X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Kurde piersi ani nie bolą ani sutki nie swedza ani nic nie cieknie :-( :-( bardzo bym chciała karmić piersią oby

Aaaaga nie martw się, to że teraz nic się nie dzieje, wcale nie znaczy, ze nie będziesz mogła karmić. Ja po pierwszym porodzie pierwszą siarę dostałam kilka godzin po porodzie, a dodam, że miałam cesarkę po której podobno ciężko rozkręcić laktację. Wcześniej tez nic się nie działo. A później jak mleczko się rozbrykało to pół oddziału noworodkowego mogłabym wykarmić:)
    Będzie dobrze:)

aaaaga, małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to lekarz dzis powiedzial - "mniejsze dzieci szybciej sie zbieraja" cokolwiek mial na mysli ;)

Spaceruje sobie po korytarzu i wpadam na kolezanke ze studiow :D Urodzila w niedziele, tydzien po terminie, syn 3400 52 cm. Ja do dzis nie zdawalam sobie sprawy jakie noworodki sa male. Myslalam, ze taki 3,5 kg to juz solidny dzieciak, ale sie dzis sprowadzilam na ziemie. Przeciez ja sie bede bala takie malenstwo do rak wziac

Lady Savage, małaMyszka, Zetka, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    Mam dziś chyba najgorszy dzień od początku ciąży :(

Wieczorem zaczęła mnie boleć głowa od karku. Dawno tego nie miewałam, jak się w pracy spinałam, to mi się zdarzało z nerwów. No ale M. rozmasował mi plecy na noc i myślałam, że wystarczy. Ale nie. Głowa mnie bolała tak, że nie mogłam spać, wwdziłam więc w końcu wstałam, pogimnastykowałam się trochę, żeby rozluźnić te napięci i wzięłam paracetamol i udało mi się usnąć. Aha, a jak nie spałam, to czułam nieprzyjemne skurcze (chyba skurcze), takie trochę bolesne, że brzuch się napina i czuć w środku twardy balon.

Rano się obudziłam jakby po mnie czołg przejechał, ćmi mnie głowa (mniej na szczęście), ale bolą mnie całe plecy, jak jakieś zakwasy czy coś. Powinnam się poruszać, ale nic mi się nie chce...

No i do tego wiadomość sezonu. Sprawdziłam wyniki GBS-a i są i kurwać ten nieszczęsny paciorkowiec też jest, co mnie dyskwalifikuje z "domu narodzin" w którym chciałam rodzić, bo jak się ma GBSa to trzeba podać antybiotyk i poród już nie jest taki naturalny i bez interwencji medycznych :/ Niby nadal mogę rodzić w tym samym szpitalu ("dom" jest w szpitalu) i liczyć, że ten antybiotyk to będzie jedyna medyczna interwencja, ale jakoś się czuję jakbym oblała jakiś egzamin albo coś straciła.

Jedyny plus, to wczoraj w nocy siedząc na kiblu i czekając, aż przejdzie mi ból głowy z nudów macałam się po cyckach i okazuje się, że jak się je pouciska, to wychodzą jakieś kropelki, więc pewnie mleczarnia zaczyna produkcję.

Aha, Ofka - ta laska jak Was zobaczy w takim stanie, ledwo żywych niemal ;) to na pewno nie będzie niczego na Was rzucała, tylko odejdzie z satysfakcją, że jej były taki teraz nieszczęśliwy ;) Żartuję trochę, a trochę to tak jest, że jakby Was zobaczyła zdrowych, uśmiechniętych i szczęśliwych, to może by zazdrościła, a tak to nie :) Najlepiej ją podejmijcie niedobrą herbatą i ciastkiem ze sklepu, brudni, bez makijażu i w dresie, hehe.
    o kurcze umylam leb a stary sie ogolil, bedzie wersal...

Hermiona bol glowy od karku w ciazy moze byc mega niebezpieczny, zmierz koniecznie cisnienie bo tak sie objawia zatrucie ciazowe. Nie chce Cie straszyc, przepraszam ale moze dmuchnij na zimne...

Hermiona, Ewa123, małaMyszka, chcebycmama, Zetka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Kurde piersi ani nie bolą ani sutki nie swedza ani nic nie cieknie :-( :-( bardzo bym chciała karmić piersią oby
    aaaaga mam to samo, nic a nic się nie dzieje i zero bólu

Ofka czerwone załóż koniecznie a tak wogóle to dziwna jest ta laska że chce was odwiedzić a może ona jakieś czary chce odprawić widząc was??
    no nie wiem nie wiem trochę bym jej nie ufała :P

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ofka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jak to lekarz dzis powiedzial - "mniejsze dzieci szybciej sie zbieraja" cokolwiek mial na mysli ;)

Spaceruje sobie po korytarzu i wpadam na kolezanke ze studiow :D Urodzila w niedziele, tydzien po terminie, syn 3400 52 cm. Ja do dzis nie zdawalam sobie sprawy jakie noworodki sa male. Myslalam, ze taki 3,5 kg to juz solidny dzieciak, ale sie dzis sprowadzilam na ziemie. Przeciez ja sie bede bala takie malenstwo do rak wziac
    ja tez sie boje brac na rece ale moze bede brala w pys. jak kocica kocie;)

aaaaga, Ewa123, Aska87, małaMyszka, niecierpliwa, Laura, mamasia, chcebycmama, apaczka, Hermiona, lys, Zetka, zabka11, Y lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Poważnie? Bo ja w necie nie znalazłam nigdzie informacji, że można wystawić powyżej dnia porodu. I niby właśnie dlatego dlatego jest ten przepis, że można 2 tygodnie przed porodem pójść na macierzyński. I tak lekarz jej powiedział i nie chciał dać dłuższego l-4 za chiny ludowe.
    Naprawdę, nie mam jak zrobić foto, bo zwolnienie juz w kadrach, ale ma do 14.08

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    No i do tego wiadomość sezonu. Sprawdziłam wyniki GBS-a i są i kurwać ten nieszczęsny paciorkowiec też jest, co mnie dyskwalifikuje z "domu narodzin" w którym chciałam rodzić, bo jak się ma GBSa to trzeba podać antybiotyk i poród już nie jest taki naturalny i bez interwencji medycznych :/ Niby nadal mogę rodzić w tym samym szpitalu ("dom" jest w szpitalu) i liczyć, że ten antybiotyk to będzie jedyna medyczna interwencja, ale jakoś się czuję jakbym oblała jakiś egzamin albo coś straciła.

A nie możesz wziąć teraz antybiotyku? Wyleczysz się w tydzień, zrobisz kolejny posiew? Masz miesiąc do porodu, może zdążysz.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Jedna wrześniówka się rozpakowuje podobno...

Nie podobno, tylko chyba będzie pierwszy dzidziuś na wrześniówkach. Na KTG skurcze 95 miała i do obiadu mieli zobaczyć czy się wyciszą czy nie, ale mało wód jej zostało, więc jak dziś nie ruszy to na dniach, tak jej lekarz powiedział. No kontakt się urwał bo na razie się nie odzywa więc pewnie rodzi.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się o nią, wiem że to 34 tydz, i to dzidzia większy i silniejszy niż 20 ale jednak maluszek, będzie dobrze, no ale z żyłam się z tamtymi dziewczynami. I Sigma była jedną z pierwszych które się zapisały do nas. Więc jest od początku, od samego ziareneczka.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale naskrobalyscie od rana :)

ja po patologii znow mam sie tam pojawic za dwa dni ( kuzwa , wprowadze sie tam chyba) - podobno mala jest bardzo nisko , i jak to nazwali lekarze "szykujemy sie" szyjki praktycznie nie ma.
    najgorzej ze w pachwinie cos mi gmera bo co chwile mi noge jakby odcinalo - nie moge wtedy na niej ustac i musze sie czegos podtrzymac , od paru dni tak mam ale teraz to juz przesada..... skurcze znikome , jeden mialam 105 moze na KTG wiec bez szalenstw.

ide was ponadrabiac :)

małaMyszka, Laura, apaczka, lys, Cassie_DE, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka rozbawilas mnie :) swoją drogą tez to dla mnie dziwne, że jakaś była chce odwiedzać Twojego męża i Ciebie. Podejrzana sprawa :)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik chyba też rodzi, bo się nie odzywa...

Ofka - dobre!!! jak kociaki, w pysk i do legowiska heheheeheheh

Laura, Cassie_DE, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka tez mowila, ze l4 wystawia do czasu az sie dziecko urodzi, a nie do dnia porodu, bo jak zechce posiedziec 2 tyg dluzej to szkoda macierzynskiego

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę do parku na godzinkę może dwie... pochodzę, dotlenię się, wrócę i się kimnę a co tam...

Malagosia lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Jesteś niemożliwa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 14:25

bzkxskf.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Wróciła nasza Ofka, uwielbiam ten Twój humor :-)

aaaaga, małaMyszka, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak byłam w ubikacji to przy podcieraniu zauważyłam bardzo dużo gęstego, rozciagliwego, przezroczystego śluzu. Część była przezroczysta, a część jakby przezroczysto-brązowa. Czy to mógł być czop? Dodam, że to nie był taki zbity "korek", tylko tak jak napisałam bardzo duza ilość śluzu.

Zetka, małaMyszka, magda sz, zabka11, gosia.b, Weridiana lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wlasnie sie obudzilam :-)
    ofka, oczysc sie kąpiela z sola, sol mozesz tez nasypac do porcelanowych miseczek i ustawić w kątach pomieszczenia. Potem przed jej wizyta mozesz sobue zwizualozowac tarczę ochronna ze światła jasnego wokol siebie, dobrze tez wokol meza, ale to nie takie latwe. Wysylaj jej w myslach duuuzo milosci i dobrych zyczen i cały czas powtarzaj wzew myslach, ze do każdego wraca co wysyla, niechaj wszystko co inni mi daja wraca do nich, a ja wysylam
    im duzo milosci i jasnego światła. Po wizycie tez dobrze byloby sie oczyścić. I w trakcie wizyty dobrze byloby miec lustro nakierowane na nią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 14:57

Zetka, Laura, Aska87, małaMyszka, Ewa123, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka to może być chyba czop :)

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Katarka to może być chyba czop :)

O cholerka :P A do tego od wczoraj mam dużo skurczow, tylko nie są regularne. Może sie zacznie :D

Zetka, lys, aaaaga, 0na88, małaMyszka, Ewa123, KasiaeN., zabka11, sylwucha89, Y, gosia.b, kasiuleek lubią tę wiadomość

lb17w98.png
‹‹ 1731 1732 1733 1734 1735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ