WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, to chyba mieści się w normie? A inne pomiary?

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Źle mi. Lekarz zrobił usg, niby genetyczne. Przezierność karkowa wyszła mi 2,5. Za tydzień idę do szpitala na powtórne badania, testy z krwi i może amnio jak na usg znowu wyjdzie w górnej granicy...

Przecież na usg przezierności karkowej jest za wcześnie. Wynik miarodajny jest między 11, a 13+6 tyg ciązy, przy CRL 45-84 mm. Może to jakaś pomyłka, źle lekarz zmierzył, albo coś.
    Takie info jest w necie:

"Normy NT obejmują ciąże od początku 11 tygodnia do końca 13 tygodnia ciąży:
    Dla CRL=45mm (11 t. c.) mediana wynosi 1,2 mm, a 95 centyl 2,1 mm.
    Dla CRL=84mm (14 t. c.) mediana wynosi 1,9 mm, a 95 centyl 2,7 mm."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 19:38

Zetka, Katarka, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam takie kłucie w środku i to dzisiaj dosyć często. zmartwiłam się, bo jest tom troszkę bolesne i się zastanawiam czy tak powinno być...

gdzieś trafiłam informację, że jak łożysko przejmuję produkcję progesteronu to już nie kują jajniki tylko jest trochę inaczej i tak sobie cały czas wmawiałam,że to pewnie to żeby się nie nakręcać. ale nie wiem kiedy łożysko jest już gotowe i pracuje samo.

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, Andzia34 mam nadzieję, że to co czujemy nie jest niczym złym tylko powiększaniem sobie domku przez dzidziusia.

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 ja jestem z Krakowa. Jeśli będę rodzić to w szpitalu Ujastek. Nie jestem przekonana do innych szpitali w Krakowie.

• amysia Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizytę dopiero 2.02. i wtedy się dowiem czy z maluchem wszystko ok. trochę już zaczynam się nakręcać czy wszytko ok, bo dawno nie było usg i informacji,że wszystko ok.

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to już z nami kobietami jest... boli źle, nie boli też nie dobrze.

mamasia, Cassie, małaMyszka, ainer85, amysia lubią tę wiadomość

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miewam takie klucia w brzuchu... mniej więcej tam gdzie jest dzidzia albo czasem z boku... jak sie położę to jest lepiej...

a najgorsze ze na bieliźnie pojawila mi sie dzis kropka w brazowym kolorze...od początku ciazy nie plamilam wiec troche mnie to zmartwilo :( duzo sie dzis nachodzilam, potem ta plamka, od razu sie położyłam i nic wiecej sie nie pojawilo...powinnam sie martwic?? Zdarzylo sie Wam takie cos??

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, mi Matkowski mówił ze w razie czego można dzwonić do niego bo często ma na Zaspie dyżury. Kiedy byłaś ostatnio na wizycie i kiedy masz teraz? Bierzesz duphaston albo luteine? Odpocznij.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:
    ja mam wizytę dopiero 2.02. i wtedy się dowiem czy z maluchem wszystko ok. trochę już zaczynam się nakręcać czy wszytko ok, bo dawno nie było usg i informacji,że wszystko ok.

Ja w poniedziałek mam planowa wizytę,a 2.02 mam badania prenatalne ;)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka - Biore duphaston tylko. A On dal Ci swoj nr? Bo ja w sumie go nie pytalam, sam tez nic nie wspomnial :/ czy do szpitala mowil zeby dzwonić?

W środę mam prenatalne, Matkowskiego dopiero 12.02... hm nie wiem czy panikować przez ta kropkę, mam nadzieje ze to jedna taka i sie nie powtórzy :( bede leżeć na razie dzielnie :(

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówił ze w razie co dzwonić do niego. Na recepcie na dupka miałam numer, tez biorę. Do kiedy kazał Ci brać? Mi wypisał 2 opakowanie i nie styknie mi do wizyty.
    Obserwuj się jak nic nie boli i się nie powtórzy to ok.
    A nie przytulaliscie się wczoraj? Bo czasami po jest tak.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:
    Ofka, Andzia34 mam nadzieję, że to co czujemy nie jest niczym złym tylko powiększaniem sobie domku przez dzidziusia.

też miewam takie kłucia i ciągnięcia i również jestem zdania, że to maleństwo szykuje sobie lokum, aby mu było najwygodniej :P

małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Źle mi. Lekarz zrobił usg, niby genetyczne. Przezierność karkowa wyszła mi 2,5. Za tydzień idę do szpitala na powtórne badania, testy z krwi i może amnio jak na usg znowu wyjdzie w górnej granicy...

Paula tulę mocno, będzie dobrze. I tak, jak pytała Zetka czy to nie za wcześnie na przezierność? ja wcześniej jak Ci pisałam o dr to nie spojrzałam nawet na Twój suwaczek by dopytać czy to już to badanie.

bzkxskf.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy zakaz seksu wiec to nie to...
    no patrz, a ja nawet nie patrzylam na ta recepte tylko od razu wykupiłam...mi dal 3 op. wiec starczy na pewno...kazal brac do następnej wizyty a później nie wiem ile jeszcze. To moze podejdź do tych babek w rejestracji i Ci wypisza jak masz za malo...

Tak zrobię, bede bardziej na siebie uwazac bo w ostatnich dniach czulam sie swietnie (tzn w końcu bez wymiotów) i chyba na za duzo sobie pozwolilam, spacery, sklepy:/ glupia ja :/

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nawet nie zwrocilam uwagi czy mam jakies klucia?
    Hmmm musze poobserwowac.

• Ofka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do gina, mowi ze to macica sie rozciaga i wiezadla. To ze tak ma kilka z nas mnie troche uspakaja.

małaMyszka, amysia lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostalismy od tesciów 2 wędzone dorsze, ryba jest z ich stawu i sami ja wędzili..Jak myslicie, jeść ją?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolia ja bym jadla , w koncu ryby ze sprawdzonego zrodla i wedzone- jeszcze jak masz ochote to na zdrowie .

Y - ja tez zamierzam rodzic na Ujastku.

Mnie tez czasem cos zakuje , jednak z maluchem jest ok - wiec widocznie tak ma byc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 21:25

małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    kochane oczywiscie jestem w czarnej dupie, wczoraj kolezanka na sile ze mnie sciagala suknie az puscil szew. Wygladam jak upasiona swinka piggy. Pieprzone wiejskie wesele, a chcialam slub na plazy, ale narzeczony sie uparl, to jego pierwszy slub, moj drugi. Juz jedno wesele mialam, welon trzy metry, na cholere mi to bylo znowu...

Ofka - wiem ze Tobie pewnie nie jest do smiechu , ale ja po przeczytaniu Twojej relacji usmiechlam sie baaardzo szeroko :)) uszy do gory !

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ