X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez dzisiaj wizyte.

zabka11, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona- trzymaj sie dzielnie w tym szpitalu!! Oby juz cos ruszylo i bys mogla szybko wrocic do domku ze swoim skarbkiem.

Staraczka,5ylwia- ja mam dzis wizyte na 17:20 :)

Laura - mi przy nawale pokarmu piersi jeszcse rozmiar wieksze sie zrobily, dopiero jak sie unormowala laktacja to bylo ok.jesli masz teraz staniki rozmiar wikesze, to powinno byc ok.

Mamasia,AgaSad, Cassie- oooo to witajcie w klubie wizytujacych dzisiaj:)

Mamasia,aaaga- na serio mi to zaproponowala, ale powiedzialam kategorycznie nie bo ja musze miec cos bawelnianego i sobie kupie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 13:40

mamasia, AgaSad, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dużo nas dzisiaj wizytuje :-)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rybka dziś na cięcie?

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • jasmine89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam dziewczyn, czesc... wszystko mi sie nalozylo na siebie, przeprowadzka i szpital i chyba za duzo nerwow. wypuscili nnie teraz do domu, cesarke wyznaczyli na 19 sierpnia, (to bedzie vdokladnie 39 plus 0)a jak cos wczesniej to mam rodzic naturalnie(po dwochncesarkach;()siedze i rycze teraz... a do tego mala jest bardzo nisko, mamy 36 tydzien plus 1 dzien, a wymiary brzuszka sa na 39 tydzien, reszta (glowka, kossc udowa itd)w dolnych normach(bardzo dolnych...)mam dosyc i modle sie zeby sie mojemu dziecku nie zachcialo wyjsc wczesniej i wg usg wazy na zien wczorajszy 2969 gram, wiec jest malutka. mam dosyc, uwierzcie

małaMyszka, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czuje sie szczerze tak jakbym sie miala za chwile rozleciec...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz moze dopisz obok naszych nikow kto kiedy ma cc jako dodatkowa data porodu bo sie mozna pogubic kto kiedy ma ;)

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    A rybka dziś na cięcie?

Tak tak, rybka dzis powita maluszka :)

Ide powiesic pranie i zrobic obiad.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 13:43

magda sz, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sms od Lady:

Mała ma 2800 łożysko 3 stopnia, rozwarcie 2cm. Zostaje do poniedziałku, zwiększyli insulinę jak nie pomoże to rozwiązujemy ciążę.

Cassie_DE, Laura, zabka11, Meggi31, małaMyszka, Zetka, witaminkab, Amberla, Paula_071, lys, Y, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    magda sz moze dopisz obok naszych nikow kto kiedy ma cc jako dodatkowa data porodu bo sie mozna pogubic kto kiedy ma ;)

jak już będziesz cc dopisywać to i mi możesz date porodu zmienić bo mam wpisane 27 a powinno być 25 :) całe dwa dni kolosalnej różnicy :)

magda sz, małaMyszka, witaminkab, gosia.b lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • 5ylwia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha żabka nie wiem co te teściowe mają w głowach! :)
    Jak leżałam w szpitalu i moja przyszła w odwiedziny i zapytała, czy wszystko mam?Powiedziałam, że nie mam szlafroka, a jak położne wołają na KTG to mówią, żeby zabrać do przykrycia, i że jeśli to nie problem to dam jej kasę i mogłaby na bazarku (niedaleko szpitala) kupić taki cienki bawełniany to przyda mi się do porodu.. A teściowa: po co kupować? Przywiozę Ci swój! Będziesz wydawać pieniądze.. Ja mam cieplutki z polaru będzie idealny!
    Mój wzrost 164, ważę 68 kg w 9 miesiącu ciąży, a teściowa 175 i waży 97 kg! Na pewno byłby idealny i jeszcze z polaru! :)

magda sz, małaMyszka, Zetka, mamasia, witaminkab, zabka11, Paula_071, gosia.b lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka trzymam kciuki!
    Dziewczyny wizytujące dzisiaj również trzymam kciuki!

Lady wszystko będzie dobrze, w razie rozwiązania mała jest już na tyle duża że sobie poradzi a lepiej rozwiązać wcześniej jak męczyć się z tą cukrzycą.

Żabka dzięki za odpowiedz :)

Jasmine nie załamuj się i nie stresuj, wszystko będzie dobrze, musi być!
    Mała posiedzi na pewno.

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od powrotu z przychodni 20 min spacerkiem w jedną stronę z górki i pod górkę bolą pachwiny ale centralnie pomiedzy mogami i nasilily się bole okresowe wzięłam 2 magnezy i leze

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    O wlasnie, mysle tak samo. Wyjelas mi to z ust ;)

5ylwia-szok z tymi ciuszkami wyciagnietymi z wora na szmaty przez tecsiowa!!!

Przypomnialo mi sie jak tesciowa pytala mnie czy juz wszytsko mam. Mowilam ze nie mam jeszcze koszuli do porodu i musze cos kupic, na co ona mi wyjechala z propozycja, ze moge sobie wziasc jej podomke, bo ona w zasadzie jej nie uzywa, jedynie latem w niej przetwory robi!!! Wiecie o jaka podomke chodzi, taka bistorowa, komunistyczna, nieprzepuszczajaca powietrza i pewnie juz 30-letnia!!!
    Ooooo cos bardzo podobnego:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4bb16c25f04.jpg

zabka koniecznie zapytaj teściowa czy ma do kompletu kapcie woźnej o takie:
    http://naforum.zapodaj.net/a9c874bfa8b0.jpg.html

Laura, aaaaga, 5ylwia, Aga89, małaMyszka, zabka11, ekropka, Paula_071, lys lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapcie woznej i beret z antenka

Aga89, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Laura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    zabka koniecznie zapytaj teściowa czy ma do kompletu kapcie woźnej o takie:
    http://naforum.zapodaj.net/a9c874bfa8b0.jpg.html
    Ofka i skompletowane uhahahahahahaha

aaaaga, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka myślę, że córcia chciałaby wracać do brzucha gdyby zobaczyła mamusię po porodzie w takiej stylizacji :D

zabka11, małaMyszka, mamasia, Ewa123, kasiuleek, Paula_071 lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Witam sie i ja. U nas noc nie najlepsza bo te zebra bola i na zadnym boku nie moge lezec, no ale ostatnie byly duzo gorsze...
    Dzis w planach mam odebrac dowod na nowe nazwisko. Nie moge uwierzyc ze to juz we wtorek urodze.

Psioszka jestesmy z Toba, juz porod za Toba, jeszcze polog i bedzoesz sie cieszyc macierzynstwem. Zagladal tu do nas, mi bardzo pomag to forum.

Ja czasami sie boje a czasami zaciskam zeby jak mala myszka i mowie dam rade...nie ja pierwsza i nie ostatnia.

Acha co do ciazy po cc to mi ginka powiedziala ze dwa lata do nastepnej bo moze rozejsc sie blizna na macicy. Moja siostra to potwierdza, pytalam ja.

Ja jestem właśnie przykładem rozejścia się blizny.... różnica między dziećmi 23 msc!

• magda sz Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka padłam z tą podomką, co to za pomysł w ogóle... jakby średniowiecze było i deficyt na ubrania. Sylwia polarowy używany szlafrok - jak możesz nie chcieć hehe :D
    Wiecie co niektórzy to by gówno z pod siebie zjedli. Tak usilnie chcą pomóc że słabo się robi. Mi teściowa nic nie proponuje dzięki Bogu ale były czasy gdzie wciskała mi swoje ubrania z lat 70-80- takie coś http://imgx.wizaz.pl/var/wizaz/storage/images/wizaz.pl/moda/trendy/lata-80/foto-lata-80/moda-lat-802/61388-1-pol-PL/moda-lat-80_medium_large.jpg bolerka, swetry, żakiety, kombinezony.
    Wciskała mi też swoje stare futro wyjedzone przez mole itp...

Właśnie zaparzyłam herbatkę z liści malin :) trochę zwiększyłam proporcje :)
    Ile tego trzeba pić dziennie?

Cassie ja ledwo się rusza, podnieść dłoń to jest jakiś problem dla mnie, kości mi skrzeczą jak się podnoszę. Jest naprawdę ciężko bez przesadzania.

Powodzenia wizytującym :) oby same ciekawe wieści :)

małaMyszka, zabka11, Cassie_DE, gosia.b lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Ja jestem właśnie przykładem rozejścia się blizny.... różnica między dziećmi 23 msc!
    To wedlug mojej gin dopiero teraz powinnas zajsc w ciaze. Ciekawe czy to by Cie ustrzeglo przed tym rozejsciem...

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 1760 1761 1762 1763 1764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ