X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys Gratulacje! :) jak będziesz miała siłę to pisz co i jak :) dobrze że się odezwałaś :)

ps. Została połowa :) a nawet mniej bo jeszcze pewnie dziś kilka nr dopiszę na 1 stronę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:14

zabka11, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w ogóle mało ssie, ciekawa jestem czy dobrze przybiera. Po 10 minut zazwyczaj usypia i jest najedzona. I je bardzo nieregularnie. Czasem co godzinę po 5-7 minut ssie, innym razem budzi się raz na 3-4 godziny. Jest pulchniutka, ma mnóstwo faldek, ale bardzo jestem ciekawa czy przyrost wagi jest prawidłowy. W tym tyg ma przyjść położna to sprawdzimy :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys gratulacje! :)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2,5h na cycku za nami, trace cierpliwosc :/
    Ssie z 15 minut ladnie zasypia na poduszcze bo karmimy sie na lozku, po czym chce ja odbekac i polozyc do lozeczka i oczy jak 5 zl, ciomka buzia, wklada reke, woda pluje, smmeczkiem pluje, daje cyca i wszystko od poczatku.
    Jakies dobre rady zanim wyjde z siebie?? Dodam, ze zostawilabym ja na tym lozku, ale zasypia na boku, a my musimy ja klasc na plecach zeby sobie bioder nie splaszczala i jak ja obracam to historia sie powtarza, a i pieluche ma czysta

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    IYS gratuluje !!

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za mna ciezka noc gdzies od 21 do 2:20 meczyly mnei skorcze co 20 mionut. myslalam ze jajo zniose z bolu ! z nerwow dostalam biegunki i mdlosci. potem wszystko ustalo i o 6:36 obudzil mnei skorcz kolejny o 7.. pojechalam na 9 na ktg. trwalo ono prawie godzine,uz myslalam ze mnei zatrzymaja bo dwa razy ucieklo tetno malego ale sie strasznie wiercil wiec to od tego. no i byly dwa spadki ale delikatne. lekarz jednak stwierdzil ze wszyskto prawidlowe i mam jechac do domu.
    ktg robila mi bardzo mila polozna choc na poczatku wygladala na sikse :P
    polecila mi wspolzycie nawet i dwa razy dziennie, wyciaganie sutkow, tak jakby dziecko ssalo- uwalnia sie oksytocyna kazala mi tak robic nawet przy zapisie ktg no wiec robilam i czulam skorcz choc sie nie zapsial. powiedziala ze to trzeba robic bardzo dlugo nawet i caly dzien w kazdej wolnej chwili. no i mam chdozic duzo po schodach spacerowac i brac ciepla kapiel ale nie goraca tylko taka letnia.
    aha i wczoraj po seksie wypadl mi chyba kawalutek czopa, bo jak poszlam sie myc to widzialam juz jak splywa z woda i nie zdazylam sie przyjrzec, sperma raczej nie bylaby tak zbita w polaczeniu z woda nie ? i potem pojawily sie te skorcze wiec moze cos sie rusza..

magda sz, Lady Savage, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie jakies sposoby na pajaki? Wyszlam na balkon zobaczyc w co sie ubrac i zdziwil mnie taki kokon z pajeczyny 4cm gruby... Odsuwam doniczke a tam kuzwa pajak czarny gruby, o srednicy 7-8 cm... Myslalam ze zawalu dostane... Doniczks dzis wylatuje z balkonu. Jest jakis srodek zeby spryskac balkon itp. Zeby bron Boze mi to gowno do domu nie weszlo? Pomyslec ze wczoraj stalam boso na tym balakonie obok tej doniczki patrzac na gwiazdy...slabo mi.

No nic ide do tego fryzjera, wszystko wskazuje na to ze jednak uda mi sie wyrobic z tym fryzjerem :/ Dzidzia mi siedzi na pecherzu i chodze jakbym cala noc analnie szalala z afrykanskim plemieniem

staraczka24, zabka11, 0na88, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys wielkie gragulacje!!! Czekam na relacje ze zdwojona ciekawoscia :)

Magda Sz ja jakis czas temu kupilam w jakims markecie budowlanym kupilam spray na pajaki, znalazlam go obok muchozola ;) Spryskuje sie wszystkie porowate powierzchnie w miejscach gdzie pojawiaja sie pajaki i przestaja sie tam pojawiac. U mnie mezu pryskal wszystkie szpalety w oknach i o dziwo dziala, z ogrodu zaden sie nie przypaletal. Podalabym nazwe, ale cholera wie, gdzie on te puszke schowal ;)

magda sz, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Znacie jakies sposoby na pajaki? Wyszlam na balkon zobaczyc w co sie ubrac i zdziwil mnie taki kokon z pajeczyny 4cm gruby... Odsuwam doniczke a tam kuzwa pajak czarny gruby, o srednicy 7-8 cm... Myslalam ze zawalu dostane... Doniczks dzis wylatuje z balkonu. Jest jakis srodek zeby spryskac balkon itp. Zeby bron Boze mi to gowno do domu nie weszlo? Pomyslec ze wczoraj stalam boso na tym balakonie obok tej doniczki patrzac na gwiazdy...slabo mi.

No nic ide do tego fryzjera, wszystko wskazuje na to ze jednak uda mi sie wyrobic z tym fryzjerem :/ Dzidzia mi siedzi na pecherzu i chodze jakbym cala noc analnie szalala z afrykanskim plemieniem
    pochwal nam sie pozniej nowa fryzurka :) co do pajakow to nie ma chyba skutecznej metody... ;/ a ten tekst o afrykanskim plemieniu wymiata haha

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Iys wielkie gragulacje!!! Czekam na relacje ze zdwojona ciekawoscia :)

Magda Sz ja jakis czas temu kupilam w jakims markecie budowlanym kupilam spray na pajaki, znalazlam go obok muchozola ;) Spryskuje sie wszystkie porowate powierzchnie w miejscach gdzie pojawiaja sie pajaki i przestaja sie tam pojawiac. U mnie mezu pryskal wszystkie szpalety w oknach i o dziwo dziala, z ogrodu zaden sie nie przypaletal. Podalabym nazwe, ale cholera wie, gdzie on te puszke schowal ;)
    dobrze wiedziec !! kochana jak najdziesz puszke albo maz by znal nazwe poprosze o info na priv ok ?

• Magd Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa moja tez ma takie dni, ze musi być blisko, i wtedy nic nie działa wiec przytulamy sie cały dzień:) to ta potrzeba bliskości u maluszka, no ale cierpliwość faktycznie sie przydaje.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys gratulacje!
    Kurcze juz połowa z nas urodziła, a zaraz będa kolejne dzieciaczki. Juz nie mogę się doczekac!

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ad3c2c7b01f.jpg hej dziewczynki :-) dzisiaj mija dwa tyg odkad urodzila sie moja niunia. Jak u was powrot do formy? Ja juz mam 12 kg na minusie :-) codziennie kg :-) gratuluje wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za rodzace!

AgaSad, Laura, magda sz, Lady Savage, 5ylwia, Weridiana, Neyla, kasiuleek, mamasia, lys, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka nie widać że byłaś w ciąży.. super efekt po 2 tygodniach. Wprowadziłaś jakieś ćwiczenia na brzuch czy tak samo leci?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nic nie cwicze jeszcze, piersia tez nie karmie bo zanika sam i malutka glodna. Jedyne co to majtki modelujace i chodze na napietym brzuszku caly czas :-)

AgaSad, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, pająki są pożyteczne. Nigdy z nimi nie walczyłam, mam kilka w domu. Na wszystkie inne robale balkonowe kupuję trucizny w sklepie ogrodniczym.

lys - gratki i wszystkioego dobrego!

Dziewczyny, ba bóle krzyża polecam ćwiczenia: basen, joaga i pliates. Te ostatnie najlepiej w wersji dla kobiet w ciąży. Odkąd chodzę nie boli mnie krzyż.

I jeszcze mam pytanie do dziewczyn, które przed porodem korzystały z lewatywy: ile płynu miałyście aplikowane? Przeczytałam gdzieś o dwóch litrach, to mnie zmroziło. Myślałam, że to bardziej 200 ml :/

Tymczasem odświeżyłam sobie pasemka (nie wiem, czy pisałam, zrobiłam sobie ostatnio na pocieszenie różowe i turkusowe) i lecę do lekarza, a potem załatwić parę rzeczy na mieście i - jak dożyję - na randeczkę :)

Weridiana, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz- czekamy na zdjecce fryzurki! Jakas radykalna zmiana czy tylko szlif???
    Hahaha afrykanskie plemie analnie :D padlam :D

Rtybka- swietnie wygladasz! A pasa poporodowego nie uzywasz???

Ufffff pranie zrobionbe, posciel tez, okno balkonowe wymyte, pije zasluzona mrozona kawke.
    Potem jeszcze male okno w lazience i zrobie salatke na obiad.
    Nastepnie w planie mini prasowanie bez pary przed wiatrakiem ;)
    Czop dalej odchodzi, przezroczysto-zoltawa galaretka :D

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane forumowe ciocie Natalka przyszła na świat o 8:40 przez CC. Ważyła ok 3500 ale zestresowany tatuś dokładnie nie zapamiętał. Jestem zakochana w małej po uszy <3

Hermiona, Aska87, AgaSad, 0na88, Cassie_DE, niecierpliwa, aaaaga, Paula_071, Martucha86, psioszka11, zabka11, Laura, Lady Savage, futuremama, 5ylwia, Griszanka, magda sz, Weridiana, Maniuś, witaminkab, Neyla, rybka1988, kasiuleek, Miru, mamasia, lys, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga gratuluje :)

ale dziewczyny mam pecha ! spalam w nocy 3 godziny padam na pysk i brak mi motywacji, a tu dzwoni moj ojciec ze wpadna na kawe kolo 17........... nie pozostalo mi nic innego jak sie zmotywowac i ogarnac chate bo wyglada jak po wojnie :D :D :D

zabka11 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratulacje :)

‹‹ 1897 1898 1899 1900 1901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ