SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ach kochane, juz wiem czemu mnie boli i kto robi moja laleczke voodo. Czytajcie to: napisala do mnie byla dziewczyna.mojego meza, rozstali sie pol roku przed tym jak sie zwiazalismy ale byli 5 lat (my jestesmy rok),no i chce wpasc na kawe, odwiedzic nas zobaczyc jak sie czujemy. No ja ja znam nie jak kolezanke ale znajoma, nigdy nas ani mnie nie odwiedzala, takie czesc na miescie. krzys tez zerwal z nia kontakty ze wzgledu na mnie. No i on nie chce zeby ona przyszla, a jw sie zgodzilam. Obejrze ja sobie czy ma jak mowi moja babcia "zle oko". Tylko nie wiem jak sie ustrzec przed tym, kosci kurczaka po kontach? Zamrozic jej.zdjecie w lodowce? Napluc do kawy? Dajcie jakies rady...
))
Jak widac plecy bola mniej, bede zyc!Aska87, Zetka, małaMyszka, Laura, Ewa123, Hermiona, magda sz, ainer85, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość
-
Ellena wrote:Moj lekarz wystawil mi skierowanie na cc.
W szpitalu w ktorym chce rodzic umawiaja wczesniej termin (17.08-jak bedzie wolny termin).
Zas w szpitalu w ktorym wczesniej rodzilam tez podobno idzie siebz akcji poczatkowej.
To chyba od szpitala zalezy.
A ta ginka to taka ktora pezyjmuje w przychodni przyszpitalnej. Jesli mam skierowanie na cc z zewnatrz to musze isc na taka wizyte kwalifikujaca do ich lekarza. Oczywiscie odplatnie. Lekarz kwalifikuje, ordynator umawia termin a pozniej kolejna oczywiscie odplatka konsultacja z anestozjologiem.
Lekarka która mnie przyjmowała ba PC to tylko powiedziała ze albo że skurczami albo 3dni przed terminem się zgłosić chyba bo reż niedokładnie mówiła.
A Ty z racji położenia miednicowe go czy jeszcze coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 12:55
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ofka wrote:Ach kochane, juz wiem czemu mnie boli i kto robi moja laleczke voodo. Czytajcie to: napisala do mnie byla dziewczyna.mojego meza, rozstali sie pol roku przed tym jak sie zwiazalismy ale byli 5 lat (my jestesmy rok),no i chce wpasc na kawe, odwiedzic nas zobaczyc jak sie czujemy. No ja ja znam nie jak kolezanke ale znajoma, nigdy nas ani mnie nie odwiedzala, takie czesc na miescie. krzys tez zerwal z nia kontakty ze wzgledu na mnie. No i on nie chce zeby ona przyszla, a jw sie zgodzilam. Obejrze ja sobie czy ma jak mowi moja babcia "zle oko". Tylko nie wiem jak sie ustrzec przed tym, kosci kurczaka po kontach? Zamrozic jej.zdjecie w lodowce? Napluc do kawy? Dajcie jakies rady...
))
Jak widac plecy bola mniej, bede zyc!
koniecznie załóż coś czerwonego żeby odeprzeć zły urokmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:a macie plan, żeby do wózka przyczepić czerwoną kokardkę, żeby ktoś dziecka nie zauroczył? To działa? Ktoś to stosuje?
mi mama nie odpuścijak sama nie uwiąże to na pewno ona to zrobi
-
Myszko, ja mam książeczkę edukacyjna Tiny love, można ją przyczepić co łóżeczka czy postawić. Po jednej stronie czarno-biala po drugiej kolor. Przy synku super się sprawdziła. Zaraz znajdę linka.
Ta tylko starsza wersja jest bardziej cz-b
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5564871525Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 13:04
-
Paula !!! Kurcze, to w Gdańsku jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jadę!!!!!!!!!!!!!! tzn. pojadę jak M. wróci hehehe sama się już nie ruszam
Paula_071, Zetka, mamasia lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ja sie zbyc nie dam, to jest moje pierwsze dziecko i bladego pojecia o tym nie mam, mam zamiar pytac, pytac i pytac a niech mi ktoras powie, ze czasu nie ma
Jak leżałam w 32 tc to laska o coś zapytała i nagle tekst " to nie hotel 4 gwiazdkowy jak się coś nie podoba to do szpitala do Bytomia to się każdemu u nas spodona"
Nie leżałam tam ale jak byłam to zrozumiał o co chodziłomałaMyszka lubi tę wiadomość
-
No nawet wrześniówki się rozpakowują. Rano jeden odeszły wody, i czekamy na wieści. Wiec teminy terminami a dzieci nasze i tak robią po swojemu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 13:23
Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mam dziś chyba najgorszy dzień od początku ciąży
Wieczorem zaczęła mnie boleć głowa od karku. Dawno tego nie miewałam, jak się w pracy spinałam, to mi się zdarzało z nerwów. No ale M. rozmasował mi plecy na noc i myślałam, że wystarczy. Ale nie. Głowa mnie bolała tak, że nie mogłam spać, wwdziłam więc w końcu wstałam, pogimnastykowałam się trochę, żeby rozluźnić te napięci i wzięłam paracetamol i udało mi się usnąć. Aha, a jak nie spałam, to czułam nieprzyjemne skurcze (chyba skurcze), takie trochę bolesne, że brzuch się napina i czuć w środku twardy balon.
Rano się obudziłam jakby po mnie czołg przejechał, ćmi mnie głowa (mniej na szczęście), ale bolą mnie całe plecy, jak jakieś zakwasy czy coś. Powinnam się poruszać, ale nic mi się nie chce...
No i do tego wiadomość sezonu. Sprawdziłam wyniki GBS-a i są i kurwać ten nieszczęsny paciorkowiec też jest, co mnie dyskwalifikuje z "domu narodzin" w którym chciałam rodzić, bo jak się ma GBSa to trzeba podać antybiotyk i poród już nie jest taki naturalny i bez interwencji medycznychNiby nadal mogę rodzić w tym samym szpitalu ("dom" jest w szpitalu) i liczyć, że ten antybiotyk to będzie jedyna medyczna interwencja, ale jakoś się czuję jakbym oblała jakiś egzamin albo coś straciła.
Jedyny plus, to wczoraj w nocy siedząc na kiblu i czekając, aż przejdzie mi ból głowy z nudów macałam się po cyckach i okazuje się, że jak się je pouciska, to wychodzą jakieś kropelki, więc pewnie mleczarnia zaczyna produkcję.
Aha, Ofka - ta laska jak Was zobaczy w takim stanie, ledwo żywych niemalto na pewno nie będzie niczego na Was rzucała, tylko odejdzie z satysfakcją, że jej były taki teraz nieszczęśliwy
Żartuję trochę, a trochę to tak jest, że jakby Was zobaczyła zdrowych, uśmiechniętych i szczęśliwych, to może by zazdrościła, a tak to nie
Najlepiej ją podejmijcie niedobrą herbatą i ciastkiem ze sklepu, brudni, bez makijażu i w dresie, hehe.
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Witamy sie po drzemce
cisnienie spadlo i padlam ja.
Ofka heheh dobra jestes, moze jeszcze jakis czosnek przy drzwiach i krzyz z bierzmowania na szyje ?swoja droga dziwna laska, mi by bylo mega nie zrecznie w takiei sytuacji na miejscu tej eks.
Jak jestem wredna zolza, usunelam z kompa zdjecia z eks meza, usunelam jej nr, wyrzucilam album ze zdjeciami. Wiem ze to chamskie ale w przyplywie zlosci jakos przed samym slubem mnie ponioslo...Sama mam jedno pamiatkowe zdjecie ze swoim eks. Maz do tej pory sie nie zczail ze nie ma tego w domu..w sumie dobrze bo to znaczy ze nie wraca do tych wspomnien. Jakby mnie zdradzil to podejrzewam ze zrobilabym ognisko z jego rzeczy. Taki ze mnie wredny babsztyl
Niecierpliwa jak bylam na noworodkowym malo ktore dziecie wazylo wiecej jak 3.5 najwiecej w granicach 3kg- oczywiscie plywaja w tym 56dasz rade to kruszynki ale i tak potrafia wymeczyc matki
niecierpliwa, małaMyszka, Zetka, apaczka, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość
-
Ja juz zrobiłam trzy prania, poprasowalam, ogarnęłam kuchnie, teraz jeszcze łazienka i podłogi i się nie ruszam.ale super jak upał nie zniechęca do życia ☺
Hermiona tez ostatnio dokonałam podobnego odkrycia jak brałam prysznic.
Wieczorem "ubieram" łóżeczko i tez przykrywam kocykiem niech czeka:)małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość