X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    któras z was pisała kiedys o lasagne z bierdonki albo lidla, która to ta dobra ;p? to kupie gotowa lasagne:P
    z biedry jest najlepsza!!!!!

justyna14 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.bu nas noc spokojna. Maly zjadl o 20,23,3 i o 7. Coraz częściej się to tylko szybkiego amu i śpimy:)teraz śpi ze smokiem.

Mam ochotę na cos słodkiego ale się boje.

Myszka a nóż moze cie cos ruszy!:)

Mamusia dlugi i duzy ten Twój synuś.

Mi położna mowila ze lepiej naciąć niż pęknąć bo się szybciej goi.

A na obiad pomyslu brak.

małaMyszka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ta z Biedronki jest fajna. Czasami trafia sie jeszcze lasagne ze szpinakiem w Biedronce, ale w takich porcjach 1/3 co tej pomidorowej. Ta to jest absolutnie zajebista - normalnie mistrzostwo swiata. Wtedy bierzemy 3 porcje - 1 dla mnie, 2 dla meza, a i tak znika w sekunde hahha :)
    Szkoda, ze nie maja jej w stalej ofercie, tylko trafia sie od czasu do czasu.

Wlasnie tez zastanawialam sie co na obiad. Do sklepu nawet nie chce mi sie jechac. A mam w.domciu drozdze, ser pieczarki, przecier pomidorowy, oregano, wiec podstawa juz jest, a i mozna przy okazji uprzatnac lodowke :p Chyba na obiadek dzis domowa pizza ;)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy tydzień:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/017a36a1ad0d.jpg

małaMyszka, Aga89, Aska87, Martucha86, gianna88, ekropka, Katarka, Weridiana, aaaaga, niecierpliwa, lys, Lady Savage, Laura, witaminkab, jasmine89, Maniuś, Paula_071, zabka11, mamasia, Zetka, Y lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia, na KTG patrzałam na co innego, nie wiedziałam, że jedna krecha mówi wszystko. Nie wiem jak się ją interpretuje. Wykres to były góry i doliny... na wizycie gin zapytała mnie czy mam jakieś skurcze, jak powiedziałam, że co 20 min odczuwam regularnie, to się tylko uśmiechnęła i zaprosiła do badania na samolot.

Sytuacja troszkę się zmieniła od 3:30 jak rozmawiałam z prezesem, skurcze co 15 min, mały się wypina, parcie na odbyt, także co jak co, ale szykuję się na nockę w szpitalu. Teściowa dzisiaj wieczorem zjedzie w działki, bo jest na urlopie. Jestem przygotowana...

Weridiana, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 śliczny:)

dziewczyny która karmi mm ?

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Noc przespana :)

Niecierpliwa robiliśmy masaż brzuszka, okłady termoforem z pestek wiśni, leżenie na brzuszku. Ja jem jabłka i pije rumianek.

Ekropka dzięki za podpowiedź:) u nas zaparcia mogą wynikać z kilku rzeczy niestety. Po pierwsze dokarmianie mm...u mnie pokarmu co kot naplakal :/, dodatkowo i ja i Staś dostajemy żelazo co może powodować zatrzymanie stolca. Wczorajsza kupka byla w odpowiedniej konsystencji ale poprzedził ja mały bobelek...jak plastelina i to go zaczopowalo.
    W szpitalu Staś dostawał mleko dla wcześniaków pre nan...lekarka poleciła nam enfamil i kupiliśmy jedna paczkę...ale wrócimy do nan bo ten problem z kupa może też wynikać z innego mm. Generalnie żadnej z tych marek nie brałam pod uwagę...
    Dziś wracamy do nan i zobaczymy co będzie.

Nie nadrobie Was :)!
    Zerkne tylko na 1 stronę :)!

ekropka, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha Ty jak nic na godzinach zaczniesz rodzić. Wszystkie znaki na ziemi i na niebie na to wskazują.
    Izuu jest na porodowce, widziałam przed chwilą jej męża. Trzymajcie kciuki żeby szybko jej poszło.

A mi dzisiaj zaaplikowali balonik. Powiem Wam że dużo zależy od tego kto go zakłada. Bo tym razem nie było tragedii. Nie było to przyjemne, ale też nie bolesne. A ostatnio to masakra bolalo. Teraz najgorsze bo czekanie aż zrobi rozwarcie, a to do przyjemnych nie będzie należało.

Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha, ja tez zaczęłam od enfamilu, ale zmieniłam na bebiko i przyjęo sie:)

Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ! wiec po wizycie cisne do biedry po lasagne :)

Myszko, trzymam kciuki zeby ci szybko teraz chlusneły wody i wszystko szybko poszło :)!

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam wlasnie z ktg, w tramwaju jest tak zajebiscie ze zastanawiam sie czy nie kupic dobowego i jezdzic nim caly dzien. Klima super chlodzi. Ktg wyszlo ok, ale ani 1 skurczu...wczesniej byly ale sie zmyly. Jak czekalam na tramwaj to plakalam ze zlosci ze takie upaly a Maja nie chce wylazic. Nastepne ktg o 8 we wtorek w dniu terminu, mam nadzieje ze na nie juz nie pojde. Teraz blagalam lekarza zeby mi zrobil masaz szyjki czy cokolwiek to mu przyniose flache (smial sie ze mu przynioslam 1.5 l wody)
    Ja ostatnio jadlam lazanie z lidla, byla ok ale zgage mialam po niej jak cholera.
    Maja litosci :( wlaz w ten kanal i rodz sie.

Zetka a jak teraz z tym cisnieniem?

Lady Savage, Weridiana, małaMyszka, zabka11, mamasia, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuś Magda, trzymam kciuki zeby sie rozkręciło.. Moze wymasuj sobie sutki ? koleżance pomoglo..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAJCIE!

Myszko 3mam kciuki!

A u mnie chyba zaczyna się coś dziać, bo od dwóch dni mam takie bóle jakby okresowe. Są przez kilka minut a potem znikają.

Podobno szyjka się skraca jak takie bóle występują. No ciekawe, we wtorek ostatnia wizyta u ginekologa i zobaczymy co powie i co tam w trawie piszczy.

Boje się strasznie rodzenia, nie chodziłam na szkole rodzenia. Nic nie wiem o oddychaniu. Ehh.
    Mamy, które rodziły SN proszę o wskazówki.

Moja mama mówi, że najważniejsze to słuchać położnej i poddać się skurczom i bólowi.

Weridiana, małaMyszka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Wracam wlasnie z ktg, w tramwaju jest tak zajebiscie ze zastanawiam sie czy nie kupic dobowego i jezdzic nim caly dzien. Klima super chlodzi. Ktg wyszlo ok, ale ani 1 skurczu...wczesniej byly ale sie zmyly. Jak czekalam na tramwaj to plakalam ze zlosci ze takie upaly a Maja nie chce wylazic. Nastepne ktg o 8 we wtorek w dniu terminu, mam nadzieje ze na nie juz nie pojde. Teraz blagalam lekarza zeby mi zrobil masaz szyjki czy cokolwiek to mu przyniose flache (smial sie ze mu przynioslam 1.5 l wody)
    Ja ostatnio jadlam lazanie z lidla, byla ok ale zgage mialam po niej jak cholera.
    Maja litosci :( wlaz w ten kanal i rodz sie.

Zetka a jak teraz z tym cisnieniem?

Madziu nie pociesze Cie. Wczoraj jak rozmawialam z ginem, to mowil, ze dzieci w upaly nie chca wychodzic a i nasz organizm sie broni, bo wie, ze czeka go spory wysilek. Jezeli rodza sie, to juz te, ktore musza i to albo po indukcji porodu, albo naturalnie, ale w nocy, kiedy robi sie ciut chlodniej.
    Wiec chyba nic na sile. Skoro nic nie chce sie zaczac, to szokda szarpac sobie nerwy - za kilka dni samo sie zacznie - nie obejrzysz sie, a bedzie juz po :) Pij te swoje herbatki, wykorzystuj meza, ale nie forsuj sie nad to, bo braknie Ci sil w kluczowym momencie ;)

magda sz, Weridiana, małaMyszka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    WITAJCIE!

Myszko 3mam kciuki!

A u mnie chyba zaczyna się coś dziać, bo od dwóch dni mam takie bóle jakby okresowe. Są przez kilka minut a potem znikają.

Podobno szyjka się skraca jak takie bóle występują. No ciekawe, we wtorek ostatnia wizyta u ginekologa i zobaczymy co powie i co tam w trawie piszczy.

Boje się strasznie rodzenia, nie chodziłam na szkole rodzenia. Nic nie wiem o oddychaniu. Ehh.
    Mamy, które rodziły SN proszę o wskazówki.

Moja mama mówi, że najważniejsze to słuchać położnej i poddać się skurczom i bólowi.

Mama ma rację :)
    Dasz rade:)!
    Położna powie Ci jak oddychać i jak przeć:)!!

chcebycmama, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama

ja nie chodziłam na sr ale połozna wszystko / Ci powie, słuchaj sie jej a bedzie dobrze:)

chcebycmama, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i my po wizycie. Mała póki co nie spieszy się na spotkanie z rodzicami i bratem:) Szyjka minimalnie skrócona, z lekkim rozwarciem (do 1cm) skierowana ku tyłowi. Także jeszcze się pokulam z tym brzuchem:). Młoda wazy już 3300 i jest słodka, chciałabym już ją przytulić:)

NA potwierdzenie moich słów przesyłam zdjątko Lidkowych usteczek. Buziaki dla cioć:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 06:24

Aga89, lys, Laura, magda sz, ainer85, witaminkab, chcebycmama, Weridiana, jasmine89, Maniuś, małaMyszka, zabka11, sylwucha89, Zetka lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    a jak duzy byl synus?
    Moj lekarz jest tez kosmetoginekologiem, dlatego mam nadzieje ze po porodzie bede tam ladnie wygladac.

Lys -'obudzilo Cie goroco? A ja mezowi kazalam okno zamykac tak wialo po 3.

Tak, bo ja nie otworzyłam okna na noc :) i do tego głowa mnie napieprzała pół nocy więc miałam subiektywne wrażenie większej temp niż w rzeczywistości. Dopiero, jak się obudziłam to uchyliłam okno i podniosłam ciut rolety zewnętrzne i miałam dopływ zimnego powietrza, ale i tak jakiś mega wiatrów nie zauważyłam.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolilam nogi wyczyn nieziemski ubralam kiece z zapieciem na plecach wyczyn mega nieziemski i poszlam do sklepu wrocilam i padlam duchota straszna nawet zimny lod nie pomogl leze i sie poce do kiedy te upały ?????
    Myszko u Ciebie to już chyba godziny :-) :-)

lys, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nadal głowa boli :( Przed ciążą non stop mnie bolała, ale byłam przyzwyczajona i jakoś to znosiłam, w ciąży cudowne ozdrowienie i zniknął ból głowy, który nota bene jest mym towarzyszem od około 10 roku życia. A teraz powoli wraca, tylko że ja się odzwyczaiłam od tych rewelacji i zdycham.

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 1820 1821 1822 1823 1824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ