SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kkarolinaaaa wrote:któras z was pisała kiedys o lasagne z bierdonki albo lidla, która to ta dobra ;p? to kupie gotowa lasagne:P
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Hej.bu nas noc spokojna. Maly zjadl o 20,23,3 i o 7. Coraz częściej się to tylko szybkiego amu i śpimy:)teraz śpi ze smokiem.
Mam ochotę na cos słodkiego ale się boje.
Myszka a nóż moze cie cos ruszy!
Mamusia dlugi i duzy ten Twój synuś.
Mi położna mowila ze lepiej naciąć niż pęknąć bo się szybciej goi.
A na obiad pomyslu brak.małaMyszka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość
-
Karolina ta z Biedronki jest fajna. Czasami trafia sie jeszcze lasagne ze szpinakiem w Biedronce, ale w takich porcjach 1/3 co tej pomidorowej. Ta to jest absolutnie zajebista - normalnie mistrzostwo swiata. Wtedy bierzemy 3 porcje - 1 dla mnie, 2 dla meza, a i tak znika w sekunde hahha
Szkoda, ze nie maja jej w stalej ofercie, tylko trafia sie od czasu do czasu.
Wlasnie tez zastanawialam sie co na obiad. Do sklepu nawet nie chce mi sie jechac. A mam w.domciu drozdze, ser pieczarki, przecier pomidorowy, oregano, wiec podstawa juz jest, a i mozna przy okazji uprzatnac lodowke :p Chyba na obiadek dzis domowa pizzamałaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Mamy tydzień
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/017a36a1ad0d.jpgmałaMyszka, Aga89, Aska87, Martucha86, gianna88, ekropka, Katarka, Weridiana, aaaaga, niecierpliwa, lys, Lady Savage, Laura, witaminkab, jasmine89, Maniuś, Paula_071, zabka11, mamasia, Zetka, Y lubią tę wiadomość
-
5ylwia, na KTG patrzałam na co innego, nie wiedziałam, że jedna krecha mówi wszystko. Nie wiem jak się ją interpretuje. Wykres to były góry i doliny... na wizycie gin zapytała mnie czy mam jakieś skurcze, jak powiedziałam, że co 20 min odczuwam regularnie, to się tylko uśmiechnęła i zaprosiła do badania na samolot.
Sytuacja troszkę się zmieniła od 3:30 jak rozmawiałam z prezesem, skurcze co 15 min, mały się wypina, parcie na odbyt, także co jak co, ale szykuję się na nockę w szpitalu. Teściowa dzisiaj wieczorem zjedzie w działki, bo jest na urlopie. Jestem przygotowana...Weridiana, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Hej:)
Noc przespana
Niecierpliwa robiliśmy masaż brzuszka, okłady termoforem z pestek wiśni, leżenie na brzuszku. Ja jem jabłka i pije rumianek.
Ekropka dzięki za podpowiedźu nas zaparcia mogą wynikać z kilku rzeczy niestety. Po pierwsze dokarmianie mm...u mnie pokarmu co kot naplakal
, dodatkowo i ja i Staś dostajemy żelazo co może powodować zatrzymanie stolca. Wczorajsza kupka byla w odpowiedniej konsystencji ale poprzedził ja mały bobelek...jak plastelina i to go zaczopowalo.
W szpitalu Staś dostawał mleko dla wcześniaków pre nan...lekarka poleciła nam enfamil i kupiliśmy jedna paczkę...ale wrócimy do nan bo ten problem z kupa może też wynikać z innego mm. Generalnie żadnej z tych marek nie brałam pod uwagę...
Dziś wracamy do nan i zobaczymy co będzie.
Nie nadrobie Was!
Zerkne tylko na 1 stronę!
ekropka, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Mycha Ty jak nic na godzinach zaczniesz rodzić. Wszystkie znaki na ziemi i na niebie na to wskazują.
Izuu jest na porodowce, widziałam przed chwilą jej męża. Trzymajcie kciuki żeby szybko jej poszło.
A mi dzisiaj zaaplikowali balonik. Powiem Wam że dużo zależy od tego kto go zakłada. Bo tym razem nie było tragedii. Nie było to przyjemne, ale też nie bolesne. A ostatnio to masakra bolalo. Teraz najgorsze bo czekanie aż zrobi rozwarcie, a to do przyjemnych nie będzie należało.
Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Wracam wlasnie z ktg, w tramwaju jest tak zajebiscie ze zastanawiam sie czy nie kupic dobowego i jezdzic nim caly dzien. Klima super chlodzi. Ktg wyszlo ok, ale ani 1 skurczu...wczesniej byly ale sie zmyly. Jak czekalam na tramwaj to plakalam ze zlosci ze takie upaly a Maja nie chce wylazic. Nastepne ktg o 8 we wtorek w dniu terminu, mam nadzieje ze na nie juz nie pojde. Teraz blagalam lekarza zeby mi zrobil masaz szyjki czy cokolwiek to mu przyniose flache (smial sie ze mu przynioslam 1.5 l wody)
Ja ostatnio jadlam lazanie z lidla, byla ok ale zgage mialam po niej jak cholera.
Maja litosciwlaz w ten kanal i rodz sie.
Zetka a jak teraz z tym cisnieniem?Lady Savage, Weridiana, małaMyszka, zabka11, mamasia, Zetka lubią tę wiadomość
-
WITAJCIE!
Myszko 3mam kciuki!
A u mnie chyba zaczyna się coś dziać, bo od dwóch dni mam takie bóle jakby okresowe. Są przez kilka minut a potem znikają.
Podobno szyjka się skraca jak takie bóle występują. No ciekawe, we wtorek ostatnia wizyta u ginekologa i zobaczymy co powie i co tam w trawie piszczy.
Boje się strasznie rodzenia, nie chodziłam na szkole rodzenia. Nic nie wiem o oddychaniu. Ehh.
Mamy, które rodziły SN proszę o wskazówki.
Moja mama mówi, że najważniejsze to słuchać położnej i poddać się skurczom i bólowi.Weridiana, małaMyszka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
magda sz wrote:Wracam wlasnie z ktg, w tramwaju jest tak zajebiscie ze zastanawiam sie czy nie kupic dobowego i jezdzic nim caly dzien. Klima super chlodzi. Ktg wyszlo ok, ale ani 1 skurczu...wczesniej byly ale sie zmyly. Jak czekalam na tramwaj to plakalam ze zlosci ze takie upaly a Maja nie chce wylazic. Nastepne ktg o 8 we wtorek w dniu terminu, mam nadzieje ze na nie juz nie pojde. Teraz blagalam lekarza zeby mi zrobil masaz szyjki czy cokolwiek to mu przyniose flache (smial sie ze mu przynioslam 1.5 l wody)
Ja ostatnio jadlam lazanie z lidla, byla ok ale zgage mialam po niej jak cholera.
Maja litosciwlaz w ten kanal i rodz sie.
Zetka a jak teraz z tym cisnieniem?
Madziu nie pociesze Cie. Wczoraj jak rozmawialam z ginem, to mowil, ze dzieci w upaly nie chca wychodzic a i nasz organizm sie broni, bo wie, ze czeka go spory wysilek. Jezeli rodza sie, to juz te, ktore musza i to albo po indukcji porodu, albo naturalnie, ale w nocy, kiedy robi sie ciut chlodniej.
Wiec chyba nic na sile. Skoro nic nie chce sie zaczac, to szokda szarpac sobie nerwy - za kilka dni samo sie zacznie - nie obejrzysz sie, a bedzie juz poPij te swoje herbatki, wykorzystuj meza, ale nie forsuj sie nad to, bo braknie Ci sil w kluczowym momencie
magda sz, Weridiana, małaMyszka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:WITAJCIE!
Myszko 3mam kciuki!
A u mnie chyba zaczyna się coś dziać, bo od dwóch dni mam takie bóle jakby okresowe. Są przez kilka minut a potem znikają.
Podobno szyjka się skraca jak takie bóle występują. No ciekawe, we wtorek ostatnia wizyta u ginekologa i zobaczymy co powie i co tam w trawie piszczy.
Boje się strasznie rodzenia, nie chodziłam na szkole rodzenia. Nic nie wiem o oddychaniu. Ehh.
Mamy, które rodziły SN proszę o wskazówki.
Moja mama mówi, że najważniejsze to słuchać położnej i poddać się skurczom i bólowi.
Mama ma rację
Dasz rade:)!
Położna powie Ci jak oddychać i jak przeć!!
chcebycmama, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
i my po wizycie. Mała póki co nie spieszy się na spotkanie z rodzicami i bratem:) Szyjka minimalnie skrócona, z lekkim rozwarciem (do 1cm) skierowana ku tyłowi. Także jeszcze się pokulam z tym brzuchem:). Młoda wazy już 3300 i jest słodka, chciałabym już ją przytulić
NA potwierdzenie moich słów przesyłam zdjątko Lidkowych usteczek. Buziaki dla cioć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 06:24
Aga89, lys, Laura, magda sz, ainer85, witaminkab, chcebycmama, Weridiana, jasmine89, Maniuś, małaMyszka, zabka11, sylwucha89, Zetka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:a jak duzy byl synus?
Moj lekarz jest tez kosmetoginekologiem, dlatego mam nadzieje ze po porodzie bede tam ladnie wygladac.
Lys -'obudzilo Cie goroco? A ja mezowi kazalam okno zamykac tak wialo po 3.
Tak, bo ja nie otworzyłam okna na noci do tego głowa mnie napieprzała pół nocy więc miałam subiektywne wrażenie większej temp niż w rzeczywistości. Dopiero, jak się obudziłam to uchyliłam okno i podniosłam ciut rolety zewnętrzne i miałam dopływ zimnego powietrza, ale i tak jakiś mega wiatrów nie zauważyłam.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ogolilam nogi wyczyn nieziemski ubralam kiece z zapieciem na plecach wyczyn mega nieziemski i poszlam do sklepu wrocilam i padlam duchota straszna nawet zimny lod nie pomogl leze i sie poce do kiedy te upały ?????
Myszko u Ciebie to już chyba godziny
lys, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
A mnie nadal głowa boli
Przed ciążą non stop mnie bolała, ale byłam przyzwyczajona i jakoś to znosiłam, w ciąży cudowne ozdrowienie i zniknął ból głowy, który nota bene jest mym towarzyszem od około 10 roku życia. A teraz powoli wraca, tylko że ja się odzwyczaiłam od tych rewelacji i zdycham.
małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość