X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Ofka jaka heca, to by było śmiesznie gdyby Ci eksia męża dziecko bawiła :) Ty uważaj na nią, bo ona jakas podejrzana :) dziwna propozycja, szok normalnie!! :)

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru fantastyczny ten Twoj Syneczek. Widzisz ;) Dobrym jedzonkiem nie gardzi ;)

Ofka- alez zazdroszcze tych obiadkow. Taka tesciowa ta skarb ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny jakoś tak się zestresowalam tym dniem, że mam humor do dupy. Zaczęłam czytać o malowodziu (ja niby mam mniej wód niż przeciętnie, ale jeszcze nie malowodzie) i gdzieś napisali, że zdarzają się zgony często noworodków w takich wypadkach. Aż się poryczalam.. Zdolowana jestem, chciałabym mieć już poród za sobą... Sorry, że Wam tak dziś marudze, ale od 4 nie śpię i napatrzylam się na tej koszmarnej IP.. Jakies czarne myśli mam :/

Ewa123
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Kurde dziewczyny jakoś tak się zestresowalam tym dniem, że mam humor do dupy. Zaczęłam czytać o malowodziu (ja niby mam mniej wód niż przeciętnie, ale jeszcze nie malowodzie) i gdzieś napisali, że zdarzają się zgony często noworodków w takich wypadkach. Aż się poryczalam.. Zdolowana jestem, chciałabym mieć już poród za sobą... Sorry, że Wam tak dziś marudze, ale od 4 nie śpię i napatrzylam się na tej koszmarnej IP.. Jakies czarne myśli mam :/

Nie czytaj głupot w internecie! Po pierwsze i najważniejsze teraz już w ogóle nie ma czegoś takiego, że jakiekolwiek noworodki często umierają a po drugie nie masz małowodzia więc spokojnie :) Wiem, że łatwo powiedzieć ale będzie dobrze.

Ewa123, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa tak z ciekawości pytam, a ile masz tych wód dokładnie? Mniej niż przeciętnie czyli ile?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, wiem co czujesz bo sama sobie też potrafię wkręcić.
    Nie masz malowodzia, wszystko będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 15:05

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na opisie USG mam zapisane : mniejsza od przeciętnej il. Płynu owodniowego - MVP 2-3 cm, miedzypetlowo niewiele

Ewa123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja tez mam mniej wod niz powinnam miec. Mam poc duzo duzo wody i cc mam 2tyg przed terminem z om.

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Boże wyslijcie mi ktoras syndrom wicia gniazda bo mam takiego lenia ze az mi sie chce plakac :( !
    Jesslin pocsekaj jeszcze ze dwa tygodnie, moze mniej, brzuszek opadnie, to dostaniesz powera :)

jesslin87, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Na opisie USG mam zapisane : mniejsza od przeciętnej il. Płynu owodniowego - MVP 2-3 cm, miedzypetlowo niewiele

Pamiętam jak mnie tym samym wystraszyla jedna ginekolog ze szpitala. Okazalo sie potem ze wod mam az nadto ,a owa pani doktor nie ma pojecia jak odczytywac usg. ..

Ewa123, małaMyszka, Lady Savage, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:

Ewa grunt, że jest nadal w normie. Tak, jak napisała Cassie postaraj się więcej pić, bo to jednak w jakimś tam stopniu też się przekłada na ilość wód.

Ewa123, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    A co u Ciebie Y?
    Wszystko w porządku

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki ale ucina mi zawsze posty z tableta

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa mnie rozbolala po drzemce musze sie wziąć w garść i zrobić obiad bom głodna jak stado wilkow
    Ja mam na obiadek pulpeciki gotowane w sosie koperkowym i ziemniaczki obiad jeszcze z przepisu mojej św pamięci babci :-)

Zetka, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogłam się powstrzymać...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9ee35f7ea8e.jpg

A teraz kawka i biorę się za nadrabianie ;-)

ekropka, Aska87, apaczka, lys, mamasia, Pulpecja, Cassie_DE, aaaaga, 0na88, Zetka, magda sz, Laura, kasiuleek, Maniuś, Pati Belgia, Y, Lady Savage, zabka11, jesslin87, Amberla, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie zmuszam, zeby cokolwiek ogarnąć w domu, pocieszam sie, ze moze jeszcze daleko do porodu i to dlatego.
    Ofka, ona na moje oko albo cos kombinuje i chce sie zbliżyć, albo wlasnie chce sie pozytywnie nastawić i robi to z dobrymi intencjami. Trudno stwierdzić, ale lepiej bądź ostrożna. A co do bylych... no cóż ja tez jestem po rozwodzie, ale żyjemy ze sobą bardzo dobrze. Moj były mieszka w Szkocji, ma partnerkę i córeczkę. My mamy wspólnego syna no i ja w drugim malzenstwie mam córkę i teraz czekam ba kolejną. Oni zawsze zabierają syna na wakacje, jak przyjeżdżają to zawsze kilka godzin spedzamy razem. Spotykamy sie, bylam nawet z moją córa i synem u nich w czasie ferii zimowych, gdzie mój były fundowal bilety. Gadamy normalnie, ponagamy sobie, a dzieciaki traktujemy jak jedno rodzenstwo, chcemy żeby kiedyś miały kontakt ze sobą.

mamasia, jesslin87, Zetka, magda sz, Laura, małaMyszka, Y, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMyszka- a gdzie takie mozna kupic ??

Ewa- jesli bardzo sie martwisz to idz do gina i niech Ci sprawdzi. Bo to czesto,gesto trudno dobrze policzyc. Ja jednego dnia mialam malowodzie a nastepnego jak pomiar robil inny lekarz ktory umial to robic juz wody mialam w pieknej normie ;)
    Wiec nie stresuj sie niepotrzebnie ;)

Ewa123, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka a ta eks ma kogoś teraz?

Weridiana super avatek, to druga córa, nie :-)? Super dziewczyny :-)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Aga, to ja mam dokładnie taką samą sytuację, robiłam badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, te wszystkie przeciwciała, czynnik Leiden, gen protrombiny, MTHFR itp i nic tam nie wyszło. Ja szczerze mówiąc wolałabym już odstawić. Zadzwoń do kliniki i daj znać - dzięki z góry. :)

Dzowniłam, Pani nie potrafiła mi udzielić odpowiedzi. Usłyszałam że to czy otrzymam ZZO zależy od wielu czynników i lekarz po przeprowadzeniu pełnego wywiadu może zdecydować o tym czy poda znieczulenie czy nie. Także w sumie nic się nie dowiedziałam.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy was tez lapie na koncowce taka sennosc???

‹‹ 1746 1747 1748 1749 1750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ