna? Pielki ubranka? Majtki siatkowe i podkłady nam zakładają skoro na początku nie można się ruszać?
Mi dzis polozna powiedziala, zebym rano naszykowala na lozku podklady, wode z dziubkiem, recznik i koszule aa i podklady do majciochow
małaMyszka, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Niecerpliwa - le waga 3kg jest jak najbardziej ok...nie zamartwiaj sie, zreszta pamietaj o granicy bledu pomiaru...po porodzie moze sie okazac ze wazy duzo wiecej.
Badz dobrej mysli i ciesz sie ze juz niedlugo ja zobaczysz! Cc dzis czy jutro?
Malamyszka-widze ze i ciebie wzielo z porzadkami????szalejesz kochana
Dzisiaj wstałam o normalnej godzinie - 6:30, więc porobiłam więcej...
Od piątku wstawałam po 9, a wręcz 10 i na nic nie miałam ani czasu, ani ochoty, ani nawet siłyzabka11 lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Amberla jaki Laura ma piekny fryz!! Taka czarna czupryna - bosko
Aaa zeby malo bylo wrazen to na oddziale lezy pacjentka o tym samym nazwisku mam nadzieje, ze nam dzieci nie pomyla -
Co do rzeczy... Łukasz wyciągnął podklady podpaski i te podklady na łóżko i schował do szafki. Polozna sama sobie wyciąg. Majtki u nas dopiero po wyciągnięciu cewnika. Póki co koszula do góry i gołym tyłkiem na podkładzie a między nogi podkład albo podpaska.
Pierwsze kroki za mną. Nie było źle. Nawet nie bolało byleby powoli.
małego miałam na 2 h i nadal w inkubatorze o 15 wyniki.
przystawilam go do cyca i zapał. Siara leciała i to sporo mam nadzieje ze to go wzmocni.
Polozna jeszcze odciągnela trochę żeby mu podać w inkubatorze. Zaszczepiony.
Jak go dostałam i otworzył oczka mowie do niego "cześć malolacie" a on taki słodki uśmiech.
Niecierpliwa nie mowie o patologii ciazy tylko o tym noworodkowy. Bylam wiele razy u kogoś i słyszałam jak się odnosza. Ze czasu nie mają. Ze trzeba samemu..ogólnie o podejście. Ale nie będę se sprzeczac sama zobaczysz lub nieżyczę Ci abyś miała fajna zmianę.
małaMyszka, Aska87, zabka11, Ewa123, apaczka, Paula_071, aaaaga, Laura, Zetka, magda sz, witaminkab, Aga89, Maniuś, mamasia, futuremama, sylwucha89, gosia.b, Amberla, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Tak, clexane mam odstawić 24h przed porodem tylko nie wiem skąd mam wiedzieć kiedy urodzę
W ręce czuje jakby zakwasy i ciężko powiedzieć co na całej długości i w zgieciu. A w lewej nodze to taka ciężka łydka i stopa cały dzień i tak jakby w żyle coś. Nie jest opuchnięta.
możesz odczuwać taki ból właśnie... jakby pękało coś albo ciągnęło....Zetka lubi tę wiadomość
-
mamasia wrote:Eeee.... to chyba tak lekarz twierdzi. Ja mam teraz l4 do 14.08, a TP na 2.08. Lekarz powiedział, że da na zaś jakby się Piotr zasiedzial, ale wtedy to i tak max 9.08 byłoby przyjęcie na oddział i indukcja, ale żeby nie pisać kolejnego zwolnienia to dał juz to, a po prostu ZUS odcina zwolnienie od dnia porodu i wtedy macierzyński
Poważnie? Bo ja w necie nie znalazłam nigdzie informacji, że można wystawić powyżej dnia porodu. I niby właśnie dlatego dlatego jest ten przepis, że można 2 tygodnie przed porodem pójść na macierzyński. I tak lekarz jej powiedział i nie chciał dać dłuższego l-4 za chiny ludowe.małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Zetka wrote:
A ta ginka to Twoja prowadząca?
Moj lekarz wystawil mi skierowanie na cc.
W szpitalu w ktorym chce rodzic umawiaja wczesniej termin (17.08-jak bedzie wolny termin).
Zas w szpitalu w ktorym wczesniej rodzilam tez podobno idzie siebz akcji poczatkowej.
To chyba od szpitala zalezy.
A ta ginka to taka ktora pezyjmuje w przychodni przyszpitalnej. Jesli mam skierowanie na cc z zewnatrz to musze isc na taka wizyte kwalifikujaca do ich lekarza. Oczywiscie odplatnie. Lekarz kwalifikuje, ordynator umawia termin a pozniej kolejna oczywiscie odplatka konsultacja z anestozjologiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 12:33
małaMyszka, Zetka, mamasia lubią tę wiadomość
-
Miru wrote:
Niecierpliwa nie mowie o patologii ciazy tylko o tym noworodkowy. Bylam wiele razy u kogoś i słyszałam jak się odnosza. Ze czasu nie mają. Ze trzeba samemu..ogólnie o podejście. Ale nie będę se sprzeczac sama zobaczysz lub nieżyczę Ci abyś miała fajna zmianę.
Ja sie zbyc nie dam, to jest moje pierwsze dziecko i bladego pojecia o tym nie mam, mam zamiar pytac, pytac i pytac a niech mi ktoras powie, ze czasu nie ma
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam prośbę, jakbyście gdzieś trafiły na czarno - białą zawieszkę do wózka, to dajcie mi znać.
Cholera szukam wszędzie i znaleźć nie mogę! Widziałam biało czarną krówkę u jednej babeczki i tak mi się spodobała, że z wrażenia zatkało mnie i nie zapytałam gdzie kupiła. Na początek nie chcę kolorowych, bo podobno dla takiego malucha najlepsze są bardzo kontrastowe kolory, właśnie biały i czarny... -
Amberia śliczna córeczka, pocieszające jest to że po cc nie miałaś aż takich problemów z laktacją.. może i nam się uda..
Miru trzymaj się dzielnie, oby malutki szybko nabierał sił..
Oj ale naprodukowałyście od rana..hoho.. widzę że bezsenność w modzie, ja codziennie budzę się o 5 i wiercę do 7, potem zasypiam i budzę się nieprzytomna o 9 czy 10.. chyba już lepiej wstać o 5 i coś porobić..
My dziś zamówiliśmy sofę - chyba pierwszy raz w życiu tak szybko się zdecydowałam na jakiś mebel..usiadłam i mówię jest ok - bierzemy, sama siebie nie poznaję
I uwaga w tchibo są fajne staniki sportowe za 35 zł, mięciutkie i fajnie leżą jakby jeszcze ktoś potrzebował.małaMyszka, Zetka, magda sz lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Myszko a takie coś http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5010778643
mam uczulenie
Dziękuję :*aaaaga lubi tę wiadomość