WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3/4d mam w pakiecie chciał mi dać skierowanie ale nie skorzystałam bo mam 36 lat i łapię się a darmowe ale musziałam bym do Krakowa jechać a to 40 km i pewnie czekać w kolejce wiec postanowiłam ze idę prywatnie bo mam tuz pod nosem. Sex w ciąży jest wespieczny dopuki nie ma plamień i krwawień . My normalnie od początku to robimy uważam tylko w czasie tym o miałam bym mieć okres bo tu trzeba troszkę bardziej uważać .A tak rozkurcza się na końcu ciąży. A przecież nasze mamy tez normalnie uprawiały sex to teraz lekarze jakoś zabraniają wszystko . A jak Ciążą jest silna przetrwa wszystko kiedyś nie było usg i badań a nasze mamy nas zdrowe rodziły . Podobno w ciąży się niczego sobie nie odmawia jak organizm ma ochotę na słodycze to się je je a nie odmawia bo przytyję kg więcej . PO CIĄŻY JEST CZAS NA DIETĘ NIE TERAZ

Aga89, małaMyszka, niecierpliwa, Cassie lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• mamasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowy rozsądek przede wszystkim, nie dajmy się zwariować :)

małaMyszka, Aga89, niecierpliwa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie ;) nie dajmy sie zwariowac. Wszystko jest dla ludzi byle z umiarem.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Narobiłyście mi ochoty na faworki..

Przed ciążą jadłam słodkie ale tylko przed okresem a teraz nic innego niż słodycze mogłoby nie istnieć :)

Mój M też już marzy o normalnym sexie ja zresztą też, bo od ponad tygodnia moje libido sięga zenitu.. zawsze sobie jakoś radzimy :) ale oddałabym dużo za porządny sexik :) wizytę u mojej gin mam 5 lutego to się dowiem czy dostaniemy zielone światło :)

Dziewczyny śliczne zdjęcia, tak bardzo się zaczynam stresować usg genetycznym które mam w poniedziałek, oby wszystko było ok staram się przekupić tego małego człowieka zakupami dla niego zobaczymy czy będzie współpracował z mamusią i pokaże się piękny zdrowy i silny ehhhh...

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka jak tam przygotowania do ślubu???

małaMyszka lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam gofry... bleee... bez smaku...

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja niestety od poczatku ciazy zero sexu, juz chyba oboje wariujemy :p Na ostatniej wizycie pytalam gina o wspolzycie i powiedzial nam tak, ze sex w ciazy absolutnie nie jest grozny, ale... W zwiazku z tym, ze przyjmuje calkiem sporo lekow, m.in. luteine dopochwowa 3x1, to bardziej jestem narazona na uszkodzenia mechaniczne, a dodatkowo, w nasieniu znajduja sie enzymy, ktore moga powodowac skurcze. Niestety do najblizszej wizyty (tj. do wtorku) nadal mamy szlaban. Co dziwi mojego meza, to ja go namawialam, ze moze kupimy prezerwatywy i sobie zafundujemy jakis delikatny sex, ale wyglada na to, ze ma wiecej silnej woli niz ja. Ale czego sie nie robi dla dziecka :p
    Jak ktos nie ma wyraznych przeciwskazan, to nie zalujcie sobie :)
    Udanego dnia :*

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Byłam dziś w labo na badaniach, m.in na krzywej cukrowej- Świństwo !!!! FUUUUU! W życiu nie miałam nic gorszego w ustach! Oczywiście nie wiedziałam,że można mieć ze sobą cytrynę i spożycie tej trucizny jest pewnie lepsze, więc wzięłam to na klatę:) A później siedzenie 3h i co godzinę pobranie.
    Co do sexu w ciąży, my zapytaliśmy chyba po 8tc czy możemy- nie było przeciwwskazań. Ale powiem Wam szczerze,że próbowaliśmy 2 x ale ja mam jakąś blokadę w głowie,że coś się stanie i przez to nie sprawia mi przyjemności. Być może jak minie 16tc i te największe zagrożenia miną to wtedy się coś we mnie odblokuje.
    A mam do Was pytanie- czy Wy odczuwacie kłucia i ciągnięcia w brzuchu? Ja szczególnie jak kicham lub kaszlę albo jak się przemęczę- trochę mnie to martwi,ale wyczytałam ,że więzadła macicy się rozszerzają i może to jest powodem. A jak jest u Was?

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis tak ladnie szlam zgodnie z planem racjonalnego zywienia, do czasu drzemki. Obudzilam sie i poczulam, ze pragne czekolady i dzien bez slodyczy wlasnie szlag trafil :D

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka, ja jak kichne, to az mnie zgina w pol z bolu. Szczegolnie boli mnie po prawej stronie, czasami bol zostaje na dluzej, to lykam no-spe forte i po kilku minutach przechodzi ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama zrobiła racuchy z jabłkami oraz sok z buraków, marchwi i jabłkek (bo mi hemoglobina spadła do 11,9), tato przywiózł i tak się objadłam, że szok. A na kolację planuję pastę z makreli wędzonej, jajka i cebulki:)
    Na 16:45 idę do lekarza, trzymać kciuki proszę :)

małaMyszka, sylwucha89, Aga89, mamasia, gosia.b lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole dziewczyny, czy ktoras z Was tez tak czesto kicha?? Nie ma dnia, zebym nie kichala po kilka kilkanascie razy a ani uczulona ani przeziebiona nie jestem...

Paula a makrele wedzona mozna jesc?? Bo ja czytalam, ze nie bardzo

Babka ziemniaczana w piecu, tylko troche sie obawiam czy to wszystko sie zsiadzie i nie bedzie plynna?? Choc dalam wiecej kaszy manny niz w przepisie

Edit* Juz widze, ze ladnie sie zsiadla, a zapach w domu boski!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 15:08

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz sie balam i mialam o to pytac gina bo jak kicham boli strasznie:-(

Dzis zupka ogorkowa juz gotowa:-)

My normalnie sie kochamy to moja 3 ciaza wiec sie tak nie boje jak w pierwszej:-)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makreli nie wolno wedzonej w ciazy jesc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chce mi sie kichnac to siadam u zginam nogi bo na stojaco jak kichnelam to myslalam ze macica mi wyleci...

Mam straszne zawroty glowy i bol piersi dzisiaj. Czyli z malenstwem wszystko ok. Daje mamie znac ze rosnie. Kocham tego szkraba bardzo :)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Paula a makrele wedzona mozna jesc?? Bo ja czytalam, ze nie bardzo
    !

Nie można?:( Smutno mi, taką miałam ochotę...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest surowa, wedzona ryba. Podobnie jak halibut, tunczyk itp. wedzone ryby moga zawierac bakterie.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunczyka w puszce tez nie mozna??

bosa lubi tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam... I nadal nie mam na nic siły...
    Idę z psem i zjem zupę ogórkową to może lepiej mi się zrobi...

Co do kichania to jak leżę to odwracam się na bok i zginam kolana. Na stojąco lekko uginam kolana i pochylam do przodu.

Wędzonych ryb chyba w ogóle nie można? Na razie unikam wszelkich wędzonek...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet wędliny staram się kupować gotowane... W mięsnym jestem dość często bo mają dobry ser hehe hehe i przy okazji mówię, że chciałabym wędlinkę najlepiej gotowaną...może jakąś szynkę i kobiety zawsze doradzą mi pyszne przysmaki. Ostatnio musiałam być całkiem zielona lub miałam na twarzy wszystkie kolory tęczy bo babeczka odradziła mi taką z malutka ilością tłuszczyku i poleciła inną...

niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ