WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa zapytaj o to lekarza, mi mowil o surowych i wedzonych rybach o te z puszki, sloika nie pytalam.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja mam odruch wymiotny jak czuję smażoną rybę, myślałam, że może chociaż wędzoną zjem. A tu kaplica. To co można zjeść bezmięsnego na kolację oprócz sera i jajka?

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na jutrzejsza kolacje serwuje to ;)
    http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2013/09/pizza-familijna.html?m=1

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salatke???
    Tosty?
    Kanapki z nutella?

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak serio to na nic nie mam smaka... dobrze ze mam katar bo pieczone mieso tez nie meczy a wlasnie sie konczy przypiekac.

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, no niestety tunczyk, to tez nie za dobry wybor. Gdzies czytalam, ze te duze ryby jedza co popadnie i niestety maja w miesie jakas zawartosc rteci, co dla rozwijajacego maluszka nie jest zbyt dobre.

niecierpliwa, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie lubię ryb, ani wędzonych ani normalnych bleee wiem ,że są zdrowe ale jakoś nie mogę się przemóc...

U mnie zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz seksik był i będzie :) Co prawda córka urodziła się 2 tyg wcześniej ale mi to wcale nie przeszkadzało.
    Któraś z Was pisała,że chciałaby przyspieszyć poród więc polecam. Tym razem też sobie nie będziemy odmawiać ( jak wszystko będzie dobrze oczywiście) :)

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• agapast Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciężarówki, dawno nie przeglądałam belly, dzis wchodzę i widzę sierpień 2015!wow! ja rodziłam w sierpniu 2014. działo się w naszej grupie, działo! teraz przeniosłyśmy się na fb, bo tam łatwiej się odnaleźć i odniesc do wypowiedzi. dokładnie rok temu myśałam, że umieram:) jednak żyję i mam się dobrze, przeżyłam początki ciąży,przeżyłam końcówkę, przeżyłam poród, więc Wam też życzę wytrwałości i powodzenia!

małaMyszka, niecierpliwa, Aga89, ekropka, sylwucha89, gosia.b, KasiaeN., gagat82, olinka, Cassie, Maniuś lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a z jakich powodów macie zakaz współżycia? :)
    My też walczymy z abstynencją - mój mąż miał zawsze silniejszą wolę ode mnie, przez wzgląd na dobro maluszka, ale dziś troszkę sobie pofolgowaliśmy :P
    Czekamy do środy na zielone światełko :)

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.b wrote:
    Dziewczyny, a z jakich powodów macie zakaz współżycia? :)
    My też walczymy z abstynencją - mój mąż miał zawsze silniejszą wolę ode mnie, przez wzgląd na dobro maluszka, ale dziś troszkę sobie pofolgowaliśmy :P
    Czekamy do środy na zielone światełko :)

No ja mam np krwiaka i póki on jest lepiej aby nie współżyć.

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wystraszyłam się. Wróciłam z pracy, przebieram się i nagle mnie bardzo mocno w okolicy pępka zabolało, zakulo, zapieklo, nie wiem jakby mocno od środka pociągnęło. Raz mocno i kilka razy mniej. Położyłam się, wzięłam nospe. Teraz ok ale boję się. Czy miewacie coś takiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 18:07

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makrele mozna jesc bo jest wedzxona na goraco a nie na zimno jak łosoś

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Jestem po badaniach prenantalnych , wiem tylko ze wszystko wporzadku z USG- ale po kolei. Nie wiem czy ktoras z dziewczyn jest z Krakowa , ale ja dostalam skierowanie na Kopernika do szpitala uniwersyteckigo - i juz wiem jedno , rodzic tam nie mam zamiaru :). Najpierw pobrali mi krew , potem dluuugie oczekiwanie na USG , lekarz mimo ze mlody straszny gbur , wlasciwie nic nie mowil. O wsyzstko musialam pytac co wlasciwie bylo mu nie na reke , nie bylo mi dane ogladnac USG widzialam tylko co nie co , za to moj malzonek ogladal a ja napajalam sie widokiem jego twarzy ,lzy poplynely mi ciurkiem jak uslyszalam serduszko. Wlasciwe nawet nie wiem ile cm ma moj maluch . Zdjecia oraz wyniki mam do odbioru za tydzien. Jednak po slowach "wszystko jest wporzadku" czuje ulge. WLasciwie to poczulam ja jak na poczatku badania przy przylozeniu tego urzadzenia do brzucha moj maz krzyknal pelen entuzjazmu " jeeest " :).

lys, niecierpliwa, gosia.b, Aga89, Y, Amberla, KasiaeN., mamasia, małaMyszka, Cassie, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa ja też kicham cały czas, codziennie, nie wiem czemu tak jest, nie jest to przyjemne, bo brzuch boli

Taką mi chęć narobiłyście na gofry, ogórkową i w ogóle kapuśniak mi się marzy :( miałam gotować kapuśniak wczoraj, ale nie było czasu, dziś też się nie udało, cały dzień poza domem. Zjadłam co prawda gnocchi z łososiem i o ile gnocchi było jak marzenie, to łosoś mi nie przypasował i oczywiście mam mega zgagę. Ostatnio co raz częściej ta zgaga, mam nadzieję że nie stanie się to rutyną :/

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Ofka jak tam przygotowania do ślubu???
    kochane oczywiscie jestem w czarnej dupie, wczoraj kolezanka na sile ze mnie sciagala suknie az puscil szew. Wygladam jak upasiona swinka piggy. Pieprzone wiejskie wesele, a chcialam slub na plazy, ale narzeczony sie uparl, to jego pierwszy slub, moj drugi. Juz jedno wesele mialam, welon trzy metry, na cholere mi to bylo znowu...

małaMyszka, 0na88, sylwucha89 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od pon. Wieczorami czuje klucia dokladnie tam gdzie jest dziecko. Troche mnie to martwi.

tb73i09k881y3sjt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Od pon. Wieczorami czuje klucia dokladnie tam gdzie jest dziecko. Troche mnie to martwi.

Od kilku dni mam to samo. Jednak myślałam, że to normalne, dziecko rośnie, macica się powiększa czy coś...

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam takie letkie kłucia nie cały czas ale jednak czuję je . Jak Tyle nas to ma to chyba to normalen

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Źle mi. Lekarz zrobił usg, niby genetyczne. Przezierność karkowa wyszła mi 2,5. Za tydzień idę do szpitala na powtórne badania, testy z krwi i może amnio jak na usg znowu wyjdzie w górnej granicy...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym miejscu macie te kłucia?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ