SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
38 tydzień ciąża donoszona
GRATULUJĘ porodów
ja jutro do lekarza zobaczymy co dalej termin cc mam na 7 ale może coś będzie wcześniej bo skurcze mam co parę godzinLaura, Zetka, magda sz, 0na88, jesslin87, kasiuleek, Y, niecierpliwa, Maniuś, Lady Savage, Cassie_DE, zabka11, sylwucha89, Amberla, Paula_071, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa gratulacje !
coraz więcej dzieciaczków tutaj;)
my po wizycie położnej środowiskowej, mały przybiera na wadze, waży juz więcej niż po porodzie:) pomimo znacznego spadku wagi:)
Ja do dupci stosuje bepanten ale tylko 1-2 razy dziennie, położna mói że nadmiar kosmetyków nie jest wskazany dla dzieciaczka
jesslin87, kasiuleek, Zetka, magda sz, Laura, niecierpliwa, Y, apaczka, Maniuś, Aga89, Weridiana, zabka11, witaminkab, sylwucha89, Amberla, Paula_071, małaMyszka, gosia.b, Pati Belgia, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Ofka kobieto chyba wczoraj zaszalałaś z tą męża eks
Daje Ci czas do 15 i molestuje smsami jak się nie odezwiesz
Moze ona im cos zrobila? Tyle godzin bez zadnych wiesci...
Wogole ją podziwiam predzej pieklo zamarznie niz jakas ex mi do mieszkania wejdzie... zreszta maz wie ze nawet za glupia wiadomosc z ex to bym rozniosla pol mieszkania albo i cale... zazdrosna wiedzma ze mnieZetka, magda sz, Laura, Aska87, apaczka, Weridiana, zabka11, Paula_071, małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Zetka no bylo coś o plytkach krwi i liczbie 180 ale w zwykłej morfologii tego chyba nie ma
Ofka no wlasnie jak po wizycie ex
To masz w morfologii, jako PLT.
Zetka, ja układ krzepnięcia kilkakrotnie powtarzałam w trakcie ciąży i jest ok. Chodzi o kwestię podania ZZO w zbyt krótkim czasie po Clexane. No nic, będę w poniedziałek o tym rozmawiać z moją lekarką.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Zetka no bylo coś o plytkach krwi i liczbie 180 ale w zwykłej morfologii tego chyba nie ma
Ofka no wlasnie jak po wizycie ex
Aga, to plt.
Agata, wiem tylko u nas w szpitalu niezależnie kiedy id stawiasz zastrzyk i tak chcą badania.
Mi lekarz powiedział ze 12h przed odstawić. Ale podobno dawka 40mg jest malutka wiec to aż takiego znaczenia nie ma jeśli chodzi o poród ale o zzo nie wiem.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b56dfac3e80a.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa9534119382.jpg
Julcia wita forumowe ciotki i dziekuje za kciuki!
Miru nikt mi nie mowil tu w szpitalu o tej pepowinie, tylko na 3 prenatalnych, ze ma ja blisko i zglaszac przy porodzie sn.
Trafil nam sie dosc placzliwy egzemplarz. Maz musi ja caly czas bujac albo nosic, bo inaczej ryk. Julka ma bardzo mocny odruch ssania, piesc ciagle w buzi.Lady Savage, Migotkaa, Griszanka, Cassie_DE, Aga89, apaczka, KasiaeN., Laura, Ewa123, jesslin87, futuremama, Aska87, 0na88, ainer85, aaaaga, mamasia, magda sz, Agaata, Weridiana, Zetka, zabka11, bosa, witaminkab, sylwucha89, lys, Amberla, kasiuleek, Y, Paula_071, Maniuś, małaMyszka, 5ylwia, gosia.b, Pati Belgia, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Aga89 a jaką dawkę robisz? Bo ja 0,4 i tutaj to wygląda tak: moja lekarka powiedziała, że minimum 12h, ale im dłużej tym lepiej, a położna powiedziała, że jednak 24h. Jak znam życie to zaraz anestezjolog będzie się bał podać i będą nosem kręcić w razie czego. Ja też się kłuję całą ciążę, ze względu na poronienia wcześniejsze, ale tak naprawdę w badaniach to nic mi nie wyszło i to taka trochę profilaktyka. Będę teraz w poniedziałek miała wizytę i postaram się z lekarką załatwić, żeby jednak już to odstawić powoli.
Agaata ja robię też 0,4. Zaraz aż zadzwonie do kliniki w której chce rodzić i zapytam jak u nich anestezjolog do tego podchodzi. Ja Clexane też dostałam profilaktycznie po 2 poronieniach. Robiłam sporo badań na zespól antyfosfolipidowy i wszystkie wyniki miałam w normie. Ale lekarka która zleciła mi Clexane stwierdziła że jest tyle róznych wad krzepnięcia że nie wszystkie są do wykrycia badaniami. Ja mam mega lęk przed odstawieniem zastrzyków - jeżeli bede to musiała zrobić to chyba codziennie na KTG bede chodziłaAgaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Malamyszka- ja zamiawialam stad podusie i tu wybierasz czy chcesz puszysta czy plaska. Od tego samego dostawcy zamawialam tez kocyk:
http://allegro.pl/poduszka-minky-do-kocyka-wozka-kolyski-30x40-i5316083554.html
Miru- trzymam za Was moooocno kciuki i mysle ciagle!!!! Na pewno z Nathankiem jest wszystko dobrze, moze to jakas drobnostka wywoluje te wymioty, tak jak pisza dziewczyny.
Ofka- jak po wczorajszej wizycie czarownicy???dotaszczyla tego arbuza????
Ewa- no w koncu laskawie sie wami zajeli.daj znac jak po usg bedziesz.
Niecierpliwa- czekamy na wiesci i zdjecie Juleczki!!!!
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Gratulacje niecierpliwa
Zgrabniutka ta Twoja Julcia
Dużo zdrówka dla Nathana - mam nadzieję, że to tylko przejściowe problemy po cc
Ja byłam dzisiaj na KTG - kontrolnie co tydzień z powodu cukrzycy i zapis bardzo ładnyNie wiem jak Wy ale uwielbiam to badanie - muzyka relaksacyjna
Dziś szalony dzień, znajoma, która ma termin na 3.08 właśnie rodzi - ale się dzieje.
Dziewczyny czy Wasze dzieci też tak robią, że wypychają stopy przez brzuch? Mam wrażenie, że moja nogi prostuje i gdy to robi widać takie uwypuklenie a jak się dotknie to czuć takie twarde kosteczkiMyślałam, że wszystkie dzieci tak robią a bratowa, która jest w 3 ciąży stwierdziła, że ona tak z żadnym dzieckiem nie miała.
Zetka, zabka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niecierpliwa Wasza Juleczka jest cudowna
Aż się rozmarzyłam i popłakałam patrząc na zdjęcia
Dobrze, niech głodomorek ciągnie cyca to laktacje Ci ładnie rozkręci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 13:00
Weridiana, Zetka, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
KasiaEn-jestem pewna ze u ciebie juz na powaznie sie rozkrec i na dniach powitamy Marte!!!
Pati -wspaniale wiesci z bratem!!!ja tez chodze podenerwowana ciagle i wszystko mi nie pasuje..mam nadzieje ze po porodzie nanm to przejdzie
małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Niecierliwa gratuluje - Jula jest cudna!
Magda Sz - nie sadze, ze to rozpulchnienie i przygryzanie policzka od srodka to efekt zazywania antybiotyku. Czasami tak sie dzieje, szczegolnie jak zje sie cos nieco drazniacego. Kup sobie aphtin, dziala sciagajaco - staraj sie jesc druga strona, zeby uniknac kolejnego przygryzania, bo to pogarsza sytuacje. Za dzien - dwa powinno byc ustapic.
Miru mam nadzieje, ze z Nathanem to tylko wymyslanki lekarzy i maly jest absolutnie zdrowymagda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość