SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Leze na porodowce, sala jest jednoosobowa, jest klimatyzacja więc jest ok, warunki są bardzo dobre. Niestety zero akcji skurczowej, tylko wody się leją, zapis ktg ok, o 10.00 pobiora krew na morfo i crp i podlacza oksytocyne... Jeśli chodzi o szpital w ktorym rodze to normalnie dostałam sniadanie, maz tez dostal, więc nie muszę być na czczo. Denerwuje się, czy dam sobie radę.
magda sz, maaadzik1207, AgaSad, 0na88, zabka11, witaminkab, Laura, Paula_071, futuremama, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki kochane
czuje ze dzisiaj Będzie wysyp
Ja dzisiaj pospala. Paula poszła do babci bo nam Dziś kuchnie montują od rana :
będzie pięknie. Jeszcze jutro płytki i stolarz musi dorobić zaslepke i półkę na wino
a wyspałem się bo od 21 do 2 30 spałam. Mała prZespala 5,5 h!!! Aż sama ja obudziłam na Jedzenie bo mówią ze dzieci do miesiąca nie powinny mieć aż tak długiej przerwy bo cukier spada. Wiec pospalam
potem jeszcze 2,5 h i 1 h
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Agata moze jak wody calkiem odejda to skurcze sie zaczna, chodz duzo w pionie
Moje skurczybyki nadal sa ale to nie to co bylo o 4 bo wykrecalo mnie z bolu. Ciagnie mnie z dolu bardzo, no i kilka razy bylam w lazience. Ciagle mam wrazenie ze musze isc na kupe. Maz jak do pracy wychodzil to mowi do brzucha- widzimy sie dzishehe
O 12 ide do tego fryzjera...yhm slyszysz Maja? Mama ma w planie isc do fryzjera...
Lyyyys kobieto odezwij sie czy u Was wszystko ok.zabka11, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja w 39 tyg
ja całą noc nie przespałam, skurcz za skurczem, już myślałam że się rozkręci, wstaję i mam zamiar budzić faceta a tu nagle cisza i ale noc mam nie przespaną, no trudno
uroki bycia mamą
haha
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agata no nie dziwie sie ze tyle emocji
kolezanka w poniedzialek tez z wodami pojechala, o 4 odeszly o 13 dostala oksy o 16 zzo i po zzo spala do 18 o 22 urodzila Wojtusia, mowila ze jakos specjalnie nie bolalo jak parla. Wczesniej jak znieczulenie dzialalo to jak magia, nie czula w ogole bolu i ze zmeczenia pospala. Ogolnie porod wspomina bardzo dobrze
Agaata, Lady Savage, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ok. 14 wypisują nas do domu!!!!!!!!
Jestem najszczęśliwsza na świecie. Jak tylko się obrobię to Was nadgonię. Jedno co Wam napiszę, cięcie cesarskie uratowało życie naszego synka. Do tego determinacja mojej teściowej, walka o właściwą decyzję, a nie czekanie kolejnej doby na to "co będzie", bo już nic by nie było!!!
Agaata, Maniuś, Lady Savage, Kkarolinaaaa, AgaSad, 0na88, magda sz, zabka11, witaminkab, kasiuleek, Laura, Paula_071, futuremama, Weridiana, mamasia, lys lubią tę wiadomość
-
Hejo. U mnie dzisiaj 4 rocznica ślubu
W nocy miałam koszmarne bóle z krzyża...myślałam, że może coś się zacznie dziać, ale do rana jak ręką odjął. Może mała się wpasowywała w kanał?
Najbardziej mnie właśnie te krzyżowe przerażają...bolą jak choleraCzęsto miewałam takie przy miesiączce, więc boję się, że i przy porodzie mnie czekają.
Nadal czekamy na 50% sierpniowych mam...
Kto następny?
Miłego czwartku.kasiuleek, Maniuś, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Agata no nie dziwie sie ze tyle emocji
kolezanka w poniedzialek tez z wodami pojechala, o 4 odeszly o 13 dostala oksy o 16 zzo i po zzo spala do 18 o 22 urodzila Wojtusia, mowila ze jakos specjalnie nie bolalo jak parla. Wczesniej jak znieczulenie dzialalo to jak magia, nie czula w ogole bolu i ze zmeczenia pospala. Ogolnie porod wspomina bardzo dobrze
Ja co raz słysze od kogoś że parcie jest dużo lepsze do przezycia niz skurcze, że to juz z górkimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Za wszystkie rodzace zaciskam mocno kciuki !
Magda_sz a niech Ci cholera te wody u fryzjera odejda !
Nie moge malej odciagnac od piersi , ledwo na oczy patrze- possie 10 min i przysypia wiec ja smyram po policzku , brodzie ,stopie pociagnie z 3 razy i odplywa wiec ja odkladam i po 3 minutach znow placz ze chce cyca.. possalaby raz a porzadnie .
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ona- moja kolezanka tak miala i mała smyrała jak tylko przestawała ssać i ssała 15min z jednej piersi i 15min z drugiej i byla najedzona, w końcu nauczyła sie nie przysypiac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:02
0na88 lubi tę wiadomość
-
Karolina w poniedziałek, 7 dni po. Ktg wtorkowe było ok, czuje jak się rusza bo bym zwariowała, ale czasem tak sie dziwnie rusza
mega mnie szarpie, jakby skakała w brzuchu. Mam wrażenie że próbuje wyjść a coś ją blokuje.
Dziś ruszała się pół nocy i między skurczamimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyna przepraszam, ale nie pamiętam która z Was wspominała że puchły jej nogi/ noga po porodzie. Przeszło?? bo mam od 3 dni stopę jak banie i nie wiem od czego? w ciąży nie puchłam, a teraz moja stopa wygląda jak balon
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Myszka ważne ze z dzieckiem ok. Szybka reakcja byla i to najważniejsze. Ale aż mi ciary przeszly.
Agata a mi robili lewatywę i jeszcze czopki dali a taka glodna bylam ahhh
Pati 10 lat? Gratulacje!
My się juz ubieramy i lecimy:) ciekawe ile wazy Oli:)małaMyszka lubi tę wiadomość