X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka przyglądaj się dobrze one spadają tak niespodziewanie, to są ułamki sekund, o coś takiego widziałam :)
    http://osielsko.info/wp-content/uploads/2014/08/perseidy.jpg

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad- moja Klara tez sie dzis bardzo duzo wiercila..
    Teraz boli mnie krzyz, czuje ucisk na dole, skurczyki tak co pol godziny..
    Czop nadal pomalu odchodzi...

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy to tylko ja nie panikuje, ze moje dziecko po terminie sie nie spieszy?
    Magdajak czytam Twoje desperackie posty, to zanosze sie smiechem. Nie ma to jak inseminacja na wywolanie porodu :p :p :p Wyluzuj - sama widzisz, ze to wszystko psu na bude, a ty sie dodatkowo nakrecasz. Po co Ci to. Jak sie Maja do poniedzialku nie zdecyduje, to ja wykurza. Zasadniczo rozwazylabym zmiane szpitala bo to co opisuje, to rzeczywiscie mozna sie przerazic.
    Staraczka w razie czego bedziemy sie obie indukowac od niedzieli - damy rade, nie bedzie tak zle, nie obejrzymy sie i bedziemy tulic swoje dzieci :) Jak dostaniemy baterie wspomagaczy, to nasze kluseczki same wyskocza :p
    Ja mialam rodzic jako 31 latka, a urodze juz o rok starsza - samo zycie ;)

zabka11, AgaSad, magda sz, futuremama, Paula_071, witaminkab, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    AgaSad- moja Klara tez sie dzis bardzo duzo wiercila..
    Teraz boli mnie krzyz, czuje ucisk na dole, skurczyki tak co pol godziny..
    Czop nadal pomalu odchodzi...

No mnie tak pomału coś zaczyna łupać to tu to tam, spina mi się brzuch ale czy to skurcze.. może po prostu nie są bolesne.. tylko to kręcenie Patryka jest jakieś inne, bardziej odczuwalne, normalnie mnie okłada że hej.. może się odwrócił, oj jak mnie odeślą z kwitkiem we wtorek to się chyba poryczę..

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka jak mi lekarz powiedział w 37 tyg że mogę rodzić i miałam te skurcze takie regularne to się tak najarałam że to już, że teraz 3 tyg po tym mam wrażanie że jestem po terminie nie kilka dni a 3 tyg. dlatego tak mnie to denerwuje. Jakby mi powiedzieli że no dupa z tego blada że jeszcze na pewno pochodzę kilka tyg to bym inaczej na to patrzyła a oni mi tu o rozwarciu gadali itp. W innych szpitalach też tak czekają z indukcją, chyba że coś by było nie halo.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ludzie w ogole nie mysla. A tej ciotce, to hym zadzwonila i powiedziala kilka slow. Ja to ostatnio bardzo spokojnie powiedzialam, co mysle o wielu sprawach, ze niektore w tej chwili, sa po prostu nie na miejscu. Angazowanie mojego meza w sprawy, ktore na dzien dzisiejszy mialyby go zanadto absorbowac, to zwyczajna kpina. Zadnych pomocy w remontach - jak chca to u mnke tez jest co robic, zadnych remontow samochodow, chyba, ze drobna naprawa i to u nas kolo domu. Jak sie nie podoba, to fora ze dwora. Ma zone w zaawansowanej ciazy, ja w kazdej chwili moge potrzebowac jego pomocy, i gdyby chodzilo tylko o mnie, to jeszcze pikus, ale chodzi tu o dobro naszego dziecka. Teraz i w pierwszych tygodniach po porodzie zamierzam byc egoistka, dla dobra naszej trojeczki :)

zabka11, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia z jednej strony rozumiem, ale z drugiej, popatrz 3 tygodnie juz zlecialy. Ja czekalam do tego skonczonego 38 tygodnia i sobie myslalam, no to sie zacznie, a tez juz zlecialo 2,5 tygodnia, do niedzieli zostalo 4, a wlasciwe juz tylko 3 dni. To szarpanie sie z rzeczywistoscia, tylko rujnuje Twoje nerwy. Szkoda zdrowia, jeszcze te nerwy na Majeczke przejda i urodzi sie nadpobudliwa.
    Na moje urodziny mial byc "Sky full of stars", ale jest takie zachmurzenie, ze gowno widac. Przeszla burza, troche zelzalo, ale jest mi przykro, ze nie moge obejrzec tego pieknego zjawiska na zywo :(
    Nie ma co sie meczyc, uciekam spac.
    Dobranoc dziewczynki <3

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka wściekła o północy wyszłam na balkon bo przez upał nie mogę spać, a tu taka niespodzianka! Widziałam mnóstwo spadających gwiazd przez półtorej godziny aż mnie szyja boli :) ale życzeń natrzaskałam! :) dobrze, że weszłam na forum i mnie uświadomiłyście, że dziś takie zjawisko :) teraz niech się szybciutko spełniają! Zwłaszcza to jedno najważniejsze <3

Paula_071, zabka11, Laura, Weridiana, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Po tych dzisiejszych waszych wpisach odnośnie chcenia porodu to już zwątpiłam w tą sobotę 15-go, no cóż zobaczymy może jak będę czekać na wizytę wtorkową to się rozpakuję :)
    Laura nie poddawaj się! Pamiętaj o potędze podświadomości ma być 15 i koniec :)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wszystkiego najlepszego! Podziwiam Cię za spokój i jednocześnie zazdroszczę podejścia :) życzę żebyś jak najszybszej tuliła swoje maleństwo :)

• Agaata Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 4.00 odeszły mi wody... Szykujemy się do szpitala, póki co nie mam skurczy

futuremama, magda sz, Paula_071, Aga89, niecierpliwa, zabka11, AgaSad, ekropka, Laura, 0na88, justyna14, Maniuś, Lady Savage, kasiuleek, witaminkab, Martucha86, Weridiana, mamasia, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja mam jutro cc, więc będę na sali pooperacyjnej. Dopiero w piątek trafię na zwykłą salę. Ale kto wie, że razem nas położą:)
    A do kiedy mają małego naświetlać?
    Wlasnie nie wiem ile na tej pooperacyjnej trzymaja, chyba zalezy po jakim czasie wstaniesz. Ja mam cichą nadzieję że w pt po poludniu wyjdę ale to od małego zależy. Zazwyczaj chyba 2dni naswietlaja (przynajmniej tak bylo u dziewczyny z mojej sali) ale to przy tej rutynowej że tak powiem, fizjologicznej żółtaczce. A nasz szkrab dostal żółtaczki przed upływem pierwszej doby, wiec jest to żółtaczką patologiczna i nie wiem. Czekam rano na obchod, zbadają mu krew i zobaczymy. Mam nadzieje że rano będę mogła go zabrac chociaż na godzinkę.
    Jeszcze sie dowiem jak mu CRP wyszlo czy mu moj GBS nie zaszkodził. Bo wpisali że dostałam antybiotyk ok. 3,5 h przed porodem. Mi sie wydaje że 4h minely tak jak powinny i jeszcze w nd przeciez też o 21 jakos.dostalam dawke, wiec powinno być ok ale lepiej niech sprawdzają.
    Masakra. Jak padlam wieczorem to chwile temu soe obudzilam, pierwszy taki sen od porodu i predko nie będzie pewnie takiej szansy ale juz mi sie teskni strasznie za małym.

Paula_071, zabka11, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata powodzenia! Ja mam od 4 skurcze i szarpanie w podbrzuszu kto wie moze bede czwarta bo my zwykle po 4 jednego dnia sie rozpakowujemy :) Paula, Aga, Agata i jeszcze jedno miejsce wolne :) nie sadze zeby sie rozkrecilo ale przed snem zaplanowalam sobie ze ide dzis do fryzjera wiec moze los bedzie na tyle zlosliwy ze jiz nie zdaze do niego pojsc :) hehe

futuremama, Paula_071, Aga89, zabka11, Agaata, Maniuś, Pati Belgia, kasiuleek, Weridiana, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata powodzenia :) Żeby poszło szybko i jak najmniej boleśnie:)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany. Spac nie moge przez to wszystko.

AGata powidzenia;)

qb3co7ese836ar93.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- moja bratowa wlasnie nie zdążyła do fryzjera. Tobie tez tego zycze :-)

Agata, Aga - powodzenia!! 1900 strona bedzie nasza;)

Futuremama - zatem do zobaczenia :-)

Nawet calkiem sie wyspalam, teraz na nogi postawila mnie smieciarka. Maz troche wieczorem panikowal ze ide na operacje, dlatego zaczelismy robic zakupy w Almie internetowej na pepkowke;)
    Ide pod prysznic, sprawdze czy mam wszystkie badania i heja! Trzymac kciuki prosze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 05:56

Aga89, zabka11, Laura, Maniuś, Agaata, magda sz, futuremama, Weridiana, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula- powodzenia ;)

Ps- a dlaczego masz cc ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:16

qb3co7ese836ar93.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,Agata trzymam mocno kciuki :-)

Magdasz mam nadzieje ze Twoje marzenia się spełnią i dziś przytulisz Majeczke.

Mi kazali na 8 być gotowa :-) wcześniej jeszcze KTG i rozmowa z anestezjologiem :-)

Paula_071, magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89- powodzenia ✊
    A dlaczego masz cc ?

Sorry jesli pisalyscie, ale moja pamiec kuleje pod koniec ciazy.

Zazdroszcze Wam ze juz dzis bedziecie tulic swe dzieciaczki.

MagdaSz- by Twe marzenia sie spelnily ;)

A w sumie to kazdej to zycze ;)

qb3co7ese836ar93.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ile mam do nadrabiania... Istnieje szansa że dzisiaj wyjdziemy. Będę w domu ogarnę się i będę czytać co tam u was słychać...

Paula_071, zabka11, ekropka, Laura, Maniuś, magda sz, Lady Savage, witaminkab, Hermiona, Weridiana, Neyla, mamasia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 1893 1894 1895 1896 1897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ