SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_071 wrote:Źle mi. Lekarz zrobił usg, niby genetyczne. Przezierność karkowa wyszła mi 2,5. Za tydzień idę do szpitala na powtórne badania, testy z krwi i może amnio jak na usg znowu wyjdzie w górnej granicy...
Przecież na usg przezierności karkowej jest za wcześnie. Wynik miarodajny jest między 11, a 13+6 tyg ciązy, przy CRL 45-84 mm. Może to jakaś pomyłka, źle lekarz zmierzył, albo coś.
Takie info jest w necie:
"Normy NT obejmują ciąże od początku 11 tygodnia do końca 13 tygodnia ciąży:
Dla CRL=45mm (11 t. c.) mediana wynosi 1,2 mm, a 95 centyl 2,1 mm.
Dla CRL=84mm (14 t. c.) mediana wynosi 1,9 mm, a 95 centyl 2,7 mm."Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 19:38
Zetka, Katarka, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
ja też mam takie kłucie w środku i to dzisiaj dosyć często. zmartwiłam się, bo jest tom troszkę bolesne i się zastanawiam czy tak powinno być...
gdzieś trafiłam informację, że jak łożysko przejmuję produkcję progesteronu to już nie kują jajniki tylko jest trochę inaczej i tak sobie cały czas wmawiałam,że to pewnie to żeby się nie nakręcać. ale nie wiem kiedy łożysko jest już gotowe i pracuje samo.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Też miewam takie klucia w brzuchu... mniej więcej tam gdzie jest dzidzia albo czasem z boku... jak sie położę to jest lepiej...
a najgorsze ze na bieliźnie pojawila mi sie dzis kropka w brazowym kolorze...od początku ciazy nie plamilam wiec troche mnie to zmartwiloduzo sie dzis nachodzilam, potem ta plamka, od razu sie położyłam i nic wiecej sie nie pojawilo...powinnam sie martwic?? Zdarzylo sie Wam takie cos??
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
amysia wrote:ja mam wizytę dopiero 2.02. i wtedy się dowiem czy z maluchem wszystko ok. trochę już zaczynam się nakręcać czy wszytko ok, bo dawno nie było usg i informacji,że wszystko ok.
Ja w poniedziałek mam planowa wizytę,a 2.02 mam badania prenatalnemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka - Biore duphaston tylko. A On dal Ci swoj nr? Bo ja w sumie go nie pytalam, sam tez nic nie wspomnial
czy do szpitala mowil zeby dzwonić?
W środę mam prenatalne, Matkowskiego dopiero 12.02... hm nie wiem czy panikować przez ta kropkę, mam nadzieje ze to jedna taka i sie nie powtórzybede leżeć na razie dzielnie
-
Mówił ze w razie co dzwonić do niego. Na recepcie na dupka miałam numer, tez biorę. Do kiedy kazał Ci brać? Mi wypisał 2 opakowanie i nie styknie mi do wizyty.
Obserwuj się jak nic nie boli i się nie powtórzy to ok.
A nie przytulaliscie się wczoraj? Bo czasami po jest tak.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
amysia wrote:Ofka, Andzia34 mam nadzieję, że to co czujemy nie jest niczym złym tylko powiększaniem sobie domku przez dzidziusia.
też miewam takie kłucia i ciągnięcia i również jestem zdania, że to maleństwo szykuje sobie lokum, aby mu było najwygodniejmałaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Źle mi. Lekarz zrobił usg, niby genetyczne. Przezierność karkowa wyszła mi 2,5. Za tydzień idę do szpitala na powtórne badania, testy z krwi i może amnio jak na usg znowu wyjdzie w górnej granicy...
Paula tulę mocno, będzie dobrze. I tak, jak pytała Zetka czy to nie za wcześnie na przezierność? ja wcześniej jak Ci pisałam o dr to nie spojrzałam nawet na Twój suwaczek by dopytać czy to już to badanie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Mamy zakaz seksu wiec to nie to...
no patrz, a ja nawet nie patrzylam na ta recepte tylko od razu wykupiłam...mi dal 3 op. wiec starczy na pewno...kazal brac do następnej wizyty a później nie wiem ile jeszcze. To moze podejdź do tych babek w rejestracji i Ci wypisza jak masz za malo...
Tak zrobię, bede bardziej na siebie uwazac bo w ostatnich dniach czulam sie swietnie (tzn w końcu bez wymiotów) i chyba na za duzo sobie pozwolilam, spacery, sklepy:/ glupia jaZetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karolia ja bym jadla , w koncu ryby ze sprawdzonego zrodla i wedzone- jeszcze jak masz ochote to na zdrowie .
Y - ja tez zamierzam rodzic na Ujastku.
Mnie tez czasem cos zakuje , jednak z maluchem jest ok - wiec widocznie tak ma byc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 21:25
małaMyszka, Y lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:kochane oczywiscie jestem w czarnej dupie, wczoraj kolezanka na sile ze mnie sciagala suknie az puscil szew. Wygladam jak upasiona swinka piggy. Pieprzone wiejskie wesele, a chcialam slub na plazy, ale narzeczony sie uparl, to jego pierwszy slub, moj drugi. Juz jedno wesele mialam, welon trzy metry, na cholere mi to bylo znowu...
Ofka - wiem ze Tobie pewnie nie jest do smiechu , ale ja po przeczytaniu Twojej relacji usmiechlam sie baaardzo szeroko) uszy do gory !