SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_071 wrote:Rozmawiam z dziewczyną ze SR, która jest już po terminie. Okazuje się, że lekarz może wystawić L-4 tylko do dnia porodu z karty ciąży i po tej dacie to przechodzi się na macierzyński. Dla mnie to jest nieporozumienie.
Zetka, zabka11, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Siostra wpadla wczoraj zmienic malzowi opatrunek, to chwile mnie pomasowala, potem troche maz probowal. I bylo duzo lepiej, ale teraz doszedl bark. glebszy oddech to jest bol....siedze na fotelu i sie zastanawiam czy sie podniose. Jestem tak zmeczona od wypadku meza nie przespalam ciagiem dwoch godzin. Przepraszam ze narzekam, naprawde rzadko trace humor...
Narzekaj Kochana!!! Wspieram Cię z całych sił!!! -
Pati - oooo to masz dzisiaj maratonik!!!!
Maaadzik- trzymam kciuki zeby ruszylo!!!!a co to za czopki i na co je dostalas???na skurcze????
Sliczna waga Olivierka
Aska- a to maz nie ma swoich kart, ze zabiera twoje???no jak tam mozna, przeciez musisz miec jakies zaskorniaki w razie `w`.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 12:15
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ja juz jestem na oddziale, po ktg ktore wyszlo srednio i po badaniu lekarskim.
Mala cos przestala przybierac na wadze dzis 3018g, tydzien temu 2980. Lekarz, ktory mnie badal zaczal mi robic wode z mozgu, zebym probowala rodzic naturalnie, gdzie 3 innych stwierdzilo, ze moja wada macicy jest wskazaniem.
Miru wszystko co mozna powiedziec o szpitalu w Pyskowicach to na pewno nie to, ze jest tu zla opieka. Wszyscy sa bardzo mili, polozne skakaja tak, ze na ktg to az mi glupio bylo, bo latala czy zapalic mi swiatlo, potem przepraszala, ze nie zapytala czy mi lozko podniesc - no szok, a zreszta jak lezalas tu sama pisalas, ze na opieke zlego slowa powiedziec nie mozna.
Dzwonila moja lekarka, ze mam idioty nie sluchac i gdyby to nie bylo wskazanie to ordynator by to podwazyl, a jego zastepca sam mnie w tym utwierdzal, ale jak to p. Doktor, ktory mnie dzis badal przy przyjeciu stwierdzil "pani wada macicy mozliwe, ze sobie poradzi z porodem sn, fakt ze porod moze nie byc postepowy, ale to wtedy bysmy cieli". Zaczal mierzyc tetno malej i mi mowi, oj mama sie chyba denerwuje to mu powiedzialam, ze gdyby mi wody z mozgu nie robil to bym sie nie musiala denerwowac.
Bardzo sie denerwuje ta waga Julki w przychodni tydzien temu miala niby 3200 minimum, tu w szpitalu 2980, a teraz ledwo ponad 3kg, przez tydzien 40 g przyrostu
Bylam u kolezanki, ktora tydzien temu lezala ze mna na sali, miala wywolywany porod kroplowka i nagle zaniklo calkiem tetno dziecka i na szybko ja cieli. Mala wazyla po urodzeniu 3800, a to taka malizna takie chucherko male, ze jak pomysle, ze moja ma ledwo 3 kg to az mi slabomałaMyszka lubi tę wiadomość
-
zabka11 wrote:
Aska- a to maz nie ma swoich kart, ze zabiera twoje???no jak tam mozna, przeciez musisz miec jakies zaskorniaki w razie `w`.! Mój też miał przez chwilę taki pomysł, ale powiedziałam mu, żeby się lepiej w głowę puknal i zrezygnował
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Aska- a to maz nie ma swoich kart, ze zabiera twoje???no jak tam mozna, przeciez musisz miec jakies zaskorniaki w razie `w`.
ma swoje ale on nigdy nie ma kasy( a podobno to mężczyzna powinien utrzymywać rodzinę heh) a że teraz jak wraca z pracy to robi zakupy to bierze moją, ale dziś to przesadził bo zabrał mi obydwie moje karty i jeszcze wszystko z portfela zniknęło
niech no tylko wróci do domu a ja jeszcze będe miała siłe to się mu oberwie...
Zetka, zabka11, mamasia, małaMyszka, Laura, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:Ofka to dużo zdrówka, szybko wracaj do siebie bo to już tylko tydzień i będziesz tulić swojego skarba
Ja za tydzień 4-go mam wizytę i też się cieszę i mam nadzieję że to będzie już ostatnia wizyta i synek zechce przyjść na świat około 15-go
Więc Kobiety!!! 4 sierpnia będzie się działoLaura, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Rozmawiam z dziewczyną ze SR, która jest już po terminie. Okazuje się, że lekarz może wystawić L-4 tylko do dnia porodu z karty ciąży i po tej dacie to przechodzi się na macierzyński. Dla mnie to jest nieporozumienie.
Faktycznie, to bez sensu...powinni wystawiac do 42 tyg, a jak wczesniej sie urodzi, to sie l-4 z automatu skraca i juz zaczyna macierzynski.
Laura- oj z ta moja energia to ostatnio kiepsko....coraz ciezej, juz tak nie kursuje po sklepach jak miesiac temu
W domu robie minimum z minimum i w zwolnionym tempie
małaMyszka, Laura, magda sz lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Moze przestala przybierac przez to, ze lozysko juz tydzien temu bylo stare, a przez to mniej wydolne
Tez ma znaczenie sprzęt. Tydzień temu na IP w piątek 2500-2660g przy wypisie z Patologii po czterech dniach na usg na oddziale 2400-2500g. Teraz w sobotę na IP znów 2700-2800g ewidentnie wg mnie to usg na IP zawyza.
A przepływy dobre masz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 12:10
-
małaMyszka wrote:Ja też 4 mam wizytę... być może ostatnią
Więc Kobiety!!! 4 sierpnia będzie się działo
Ja mam 3.08Już nie mogę się doczekać. A 2.08 w siódma rocznicę ślubu mam ciążę donoszona
zabka11, małaMyszka, Laura, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Amberla jaki Laura ma piekny fryz!! Taka czarna czupryna - bosko
Aaa zeby malo bylo wrazen to na oddziale lezy pacjentka o tym samym nazwisku mam nadzieje, ze nam dzieci nie pomylaZetka, zabka11, Ewa123, małaMyszka, Laura, Maniuś, 0na88, gosia.b, lys, Y lubią tę wiadomość
-
Niecerpliwa - le waga 3kg jest jak najbardziej ok...nie zamartwiaj sie, zreszta pamietaj o granicy bledu pomiaru...po porodzie moze sie okazac ze wazy duzo wiecej.
Badz dobrej mysli i ciesz sie ze juz niedlugo ja zobaczysz! Cc dzis czy jutro?
Malamyszka-widze ze i ciebie wzielo z porzadkami????szalejesz kochanaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 12:17
-
Zetka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny