SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy to tylko ja nie panikuje, ze moje dziecko po terminie sie nie spieszy?
Magdajak czytam Twoje desperackie posty, to zanosze sie smiechem. Nie ma to jak inseminacja na wywolanie porodu :p :p :p Wyluzuj - sama widzisz, ze to wszystko psu na bude, a ty sie dodatkowo nakrecasz. Po co Ci to. Jak sie Maja do poniedzialku nie zdecyduje, to ja wykurza. Zasadniczo rozwazylabym zmiane szpitala bo to co opisuje, to rzeczywiscie mozna sie przerazic.
Staraczka w razie czego bedziemy sie obie indukowac od niedzieli - damy rade, nie bedzie tak zle, nie obejrzymy sie i bedziemy tulic swoje dzieciJak dostaniemy baterie wspomagaczy, to nasze kluseczki same wyskocza :p
Ja mialam rodzic jako 31 latka, a urodze juz o rok starsza - samo zyciezabka11, AgaSad, magda sz, futuremama, Paula_071, witaminkab, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:AgaSad- moja Klara tez sie dzis bardzo duzo wiercila..
Teraz boli mnie krzyz, czuje ucisk na dole, skurczyki tak co pol godziny..
Czop nadal pomalu odchodzi...
No mnie tak pomału coś zaczyna łupać to tu to tam, spina mi się brzuch ale czy to skurcze.. może po prostu nie są bolesne.. tylko to kręcenie Patryka jest jakieś inne, bardziej odczuwalne, normalnie mnie okłada że hej.. może się odwrócił, oj jak mnie odeślą z kwitkiem we wtorek to się chyba poryczę..zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Griszanka jak mi lekarz powiedział w 37 tyg że mogę rodzić i miałam te skurcze takie regularne to się tak najarałam że to już, że teraz 3 tyg po tym mam wrażanie że jestem po terminie nie kilka dni a 3 tyg. dlatego tak mnie to denerwuje. Jakby mi powiedzieli że no dupa z tego blada że jeszcze na pewno pochodzę kilka tyg to bym inaczej na to patrzyła a oni mi tu o rozwarciu gadali itp. W innych szpitalach też tak czekają z indukcją, chyba że coś by było nie halo.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zabka ludzie w ogole nie mysla. A tej ciotce, to hym zadzwonila i powiedziala kilka slow. Ja to ostatnio bardzo spokojnie powiedzialam, co mysle o wielu sprawach, ze niektore w tej chwili, sa po prostu nie na miejscu. Angazowanie mojego meza w sprawy, ktore na dzien dzisiejszy mialyby go zanadto absorbowac, to zwyczajna kpina. Zadnych pomocy w remontach - jak chca to u mnke tez jest co robic, zadnych remontow samochodow, chyba, ze drobna naprawa i to u nas kolo domu. Jak sie nie podoba, to fora ze dwora. Ma zone w zaawansowanej ciazy, ja w kazdej chwili moge potrzebowac jego pomocy, i gdyby chodzilo tylko o mnie, to jeszcze pikus, ale chodzi tu o dobro naszego dziecka. Teraz i w pierwszych tygodniach po porodzie zamierzam byc egoistka, dla dobra naszej trojeczki
zabka11, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Madzia z jednej strony rozumiem, ale z drugiej, popatrz 3 tygodnie juz zlecialy. Ja czekalam do tego skonczonego 38 tygodnia i sobie myslalam, no to sie zacznie, a tez juz zlecialo 2,5 tygodnia, do niedzieli zostalo 4, a wlasciwe juz tylko 3 dni. To szarpanie sie z rzeczywistoscia, tylko rujnuje Twoje nerwy. Szkoda zdrowia, jeszcze te nerwy na Majeczke przejda i urodzi sie nadpobudliwa.
Na moje urodziny mial byc "Sky full of stars", ale jest takie zachmurzenie, ze gowno widac. Przeszla burza, troche zelzalo, ale jest mi przykro, ze nie moge obejrzec tego pieknego zjawiska na zywo
Nie ma co sie meczyc, uciekam spac.
Dobranoc dziewczynkimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Taka wściekła o północy wyszłam na balkon bo przez upał nie mogę spać, a tu taka niespodzianka! Widziałam mnóstwo spadających gwiazd przez półtorej godziny aż mnie szyja boli
ale życzeń natrzaskałam!
dobrze, że weszłam na forum i mnie uświadomiłyście, że dziś takie zjawisko
teraz niech się szybciutko spełniają! Zwłaszcza to jedno najważniejsze
Paula_071, zabka11, Laura, Weridiana, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:Po tych dzisiejszych waszych wpisach odnośnie chcenia porodu to już zwątpiłam w tą sobotę 15-go, no cóż zobaczymy może jak będę czekać na wizytę wtorkową to się rozpakuję
Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
O 4.00 odeszły mi wody... Szykujemy się do szpitala, póki co nie mam skurczy
futuremama, magda sz, Paula_071, Aga89, niecierpliwa, zabka11, AgaSad, ekropka, Laura, 0na88, justyna14, Maniuś, Lady Savage, kasiuleek, witaminkab, Martucha86, Weridiana, mamasia, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Ja mam jutro cc, więc będę na sali pooperacyjnej. Dopiero w piątek trafię na zwykłą salę. Ale kto wie, że razem nas położą
A do kiedy mają małego naświetlać?
Jeszcze sie dowiem jak mu CRP wyszlo czy mu moj GBS nie zaszkodził. Bo wpisali że dostałam antybiotyk ok. 3,5 h przed porodem. Mi sie wydaje że 4h minely tak jak powinny i jeszcze w nd przeciez też o 21 jakos.dostalam dawke, wiec powinno być ok ale lepiej niech sprawdzają.
Masakra. Jak padlam wieczorem to chwile temu soe obudzilam, pierwszy taki sen od porodu i predko nie będzie pewnie takiej szansy ale juz mi sie teskni strasznie za małym.Paula_071, zabka11, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agata powodzenia! Ja mam od 4 skurcze i szarpanie w podbrzuszu kto wie moze bede czwarta bo my zwykle po 4 jednego dnia sie rozpakowujemy
Paula, Aga, Agata i jeszcze jedno miejsce wolne
nie sadze zeby sie rozkrecilo ale przed snem zaplanowalam sobie ze ide dzis do fryzjera wiec moze los bedzie na tyle zlosliwy ze jiz nie zdaze do niego pojsc
hehe
futuremama, Paula_071, Aga89, zabka11, Agaata, Maniuś, Pati Belgia, kasiuleek, Weridiana, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magda- moja bratowa wlasnie nie zdążyła do fryzjera. Tobie tez tego zycze
Agata, Aga - powodzenia!! 1900 strona bedzie nasza;)
Futuremama - zatem do zobaczenia
Nawet calkiem sie wyspalam, teraz na nogi postawila mnie smieciarka. Maz troche wieczorem panikowal ze ide na operacje, dlatego zaczelismy robic zakupy w Almie internetowej na pepkowke;)
Ide pod prysznic, sprawdze czy mam wszystkie badania i heja! Trzymac kciuki prosze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 05:56
Aga89, zabka11, Laura, Maniuś, Agaata, magda sz, futuremama, Weridiana, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula,Agata trzymam mocno kciuki
Magdasz mam nadzieje ze Twoje marzenia się spełnią i dziś przytulisz Majeczke.
Mi kazali na 8 być gotowawcześniej jeszcze KTG i rozmowa z anestezjologiem
Paula_071, magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aga89- powodzenia ✊
A dlaczego masz cc ?
Sorry jesli pisalyscie, ale moja pamiec kuleje pod koniec ciazy.
Zazdroszcze Wam ze juz dzis bedziecie tulic swe dzieciaczki.
MagdaSz- by Twe marzenia sie spelnily
A w sumie to kazdej to zycze
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
O matko ile mam do nadrabiania... Istnieje szansa że dzisiaj wyjdziemy. Będę w domu ogarnę się i będę czytać co tam u was słychać...
Paula_071, zabka11, ekropka, Laura, Maniuś, magda sz, Lady Savage, witaminkab, Hermiona, Weridiana, Neyla, mamasia lubią tę wiadomość