X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się dzieje na tym świecie... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18523997,zwloki-noworodka-znalezione-w-stawie-niedaleko-lomzy-policja.html?lokale=wroclaw#BoxNewsLink

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka ją po pierwszym porodzie nabawiłam się nerwicy.:) strach o dziecko, lęk żeby mojemu dziecku rodziców nie zabrakło, a co za tym idzie panika też o moje zdrowie( bo nikt się nie zajmie nia tak jak ja, i nikt tak mocno jej nie pokocha) i tak oooooo..... Siadło mi na banie, ale już się staram nad tym panowac

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka Ty pisałaś że miałaś po porodzie problem z przyjacielem hemoroidem no nie? i u mnie już teraz chyba pojawiła się ta wątpliwa przyjemność :/ jak sobie z tym poradziłaś?

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co jeszcz?? Pisalyscie że u Was takie oblężenie na porodowkach, a u nas na calej patologii teraz chyba z 2 osoby leza, a jak rodzilam dwa dni na porodowce to cały czwartek byłam sama, całą noc też nikogo nie było, i dopiero jak urodziłam o 6:40 to przed 8:00 przyszła jedna dziewczyna rodzic.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, od dwóch godzin utrzymuje mi się ciśnienie 143-146/ 90-96
    Piję wodę, leżę, wzięłam juz apap bo głowa mnie strasznie bolała. boję się, że jak nie spadnie to trzeba będzie jechać do szpitala. A tak chciałam jeszce ten tydzień wytrzymać. oczywiście poza ciśnieniem nic się nie dzieje.

201508091565.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofka, ja jeszcze nie urodziłam, ale teraz pod koniec ciązy po raz pierwszy zaczęłam się bać, że małej coś się stanie na końcówce. Kiedy się nie rusza albo kiedy się bardzo rusza. Tylko na początku się trochę bałam, potem spokój, a teraz mnie czasem ścina ten lęk. Patrząc z psychoanalitycznego punktu widzenia, taki lęk to naturalna i zdrowa projekcja naszych agresywnych impulsów w stosunku do dziecka :) Nie ma się co przejmować. Jakbyśmy nie miały tego lęku, to być może nasze dzieci znaleźliby martwe lub porzucone w lesie.

Ona - w którym szpitalu rodziłaś?

Wczoraj pisałam posta, ale zniknął i już mi się nie chciało pisać od nowa. Na upały polecam basen. Pomaga też na bóle pleców i gantów w ogóle. Odkąd chodzę na te ćwiczenia (tj. basen, joga i pilates dla ciężarnych) to mnie nie bolą plecy. Jedyne bóle to te skurczowe i rozłażenie się miednicy, ale to tylko w nocy na szczęście. Poza tym jestem jak nowa. Żałuję, że nie chodziłam wcześniej, ale raz, że praca i nie było kiedy, a dwa, że teraz dopiero mam kartę multisport, a tak to drogie są te pojedyncze ćwiczenia.

W nocy budziłam się z gorąca, choć przenieśliśmy się ze spaniem na kanapę do salonu, bo tu chłodniej... Już nie wytrzymałam i przykryłam sobie nogi ręcznikiem zmoczonym w zimnej wodzie, co wprawdzie pomogło, bo schłodziłam się i zasnęłam, ale od rana kicham i mam katar, więc nie wiem, czy takie żonglowanie temperaturami dobrze mi zrobiło. I bądź tu mądra.

Dziś znowu basen, a do jedzenia tylko rzeczy bez gotowania. Wczoraj upiekłam 2 ciasta dyniowe (pumpkin pie) (błąd, piec coś przy tej temp.!) - to pożywne i pyszne. Do tego lody i owoce i ice tea.

Trzymajcie się, dziewczyny!

jesslin87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Kurde dziewczyny, od dwóch godzin utrzymuje mi się ciśnienie 143-146/ 90-96
    Piję wodę, leżę, wzięłam juz apap bo głowa mnie strasznie bolała. boję się, że jak nie spadnie to trzeba będzie jechać do szpitala. A tak chciałam jeszce ten tydzień wytrzymać. oczywiście poza ciśnieniem nic się nie dzieje.

Pulpecja to pewnie od pogody i od tego, ze się tym zestresowałaś. Ja ostatnio tak miałam jak poszłam na wizytę (w upalną środę) położna zmierzyła mi ciśnienie a tam 160/100. Ja oczywiście od razu załapałam nerwa. Po 20 min znowu mierzy 160/100. później poszłam na wizytę, ginka ze mną pogadała, uspokoiła i po wizycie ciśnienie już 130/85. Ginka powiedział mi tylko, że mam się w domu kontrolować i jak będzie się dłużej utrzymywało ciśnienie powyżej 150/90 to na izbę. Na szczeście w domu poleżałam, wzuięłam letnią kąpiel i ciśnienie wróciło do normy.
    Pulpecja może spróbuj się jakoś odprężyć i o tym nie myśleć. Bo w ten sposób tez nakręcasz sobie ciśnienie.

Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    Ofka Ty pisałaś że miałaś po porodzie problem z przyjacielem hemoroidem no nie? i u mnie już teraz chyba pojawiła się ta wątpliwa przyjemność :/ jak sobie z tym poradziłaś?

Polecam masc proctoglivenol.tez mam hemoroida juzb od 3tyg i masc pomaga, bo nie boli...

Aska87, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Gdansku wcale nie ma 24° ja widzę na termometrze 29° duszno i parno telewizja klamie hehehe :-) :-)

Paula_071, zabka11, Agaata, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Polecam masc proctoglivenol.tez mam hemoroida juzb od 3tyg i masc pomaga, bo nie boli...

właśnie kupiłam tą maść ale szału jakoś nie ma ... aż się boje co to będzie po porodzie SN :/

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaga zazdroszczę nawet tych 29... lepsze to niż cholerne 36... ;-)

aaaaga, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim mamusiom:).

Pulpecja ja mam problem z ciśnieniem, tylko, że ja miałam powyzej 150/115. Jestem obecnie już drugi tydzień na tabletkach. Czuję sie o niebo lepiej. Pomimo, że zażywam tabletki ciśnienie zazwczyczaj jest w granicach 140/90.
    Kontrolouj ciśnienie codziennie, być moze to od upałów, ale lepiej dmuchać na zimne.

Czekam z niecierpliwością na poró, pojawiają mi sie skurcze, czasami co 15 minut, przy tym mój organizm dostaje swira i cała jestem mokra. NApewno są to przepowiadające skurcze, bo az tak mocno nie bolą.
    Nie wiem w jakim stanie jest moja szyjka, bo tutaj nie badają.
    Pozostało mi czekać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 13:26

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata - ja mam do szpitala naszykowane 2 koszule takie do karmienia, ale tak myślę, że to mało, bo codziennie będę musiała ją zmieniać jaki taki ukrop jest, a nie będzie mąż nastawiał pralki by jedną koszulę wyprać. Wczoraj byłam w Pepco, ale posucha, same mocno zabudowane koszule, a ja chciałam na ramiączkach. A Ty może coś znalazłaś? Muszę kupić w sklepie stacjonarnym, bo w czwartek idę do szpitala.

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula właśnie nie znalazłam nic ciekawego... Nie chce nic sztucznego, chciałabym żeby to było jakieś bardzo lekkie, ale odpowiednie do szpitala a nie na randkę ;-) No i póki co nie mam nic. Może jeszcze w H&M zerknę.

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po sesji. Julcia pozowala jak prawdziwa modelka. Byla tak grzeczniutka, ze z zalozonych 3h zrobilo sie 1,5. Fotografka rewelacyjna babka, tak usypiala i ukladala mala, ze mi szczeka do podlogi opadala :P Ja tez chcialam zabrac do domu :D

Magda. Sz maz nie powinien Cie traktowac zimnym prysznicem w takiej sytuacji, taki szok termiczny jest dla organizmu jeszcze gorszy.

Amberla ja tez zdecydowanie lepiej znosze upaly po porodzie. Maz chodzi w mokrych gaciach, a ja w nocy zamykam okna :P No, ale nie wiem co robic, zeby Julci pomoc w tej sytuacji.

Odnosnie cc ja po 4 dniach juz zapomnialam, ze bylam cieta, zero bolu, ale od przedwczoraj miewam straszne zawroty glowy, czego nigdy nie mialam.

Ofka ja dopiero po tygodniu wygrzebalam sie z powaznego dolka psychicznego i pomogl mi w tym wyjazd do rodzico, tam wszystko bylo latwiejsze, nic nie musialam robic tylko zajmowac sie soba i Julka. Nie ukrywam, bardzo sie boje jak to bedzidm jak maz wroci do pracy, ale mamy jeSzcze 2 tygodnie.

Kupilismy Julce kolyske i lozeczko, a ona najdluzszy i spokojny sen ma w naszym lozku. Dzis maz spal u mamuski w pokoju, ale jutro wraca z uropu i albo bedzie spal z tesciowa albo w lozeczku Julki albo nauczy ja spac w kolysc. W ciagu dnia nie ma problemu, ale w nocy najlepiej w lozku :)

A tu maly przedSmak sesji pstrykniete za plecami fotografow :P
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/afb1c4b7db00.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 13:50

Aska87, zabka11, Kkarolinaaaa, apaczka, aaaaga, ekropka, magda sz, kasiuleek, lys, psioszka11, Maniuś, Weridiana, Aga89, Neyla, witaminkab, Laura, ainer85, 5ylwia, mamasia, małaMyszka, Pati Belgia, sylwucha89, bosa lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie

Ty mialas zdiagnozowane rozejscie spojenia...powiedz czy to co czuje ja to moze byc to, czy moze to objawy wstawiania sie dziecka w kanal???
    nie moge, siedziec, lezec...tak mnie boli spojenie....jeszcze tak nie mialam, az promieniuje na uda.
    Kazdy ruch noga to bol...
    Co robic????az lzy mi leca jak musze sie poruszyc...:(
    Napisalam do gina i czekam na odpowiedz,nie wiem czy jechac na IP ...tylko jak pomysle ile sie czeka na IP to mnie to wstrzymuje...

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - co za cudo;)) jejus! Jak mi sie chce juz miec moja coreczke jak patrze na takie zdjecia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 13:55

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa- cudowna fotka!!sliczna Juleczka, do schrupania i zacalowania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 13:58

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Cassie

Ty mialas zdiagnozowane rozejscie spojenia...powiedz czy to co czuje ja to moze byc to, czy moze to objawy wstawiania sie dziecka w kanal???
    nie moge, siedziec, lezec...tak mnie boli spojenie....jeszcze tak nie mialam, az promieniuje na uda.
    Kazdy ruch noga to bol...
    Co robic????az lzy mi leca jak musze sie poruszyc...:(
    Napisalam do gina i czekam na odpowiedz,nie wiem czy jechac na IP ...tylko jak pomysle ile sie czeka na IP to mnie to wstrzymuje...

Jak glowka weszla w kanal skonczyly sie problemy ze spojeniem bo glowka stabilizowala kosci.
    Nie wiem czy jest sens jechac na IP. Moga Ci jedynie usg zrobic.
    Wspopczuje bolu.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• ekropka Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa córcia cudna, a ta stópka.. normalnie do schrupania :)

eh ja tez już bym chciała urodzić, a tu ani widu ani słychu.. nic się nie dzieje :/żadnych czopów, nawet brzuch mi nie opadł, tylko skurcze przepowiadacze raz na jakiś czas, żeby nie powiedzieć raz na ruski rok :/ do terminu tydzień.. czuję że znów się przeterminujemy tak jak za pierwszym razem

Pulpecja jak tam ciśnienie?

myblrs2.png
    zljss1v.png
‹‹ 1856 1857 1858 1859 1860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ