Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, to chyba mieści się w normie? A inne pomiary?

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Źle mi. Lekarz zrobił usg, niby genetyczne. Przezierność karkowa wyszła mi 2,5. Za tydzień idę do szpitala na powtórne badania, testy z krwi i może amnio jak na usg znowu wyjdzie w górnej granicy...

Przecież na usg przezierności karkowej jest za wcześnie. Wynik miarodajny jest między 11, a 13+6 tyg ciązy, przy CRL 45-84 mm. Może to jakaś pomyłka, źle lekarz zmierzył, albo coś.
    Takie info jest w necie:

"Normy NT obejmują ciąże od początku 11 tygodnia do końca 13 tygodnia ciąży:
    Dla CRL=45mm (11 t. c.) mediana wynosi 1,2 mm, a 95 centyl 2,1 mm.
    Dla CRL=84mm (14 t. c.) mediana wynosi 1,9 mm, a 95 centyl 2,7 mm."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 19:38

Zetka, Katarka, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam takie kłucie w środku i to dzisiaj dosyć często. zmartwiłam się, bo jest tom troszkę bolesne i się zastanawiam czy tak powinno być...

gdzieś trafiłam informację, że jak łożysko przejmuję produkcję progesteronu to już nie kują jajniki tylko jest trochę inaczej i tak sobie cały czas wmawiałam,że to pewnie to żeby się nie nakręcać. ale nie wiem kiedy łożysko jest już gotowe i pracuje samo.

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, Andzia34 mam nadzieję, że to co czujemy nie jest niczym złym tylko powiększaniem sobie domku przez dzidziusia.

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 ja jestem z Krakowa. Jeśli będę rodzić to w szpitalu Ujastek. Nie jestem przekonana do innych szpitali w Krakowie.

• amysia Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizytę dopiero 2.02. i wtedy się dowiem czy z maluchem wszystko ok. trochę już zaczynam się nakręcać czy wszytko ok, bo dawno nie było usg i informacji,że wszystko ok.

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to już z nami kobietami jest... boli źle, nie boli też nie dobrze.

mamasia, nick nieaktualny, małaMyszka, ainer85, amysia lubią tę wiadomość

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miewam takie klucia w brzuchu... mniej więcej tam gdzie jest dzidzia albo czasem z boku... jak sie położę to jest lepiej...

a najgorsze ze na bieliźnie pojawila mi sie dzis kropka w brazowym kolorze...od początku ciazy nie plamilam wiec troche mnie to zmartwilo :( duzo sie dzis nachodzilam, potem ta plamka, od razu sie położyłam i nic wiecej sie nie pojawilo...powinnam sie martwic?? Zdarzylo sie Wam takie cos??

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, mi Matkowski mówił ze w razie czego można dzwonić do niego bo często ma na Zaspie dyżury. Kiedy byłaś ostatnio na wizycie i kiedy masz teraz? Bierzesz duphaston albo luteine? Odpocznij.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:
    ja mam wizytę dopiero 2.02. i wtedy się dowiem czy z maluchem wszystko ok. trochę już zaczynam się nakręcać czy wszytko ok, bo dawno nie było usg i informacji,że wszystko ok.

Ja w poniedziałek mam planowa wizytę,a 2.02 mam badania prenatalne ;)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka - Biore duphaston tylko. A On dal Ci swoj nr? Bo ja w sumie go nie pytalam, sam tez nic nie wspomnial :/ czy do szpitala mowil zeby dzwonić?

W środę mam prenatalne, Matkowskiego dopiero 12.02... hm nie wiem czy panikować przez ta kropkę, mam nadzieje ze to jedna taka i sie nie powtórzy :( bede leżeć na razie dzielnie :(

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówił ze w razie co dzwonić do niego. Na recepcie na dupka miałam numer, tez biorę. Do kiedy kazał Ci brać? Mi wypisał 2 opakowanie i nie styknie mi do wizyty.
    Obserwuj się jak nic nie boli i się nie powtórzy to ok.
    A nie przytulaliscie się wczoraj? Bo czasami po jest tak.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:
    Ofka, Andzia34 mam nadzieję, że to co czujemy nie jest niczym złym tylko powiększaniem sobie domku przez dzidziusia.

też miewam takie kłucia i ciągnięcia i również jestem zdania, że to maleństwo szykuje sobie lokum, aby mu było najwygodniej :P

małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Źle mi. Lekarz zrobił usg, niby genetyczne. Przezierność karkowa wyszła mi 2,5. Za tydzień idę do szpitala na powtórne badania, testy z krwi i może amnio jak na usg znowu wyjdzie w górnej granicy...

Paula tulę mocno, będzie dobrze. I tak, jak pytała Zetka czy to nie za wcześnie na przezierność? ja wcześniej jak Ci pisałam o dr to nie spojrzałam nawet na Twój suwaczek by dopytać czy to już to badanie.

bzkxskf.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy zakaz seksu wiec to nie to...
    no patrz, a ja nawet nie patrzylam na ta recepte tylko od razu wykupiłam...mi dal 3 op. wiec starczy na pewno...kazal brac do następnej wizyty a później nie wiem ile jeszcze. To moze podejdź do tych babek w rejestracji i Ci wypisza jak masz za malo...

Tak zrobię, bede bardziej na siebie uwazac bo w ostatnich dniach czulam sie swietnie (tzn w końcu bez wymiotów) i chyba na za duzo sobie pozwolilam, spacery, sklepy:/ glupia ja :/

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nawet nie zwrocilam uwagi czy mam jakies klucia?
    Hmmm musze poobserwowac.

• Ofka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do gina, mowi ze to macica sie rozciaga i wiezadla. To ze tak ma kilka z nas mnie troche uspakaja.

małaMyszka, amysia lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostalismy od tesciów 2 wędzone dorsze, ryba jest z ich stawu i sami ja wędzili..Jak myslicie, jeść ją?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolia ja bym jadla , w koncu ryby ze sprawdzonego zrodla i wedzone- jeszcze jak masz ochote to na zdrowie .

Y - ja tez zamierzam rodzic na Ujastku.

Mnie tez czasem cos zakuje , jednak z maluchem jest ok - wiec widocznie tak ma byc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 21:25

małaMyszka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    kochane oczywiscie jestem w czarnej dupie, wczoraj kolezanka na sile ze mnie sciagala suknie az puscil szew. Wygladam jak upasiona swinka piggy. Pieprzone wiejskie wesele, a chcialam slub na plazy, ale narzeczony sie uparl, to jego pierwszy slub, moj drugi. Juz jedno wesele mialam, welon trzy metry, na cholere mi to bylo znowu...

Ofka - wiem ze Tobie pewnie nie jest do smiechu , ale ja po przeczytaniu Twojej relacji usmiechlam sie baaardzo szeroko :)) uszy do gory !

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ