SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a ja przytyłam juz 3 kg... mama mnie ostrzega, żebym dużo nie jadła, bo przytyje 20 kg... ale jak sobie odmówić jak mam taką chęć do jedzenia? Powiedzcie czy coś cwiczycie obecnie w ciazy? Kolorowych snów. Mąż mi wyrywa tablet...
małaMyszka, 0na88, Aga89 lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Moze staraj sie oszukac organizm? Kup wafle ryzowe, jedz salatki, piers z kurczaka z piekarnika ( kawalki piersi sol,pieprz,namaczasz w jogurcie naturalnym,potem w rozbite platki kukurydziane,kladziesz to na papier do pieczenia i pieczesz PRZEPYSZNE! i bardzo niskokaloryczne:), a jak zechce ci sie slodyczy to zjedz batonika musli
Y, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
tak jak ja od lekarza słyszałam to do 3 miesięcy powinno być + 3 kg ponieważ łożysko waży dzieciątko tez no i z czegoś muszi szarpać zapasy jeżeli tak będziecie uważać co jecie to wpadniecie w anemię lub zabraknie wam zelaza i wtedy zaczną się dopiero problemy. Normalne przytycie w ciąży jest 12 do 16 kg .
Kłucia mam poniżej pępka lub koło niego delikatne i zadkie . A gdzie wy macie te kłucia ?
Ginna88 odpoczywaj może to jednorazowe a jak cię to bardzo niepokoi zawsze mozesz jechać na kontrolę do szpitala
Dobranoc dziewczynygianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
3kg to nie, normalne jest 1,5-2kg do konca 1trymestru z tego co wiem,bo wlasnie tyle wazy to wszystko co wymienilas
a dodatkowy kilogram to juz cialko,a czasami moze tak byc jak ktos ma zaparcia-wredy waga ma prawo pokazac wiecej.
małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
Andzia-tu nie chodzi o jakies diety,tylko o zdrowe jedzenie,wiadomo ze zdrowiej wyjdzie pieczona piers niz smazona-dodatkowo drob zawiera duzo zelaza. Salatki zamiast chipsow,gorzka czekolada zamiast bialej itp. Trzeba po prostu sie pilnowac,nie lubie jak ktos mowi ze w ciazy to mozna jesc wszystko i ile wlezie..bo potem jest zal do siebie o to ze pozwolilo sie na przytycie 30kg,mam 2 takie.kolezanki ktorw tyle przytyly i sa bardzo zle na siebie ze pozwalaly sobie na te wszystkie zachcianki,bo teraz nie moga tego zrzucic...
małaMyszka, Andzia 34 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak ciaza ma nie bolec? Przeciez w naszym ciele rosnie maly czlowiek, te klucia, szarpniecia to jest nic co bedzie za kilka miesiecy. Nie dajmy sie zwariowac po kazdym takim pierdku. Co innego skurcze, jak ich nie ma a boli wokol macicy to tylko sygnal ze dziecko rosnie. Jak mnie nic nie boli to az mowie do brzucha-ej maluszku jestes tam? I za chwile czuje bum bum
trzeba sie cieszyc ze rosnie, niech boli ile wlezie, oby zdrowiutkie roslo
małaMyszka, gianna88, Cassie, Magd, olinka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Mój wybył do pracy a ja nie mogę spać... nadrobiłam więc belly
Przede wszystkim gratuluję dziewczyny udanych wizyt
Paula mi lekarz powiedział, że przezierność właśnie od 11 tc można zmierzyć, dziecko musi mieć bodajże 4,5 cm? Więc może to faktycznie za wcześnie po prostu?
Jeśli chodzi o seks to my mamy zielone światło i muszę przyznać, że korzystamy ile wlezietak jak pisała Cassie seks w ciąży jest bardzk przyjemny, więc jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań to korzystajcie. U mnie po nie ma ani plamień, ani bóli, maluszek rozwija się prawidłowo, więc chyba jest ok
no i zadowolona mama = zadowolone dziecko
Jeśli chodzi o bóle to też czasem czuję kłucia i ciągnięcia, ale już dwóch lekarzy mi powiedziało że to całkowicie normalne, bo dzidzia sobie lokum wygodne szykuje, więc już się tak nie zamartwiam.
Przypominam o grupie na fb, kogo jeszcze nie ma a chce być - zapraszamy
Dziewczyny proszę o inspiracje
Z wczoraj został mi pyszny koperkowy sos. Wczoraj mieliśmy go do gotowanych jajek i ziemniaków. Z czym go podać dziś? Macie jakieś pomysły?
Buziaki i miłego dniamałaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Dzień dobry! Ja dziś u rodziców spałam i juz się obudziłam bo nie u siebie to inne odgłosy itp, wiadomo
Dziewczyny czy też macie takie klucie jakby w szyjce macicy? Krótkie takie, niezbyt bolesne ale klucia. Dziś zazyczylam sobie sos i kopytka u mamci
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U mnie od tygodnia ustapily silne bole brzucha, od czasu do czasu cos leciutko zakluje, ale generalnie ok.
Znowu poranek z porcelana, od wczoraj chwile po przebudzeniu wymiotuje zolcia i potem mi juz lepiej.
Ja jak siadam to mam taki bol jakby mi ktos igly wbijal, ale wydaje mi sie, ze to tak w okolicach odbytu, jak usiade to juz ok, ale pierwszy kontakt z tapczanem masakra. Ma tak ktoras z Was moze?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Przecież na usg przezierności karkowej jest za wcześnie. Wynik miarodajny jest między 11, a 13+6 tyg ciązy, przy CRL 45-84 mm. Może to jakaś pomyłka, źle lekarz zmierzył, albo coś.
Takie info jest w necie:
"Normy NT obejmują ciąże od początku 11 tygodnia do końca 13 tygodnia ciąży:
Dla CRL=45mm (11 t. c.) mediana wynosi 1,2 mm, a 95 centyl 2,1 mm.
Dla CRL=84mm (14 t. c.) mediana wynosi 1,9 mm, a 95 centyl 2,7 mm."
Przepraszam, że nie odpisałam, ale wczoraj byłam tak wykończona emocjami i płaczem, że zasnęłam po 21.
Tak sobie tłumaczę, że to za wcześnie, bo dopiero dzisiaj zaczynam 11 tydzień (czyli 10t0d). Dzidzia miała wczoraj CRL 35,4. Ale lekarz powiedziała, że jak teraz przezierność jest duża to potem się może pogłębić. Robię sobie nadzieje, że to jest kretyn i że dziecko wcale nie rośnie proporcjonalnie...małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
niecierpliwa wrote:U mnie od tygodnia ustapily silne bole brzucha, od czasu do czasu cos leciutko zakluje, ale generalnie ok.
Znowu poranek z porcelana, od wczoraj chwile po przebudzeniu wymiotuje zolcia i potem mi juz lepiej.
Ja jak siadam to mam taki bol jakby mi ktos igly wbijal, ale wydaje mi sie, ze to tak w okolicach odbytu, jak usiade to juz ok, ale pierwszy kontakt z tapczanem masakra. Ma tak ktoras z Was moze?niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula, idz do innego lekarza bo te barany czasami gadają a nie myślą..Dla mojego męża siotry lekarz powiedział ze dziecko jest chore na downa i ma tydzień na podjecie decyzji- usuwa ciaże czy nie. Urodziła zdrowego syna.
małaMyszka, magda sz, Cassie lubią tę wiadomość