X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia dobrze ze Wy cali i zdrowi ale kuzwa szpital dal ciala na maxa :/ w wiekszosci te planu porodu to fikcja.
    Ostatnio mam juz tak dosc ze mysle ze moge miec i frankenpipke pocieta i pozszywana i rodzic byle gdzie w szpitalu byle z mezem. Chociaz domyslam sie ze w takich bolach przestaje sie nawet myslec czy maz jest i w ogole co sie dzieje. Tak czy siak musza informowac co sie dzieje...pewnie jutro wyjdziecie do domku i zapomnicie o tym szpitalu :*

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka jak Ty tam?
    Ja mialam sen ze urodzilam na kocu na lace, w pozycji na kleczka, sama sobie wyjelam dziecko, obok pasly sie krowy, lataly motylki. No sielanka :) o 10 ktg, nie ludze sie ze dzis urodze bo tylko 1skurcz o 5.45

ekropka, Neyla, zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    My dzisiaj jedziemy na ostatnią wizyte do diabetologa, cukry cały czas w normie, waga też :)
    Zapomniałam wczoraj dopisać że łożysko nic się nie zestarzało.

Tata umawia się z Dominisiem na 15-go więc zobaczymy czy synek posłucha taty :D

Miłego dnia dziewczyny! :)

zabka11, małaMyszka, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• mamasia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bec4416aa48a.jpg

proba bujaczka :-) bujaczek firmy hauck dla zainteresowanych
    Przecudna <3

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzIen dobry,
    Ja dzisiaj obudzilam sie cala mokra. Teraz pootwierane okna, robie przeciag poki nie ma jeszcze slonca i powietrze jeszcze sie nie nagrzalo.
    Mamasia tez bylabym rozczarowana szpitalem. A w ogole co to jest, ze nawet Cie nie ostrzegli, ze beda Cie nacinac. No ja pierdziele, w szoku jestem, jakby laske w ogole robili, ze Cie "obslugiwali", do tego dokarmianie bez Twojej wiedzy, no ja z pewnoscia nie bylabym zadowolona z ichniejszej opieki. Co to kurna PRL?
    Ja myslalam, ze ten plan porodu, to taka zbena fanaberia, ale widze, ze jednak bezwzgledna koniecznosc i to do zrobienia w kilku egzemplarzach. Tylko sie zastanawiam, czy napisany odrecznie bedzie ok? Nawalila mi niedawno drukarka, a nie chce mi sie biegac po ludziach i szukac sprawnej drukarki.

Mala myszko jak tam? Lepiej troche, czy sytuacja nadal nabiera pedu?

Milego dnia dziewczynki :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos dzisiaj cicho z rana...
    Myszka Ty dalej na tronie, czy juz na porodówce?
    Ja obudziłam się o 4 rano i oznajmiłam, ze łóżeczko jest zle skręcone i trzeba od nowa skręcić. Mąż wywalił gały, odwrócił się dupa i zasnal. A ja siedzę na balkonie i od 6 rano patrzę jak nam rondo robią.

Dzisiaj wizyta...nareszcze zobaczę co tam u naszej malej kluchy :)

zabka11, magda sz, małaMyszka, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Wczoraj przeforsowalam sie ze sprzataniem, tak mnie boli spojenie ze ledwo laze....
    Padlam wczoraj o 23, w nocy tradycyjnie 3pobudki....
    Ide wszamac jakies sniadanko i o 9jade do tej poloznej.
    Na obiuad dzis kielbaska duszona z ziemniorkami.
    Na jutro nie mam kompletnie pomysluuu co gotowac. Doradzcie cos...

Magda sz - daj znac jak po ktg. Hahaha fajne sformuowanie `frankenpipka`:Doby zadna z nas nie musiala takiej miec.

Malamyszka- czyzby na powaznie sie zaczelo u ciuebie???

Mamasia- jejku faktycznie opieka ws tym szpitalu pozostawia wiele do zyczenia....kurde jak tak mozna????powinni cie pytac o zgode we wszystkich kwestiach!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 07:13

magda sz, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mamasia, pilnuj swojego dziecka. http://www.tvn24.pl/wroclaw,44/wroclaw-proba-sprzedazy-dziecka-w-jednym-ze-szpitali,565828.html
    Pilnuje jak oczka w głowie :-)

magda sz, zabka11, Paula_071, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) i my juz po sniadanku...dopijam kawke i spadam do szpitala na ktg i usg...prosze o kciuki :D

magda sz, zabka11, Paula_071, małaMyszka, sylwucha89, Weridiana, lys, Laura, Zetka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    O matko co za przeżycia mamasia... Współczuję. A to nacięcie to zrobili nawet nie mówiąc czy było konieczne z przyczyn medycznych? Nie rozumiem jak można nie poinformować pacjentki o podjętych decyzjach nawet przy zagrożeniu życia trzeba podjąć decyzję. Jak nie samemu, to ktoś z rodziny...
    Powiedziała po fakcie"musiałam Panią naciąć,bo synek był duży i długi",a ja jej na to tylko,że czułam

magda sz, zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia- no to potraktowali ciebie nie za ciekawie :// al4 najwazniejsze ze wszystko jest ok i masz synka p o drugiej stronie;)

Myszko- ohoh no to powodzenia,zaraz kolejny bobas bedzie:)

Ale zle spalam..Pola tak mnie ładowala w nocy ze nie moglam spac.

No i w koncu dzisiaj zaczynam 38tc! :D

Neyla, mamasia, małaMyszka, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ja mam obiady zaplanowane juz do wtorku. Jutro mamy gości, wiec jakas logistyka musi być. Dzisiaj pierogi (na trasie do gina.) Jutro spaghetti, pt. kuskus z warzywami,sob. domowa pizza,nd. pulpety w sosie kopekowym+ziemniaki+surowka,pon. losos, wt.nalesniki z kurczakiem. Mam aż 3geby więcej do wykarmienia od jutra. Zupy chyba sobie odpuszczę,bo gorac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 07:49

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie mogą ciąć, boje się ze i tak bym pękła. Kol. pękła w stronę odbytu i potem się jej to strasznie podzieliło, a przy drugim porodzie nacięli i spokój miała.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla- moja znajoma to samo,pekla do odbytu i potem tak jej cos sie porobilo ze dlugo jej krocze dochodzilo do siebie..jednak lepiej jak to jest kontrolowane.

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie, ja już dawno nie miałam tak nie przespanej nocy, najpierw skurcze co 30 min, jak już przestało i zasnęłam to nawet 2 godzin nie przespałam, bo obudził mnie taki mega skurcz, do tego takie silne parcie na pęcherz że myslałam iź zaraz urodzę na tym moim materacu. Potem czekaliśmy z 3 godziny ale nic się nie działo, więc zasnęliśmy. Gdyby nie ktg dzisiaj to bym sobie podrzemała albo zaraz skocze w kimono po śniadanku i zmierzeniu cukrów.

Neyla, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jakas jestem podekscytowana...pewnie wizyta. Dzisiaj będzie dobry dzień bo po nocy biodra mnie nie napierd.a mala jeszcze nie dobrala się do szyjki macicy. Wczoraj tak mnie smyrala ze prawie wylam. Tez macie takie klucia? Pierońsko bola.
    A dzisiaj nawet mogę chodzić :D (czyt. podnosić nogi,a nie tylko szurac nimi po podłodze w celu przemieszczenia)

zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dzień dobry :)
    My dzisiaj jedziemy na ostatnią wizyte do diabetologa, cukry cały czas w normie, waga też :)
    Zapomniałam wczoraj dopisać że łożysko nic się nie zestarzało.

Tata umawia się z Dominisiem na 15-go więc zobaczymy czy synek posłucha taty :D

Miłego dnia dziewczyny! :)
    Może będzie taki posłuszny jak mój :-)

maaadzik1207, małaMyszka, Weridiana, Laura lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej sierpnioweczki :-)

Miłego dnia życze :-)

zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura-ja tez z Pola umowilam sie na 15:D

małaMyszka, mamasia, Weridiana, Laura lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla- no no no niezly jadlospis :) klucia szyjki tez miewam, nieprzyjemne...

Ja na jutro wymyslilam dwusmakowa zapiekanke makaronowa- jedna z miesem mielonym, druga ze szpinakiem.

Malamyszka- daj znac co z Toba????na porodowce jestes????

Pati- jak tam skurczybyki u ciebie???

Lady- daj znac po ktg jak sie sprawy maja...

U mnie w sobote skurcze byly, w niedziele moze z dwa, do teraz cisza....ech...ciekawe kiedy Klara zechce wyjsc...prosilam ja zeby tak ok 10-go sie postarala, no to zobaczymy czy mamusi poslucha...

Co do krocza to ja przy pierwszym porodzie delikatnie peklam, ale to bylo z mojej winy, bo polozna nie kazala przec, a ja mimo to parlam...szwy mialam rozpuszczalne, peklam delikatnia w lewa strobe.teraz jesli sytuacja bedzie tego wymagsla, wole zeby mnie nacieli, bo nigdy nie wiadomo w ktora strone sie peknie....zreszta pekniecie to taka rana szarpana i dluzej sie goi niz rowne naciecie.

Ide sie ogarnac i jade do tej poloznej, plus biblioteka i zakupy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 08:21

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 1818 1819 1820 1821 1822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ