X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Paula gratuluje. Teraz niech Wam sie te blizny ladnie goja i dochodzcie do siebie szybko. No i zdrowka dla Was i dla dzieci :)

Tak sporo tu u nas tych CC. Pytala ktoras z Was o rehabilitacje blizny po? Ponoc jest to dosc wazne. Nie wiem ile w tym prawdy, ale niby najwazniejsze jest, zeby ladnie sie wygoila i wycwiczyla, ta czesc wewnetrzna blizny, zszycie tych wewnetrznych powlok brzusznych, inaczej czesto w konsekwencji mozna miec przewlekle bole kregoslupa w czesci krzyzowej, ale tez barkowej, bole karku czy glowy. Czytalam gdzies, ze czesto kobiety zrzucaja to na znieczulenie do zabiegu albo doszukuja sie przyczyn zupelnie gdzie indziej, a problemy moze wywolywac ta wewnetrzna blizna po cc. Acha i te bole, o ktirych pisalam, moga sie pojawic po 2-3 latach, wiec tym bardziej nikt nie wiaze ich z porodem. To tak informacyjnie, moze komus to sie przyda ;)

Hermiona ja tam do pajakow nic nie mam, ale nie lubie jak laza mi po domu, wiec w domu je morduje :) Tym bardziej, ze pchaja sie najczesciej takie czarne, grube, wstreyne. Te z dlugimi nogami jakos toleruje ;) Ten spray dziala na nie odstraszajaco i po prostu nie laza tam, gdzie zostal zaaplikowany preparat. A komary i muchy niech sobie wylapuja w krzaczkach kolo domu. Moj mezu raz wypatrzyl takiego pajaczka tygrysiego w ogrodku - zolty w czarne paski, czy odwrotnie, jak kto woli. Ja go omijalam szerokim lukiem, a ten moj wylapywal muchy, komary, waszki i dokarmial nimi nowego lokatora - mial swoje wymarzone zwierzatko hehehe :p A pajak juz byl tak upasiony, ze hej. Jak na jesien sie gdzies schowal, to normalnie bylo po nim widac jak bardzo mu przykro ;)

zabka11, Hermiona, Paula_071, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam ogromną paczkę z Francji!! Od rodzinki w której byłam au pair, a tam tyle ciuszków że głowa mała, zaraz Wam pokaże :)

magda sz, zabka11, Laura, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale wysyp Bobasow :) :) :)!
    Gratuluje Dziewczyny :)!

Wczoraj wieczorem uspokoiłam Stasia tym sposobem
    https://m.youtube.com/watch?v=ZkEtLqNwywY

Może którejś się przyda :) to link z naszego forum ale nie wiem która to podeslala:)!

mamasia, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • magda sz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ani much ani komarów nie ma więc te pająki zbędne. Nie mam nic przeciwko korsarzom ale ten na balkonie to jak pół tarantuli a nie korsarzyk :) Jestem raczej eko i kocham zwierzątka ale są wyjątki jak właśnie wielkie pająki, karaluchy, szczury, kleszcze, osy - no z tym to nie zaprzyjaźnię się choćby nie wiem co.
    Ostatnio jak byłam nad stawem kaczki karmić to takie szczury biegały że podskakiwałam ze strachu. Jak nie trafiłam chlebkiem do wody to szczurzyska wyrywały sobie to co na brzeg spadło

Wyślę dziś męża bo jakiś specyfik na pająki.

futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamusiek:) nabierajcie sil i prosimy o opis porodu oraz zdjęcia:)

Nasz Oli wazy 3780g a przy wypisie ważył 3220g czyli na cycu ładnie przybiera. Kazala dawać cyca nie częściej niz 3godz.

Martucha86, Laura, zabka11, kasiuleek lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Iys, Paula serdecznie gratuluje :-)! !!!

Niecierpliwa, Ona moja tez uwielbia wisiec przy cycku. Jak wspoupałyała Magda cycek to smoczek. Maluszki chca byc przy nas. Tez ledwo co obiad zrobie. Dlatego postanowilam kupic chuste i sprobowac. Oczywiście wszystko z glowa , mysle o jakims spacerku, drobnych pracach domowych itp zobaczymy. Duzo osob chwali. Malenstwo przy tobie, masz dwie wolne rece , a w nocy podobno spia ladnie w lozeczku. W te upały to pewnie trochę gorzej ale miejmy nadzieje ze to ostatni tydzień.

Ktoras z dziewczyn pytala o opuchlizne nog. Mi strasznie puchly juz w koncowce ciazy, jak u ksiezniczki Fiony ;-) myslalam ze zaraz po porodzie to zniknie ale one jeszcze kilka dni puchly i dopiero po kilku dniach zaczelo schodzic (zjezdzac w dol) i tak okolo 2tyg.
    Dodatkowo zauwazylam ze slonce pogarszalo sprawe, puchly bardziej. U was to tez moze dluzej potrwac przez te upały

magda sz, ainer85, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a dobrego masz smoka? Mój z lovi nie weźmie bo pluje a z avent ciągnie.
    Jak mój usypia przy cycu nie odbijam tylko klade na boczku potem biorę na ręce jak wstanie i beka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 15:03

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2mg1r2d.jpg
    29vz15i.jpg
    20uxrhs.jpg
    2882wav.jpg
    sno4rd.jpg
    dqgjnt.jpg
    nn5mox.jpg
    2lopkx.jpg
    28a6jy8.jpg
    2rz8is7.jpg
    10funpy.jpg
    14o1wgg.jpg
    213j3na.jpg
    2ibzql0.jpg

et voila :)

Weridiana, AgaSad, Laura, zabka11, witaminkab, Neyla, Paula_071, kasiuleek, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady super miła niespodzianka :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka na kiedy Ty masz termin bo widzę że nie ma Cie na liście oczekujących :)
    Moja ważyła w 37,4- 2990.

zuzka.mom, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lady super miła niespodzianka :)

No rewelacyjna :) zaskoczona jestem niezmiernie :) Ludzie mnie kochają XD to jest bardzo miłe :)

Weridiana, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ale niespodzianka. Bardzo mily gest z ich strony.

Magda Sz, hahaha ale sie usmialam, jak zobaczylam na nakretce. U mnie tez juz nasilaja sie telefony ze wszystkich stron z pytaniami: "Jak sie czujesz?, Cos sie dzieje? Nadal nie chce wychodzic?" Powinnam zrobic sobie szablon SMS z powyzszymi pytaniami i odpowiedziami 1.Wysmienicie 2. Nic 3.Nie ma ochoty :D i rozsylac do grupy odbiorcow 2-3 razy dziennie :p

magda sz, AgaSad, zabka11, niecierpliwa, futuremama, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady super,ciuszki śliczne.

Aaa kumpela miała miec córę dzis urodziła syna haha:)))

magda sz, Lady Savage, 0na88, Maniuś, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Kurcze ale wysyp Bobasow :) :) :)!
    Gratuluje Dziewczyny :)!

Wczoraj wieczorem uspokoiłam Stasia tym sposobem
    https://m.youtube.com/watch?v=ZkEtLqNwywY

Może którejś się przyda :) to link z naszego forum ale nie wiem która to podeslala:)!

Ja pisałam o tym sposobie ale nie wiem czy wklejałam linka.. na szkole rodzenia było o tym i byłam mega zachwycona jak to zobaczyłam i zastanawiałam się czy faktycznie działa:) fajnie że u Ciebie się sprawdziło, jest nadzieja:)

Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włączyłam ten filmik i ryczę jak bóbr, Boże wiecie co chyba zarejestruje sie na forum motocyklowym może ja muszę zmienić jakiś inny temat coś co mnie pochłonie...

Madzik a wcześnie były jakieś przypuszczenia o chłopca? czy w ogóle miała być 1000% córka? Niezłe jaja w przenośni i dosłownie :)

Weridiana lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:

O kurde.. i pewnie różowe ciuszki i sukieneczki czekają:):)

maaadzik1207, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 100% cora,zero jajek a tu proszę:) jajeczka. Wszystko różowe maja i zachcianki byly na córę,zbrzydla...

magda sz, zabka11, Hermiona, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Lady ale niespodzianka. Bardzo mily gest z ich strony.

Magda Sz, hahaha ale sie usmialam, jak zobaczylam na nakretce. U mnie tez juz nasilaja sie telefony ze wszystkich stron z pytaniami: "Jak sie czujesz?, Cos sie dzieje? Nadal nie chce wychodzic?" Powinnam zrobic sobie szablon SMS z powyzszymi pytaniami i odpowiedziami 1.Wysmienicie 2. Nic 3.Nie ma ochoty :D i rozsylac do grupy odbiorcow 2-3 razy dziennie :p

No ja tam mam zapisany szablon: wszystko w porządku, dobrze sie czuje i jeszcze nie urodziłam, bo od tygodnia mnie męczą wszyscy, a w szczególności moja mama, telefon dosłownie co 10 min ;/. Wczoraj już się jej zapytałam: mamo ty nie pamiętasz już jak się długo rodzi. Przecież dzwoniłaś 10min temu, jak nic się nie zaczęło to raczej w ciągu 10 min sie to nie zmieniło.

Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:

haha właśnie się tego boję :P że zamiast z Zuzią wyjdę z Nikodemem

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam bym sie cieszyla z pomylki:) ale na 30 zrobię sobie córeczkę upragniona.

zabka11, 0na88, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
‹‹ 1899 1900 1901 1902 1903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ