X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Julka jest słodka <3

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• ekropka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa malutka jest cudna:)

apaczka moja córa robi dokładnie tak samo jak Ty opisujesz:) zawsze dźga mnie tymi swoimi "wielkimi" girkami w prawy bok i wtedy widach i czuć taka małą górkę (od razu można się domyślić ze to stópka):)

Ide z psinką na dwór, muszę się trochę poruszać, bo normalnie stawy mi rdzą zajdą;)

apaczka, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Zrobili mu lewatywe. Mimo iż po urodzeniu od razu zrobi dwa razy kupkę to dzisiaj p lewatywe podobno było tego bardzo dużo. Odciagam pokarm bo mojego nie zwraca.

Niecierpliwa gratulacje. Sama widzisz ze na usg nie widać tej pepowiny. ..czy powiedział Ci lekarz ze taka sytuacja jest?

Miru skoro twojego pokarmu nie zwraca to znaczy ze jest dobrze i pewnie nie toleruje modyfikowanego. Moja mama tak się ze mna nameczyla bo podobno "chlustalam" modyfikowanym mlekiem.

Niecierpliwa gratuluje serdecznie! !!!!

Olinka i Sana (chociaz sie nie znamy ;-) rowniez najserdeczniejsze gratulacje :-)

1usasg185gkausx0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - oooo juzdoczytalam- piekna waga Juleczki!!! Teraz cieszcie sie soba!!!gratulacje!!!!

miru - to teraz bedzie tylko lepiej, skoro Nathanek przyjmuje twoje mleczko )
    Bardzo sie ciesze!!!

Aga89- zaraz poszukam przepisu i dam ci linka ;) poduszke do wozka mam i plaska, i puszysta.a krem do pupci do codziennego stosowania mam linomag i na czarna godzine sudocrem.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Agaata ja robię też 0,4. Zaraz aż zadzwonie do kliniki w której chce rodzić i zapytam jak u nich anestezjolog do tego podchodzi. Ja Clexane też dostałam profilaktycznie po 2 poronieniach. Robiłam sporo badań na zespól antyfosfolipidowy i wszystkie wyniki miałam w normie. Ale lekarka która zleciła mi Clexane stwierdziła że jest tyle róznych wad krzepnięcia że nie wszystkie są do wykrycia badaniami. Ja mam mega lęk przed odstawieniem zastrzyków - jeżeli bede to musiała zrobić to chyba codziennie na KTG bede chodziła :P

Aga, to ja mam dokładnie taką samą sytuację, robiłam badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, te wszystkie przeciwciała, czynnik Leiden, gen protrombiny, MTHFR itp i nic tam nie wyszło. Ja szczerze mówiąc wolałabym już odstawić. Zadzwoń do kliniki i daj znać - dzięki z góry. :)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa no musi mieć po kimś charakterek :) teraz karm i lulaj :P śliczności :)

Idę na drzemkę, zmęczyło mnie malowanie i mycie włosów. Kolor wyszedł całkiem całkiem :) oby nie wypłukał się tak szybko jak po piankach

Tak sobie teraz pomyślałam, że jeszcze jakiś czas temu non stop były przepisy i pomysły na obiad- teraz chyba każda ma lenia bo cicho o tych obiadach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 13:19

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- prosze przepis na racuszki:
    http://www.zcukrempudrem.blogspot.com/2013/09/racuchy-drozdzowe-z-jabkami.html

Martucha- cudownie ze juz w domku jestescie!!!!odezwij sie jak juz sie ogarniecie i ochloniesz!!!:)

Malamyszka- a co dokladnie ci sie dzieje z pietami???twarda zrogowaciala skora czy pekaja???

Magda sz- to faktycznie skoro bierzesz probiotyki i masz te dolegliwosvi, to znaczy ze organizm jest oslabiony przed porodem...a tylek zostaw w spokoju, bo jeszcze sobie hemoroidow narobisz przed porodem.mezus musi poczekac na swoja kolej;)

małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, Juleczka jest śliczna. :) A z Tobą chyba też ok? Mam nadzieję, że tak :)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa śliczna Juleczka :)

Magda, ba takie dziaslowe i policzkowe sprawy dobry jest elugel. I można w ciąży.

Apaczka, mój też jak się przeciąga to wystawia nie wiem czy rączkę czy nóżke ale zawsze z lewej strony bo on główka do góry jest.

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - Julcia przesliczna!!! I mowisz ze tresuje tatusia ;)

Apaczka- moja Klara tez tak wypina stopki lub kolanka, nie dosc ze mam wtedy takie wystajace jajko na brzuchu, to jeszcze boli i jak dotkne, to czuje twarde kostki.

Magda sz- masz racje z tym gotowaniem...mi tez juz sie nie chce...ledwo laze i ostarnia rzecz, jaka chce mi sie robic, to stanie przy garach...

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże wyslijcie mi ktoras syndrom wicia gniazda bo mam takiego lenia ze az mi sie chce plakac :(

Olinka i Sana gratulacje!

74diqps6a69lyc94.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No! Zamowilam ta falbanke maskujaca, zatem moge isc spokojnie dokonczyc ubieranie lozeczka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 13:55

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa cudowna :)

Nathan zjadł 10 ml mojego mleka i... nie zwymiotowal a w ręce zaczął prosić o więcej. No ale godzinę chcą go przetrzymać aby nic się nie wydarzyło. Teraz odciągnelam mu 20 ml i po wizycie u Niego zasypal mnie milionem uśmiechów :)♥♡♥

Aska87, Laura, Lady Savage, Ewa123, apaczka, Cassie_DE, Weridiana, Amberla, magda sz, kasiuleek, aaaaga, mamasia, Paula_071, Y, małaMyszka, Maniuś, zabka11, gosia.b, witaminkab lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem! niecierpliwa gratuluje coreczki!! Miru oby tak dalej, Pati, super ze brata wyniki takie dobre:)))

Wizyta ex przebiegla w dziwnej atmosferze, przytargala arbuza, ale pol niestety, zjadlam jednym klapnieciem, album dla malego i jakies owOce. Maz bezceremonialnie odpalil laptopa i nie mial najwyrazniej ochoty na rozmowe. Za to.ona siedziala uwaga do 21...od 16... zostalam uraczona opowiescia jak to bylo jej przykro gdy dowiedziala sie ze Krzys oswiadczyl mi sie po 3 tygodniach zwiazku a jej nie oswiadczyl sie przez 5 lat....zaoferowala pomoc przy malym. Ja nie wiem czy ona jest taka dobra czy taka cwana....

Noc u mnie nawet ok. Ale zebra bola nadal tyle ze przy glebszym oddechu cos mi przeskakuje, jakby kostka, siora mowi ze szlag wie czy mi nie peklo...ale ogolnie lepiej, kaszel lzejszy. Moze urok slabnie, sypnelam troche soli na prog moze podziala:)))

Zetka, Aska87, Laura, jesslin87, KasiaeN., apaczka, lys, Weridiana, Amberla, magda sz, kasiuleek, aaaaga, Pulpecja, futuremama, mamasia, Paula_071, Y, małaMyszka, Maniuś, zabka11, gosia.b, witaminkab lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka ja to podziwiam ze ja przyjęłas :) Już lepszej pory nie mogła sobie wymyślić na odwiedziny. Nie wyobrażam sobie gościć ex mojego męża zwłaszcza nie będąc w najlepszej formie :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to luzna jestem Jak widly w gnoju. Wiem ze on mnie kochanad zycie. Poza tym chcialam ja sobie poogladac, posluchac, poobserwowac czy jeszcze robi jakies podjazdy...

A tak w ogole gdzie jest Karolina?

Zetka, Weridiana, mamasia, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Niecierpliwa cudowna :)

Nathan zjadł 10 ml mojego mleka i... nie zwymiotowal a w ręce zaczął prosić o więcej. No ale godzinę chcą go przetrzymać aby nic się nie wydarzyło. Teraz odciągnelam mu 20 ml i po wizycie u Niego zasypal mnie milionem uśmiechów :)♥♡♥

Widzisz Miru wszystko się pomału jakoś ułoży :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Gratulacje niecierpliwa :) Zgrabniutka ta Twoja Julcia :)
    Dużo zdrówka dla Nathana - mam nadzieję, że to tylko przejściowe problemy po cc :)

Ja byłam dzisiaj na KTG - kontrolnie co tydzień z powodu cukrzycy i zapis bardzo ładny :) Nie wiem jak Wy ale uwielbiam to badanie - muzyka relaksacyjna ;) Dziś szalony dzień, znajoma, która ma termin na 3.08 właśnie rodzi - ale się dzieje.

Dziewczyny czy Wasze dzieci też tak robią, że wypychają stopy przez brzuch? Mam wrażenie, że moja nogi prostuje i gdy to robi widać takie uwypuklenie a jak się dotknie to czuć takie twarde kosteczki ;) Myślałam, że wszystkie dzieci tak robią a bratowa, która jest w 3 ciąży stwierdziła, że ona tak z żadnym dzieckiem nie miała.
    moj stopy i raczki rzadko, ale dupa i plecy na okraglo. I obkreca sie wokol wlasnej osi.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Niecierpliwa no musi mieć po kimś charakterek :) teraz karm i lulaj :P śliczności :)

Idę na drzemkę, zmęczyło mnie malowanie i mycie włosów. Kolor wyszedł całkiem całkiem :) oby nie wypłukał się tak szybko jak po piankach

Tak sobie teraz pomyślałam, że jeszcze jakiś czas temu non stop były przepisy i pomysły na obiad- teraz chyba każda ma lenia bo cicho o tych obiadach :D
    Mi od tygodnia gotuje tesciowa a kuzyn dowozi;))) zazyczylam sobie najpierw mielone z buraczkami, potem schabowe z kapusta i marchewka duszona, pomidorowa, jutro ogorkowa, kopyta z sosem i nalesniki. Wszystko porcje na dwa dni, dalam jej 50 zl i jej starczylo, nie wiem jakim cudem. W kazdym razie gotowanie mam z bani.

jesslin87, Laura, Agaata, Zetka, magda sz, mamasia, małaMyszka, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Mi od tygodnia gotuje tesciowa a kuzyn dowozi;))) zazyczylam sobie najpierw mielone z buraczkami, potem schabowe z kapusta i marchewka duszona, pomidorowa, jutro ogorkowa, kopyta z sosem i nalesniki. Wszystko porcje na dwa dni, dalam jej 50 zl i jej starczylo, nie wiem jakim cudem. W kazdym razie gotowanie mam z bani.

A ja zamowilam dzisiaj obiad :( zla żona ze mnie ;)

74diqps6a69lyc94.png
‹‹ 1745 1746 1747 1748 1749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ