SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    któras z was pisała kiedys o lasagne z bierdonki albo lidla, która to ta dobra ;p? to kupie gotowa lasagne:P
    z biedry jest najlepsza!!!!!

justyna14 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.bu nas noc spokojna. Maly zjadl o 20,23,3 i o 7. Coraz częściej się to tylko szybkiego amu i śpimy:)teraz śpi ze smokiem.

Mam ochotę na cos słodkiego ale się boje.

Myszka a nóż moze cie cos ruszy!:)

Mamusia dlugi i duzy ten Twój synuś.

Mi położna mowila ze lepiej naciąć niż pęknąć bo się szybciej goi.

A na obiad pomyslu brak.

małaMyszka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ta z Biedronki jest fajna. Czasami trafia sie jeszcze lasagne ze szpinakiem w Biedronce, ale w takich porcjach 1/3 co tej pomidorowej. Ta to jest absolutnie zajebista - normalnie mistrzostwo swiata. Wtedy bierzemy 3 porcje - 1 dla mnie, 2 dla meza, a i tak znika w sekunde hahha :)
    Szkoda, ze nie maja jej w stalej ofercie, tylko trafia sie od czasu do czasu.

Wlasnie tez zastanawialam sie co na obiad. Do sklepu nawet nie chce mi sie jechac. A mam w.domciu drozdze, ser pieczarki, przecier pomidorowy, oregano, wiec podstawa juz jest, a i mozna przy okazji uprzatnac lodowke :p Chyba na obiadek dzis domowa pizza ;)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy tydzień:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/017a36a1ad0d.jpg

małaMyszka, Aga89, Aska87, Martucha86, gianna88, ekropka, Katarka, Weridiana, aaaaga, niecierpliwa, lys, Lady Savage, Laura, witaminkab, jasmine89, Maniuś, Paula_071, zabka11, mamasia, Zetka, Y lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia, na KTG patrzałam na co innego, nie wiedziałam, że jedna krecha mówi wszystko. Nie wiem jak się ją interpretuje. Wykres to były góry i doliny... na wizycie gin zapytała mnie czy mam jakieś skurcze, jak powiedziałam, że co 20 min odczuwam regularnie, to się tylko uśmiechnęła i zaprosiła do badania na samolot.

Sytuacja troszkę się zmieniła od 3:30 jak rozmawiałam z prezesem, skurcze co 15 min, mały się wypina, parcie na odbyt, także co jak co, ale szykuję się na nockę w szpitalu. Teściowa dzisiaj wieczorem zjedzie w działki, bo jest na urlopie. Jestem przygotowana...

Weridiana, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 śliczny:)

dziewczyny która karmi mm ?

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Noc przespana :)

Niecierpliwa robiliśmy masaż brzuszka, okłady termoforem z pestek wiśni, leżenie na brzuszku. Ja jem jabłka i pije rumianek.

Ekropka dzięki za podpowiedź:) u nas zaparcia mogą wynikać z kilku rzeczy niestety. Po pierwsze dokarmianie mm...u mnie pokarmu co kot naplakal :/, dodatkowo i ja i Staś dostajemy żelazo co może powodować zatrzymanie stolca. Wczorajsza kupka byla w odpowiedniej konsystencji ale poprzedził ja mały bobelek...jak plastelina i to go zaczopowalo.
    W szpitalu Staś dostawał mleko dla wcześniaków pre nan...lekarka poleciła nam enfamil i kupiliśmy jedna paczkę...ale wrócimy do nan bo ten problem z kupa może też wynikać z innego mm. Generalnie żadnej z tych marek nie brałam pod uwagę...
    Dziś wracamy do nan i zobaczymy co będzie.

Nie nadrobie Was :)!
    Zerkne tylko na 1 stronę :)!

ekropka, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha Ty jak nic na godzinach zaczniesz rodzić. Wszystkie znaki na ziemi i na niebie na to wskazują.
    Izuu jest na porodowce, widziałam przed chwilą jej męża. Trzymajcie kciuki żeby szybko jej poszło.

A mi dzisiaj zaaplikowali balonik. Powiem Wam że dużo zależy od tego kto go zakłada. Bo tym razem nie było tragedii. Nie było to przyjemne, ale też nie bolesne. A ostatnio to masakra bolalo. Teraz najgorsze bo czekanie aż zrobi rozwarcie, a to do przyjemnych nie będzie należało.

Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha, ja tez zaczęłam od enfamilu, ale zmieniłam na bebiko i przyjęo sie:)

Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ! wiec po wizycie cisne do biedry po lasagne :)

Myszko, trzymam kciuki zeby ci szybko teraz chlusneły wody i wszystko szybko poszło :)!

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam wlasnie z ktg, w tramwaju jest tak zajebiscie ze zastanawiam sie czy nie kupic dobowego i jezdzic nim caly dzien. Klima super chlodzi. Ktg wyszlo ok, ale ani 1 skurczu...wczesniej byly ale sie zmyly. Jak czekalam na tramwaj to plakalam ze zlosci ze takie upaly a Maja nie chce wylazic. Nastepne ktg o 8 we wtorek w dniu terminu, mam nadzieje ze na nie juz nie pojde. Teraz blagalam lekarza zeby mi zrobil masaz szyjki czy cokolwiek to mu przyniose flache (smial sie ze mu przynioslam 1.5 l wody)
    Ja ostatnio jadlam lazanie z lidla, byla ok ale zgage mialam po niej jak cholera.
    Maja litosci :( wlaz w ten kanal i rodz sie.

Zetka a jak teraz z tym cisnieniem?

Lady Savage, Weridiana, małaMyszka, zabka11, mamasia, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuś Magda, trzymam kciuki zeby sie rozkręciło.. Moze wymasuj sobie sutki ? koleżance pomoglo..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAJCIE!

Myszko 3mam kciuki!

A u mnie chyba zaczyna się coś dziać, bo od dwóch dni mam takie bóle jakby okresowe. Są przez kilka minut a potem znikają.

Podobno szyjka się skraca jak takie bóle występują. No ciekawe, we wtorek ostatnia wizyta u ginekologa i zobaczymy co powie i co tam w trawie piszczy.

Boje się strasznie rodzenia, nie chodziłam na szkole rodzenia. Nic nie wiem o oddychaniu. Ehh.
    Mamy, które rodziły SN proszę o wskazówki.

Moja mama mówi, że najważniejsze to słuchać położnej i poddać się skurczom i bólowi.

Weridiana, małaMyszka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Wracam wlasnie z ktg, w tramwaju jest tak zajebiscie ze zastanawiam sie czy nie kupic dobowego i jezdzic nim caly dzien. Klima super chlodzi. Ktg wyszlo ok, ale ani 1 skurczu...wczesniej byly ale sie zmyly. Jak czekalam na tramwaj to plakalam ze zlosci ze takie upaly a Maja nie chce wylazic. Nastepne ktg o 8 we wtorek w dniu terminu, mam nadzieje ze na nie juz nie pojde. Teraz blagalam lekarza zeby mi zrobil masaz szyjki czy cokolwiek to mu przyniose flache (smial sie ze mu przynioslam 1.5 l wody)
    Ja ostatnio jadlam lazanie z lidla, byla ok ale zgage mialam po niej jak cholera.
    Maja litosci :( wlaz w ten kanal i rodz sie.

Zetka a jak teraz z tym cisnieniem?

Madziu nie pociesze Cie. Wczoraj jak rozmawialam z ginem, to mowil, ze dzieci w upaly nie chca wychodzic a i nasz organizm sie broni, bo wie, ze czeka go spory wysilek. Jezeli rodza sie, to juz te, ktore musza i to albo po indukcji porodu, albo naturalnie, ale w nocy, kiedy robi sie ciut chlodniej.
    Wiec chyba nic na sile. Skoro nic nie chce sie zaczac, to szokda szarpac sobie nerwy - za kilka dni samo sie zacznie - nie obejrzysz sie, a bedzie juz po :) Pij te swoje herbatki, wykorzystuj meza, ale nie forsuj sie nad to, bo braknie Ci sil w kluczowym momencie ;)

magda sz, Weridiana, małaMyszka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    WITAJCIE!

Myszko 3mam kciuki!

A u mnie chyba zaczyna się coś dziać, bo od dwóch dni mam takie bóle jakby okresowe. Są przez kilka minut a potem znikają.

Podobno szyjka się skraca jak takie bóle występują. No ciekawe, we wtorek ostatnia wizyta u ginekologa i zobaczymy co powie i co tam w trawie piszczy.

Boje się strasznie rodzenia, nie chodziłam na szkole rodzenia. Nic nie wiem o oddychaniu. Ehh.
    Mamy, które rodziły SN proszę o wskazówki.

Moja mama mówi, że najważniejsze to słuchać położnej i poddać się skurczom i bólowi.

Mama ma rację :)
    Dasz rade:)!
    Położna powie Ci jak oddychać i jak przeć:)!!

chcebycmama, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama

ja nie chodziłam na sr ale połozna wszystko / Ci powie, słuchaj sie jej a bedzie dobrze:)

chcebycmama, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i my po wizycie. Mała póki co nie spieszy się na spotkanie z rodzicami i bratem:) Szyjka minimalnie skrócona, z lekkim rozwarciem (do 1cm) skierowana ku tyłowi. Także jeszcze się pokulam z tym brzuchem:). Młoda wazy już 3300 i jest słodka, chciałabym już ją przytulić:)

NA potwierdzenie moich słów przesyłam zdjątko Lidkowych usteczek. Buziaki dla cioć:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 06:24

Aga89, lys, Laura, magda sz, ainer85, witaminkab, chcebycmama, Weridiana, jasmine89, Maniuś, małaMyszka, zabka11, sylwucha89, Zetka lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    a jak duzy byl synus?
    Moj lekarz jest tez kosmetoginekologiem, dlatego mam nadzieje ze po porodzie bede tam ladnie wygladac.

Lys -'obudzilo Cie goroco? A ja mezowi kazalam okno zamykac tak wialo po 3.

Tak, bo ja nie otworzyłam okna na noc :) i do tego głowa mnie napieprzała pół nocy więc miałam subiektywne wrażenie większej temp niż w rzeczywistości. Dopiero, jak się obudziłam to uchyliłam okno i podniosłam ciut rolety zewnętrzne i miałam dopływ zimnego powietrza, ale i tak jakiś mega wiatrów nie zauważyłam.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolilam nogi wyczyn nieziemski ubralam kiece z zapieciem na plecach wyczyn mega nieziemski i poszlam do sklepu wrocilam i padlam duchota straszna nawet zimny lod nie pomogl leze i sie poce do kiedy te upały ?????
    Myszko u Ciebie to już chyba godziny :-) :-)

lys, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nadal głowa boli :( Przed ciążą non stop mnie bolała, ale byłam przyzwyczajona i jakoś to znosiłam, w ciąży cudowne ozdrowienie i zniknął ból głowy, który nota bene jest mym towarzyszem od około 10 roku życia. A teraz powoli wraca, tylko że ja się odzwyczaiłam od tych rewelacji i zdycham.

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 1820 1821 1822 1823 1824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ