X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja tez sie nie balam ale jak polezalam tydz na patologii i sie naogladalam to masakra. To sie wykanczajace, procedury sie ciagna, czasem cale noc pod ktg, albo na czczo na oksy i po kilki takich dniach nie masz sily rodzic, czasem konczy sie przez to kleszczami albo cc bo kobieta nie daje rady juz.

No mam dobre wiadomosci, lekarz powiedzial ze szyjka i macica gotowe do porodu, dzidzia niziutko, odpowiednie napiecie macicy, luzno w szyjce, szyjka 5mm skrocona, powiedzial ze akcja powinna sie rozkrecic do dwoch dni... No zobaczymy.

Laura, Aska87, Paula_071, witaminkab, zabka11, Neyla, Maniuś, mamasia, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    bylam dzis rano na ktg skorczy brak, tetno malego super. w czwartek kolejny zapis. jesli nie urodze do niedzieli w poneidzialek mam sie stawic i wywolujemy..

Weridiana lubi tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Karolina ja tez sie nie balam ale jak polezalam tydz na patologii i sie naogladalam to masakra. To sie wykanczajace, procedury sie ciagna, czasem cale noc pod ktg, albo na czczo na oksy i po kilki takich dniach nie masz sily rodzic, czasem konczy sie przez to kleszczami albo cc bo kobieta nie daje rady juz.

No mam dobre wiadomosci, lekarz powiedzial ze szyjka i macica gotowe do porodu, dzidzia niziutko, odpowiednie napiecie macicy, luzno w szyjce, szyjka 5mm skrocona, powiedzial ze akcja powinna sie rozkrecic do dwoch dni... No zobaczymy.
    a ty w szpitalu jestes cyz wizyte mialas ?

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    ja mialam porod z oksytocyna , podlaczyli mi ja co prawda po podaniu ZZO i praktycznie skurczy nie odczuwalam , dopoki parte nie przyszly ;-)

u nas nawet nie ma ZZO :(

małaMyszka lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    u nas nawet nie ma ZZO :(

Aśka a po wprowadzeniu tych nowych przepisów od 1 lipca, że każda rodząca ma prawo do bezpłatnego ZZO, to nie jest tak, że szpital musi to oferować pacjentkom? Bo właśnie zastanawiam się jak to jest?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Katarka ja tak robie , karmie cycem i dokarmiam MM. Coraz wiecej pokarmu mam w piersiach wiec staram sie ograniczac MM ( no ok , oprocz nocnej flachy w nocy - najwygodniej mi wtedy podac butle).

A jakie masz mm? I czy ewentualne dokarmianie mm przy karmieniu piersią trzeba skonsultować z lekarzem? W ogóle pomyślałam sobie, że taka butla mm jest dobra na wyjście, ale na opakowaniu jest napisane, że po przygotowaniu w ciągu godziny trzeba je wykorzystać :/

lb17w98.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda i porod sn bez indukcji moze trwac i 3 dni albo i jeden i wcale nie jest powiedziane ze ni zakonczy sie cc vaccum czy kleszczami. Tego nikt nie jest w stanie przewidziec.
    Rozumiem ze widzialas i slyszalas ale wierz mi to nie jest az tak tragiczne na jakie wyglada.
    Glowa do gory!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 09:58

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Aśka a po wprowadzeniu tych nowych przepisów od 1 lipca, że każda rodząca ma prawo do bezpłatnego ZZO, to nie jest tak, że szpital musi to oferować pacjentkom? Bo właśnie zastanawiam się jak to jest?

w teorii.... u nas nie ma anestezjologów podobno :/ niby ordynator cały czas negocjuje ale też nie każdy anestezjolog chce się podejmować ZZO :/ tak mi ostatnio moja gin tłumaczyła ...

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    A jakie masz mm? I czy ewentualne dokarmianie mm przy karmieniu piersią trzeba skonsultować z lekarzem? W ogóle pomyślałam sobie, że taka butla mm jest dobra na wyjście, ale na opakowaniu jest napisane, że po przygotowaniu w ciągu godziny trzeba je wykorzystać :/

Bebilon 1 z prenutra to mleko jadla od urodzenia bo jak dzieci nie dojadaly to polozne dokarmialy wlasnie tym mlekiem , wiec ciagne je dalej tylko juz w mniejszej ilosci.
    Na spacer czy zakupy planuje wlasnie butle zabierac , ale to inaczej bede robic . Do termosa wezme przygotowana wode + osobno proszek i przygotowywac bede jak mala zglodnieje bo tak z gotowa butla to duzo bysmy nie zalatwily bo mialabym tylko 1-2 godzin na jej podanie ;-)

Ja jakos do publicznego karmienia piersia nie jestem przekonana , ale zazdroszcze kobieta ktore to robia - nawet bluzek nie mam do karmienia ;/

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska ja ostatnio dopytywalam o zzo i nie dogadali się z NFZ (twierdzi ordynator,ze to NFZ się wycofal) i u nas aktualnie zzo jest tylko z przyczyn medycznych nie ma na życzenie rodzącej. Jak to się ma do nowych przepisów to nie mam pojęcia, ale niestety tak to wygląda.

Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Dziewczyny przy wypisie ze szpitala dostalam zalecenia dla siebie i dziecka i tak czytam to teraz, i pisze mi przy zaleceniach dla dziecka ze powinnam za 3-4 dni od wypisu zglosic sie do pediatry. Cholera ale po co ? takiego noworodka mam ciagnac do przychodni ?

Ja mam w zaleceniach 7-10 dni, wizyte mam jutro

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja mam w zaleceniach 7-10 dni, wizyte mam jutro

Przejde sie do tej przychodni w takim razie , mala zostawie babci pod opieka i dowiem sie co i jak , musze deklaracje jeszcze wypelnic co do przychodni , pediatry... i zadzwonic do szpitala zeby wiedzieli gdzie karte szczepien przeslac .

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:

Ja poza domem tez karmic nie chce, nie umiem sie przelamac, ale zawsze biore butle z odciagnietym i wode.

0na88, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja miałam wywoływane oksytocyna skurcze po tym jak moje naturalne ustały. U mnie ból pp oksy był nieporównywalnie większy niż podczas moich naturalnych skurczy. Ale każdy reaguje inaczej. Na porodowce były dziewczyny, które po oksytocynie nic nie czuły. Także głową do góry, nie ma co się na zapas zamartwiac.

staraczka24, apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam oxy 3razy w tym przy drugim porodzie skurcze się same zaczely a blolalo jak przy oxy wiec nie widzę zbyt różnicy. Oxy podają by szybciej sie zaczely parte bo bez tego można sie dlugo męczyć a oxy to jest taki pomocnik. Ja 3 razy rodziłam bez zoo bo tu nie maja:/

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia to my póki co wychodzimy na krótkie spacerki około godzinne wiec nie było potrzeby żeby mala karmić. Ale też bym miała z tym problem. Mam wielki biust, 75F w tej chwili i najzwyczajniej głupio by mi było wywalac takie wymiona na widok publiczny :P No ale z drugiej strony chyba trzeba się będzie przełamać, bo jednak chodzenie z butla kiedy mam pokarm w cycku jest trochę bez sensu

Ewa123
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to oby się rozkręciło!!:-)

W czwartek mamy wizytę i zobaczymy ile nasz Malutki przybrał.

Aaaa i odpadl nam w nocy kikut!:) 13 dzień po!:)

kasiuleek, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona jak twoje cukry? mierzysz jeszcze? nie stosujesz już diety?

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja karmie normalnie cycem w miejscu publicznym. Staram sie usiasc gdzies z boku i jeszcze przykrywam pielucha tetrowa by nie bylo tak widac. Albo w aucie siadam i karmie:)

0na88, apaczka, Cassie_DE, Ewa123, Paula_071, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura cukry mi sie unormowaly , nie mierze juz systematyczne raczej od przypadku - wczoraj zjadlam 8 pierogow z borowkami , plus popijalam to kawa zbozowa z mlekiem ( w ciazy po 5 pierogach cukier mialam w okolicach 170 ) wczoraj po tym calym zestawie 118.

Mam nadzieje ze cholerstwo sie odczepilo.

apaczka, Laura, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 1873 1874 1875 1876 1877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ