X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3/4d mam w pakiecie chciał mi dać skierowanie ale nie skorzystałam bo mam 36 lat i łapię się a darmowe ale musziałam bym do Krakowa jechać a to 40 km i pewnie czekać w kolejce wiec postanowiłam ze idę prywatnie bo mam tuz pod nosem. Sex w ciąży jest wespieczny dopuki nie ma plamień i krwawień . My normalnie od początku to robimy uważam tylko w czasie tym o miałam bym mieć okres bo tu trzeba troszkę bardziej uważać .A tak rozkurcza się na końcu ciąży. A przecież nasze mamy tez normalnie uprawiały sex to teraz lekarze jakoś zabraniają wszystko . A jak Ciążą jest silna przetrwa wszystko kiedyś nie było usg i badań a nasze mamy nas zdrowe rodziły . Podobno w ciąży się niczego sobie nie odmawia jak organizm ma ochotę na słodycze to się je je a nie odmawia bo przytyję kg więcej . PO CIĄŻY JEST CZAS NA DIETĘ NIE TERAZ

Aga89, małaMyszka, niecierpliwa, Cassie lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• mamasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowy rozsądek przede wszystkim, nie dajmy się zwariować :)

małaMyszka, Aga89, niecierpliwa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie ;) nie dajmy sie zwariowac. Wszystko jest dla ludzi byle z umiarem.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Narobiłyście mi ochoty na faworki..

Przed ciążą jadłam słodkie ale tylko przed okresem a teraz nic innego niż słodycze mogłoby nie istnieć :)

Mój M też już marzy o normalnym sexie ja zresztą też, bo od ponad tygodnia moje libido sięga zenitu.. zawsze sobie jakoś radzimy :) ale oddałabym dużo za porządny sexik :) wizytę u mojej gin mam 5 lutego to się dowiem czy dostaniemy zielone światło :)

Dziewczyny śliczne zdjęcia, tak bardzo się zaczynam stresować usg genetycznym które mam w poniedziałek, oby wszystko było ok staram się przekupić tego małego człowieka zakupami dla niego zobaczymy czy będzie współpracował z mamusią i pokaże się piękny zdrowy i silny ehhhh...

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka jak tam przygotowania do ślubu???

małaMyszka lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam gofry... bleee... bez smaku...

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja niestety od poczatku ciazy zero sexu, juz chyba oboje wariujemy :p Na ostatniej wizycie pytalam gina o wspolzycie i powiedzial nam tak, ze sex w ciazy absolutnie nie jest grozny, ale... W zwiazku z tym, ze przyjmuje calkiem sporo lekow, m.in. luteine dopochwowa 3x1, to bardziej jestem narazona na uszkodzenia mechaniczne, a dodatkowo, w nasieniu znajduja sie enzymy, ktore moga powodowac skurcze. Niestety do najblizszej wizyty (tj. do wtorku) nadal mamy szlaban. Co dziwi mojego meza, to ja go namawialam, ze moze kupimy prezerwatywy i sobie zafundujemy jakis delikatny sex, ale wyglada na to, ze ma wiecej silnej woli niz ja. Ale czego sie nie robi dla dziecka :p
    Jak ktos nie ma wyraznych przeciwskazan, to nie zalujcie sobie :)
    Udanego dnia :*

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Byłam dziś w labo na badaniach, m.in na krzywej cukrowej- Świństwo !!!! FUUUUU! W życiu nie miałam nic gorszego w ustach! Oczywiście nie wiedziałam,że można mieć ze sobą cytrynę i spożycie tej trucizny jest pewnie lepsze, więc wzięłam to na klatę:) A później siedzenie 3h i co godzinę pobranie.
    Co do sexu w ciąży, my zapytaliśmy chyba po 8tc czy możemy- nie było przeciwwskazań. Ale powiem Wam szczerze,że próbowaliśmy 2 x ale ja mam jakąś blokadę w głowie,że coś się stanie i przez to nie sprawia mi przyjemności. Być może jak minie 16tc i te największe zagrożenia miną to wtedy się coś we mnie odblokuje.
    A mam do Was pytanie- czy Wy odczuwacie kłucia i ciągnięcia w brzuchu? Ja szczególnie jak kicham lub kaszlę albo jak się przemęczę- trochę mnie to martwi,ale wyczytałam ,że więzadła macicy się rozszerzają i może to jest powodem. A jak jest u Was?

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis tak ladnie szlam zgodnie z planem racjonalnego zywienia, do czasu drzemki. Obudzilam sie i poczulam, ze pragne czekolady i dzien bez slodyczy wlasnie szlag trafil :D

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka, ja jak kichne, to az mnie zgina w pol z bolu. Szczegolnie boli mnie po prawej stronie, czasami bol zostaje na dluzej, to lykam no-spe forte i po kilku minutach przechodzi ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama zrobiła racuchy z jabłkami oraz sok z buraków, marchwi i jabłkek (bo mi hemoglobina spadła do 11,9), tato przywiózł i tak się objadłam, że szok. A na kolację planuję pastę z makreli wędzonej, jajka i cebulki:)
    Na 16:45 idę do lekarza, trzymać kciuki proszę :)

małaMyszka, sylwucha89, Aga89, mamasia, gosia.b lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole dziewczyny, czy ktoras z Was tez tak czesto kicha?? Nie ma dnia, zebym nie kichala po kilka kilkanascie razy a ani uczulona ani przeziebiona nie jestem...

Paula a makrele wedzona mozna jesc?? Bo ja czytalam, ze nie bardzo

Babka ziemniaczana w piecu, tylko troche sie obawiam czy to wszystko sie zsiadzie i nie bedzie plynna?? Choc dalam wiecej kaszy manny niz w przepisie

Edit* Juz widze, ze ladnie sie zsiadla, a zapach w domu boski!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 15:08

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz sie balam i mialam o to pytac gina bo jak kicham boli strasznie:-(

Dzis zupka ogorkowa juz gotowa:-)

My normalnie sie kochamy to moja 3 ciaza wiec sie tak nie boje jak w pierwszej:-)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makreli nie wolno wedzonej w ciazy jesc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chce mi sie kichnac to siadam u zginam nogi bo na stojaco jak kichnelam to myslalam ze macica mi wyleci...

Mam straszne zawroty glowy i bol piersi dzisiaj. Czyli z malenstwem wszystko ok. Daje mamie znac ze rosnie. Kocham tego szkraba bardzo :)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Paula a makrele wedzona mozna jesc?? Bo ja czytalam, ze nie bardzo
    !

Nie można?:( Smutno mi, taką miałam ochotę...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest surowa, wedzona ryba. Podobnie jak halibut, tunczyk itp. wedzone ryby moga zawierac bakterie.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunczyka w puszce tez nie mozna??

bosa lubi tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam... I nadal nie mam na nic siły...
    Idę z psem i zjem zupę ogórkową to może lepiej mi się zrobi...

Co do kichania to jak leżę to odwracam się na bok i zginam kolana. Na stojąco lekko uginam kolana i pochylam do przodu.

Wędzonych ryb chyba w ogóle nie można? Na razie unikam wszelkich wędzonek...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet wędliny staram się kupować gotowane... W mięsnym jestem dość często bo mają dobry ser hehe hehe i przy okazji mówię, że chciałabym wędlinkę najlepiej gotowaną...może jakąś szynkę i kobiety zawsze doradzą mi pyszne przysmaki. Ostatnio musiałam być całkiem zielona lub miałam na twarzy wszystkie kolory tęczy bo babeczka odradziła mi taką z malutka ilością tłuszczyku i poleciła inną...

niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ