X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja przytyłam juz 3 kg... mama mnie ostrzega, żebym dużo nie jadła, bo przytyje 20 kg... ale jak sobie odmówić jak mam taką chęć do jedzenia? Powiedzcie czy coś cwiczycie obecnie w ciazy? Kolorowych snów. Mąż mi wyrywa tablet... :-P

małaMyszka, 0na88, Aga89 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi rybami to mysle ze tez nie mozna dac sie zwariowac, jak wiadomo z jakiego zrodla i ze swieze to bym jadla:) poza tym nie wierze ze japonki nie wcinaja suhi z surowa ryba w ciazy ;)

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 ja tez z okolic krakowa.ja bede w szpitalu narutowicza bno moj lekarz tam pracuje

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze staraj sie oszukac organizm? Kup wafle ryzowe, jedz salatki, piers z kurczaka z piekarnika ( kawalki piersi sol,pieprz,namaczasz w jogurcie naturalnym,potem w rozbite platki kukurydziane,kladziesz to na papier do pieczenia i pieczesz PRZEPYSZNE! i bardzo niskokaloryczne:), a jak zechce ci sie slodyczy to zjedz batonika musli :)

Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę jutro kupić wagę... Mam wrażenie, że ważę pół tony...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak ja od lekarza słyszałam to do 3 miesięcy powinno być + 3 kg ponieważ łożysko waży dzieciątko tez no i z czegoś muszi szarpać zapasy jeżeli tak będziecie uważać co jecie to wpadniecie w anemię lub zabraknie wam zelaza i wtedy zaczną się dopiero problemy. Normalne przytycie w ciąży jest 12 do 16 kg .
    Kłucia mam poniżej pępka lub koło niego delikatne i zadkie . A gdzie wy macie te kłucia ?

Ginna88 odpoczywaj może to jednorazowe a jak cię to bardzo niepokoi zawsze mozesz jechać na kontrolę do szpitala

Dobranoc dziewczyny

gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3kg to nie, normalne jest 1,5-2kg do konca 1trymestru z tego co wiem,bo wlasnie tyle wazy to wszystko co wymienilas :) a dodatkowy kilogram to juz cialko,a czasami moze tak byc jak ktos ma zaparcia-wredy waga ma prawo pokazac wiecej.

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia-tu nie chodzi o jakies diety,tylko o zdrowe jedzenie,wiadomo ze zdrowiej wyjdzie pieczona piers niz smazona-dodatkowo drob zawiera duzo zelaza. Salatki zamiast chipsow,gorzka czekolada zamiast bialej itp. Trzeba po prostu sie pilnowac,nie lubie jak ktos mowi ze w ciazy to mozna jesc wszystko i ile wlezie..bo potem jest zal do siebie o to ze pozwolilo sie na przytycie 30kg,mam 2 takie.kolezanki ktorw tyle przytyly i sa bardzo zle na siebie ze pozwalaly sobie na te wszystkie zachcianki,bo teraz nie moga tego zrzucic...

małaMyszka, Andzia 34 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ciaza ma nie bolec? Przeciez w naszym ciele rosnie maly czlowiek, te klucia, szarpniecia to jest nic co bedzie za kilka miesiecy. Nie dajmy sie zwariowac po kazdym takim pierdku. Co innego skurcze, jak ich nie ma a boli wokol macicy to tylko sygnal ze dziecko rosnie. Jak mnie nic nie boli to az mowie do brzucha-ej maluszku jestes tam? I za chwile czuje bum bum :) trzeba sie cieszyc ze rosnie, niech boli ile wlezie, oby zdrowiutkie roslo :)

małaMyszka, gianna88, Cassie, Magd, olinka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja też mam takie kłucia w dole brzucha i to nawet mocne:/ A jak dzisiaj kichnęłam to myślałam, że się skręcę:/ Ale jak poczytałam Was że to nie tylko u mnie to już jestem spokojniejsza.

małaMyszka lubi tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowych snów Kochane!!!

KasiaeN. lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Mój wybył do pracy a ja nie mogę spać... nadrobiłam więc belly :)

Przede wszystkim gratuluję dziewczyny udanych wizyt :)
    Paula mi lekarz powiedział, że przezierność właśnie od 11 tc można zmierzyć, dziecko musi mieć bodajże 4,5 cm? Więc może to faktycznie za wcześnie po prostu?

Jeśli chodzi o seks to my mamy zielone światło i muszę przyznać, że korzystamy ile wlezie ;) tak jak pisała Cassie seks w ciąży jest bardzk przyjemny, więc jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań to korzystajcie. U mnie po nie ma ani plamień, ani bóli, maluszek rozwija się prawidłowo, więc chyba jest ok :) no i zadowolona mama = zadowolone dziecko :)

Jeśli chodzi o bóle to też czasem czuję kłucia i ciągnięcia, ale już dwóch lekarzy mi powiedziało że to całkowicie normalne, bo dzidzia sobie lokum wygodne szykuje, więc już się tak nie zamartwiam.

Przypominam o grupie na fb, kogo jeszcze nie ma a chce być - zapraszamy :)

Dziewczyny proszę o inspiracje :D
    Z wczoraj został mi pyszny koperkowy sos. Wczoraj mieliśmy go do gotowanych jajek i ziemniaków. Z czym go podać dziś? Macie jakieś pomysły?

Buziaki i miłego dnia :)

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Mnie zas od rana mecza mdlosci i to tak powaznie :/

Sosik koperkowy mozesz podac z makaronem rurki lub swiderki :)

• Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spać nie mogę i jakaś głodna jestem, a nie mogę nic jeść bo jadę ba badania krew, mocz itp.

iv09gu1r9swezozr.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja dziś u rodziców spałam i juz się obudziłam bo nie u siebie to inne odgłosy itp, wiadomo ;) Dziewczyny czy też macie takie klucie jakby w szyjce macicy? Krótkie takie, niezbyt bolesne ale klucia. Dziś zazyczylam sobie sos i kopytka u mamci :D

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od tygodnia ustapily silne bole brzucha, od czasu do czasu cos leciutko zakluje, ale generalnie ok.

Znowu poranek z porcelana, od wczoraj chwile po przebudzeniu wymiotuje zolcia i potem mi juz lepiej.

Ja jak siadam to mam taki bol jakby mi ktos igly wbijal, ale wydaje mi sie, ze to tak w okolicach odbytu, jak usiade to juz ok, ale pierwszy kontakt z tapczanem masakra. Ma tak ktoras z Was moze?

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Przecież na usg przezierności karkowej jest za wcześnie. Wynik miarodajny jest między 11, a 13+6 tyg ciązy, przy CRL 45-84 mm. Może to jakaś pomyłka, źle lekarz zmierzył, albo coś.
    Takie info jest w necie:

"Normy NT obejmują ciąże od początku 11 tygodnia do końca 13 tygodnia ciąży:
    Dla CRL=45mm (11 t. c.) mediana wynosi 1,2 mm, a 95 centyl 2,1 mm.
    Dla CRL=84mm (14 t. c.) mediana wynosi 1,9 mm, a 95 centyl 2,7 mm."

Przepraszam, że nie odpisałam, ale wczoraj byłam tak wykończona emocjami i płaczem, że zasnęłam po 21.
    Tak sobie tłumaczę, że to za wcześnie, bo dopiero dzisiaj zaczynam 11 tydzień (czyli 10t0d). Dzidzia miała wczoraj CRL 35,4. Ale lekarz powiedziała, że jak teraz przezierność jest duża to potem się może pogłębić. Robię sobie nadzieje, że to jest kretyn i że dziecko wcale nie rośnie proporcjonalnie...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    U mnie od tygodnia ustapily silne bole brzucha, od czasu do czasu cos leciutko zakluje, ale generalnie ok.

Znowu poranek z porcelana, od wczoraj chwile po przebudzeniu wymiotuje zolcia i potem mi juz lepiej.

Ja jak siadam to mam taki bol jakby mi ktos igly wbijal, ale wydaje mi sie, ze to tak w okolicach odbytu, jak usiade to juz ok, ale pierwszy kontakt z tapczanem masakra. Ma tak ktoras z Was moze?
    Ja mam identycznie...i chyba jestesmy na tym samym etapie 12 tydzien.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, idz do innego lekarza bo te barany czasami gadają a nie myślą..Dla mojego męża siotry lekarz powiedział ze dziecko jest chore na downa i ma tydzień na podjecie decyzji- usuwa ciaże czy nie. Urodziła zdrowego syna.

małaMyszka, magda sz, Cassie lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja na Twoim miejscu skonsultowałabym się jeszcze z innym lekarzem. Żeby wykonać badanie przezierności karkowej, CRL dziecka powinno wynosić 45-84 mm. Na pewno wszystko jest dobrze :*

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ