SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Zetka wrote:Aska, ja też na samym końcu
Termin wg OM na 23.08
W pierwszej ciąży miałam termin na 23.11 a synek urodził się 15.11 (dzień wcześniej zachciało mi się wannę myć)
hehe moja mama nie mogła się doczekać na mojego brata pierworodnego bo już było z tydzien ponad po terminie to zaczęła okna myći podobno od razu na następny dzień urodziła
za to ja idealne w terminie się urodziłąm i to zaledwie w 2 godziny
tak mi się śpieszyło
mam nadzieje że moje maleństwo też będzie takie szybkie
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Staraczka23 - nie chodzi o to, że lekarz liczy, że ciąża jest młodsza, tylko o to, że oni maja inny sposób liczenia. Tak jak pisze Zetka - liczą tygodnie zakończone
A ja mam badanie prenatalne w 13 + 2... Tak mnie umówiła pani przez telefon. Mam nadzieję, że nie będzie za późno.małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość
-
Sana wrote:Aska87 super ciuszki
gdzie i w jakich cenach kupiłaś te z pierwszego zdjęcia?
w Pepco kaftanik za 5,99, body za 12,99, a pajacyk za 14,99
Sana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Katarka wrote:Ja akurat miesiące liczę tak ja mi belly pokazuje, czyli jutro powinnam zacząć czwarty miesiąc
Tak mi się wydaje.
No to mamy tak samojutro drugi trymestr start
Ale dziś zwieńczjąc ostatni dzień tego trymestru - porcelanaw sumie dopiero trzeci raz przez całą ciążę i dziwię się, że tak mnie złapało
Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry
Zycze Wam milego dnia i spokojnego weekendu
Moj maz ma wolny weekend wiec nie bedzie mnie tutaj.
Rano sie obudzilam i piersze co mi przelecialo przez glowe po otwarciu oczu to salatka rybna
Takim sposobem moj zrobil jajecznice ja do tego salatke i wszyscy zadowoleni
Pomijam fakt ze cala cebule wywalilam na poddloge... ciamajda ze mnie
chcebycmama ja cwicze spanie i jedzenie
kkarolinaaa ma racje z waga w pierwszym trymestrze, nie powinna byc wyzsza niz 2kg.
magda sz no wlasnie boli zle nie boli martwimy siei tak do porodu
Ale jak juz mocniej boli to nospa i lezec az przejdzie.
KasiaeN. to klocie w szyjce mnie dzisiaj obudzilo ale przeszlo po kilku minutach.
Paula nie zadreczaj sie, na pewno wszystko jest i bedzie dobrze. Na przeziernosc jest zdecydowanie za wczesnie.
Idz na konsulatacje do innego lekarza.
Ofka dasz rade
Sana wiekszosc z Nas moze urodzic w sierpniu inna czesc w lipcu a jeszcze inna we wrzesniunie ma sensu wedrowac pomiedzy miesiacami
Termin porodu jest i tak tylko orientacyjny no chyba ze ma ktoras zaplanowana cc to co innego.
Aska co fajnego kupilas? Aaaa teraz widzecudenka
ainer swiete slowa
-
Sana no pewnie, że zostań z nami, jesteś przecież "nasza"
Aska87 fajne zakupkija jak jestem w Pepco to na nic fajnego nie udaje mi się trafić, no poza niedrapkami i czapeczkami
Paula a to ten Dr Andrzejewski tak Ci wyliczył?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 11:39
małaMyszka, Sana lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:Sana no pewnie, że zostań z nami, jesteś przecież "nasza"
Aska87 fajne zakupkija jak jestem w Pepco to na nic fajnego nie udaje mi się trafić, no poza niedrapkami i czapeczkami
Paula a to ten Dr Andrzejewski tak Ci wyliczył?
u nas są dwa Pepco w miescie i w jednym to faktycznie tez nic nigdy nie ma a dzis pojechałam do drugiego i tam dużo większy wybór jest już dla niemowlaczkówwięc chyba pepco pepco nie równe
-
Katarka wrote:Staraczka23 - nie chodzi o to, że lekarz liczy, że ciąża jest młodsza, tylko o to, że oni maja inny sposób liczenia. Tak jak pisze Zetka - liczą tygodnie zakończone
A ja mam badanie prenatalne w 13 + 2... Tak mnie umówiła pani przez telefon. Mam nadzieję, że nie będzie za późno.
Zależy jak szybko maluch będzie rósłja mam 02.02 czyli to będzie 11 tyg + 6 dni
-
Ja jeszcze nie rozgladam sie za ciuszkami, mysle, ze dopiero na wiosne sie tym zajme
A dziewczyny, ktore juz zaczely kupowac ciuszki to jakie rozmiary wybieracie?? bo nie mam na ten temat zielonego pojecia, czym sie kierowac
Ja za to dzis sobie sprawilam super spodnie do latania po domu, dresowe alladyny, tak sie naciagaja, ze nawet brzuch za pol roku tam sie zmiesci i wreszcie zadna guma mnie nie uciskaAga89, małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Super, że już ciuszki kupujecie, ja jeszcze się nie odważyłam, kupiłam tylko spodnie ciążowe w H&M.
Ja też miewam kłucia w brzuchu, najczęściej w okolicach pępka, delikatnie bolą mnie piersi i to wszystkie objawy ciąży. Już nie mam mdłości, ani razu nie wymiotowałam, z jednej strony to dobrze, ale z drugiej...nie chce się nakręcaćniecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze nic nie kupiłam, oglądałam sobie ciuszki i się zachwycałam, ale nawet przez myśl mi nie przeszło żeby coś kupić, jakoś tak wewnętrznie cały czas mam obawy. Ubrań ciążowych też nie kupowałam jeszcze, jedynie to rajstopy dla ciężarnych i 3 pary dresów rozmiar większe niż normalnie. Nie wiem, może po prenatalnych, jak wszystko będzie dobrze, to się odważę coś kupić.
Stresuję się poniedziałkową wizytą, mam wrażenie że od poprzedniej minęła cała wieczność. Chcę zobaczyć malucha i usłyszeć, że ma się świetnie. No i sprawdzić co z torbielami. Objawów ciążowych to od kilku tygodni to ja nie mam żadnych, raz na jakiś czas mdłości się pojawią, czy zgaga, czy po prostu apetyt mam inny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 12:05
niecierpliwa, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Lys- ja tez jedynie z objawow ciazowych mam bolace piersi i inny apetyt a we wtorek bylam na usg i dr powiedziała ze "dorodny maluszek"
Takze objawy nie są wyznacznikiem czy z ciazą jest wsztstko w porządku, kazdy przechodzi ją inaczej, moje 3 dobre kolezanki ani razu nie miały mdłosci,ani razy nie wymiotowały-ogolnie nie czuły ze są w ciazy, takze spokojnie!
euforia, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
To mnie trochę pocieszyłyście dziewczyny, bo czytałam o Waszych wymiotach i zaczęło mnie to dziwić że ja ani razu nie wymiotowałam.
największy apetyt mam w nocy, czasami wstanę o 2 w nocy i zjem 3 -4 kanapki, no ale teraz 3 kg na plusieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 12:14
-
To jak to jest z tym 2 trymestrem?? Wg belly 2 trymestr zaczne 5 lutego (13t0d) czyli po skonczeniu pelnych 13 tygodni a wszedzie czytam, ze 2 trymestr zaczyna sie w 13 tyg, czyli tydzien wczesniej niz podaje belly...Jak to w koncu jest??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 12:15
-
euforia wrote:To mnie trochę pocieszyłyście dziewczyny, bo czytałam o Waszych wymiotach i zaczęło mnie to dziwić że ja ani razu.
największy apetyt mam w nocy, czasami wstanę i zjem 3 -4 kanapki, no ale teraz 3 kg na plusie
ja też ani razu nie wymiotowałam za to wieczorami mdli mnie niemiłosierne... i 5 kg na minusieeuforia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja tez mam 3 kg na plusie. Nie martwię się tym, chyba
a dziś placek po węgiersku na obiad
mąż z pracy o 13 przychodzi i będziemy jeść aż się uszy będą trzesly. Dziewczyny a Wy już powiedziałyscie wszystkim, że jesteście w ciąży? Ja powiedziałam w pracy i wiedzą tylko rodzeństwo, rodzice i tesciowie. Tak mnie korci, żeby Już wszystkim powiedziec... miłego popoludnia! :-*
euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
niecierpliwa wrote:To jak to jest z tym 2 trymestrem?? Wg belly 2 trymestr zaczne 5 lutego (13t0d) czyli po skonczeniu pelnych 13 tygodni a wszedzie czytam, ze 2 trymestr zaczyna sie w 13 tyg, czyli tydzien wczesniej niz podaje belly...Jak to w koncu jest??
Ja słyszałam że II trymestr zaczyna się 14 tyg, a gdzieś czytałam nawet że w 15 tyg, więc belly chyba dobrze pokazuje.
Ja powiedziałam o ciąży moim rodzicom, rodzicom męża, rodzeństwu i babci, przy ost L4 mój szef zapytał czy coś poważnego mi dolega więc mu powiedziałam, ale obiecał że zachowa w tajemnicy. No ale moja mama powiedziała swojej siostrze więc wie również na pewno moje kuzynostwoWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 12:22
-
ja o ciazy powiedzialam swojej i meza nablizszej rodzinie - pozniej samo to zaczely zyc swoim zyciem i szlo dalej. Z kolei znajomym powiedzialam najblizszym . W pracy szefowi i kolezana z ktorymi pracuje w jednym pokoju - tez zacznie to zyc swoim zyciemmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
ja powiedziałam rodzicom teściom bratu i dziadkom ... jednak też zaczęło żyć swoim życiem i wszyscy mi już gratulują i udzielają "dobrych rad"
nie wiem jak się to tak rozniosło, a miał nikt nie wiedzieć jeszcze ehh ...