SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga, Paula gratuluje. Teraz niech Wam sie te blizny ladnie goja i dochodzcie do siebie szybko. No i zdrowka dla Was i dla dzieci
Tak sporo tu u nas tych CC. Pytala ktoras z Was o rehabilitacje blizny po? Ponoc jest to dosc wazne. Nie wiem ile w tym prawdy, ale niby najwazniejsze jest, zeby ladnie sie wygoila i wycwiczyla, ta czesc wewnetrzna blizny, zszycie tych wewnetrznych powlok brzusznych, inaczej czesto w konsekwencji mozna miec przewlekle bole kregoslupa w czesci krzyzowej, ale tez barkowej, bole karku czy glowy. Czytalam gdzies, ze czesto kobiety zrzucaja to na znieczulenie do zabiegu albo doszukuja sie przyczyn zupelnie gdzie indziej, a problemy moze wywolywac ta wewnetrzna blizna po cc. Acha i te bole, o ktirych pisalam, moga sie pojawic po 2-3 latach, wiec tym bardziej nikt nie wiaze ich z porodem. To tak informacyjnie, moze komus to sie przyda
Hermiona ja tam do pajakow nic nie mam, ale nie lubie jak laza mi po domu, wiec w domu je mordujeTym bardziej, ze pchaja sie najczesciej takie czarne, grube, wstreyne. Te z dlugimi nogami jakos toleruje
Ten spray dziala na nie odstraszajaco i po prostu nie laza tam, gdzie zostal zaaplikowany preparat. A komary i muchy niech sobie wylapuja w krzaczkach kolo domu. Moj mezu raz wypatrzyl takiego pajaczka tygrysiego w ogrodku - zolty w czarne paski, czy odwrotnie, jak kto woli. Ja go omijalam szerokim lukiem, a ten moj wylapywal muchy, komary, waszki i dokarmial nimi nowego lokatora - mial swoje wymarzone zwierzatko hehehe :p A pajak juz byl tak upasiony, ze hej. Jak na jesien sie gdzies schowal, to normalnie bylo po nim widac jak bardzo mu przykro
zabka11, Hermiona, Paula_071, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kurcze ale wysyp Bobasow
!
Gratuluje Dziewczyny!
Wczoraj wieczorem uspokoiłam Stasia tym sposobem
https://m.youtube.com/watch?v=ZkEtLqNwywY
Może którejś się przydato link z naszego forum ale nie wiem która to podeslala:)!
mamasia, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U mnie ani much ani komarów nie ma więc te pająki zbędne. Nie mam nic przeciwko korsarzom ale ten na balkonie to jak pół tarantuli a nie korsarzyk
Jestem raczej eko i kocham zwierzątka ale są wyjątki jak właśnie wielkie pająki, karaluchy, szczury, kleszcze, osy - no z tym to nie zaprzyjaźnię się choćby nie wiem co.
Ostatnio jak byłam nad stawem kaczki karmić to takie szczury biegały że podskakiwałam ze strachu. Jak nie trafiłam chlebkiem do wody to szczurzyska wyrywały sobie to co na brzeg spadło
Wyślę dziś męża bo jakiś specyfik na pająki.futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dla nowych mamusiek:) nabierajcie sil i prosimy o opis porodu oraz zdjęcia:)
Nasz Oli wazy 3780g a przy wypisie ważył 3220g czyli na cycu ładnie przybiera. Kazala dawać cyca nie częściej niz 3godz.Martucha86, Laura, zabka11, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Aga, Iys, Paula serdecznie gratuluje
! !!!
Niecierpliwa, Ona moja tez uwielbia wisiec przy cycku. Jak wspoupałyała Magda cycek to smoczek. Maluszki chca byc przy nas. Tez ledwo co obiad zrobie. Dlatego postanowilam kupic chuste i sprobowac. Oczywiście wszystko z glowa , mysle o jakims spacerku, drobnych pracach domowych itp zobaczymy. Duzo osob chwali. Malenstwo przy tobie, masz dwie wolne rece , a w nocy podobno spia ladnie w lozeczku. W te upały to pewnie trochę gorzej ale miejmy nadzieje ze to ostatni tydzień.
Ktoras z dziewczyn pytala o opuchlizne nog. Mi strasznie puchly juz w koncowce ciazy, jak u ksiezniczki Fionymyslalam ze zaraz po porodzie to zniknie ale one jeszcze kilka dni puchly i dopiero po kilku dniach zaczelo schodzic (zjezdzac w dol) i tak okolo 2tyg.
Dodatkowo zauwazylam ze slonce pogarszalo sprawe, puchly bardziej. U was to tez moze dluzej potrwac przez te upałymagda sz, ainer85, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa a dobrego masz smoka? Mój z lovi nie weźmie bo pluje a z avent ciągnie.
Jak mój usypia przy cycu nie odbijam tylko klade na boczku potem biorę na ręce jak wstanie i beka:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 15:03
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Lady ale niespodzianka. Bardzo mily gest z ich strony.
Magda Sz, hahaha ale sie usmialam, jak zobaczylam na nakretce. U mnie tez juz nasilaja sie telefony ze wszystkich stron z pytaniami: "Jak sie czujesz?, Cos sie dzieje? Nadal nie chce wychodzic?" Powinnam zrobic sobie szablon SMS z powyzszymi pytaniami i odpowiedziami 1.Wysmienicie 2. Nic 3.Nie ma ochotyi rozsylac do grupy odbiorcow 2-3 razy dziennie :p
magda sz, AgaSad, zabka11, niecierpliwa, futuremama, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Martucha86 wrote:Kurcze ale wysyp Bobasow
!
Gratuluje Dziewczyny!
Wczoraj wieczorem uspokoiłam Stasia tym sposobem
https://m.youtube.com/watch?v=ZkEtLqNwywY
Może którejś się przydato link z naszego forum ale nie wiem która to podeslala:)!
Ja pisałam o tym sposobie ale nie wiem czy wklejałam linka.. na szkole rodzenia było o tym i byłam mega zachwycona jak to zobaczyłam i zastanawiałam się czy faktycznie działa:) fajnie że u Ciebie się sprawdziło, jest nadzieja:)Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Włączyłam ten filmik i ryczę jak bóbr, Boże wiecie co chyba zarejestruje sie na forum motocyklowym może ja muszę zmienić jakiś inny temat coś co mnie pochłonie...
Madzik a wcześnie były jakieś przypuszczenia o chłopca? czy w ogóle miała być 1000% córka? Niezłe jaja w przenośni i dosłownieWeridiana lubi tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Lady ale niespodzianka. Bardzo mily gest z ich strony.
Magda Sz, hahaha ale sie usmialam, jak zobaczylam na nakretce. U mnie tez juz nasilaja sie telefony ze wszystkich stron z pytaniami: "Jak sie czujesz?, Cos sie dzieje? Nadal nie chce wychodzic?" Powinnam zrobic sobie szablon SMS z powyzszymi pytaniami i odpowiedziami 1.Wysmienicie 2. Nic 3.Nie ma ochotyi rozsylac do grupy odbiorcow 2-3 razy dziennie :p
No ja tam mam zapisany szablon: wszystko w porządku, dobrze sie czuje i jeszcze nie urodziłam, bo od tygodnia mnie męczą wszyscy, a w szczególności moja mama, telefon dosłownie co 10 min ;/. Wczoraj już się jej zapytałam: mamo ty nie pamiętasz już jak się długo rodzi. Przecież dzwoniłaś 10min temu, jak nic się nie zaczęło to raczej w ciągu 10 min sie to nie zmieniło.Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość