X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Powiedziała po fakcie"musiałam Panią naciąć,bo synek był duży i długi",a ja jej na to tylko,że czułam

a jak duzy byl synus?
    Moj lekarz jest tez kosmetoginekologiem, dlatego mam nadzieje ze po porodzie bede tam ladnie wygladac.

Lys -'obudzilo Cie goroco? A ja mezowi kazalam okno zamykac tak wialo po 3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 08:47

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż umówił się z Mają na piątek- wziął sobie nawet wolne... kto wie, może jego posłucha.. Od 5.45 miałam skurcze w miarę regularne co 20 min ale mizerne :)

Myszka chyba lekarka się nie pomyliła z diagnozą wczorajszą :D czekamy na wieści :)

Boże słabo mi jak myślę że mam wyjść z domu na te ktg, duchota taka. Mąż mi zostawił samochód ale nie jeździłam z 2 miesiące w ogóle więc nie będę ryzykować.Tym bardziej że pod tym szpitalem zaparkować to cud a ja i moje parkowanie to hmmm dziwne że nie jestem mistrzem internetu :). Liczę na klimatyzowany tramwaj.

mamasia, małaMyszka, zabka11, Weridiana, lys, Laura lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jeszcze nie rodzę, ale coś czuję, że wieczorem jak nie odpuści to pojadę na SOR.

Powiem Wam, że jeśli będę mówić o porodzie, że bolało, to wrócę do dzisiejszej nocy. Nigdy się tak źle nie czułam. Do tego ja, która uwielbia chłód i umiarkowaną temperaturę, po wizycie u prezesa musiałam założyć szlafrok - mega gruby, zimowy z kapturem...

Poszłam do kuchni, zrobiłam sobie miętę, położyłam się i na godzinę przekimałam w bólach na kanapie. M. wparował do pokoju, bo się przestraszył, że mnie nie ma. Tym sposobem o 5:20 wróciłam do sypialni. Takich dolegliwości to nie pamiętam...

Najgorsze jest to, że chce iść też góra...

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    A mnie mogą ciąć, boje się ze i tak bym pękła. Kol. pękła w stronę odbytu i potem się jej to strasznie podzieliło, a przy drugim porodzie nacięli i spokój miała.
    Jjasne,że też wolałam nacięcie od pęknięcia,lecz chodziło mi o sam fakt,że dostałam info po wszystkim,a dobrze byłoby wiedzieć wcześniej

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Neyla- no no no niezly jadlospis :) klucia szyjki tez miewam, nieprzyjemne...

Ja na jutro wymyslilam dwusmakowa zapiekanke makaronowa- jedna z miesem mielonym, druga ze szpinakiem.

Malamyszka- daj znac co z Toba????na porodowce jestes????

Pati- jak tam skurczybyki u ciebie???

Lady- daj znac po ktg jak sie sprawy maja...

U mnie w sobote skurcze byly, w niedziele moze z dwa, do teraz cisza....ech...ciekawe kiedy Klara zechce wyjsc...prosilam ja zeby tak ok 10-go sie postarala, no to zobaczymy czy mamusi poslucha...

Co do krocza to ja przy pierwszym porodzie delikatnie peklam, ale to bylo z mojej winy, bo polozna nie kazala przec, a ja mimo to parlam...szwy mialam rozpuszczalne, peklam delikatnia w lewa strobe.teraz jesli sytuacja bedzie tego wymagsla, wole zeby mnie nacieli, bo nigdy nie wiadomo w ktora strone sie peknie....zreszta pekniecie to taka rana szarpana i dluzej sie goi niz rowne naciecie.

Ide sie ogarnac i jade do tej poloznej, plus biblioteka i zakupy.
    Kochana niestety nieregularne ale coraz bardziej bolesne... czekam na rozwoj akcji bo kolejne kawaly czapa zabarwionego na brazowo odpadaja... a swoja droga to ilez tam tego musialo byc???

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka a może strułaś się czymś? Teraz o to nie trudno :/

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    a jak duzy byl synus?
    Moj lekarz jest tez kosmetoginekologiem, dlatego mam nadzieje ze po porodzie befe tam ladnie wygladac.

Lys -'obudzilo Cie goroco? A ja mezowi kazalam okno zamykac tak wialo po 3.
    3830gr i 59cm :-)

małaMyszka, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Kochane jeszcze nie rodzę, ale coś czuję, że wieczorem jak nie odpuści to pojadę na SOR.

Powiem Wam, że jeśli będę mówić o porodzie, że bolało, to wrócę do dzisiejszej nocy. Nigdy się tak źle nie czułam. Do tego ja, która uwielbia chłód i umiarkowaną temperaturę, po wizycie u prezesa musiałam założyć szlafrok - mega gruby, zimowy z kapturem...

Poszłam do kuchni, zrobiłam sobie miętę, położyłam się i na godzinę przekimałam w bólach na kanapie. M. wparował do pokoju, bo się przestraszył, że mnie nie ma. Tym sposobem o 5:20 wróciłam do sypialni. Takich dolegliwości to nie pamiętam...

Najgorsze jest to, że chce iść też góra...
    mówiłam :) organizm się szykuje, moim zdaniem to dziś trafisz na porodówke jak nic :) powodzenia

7w3d 💔
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mówiłam :) organizm się szykuje, moim zdaniem to dziś trafisz na porodówke jak nic :) powodzenia
    Justyna - kibicujesz jak nic... Też mam taką nadzieję. W sumie to już nawet nie zależy mi na wykorzystanym urlopie i wczasach. Niech wychodzi jak chce.
    M. dzisiaj mówi: Mały się urodzi, spojrzy na nas i powie: To wy tak wyglądacie?!!! Eeeeeeeee to ja wracam z powrotem!!! Jak wy tak wyglądacie, to jak ja muszę wyglądać??!!!

Hahhahahaaahah

justyna14, Neyla, zabka11, Aga89, Weridiana, lys, Zetka lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wrocilam...bez usg i bez ktg bo nie mialam terminu wyznaczonego!!!tylko ze jak ostatnim razem poszlam zrobic termin to kazali mi od razu zostac wiec stwierdzilam ze i tym razem tez tak bedzie...tym sposobem mam przyjsc za tydz. o 10.30...ciekawe czy dotrwam...

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    3830gr i 59cm :-)

Wow, duzy synus :-) :-) :-) gratulacje!

MalaMyszka - ja tez tak mialam w piatek, myslalam ze zwymiotuje na pielegniarke jak mi zakladala wenflon. Ale po nafaszerowaniu organizmu magnezem wiekszosc dolegliwosci minelo (bol okresowy, biegunka, chcec zwymiotowania, dreszcze).

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj o 14;50 mam wizyte, ciekawa jestem jak u mnie sytuacja wygląda i ciekawe na kiedy umówie sie na ktg i usg...moze od razu mi zrobią..

na wadze +11,5 tempo przyrostu zwolniło :)

Chce dzisiaj na obiad zrobic coś, czego nie bede mogla jeść karmiąc ;p
    Coś niezdrowego mi się che..dawno nie jadlam zadnego syfu typu pizza,lasagne itp. wiec cos takiego bym machneła..ale nie chce sie robic ;p chociaz moze byc zacisneła dupe i zrobila pizze..mniam..

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej cehaujowa noc od wielu tygodni polozylam sie po 22 i tak sie krecilam do prawie 4 no masakra nie wiedzialam jak lezec brzuch bolal w pewnym momencie nie wiedzialam czy to maly sie tak wypial czy taki mam skurcz wstawalam simu co 30 min do lodowki napic sie zimnej wody co chyba 10 min pot po dupie ciurkiem lecial przysnelam do 5 i sie obudzialm tak mnie jelita skrecilu ze musialam usiasc na tronie a tam ciezka sprawa bylo tak goraco ze wsadzilam glowe pod zimna wode i z mokrymi wlosami sie polozylam zasnelam do 7nmaz wstawal do pracy i od tamtej pory probiwalam zasnac no ni huhu jestem zmeczona obolala zla spocona zrezygnowana
    Do doooopy :-( :-(

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Wow, duzy synus :-) :-) :-) gratulacje!

MalaMyszka - ja tez tak mialam w piatek, myslalam ze zwymiotuje na pielegniarke jak mi zakladala wenflon. Ale po nafaszerowaniu organizmu magnezem wiekszosc dolegliwosci minelo (bol okresowy, biegunka, chcec zwymiotowania, dreszcze).
    Z tego wszystkiego moja waga dzisiaj zwariowała i pokazała -1,5kg. Podobno można zauważyć przed nadchodzącym porodem spadek wagi. Chociaż myślę, że po prostu wyleciało ze mnie całe zło.

Nie jadłam niczego co by mogło zaszkodzić. Kilka skwareczek z boczku, jajco i ziemniaki a na kolację sałatka z tuńczykiem i to też jakieś 3 godz. przed snem, więc bez szans żeby się coś nie ułożyło. Obkupiliśmy się w słodkie i niezdrowe żarcie a i tak zjedliśmy na spacerze po dwa cookies choco milki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 09:17

Neyla lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyny plus maz wczoraj przywiozl mac syfa zjadlam wies maka i bylo mi oblednie pysznie hehehe

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boze Pola zaraz rozerwie mi brzuch...to boli..

Kurcze a ja dumam ciagle o jedzeniu:pp
    No juz tak sie chce czegos niezdrowego,a tak sie nie chce robic..:p

Pewnie skonczy sie na tym ze cos kupie gotowego:p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    któras z was pisała kiedys o lasagne z bierdonki albo lidla, która to ta dobra ;p? to kupie gotowa lasagne:P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie noc minęła błogo mimo kilku wycieczek na siku i tego ciepła masakrycznego w domu... niestety mój biedny mąż budził się co chwilę, sprawdzając co u mnie, czy już rodzę czy nie hehe
    Poszliśmy wczoraj wieczorem na spacer nad morze i co chwilę miałam takie bolesne kucia w pochwie, że musiałam aż stanąc... wracając doszedł ból okresowy brzucha... ale wróciliśmy, wzięłam prysznic, położyłam się i przeszło trochę... a mąż biedny liczył, że może w nocy się zacznie :D niestety rano już zero dolegliwości

Myszka oj coś czuję, że serio pora na Ciebie teraz :) 3mam kciuki! :)

na obiad dziś risotto choc gotowac mi się mega nie chce... w domu prawie 26 stopni :/

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    któras z was pisała kiedys o lasagne z bierdonki albo lidla, która to ta dobra ;p? to kupie gotowa lasagne:P

Ja wczoraj kupiłam w Lidlu, czeka na swoją kolej w lodówce :)

Wczoraj stwierdziłam że zaplanuje obiady na cały tydzień żeby nie wychodzić codziennie z domu przy tych upałach ;)

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ze szpitala. W pn lekarz zadecydował ze mam się stawić we wtorek z powodu tego ciśnienia znowu. Tak więc jestem od wczoraj. Miałam kryzys, ryczałam cały wieczór i pół nocy.
    Zaraz Was doczytam, choć widzę ze 20stron od pn :)

małaMyszka, Weridiana, lys lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 1819 1820 1821 1822 1823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ