X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys jak dojrzewalam mialam straszne bole glowy, tabletki nie pomagaly. Moja mama pojechala do zakonnikow w Lodzi, zajmowali sie zielarstwem. Dostalam jakis proszek zielony (nie pamietam nazwy ziola, bylo to okropnie gorzkie i popijalam mlekiem. Musze powiedziec ze tylko to pomagalo. Po tym , te bole ustaly i do teraz rzadko boli mnie glowa. Pytalam mamy co to bylo ale niestety tez nie pamieta.
    Jednak moze warto poszukac w tym kierunku.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okay pakuje Emme i idziemy do biblioteki oddac ksiazki starszej sis bo juz minal termin lol

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane

Ukrop na zewnatrz niesamowity...
    Zalatwilam ta poloznacsrodowiskowa, mam zadzwonic do niej jak urodze i sie umowimy na wizyte. Przychodzi 4-5razy do ukonczenia przez dziecko 2miesiaca. U was tez tak jest???
    Potem zalatwilam biblioteke, wzielam sobie dwie ksiazki, bo jsk Klara nie bedzxie chciala wyjsc ok. 10-go , tylko w terminie, to co ja biedna poczne???bede oczekiwac i ksiazki czytac ;)
    Potem zakupy w biedrze i juz nie ruszam sie z domu.

Czy was tez tak boli krocze???bo mnie strasznie....jak wstaje to nie moge kroka zrobic, pomalutku musze sie rozchodzxic ale i tak szuram stopami jak 100-letnia babunia.

jasmine89, Weridiana, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka najgorzej sie podniesc jak sie dluzszy czas lezy

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli krocze i pachwiny pomiedzy nogami jak by ktos mi tam kopa zapodal wszystkie stawy mi klikaja i chodze jak pingwin hehe

magda sz, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. jak sie macie ?

u mnie nadal nic.

magdasz a u ciebie ?

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to co pisze Griszanka!!! STANDARD OPIEKI OKOŁOPORODOWEJ! To jest must-read przed porodem, w szkole rodzenia nam kazali to czytać (tzn. na zadanie). Warto znać swoje prawa, standard obowiązuje wszystkie szpitale w całej Polsce. Dotyczy on porodów fizjologicznych, więc cięć cesarskich już nie. Co w nim jeszcze ważne, to nacisk na nowe wytyczne (np. WHO) dotyczące porodów, bo to one zapewniają nam prawo do kontaktu skóra do skóry po porodzie, obecności osoby towarzyszącej itd.

Ja się próbuję umówić do okulisty, żeby mi ocenił siatkówkę przed porodem. Okazało się, że do okulisty teraz trzeba skierowanie, więc wzięłam, a teraz się okazuje, że jak nie ma na nim napisane "pilne" to mogą mnie umówić na grudzień. Albo nie mogę się dodzwonić. Mam dość służby zdrowia.

A, joga dla ciężarnych była super, choć droga tramwajem bez klimatyzacji nie wiem, czy jest tak znowu lepsza od jazdy rowerem :/ Znalazłam jogę z tą samą instruktorką bliżej domu i chyba tu zacznę chodzić, bo te dojazdy (szkoła rodzenia w której chodzę na te ćwiczenia jest w centrum) mnie dobijają.

AgaSad, Weridiana, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaga- faktycznie mialas nocke fatalna...a upaly do niedzieli maja byc, potem dwa dni po 25stopni i poonoc znowu upaly....:/

Kaaarolinka- ja tez teraz ciagle zzeram to, czego potem przy karmieniu nie bede, czyli pizza, smazone rzeczy, kawa, nektaryny...bo potem nie wiadomo jak bvedzievz karmieniem, jedzeniem i brzuszkami naszych maluszkow...

Lys - na bol glowy kawka,amol do smarowania czola, duzooo wody...

Malamyszka- a jak masz powiedziane???co ile minut maja byc skurcze zebys mogla do szpitala jechac???

Zetka- ooo rany...w szpitalu jestes.i co ci podaja na to cisnienie???

Ainer- oooo widze ze wzieli sie za ciebie..ile sie chodzi z tym balonikiem???

Ekropka- ale usteczka ma twoja corcia!!!bedzie lamac serca facetom!;)

Hmmmm tak zachwalacie ta biedronkowa lasagne, ze musze ja sprobowac....ile kosztuje i gdzie jej szukac????w mrozonkach????

ekropka, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Kochane

Ukrop na zewnatrz niesamowity...
    Zalatwilam ta poloznacsrodowiskowa, mam zadzwonic do niej jak urodze i sie umowimy na wizyte. Przychodzi 4-5razy do ukonczenia przez dziecko 2miesiaca. U was tez tak jest???
    Potem zalatwilam biblioteke, wzielam sobie dwie ksiazki, bo jsk Klara nie bedzxie chciala wyjsc ok. 10-go , tylko w terminie, to co ja biedna poczne???bede oczekiwac i ksiazki czytac ;)
    Potem zakupy w biedrze i juz nie ruszam sie z domu.

Czy was tez tak boli krocze???bo mnie strasznie....jak wstaje to nie moge kroka zrobic, pomalutku musze sie rozchodzxic ale i tak szuram stopami jak 100-letnia babunia.

Zabka ja właśnie nie wiem jak jest z tą położną i jeszcze nie zaczęłam tego załatwiać. Na sr mówili że przychodzi ok 3 razy i nie za każdym razem musi się zapowiadać. I właśnie nie wiem czy iść do przychodni przed urodzeniem dziecka czy po prostu mąż podjedzie jak się mały urodzi na spokojnie. Jakoś nie mam teraz głowy do tych formalności zwłaszcza w te upały:(

Mnie boli krocze za każdym razem jak w nocy wstaję do wc, w ciągu dnia jak siedzę czy chodzę to nie, najgorzej właśnie jak kilka godzin śpię to wtedy jakiś taki dziwny ucisk czuję i mam wrażenie że zaraz mi mały wypadnie:)

Upał straszny ale dobrze że wiaterek wieje to jakoś da się wytrzymać..

Niecierpliwa trzymaj się, nie wiem co można powiedzieć i napisać, chyba tylko tyle że rozumiemy Cię w 100% zwłaszcza świeże mamusie..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a wasze maluchy sie ruszaja jak ruszaly, czy wiecej albo mniej? moja miala trzy dni lenistwa a teraz nadrabia tance jaich malo. a ja piore wlasnie trzy nowe kocyki(moje uzaleznienie, kupowanie kocykow:)) i ostatnia partie skarpetek i mysle nad obiadem. szkoda ze tu nie mam biedronki, bno mnie nakrecilyscie na ta lasagne

• lys Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dzwoniłam do przychodni, aby zapytać o złożenie tej deklaracji i wizyty położnej. Akurat położna odebrała telefon i mi powiedziała, że jeśli chodzi o deklarację na siebie to mogę przyjechać do nich teraz i złożyć teraz, ale jeśli chodzi o dzidzię to i tak mogę to zrobić dopiero po porodzie - najlepiej 2 dni max po porodzie, żeby ona mogła od razu przyjść na tą pierwszą wizytę.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka - chyba się chodzi tyle żeby wypadł, sama nie pamiętam ile ostatnio siedział.
    A lasagna w biedrze kosztuje 10 zł i leży na lodowcach. Smaczna jest, ale też właśnie ostatnimi czasy miałam po niej zgage, ale fakt że ostatnio zgage mam po wszystkim. ( ciekawe jak bardzo kudlate dziecko urodze:P)

v40cu9h.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja nie mam apetytu? Nie mam na nic ochoty, a jak jem to jakbym trociny jadła.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K*rwa. Od chyba godziny wiszę na telefoni i próbuję się umówić do tego wszawego okulisty i zapisać do położnej środowiskowej i nic. ALbo nie odbierają, albo trzeba przyjść rano i liczyć na jeden z trzech numerków, albo położna niby na moim osiedlu, ale moim osiedlem zajmuje się inna (do której numer zgubiłam i o której nic nie wiem, bo nie ma jej w internecie). To są te przywileje dla kobiet w ciąży, szlag jasny by to trafił. Nie zależy mi na przywilejach, po prostu chciałabym skorzystać z opieki medycznej za którą płacę wysokie składki i która mi zgodnie z prawem przysługuje. Do lokalej pracowni jogi też się nie mogę dodzwonić. Zaraz spróbuję jeszcze do mani/pedi, gdzie nie mogę się umówić od 2 tygodni, bo jedna pani jest chora, a druga na urlopie, a ja mam do nich voucher, który dostałam w prezencie. Zaraz tu urodzę, okaże się, że siatkówka mi się jednak odkleja, położnej środowiskowej nie będę miała i nikt do mnie nie przyjdzie, a do tego będę mieć niezrobione pazury, no co za życie. Płakać mi się chce, choć wiem, że to śmieszne problemy, że to problemy pierwszego świata i tak dalej.

Idę sobie zrobić różowe pasemko na pocieszenie.

małaMyszka, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 4 nie mam skurczy, chyba się na jakiś czas uspokoiło :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuu,Ainer,Myszka czekamy na wieści :-)

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już co 12 min.

Była koleżanka, która 1 grudnia powiedziała mi że przez przypadek zaciążyła, a 2 grudnia ja miałam test pozytywny, także jesteśmy na terminie, ona już w zasadzie po.

No i tak siedzimy i gadamy, nagle widzę, że coś jej niewygodnie. Pytam: masz skurcze?
    a ona że nie wie...
    No i dalej siedzimy, ja obserwuję i ją i zegarek...
    mówię, boli cię? A ona - no tak mnie coś zakuło - na co ja mówię, Ania masz skurcze co 10 min. widzę przecież. Ja mam co 15, a ty co chwilę się delikatnie układasz inaczej...

Ale jajca - jedziemy chyba razem rodzić...

lys, jasmine89, Aska87, ZakręconaOna, Lady Savage, Laura, Paula_071, magda sz, Maniuś, witaminkab, Weridiana, zabka11, sylwucha89, Neyla lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 rozmowa z prezesem...
    ratunku :D

chyba się z nim dzisiaj nie dogadam. Co zjem, wypiję, to ten już woła...

zabka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka razem razniej:)moja przyjaciolka wg om ma termin na dzien po mnie, ale jutro idzie na wywolanie bo ma cukrzyce ciazowa i nie chca jej trzymac juz dluzejw ciazy. a z cukrzyca nie jest tak ze jest cc, moze ktoras z was wie?

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    myszka razem razniej:)moja przyjaciolka wg om ma termin na dzien po mnie, ale jutro idzie na wywolanie bo ma cukrzyce ciazowa i nie chca jej trzymac juz dluzejw ciazy. a z cukrzyca nie jest tak ze jest cc, moze ktoras z was wie?

ja mam cukrzyce i mam czekać do terminu ... i teoretycznie mam próbować naturalnie chociaż może się różnie skończyć... to zależy jak dziecko jest duże

jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
‹‹ 1822 1823 1824 1825 1826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ