X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli chodzi o nocki to ja mam super naprawde, bo jedyne noce jakie miałam ciezkie to jak bylo gorąco w nocy, czyli jakos z 4-5max takich bylo, a teraz juz jest duzo chłodniej i spie jak zabita :P Pola daje mi sie wyspać przed swoim przyjsciem :) Ale za to w dzień juz czuje sie gorzej, boli mi wszystko ;/

Weridiana lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja bralam kroplowke ze przecwbolowym 12h, po 24 godzinach tabletke przeciwbolowa i po 48 kolejna. Wszystko juz bylo ok, ale przez ten wczorajszy kaszel znowu umieram z bolu. Mam przeogromny problem by wstac, ciagie jak jasny gwin, wrecz parzy. Tak jeszcze nie bolalo.
    Moje grzeczne dziecko wczoraj plakalo 15 minut. Ulalo mu sie duzo jedzenia, a potem zrobil 2 kupy. I podczas zmiany pieluchy obsikal mame (moj maz twierdzi ze to oszczedny chlopak i juz na 3dobe uczy sie nie zalatwiac w pampersa;)).
    Zaczal mi sie nawal. Nie wiem czy sobie poradzi z nim Tomek sam, bo przez ten cholerny kaszel mam problem ze wstaniem i oddalam go na 3h w nocy do poloznych i wtedy nakarmily go butla. Musialam go oddac, bo te cholerne wozeczki sa za wysokie jak dla mnie(163) i jak jestem zgarniona to jest ciezko. Wczoraj prawie zrobilam krzywde Tomkowi. Chcialabym wyjsc jutro do domu, ale maly sie zrobi pomaranczowy i znajac zycie bedzie naswietlany i troche tu zostaniemy. Martwi mnie to, bo w domu to maz by wstawal i podawal mi malego do karmienia a w szpitalu w nocy mam odruch zrywania sie do Tomka, a nie moge sie podniesc przez ten bol. Mam nadzieje ze nie poszly mi jakies szwy...
    Paula a zglaszalas to lekarzowi?ogladal te rane?

tb73i09k881y3sjt.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe słowa o nogach. Przytyłam w ciąży 13 lub 15 kg, zależy jak liczyć i wcale się zgrabnie nie czuję, więc tym milej.

magda sz., gdyby nikt się nie zgłosił do wieczora, to mogę uzupełniać listę.

Miłego dnia dziewczyny! To już koniec upałów podobno. (my dziś znowu spadamy za miasto)

ijpbo7esx952zvu4.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka gratluacje!
    Dziewczyny nie kupujcie szlafrokow.. Mój leży w torbie.. Na ktg można zabrać sobie ręcznik i się okryć albo jakieś krótkie spodenki np od piżamy się u mnie sprawdziły ;-)
    U mnie cyce puste.. Nie dość, że ciężko złapać brodawke, a jak się uda po ciężkich trudach Oli się wkurza bo nic nie leci :( ale walczę!
    Dzisiaj mamy pierwszą rocznicę ślubu trochę szkoda, że w szpitalu ale z takim małym towarzyszem to i tak bedzie cudowny dzień <3

Maniuś, Weridiana, kasiuleek, zabka11 lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia-wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :) Napewno jest jedna z najpiekniejszych bo macie taki "malutki" prezencik :) !

Weridiana, 5ylwia lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odespala troche ale jakbym mia teraz rodzic to skonczyloby sie cc bo jestem bez sil.
    W ogole mialam dziwna akcje jakos po 7 oblaly mnie zimne poty, poczulam skret jelit , pieczenie zoladka, polecialam wymiotowac ale tylko piana poszla i chwila po tym na biegunke takie rwanie ale nic nie wyszlo. Pomyslalam ze z glodu wiec zjadlam na szybko dwa male ptysie zeby nie zemdlec. Nie wiem co to bylo. Zaczelam sie zastanawiac czy to porod czy jelitowka:)

Staraczka nasz plan porodu poszedl wpizdziet :/ zakladalam ze pojade z mezem, adrenalinka, smiech i lzy ze to zaraz a tak bede sie stresowac czy jak zadzwonie ze szpitala to on zdazy dojechac i czy go wpuszcza itp. No i bol...wiadomo ze naturalnie to naturalnie takze modle sie o ZZO juz teraz zeby byl lekarz zeby sie z tym wyrobic, wiem ze bede potrzebowac bo po skurczach wczorajszych..to niby bylo nic a jestem wykonczona jak po biegu na 100 km.
    Wszyscy mi mowili ze urodze tydzieb dwa wczesniej :) tym bardziej ze po 2 zabiegach na szyjce miala sie szybciej skrocic i bylo nawet zagrozenie ze nie dotrwam 37 tyg tymczasem widac gdzie dotarlam hehe

Mam nadzieje ze uda sie wywolac na dniach bo inaczej zobaczycie mnie w ddtvn - byla w ciazy 44 tyg hehee, ogladalyscie wczoraj z ta 60 latka z dwojka dzieci?.. dla mnie ona ma problem z glowa. Jak to mozliwe ze ktos jej poprowadzil terapie...

Weridiana, Meggi31 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia czego Wam zyczyc skoro prezent lezy obok? No to zeby rosl zdrowo bo jak tak bedzie to nic wiecej do szczescia nie bedzie Wam potrzebne :)

Zabka pozniej wrzuce fotke opaski :)

Hermiona ale tego strumyczku zazdroszcze, musi mi wiadro zimnej wody wystarczyc.
    Bylabym bardzo wdzieczna jak bys podjela sie notowania urodzen. Poczekamy jeszcze do wieczora.
    Nie musicie spisywac tego w kolorkach itp. Chodzi mi tylo zeby spisac nick, wymiary, date urodzenia, sposob porodu reszte sobie wylicze. Moze byc wpisane do tego pliku albo gdziekolwiek u siebie i pozniej mi tu przekopiowac albo mailem wyslac. Takze to bedzie chwila roboty.

Lady pisz do mnie, ja tez bede pisac zawsze to razniej :)

Lady Savage, 5ylwia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- ja ogladalam ta kobiete. Paranoja,egoistka myslala tylko o sobie a nie o dzieciach. Przecoez jak dzieci beda mialy 10lat to ona 70! :/

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

Lady pisz do mnie, ja tez bede pisac zawsze to razniej :)

jeśli nie będzie Cię to stresować, a budować :) to nie ma problemu.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temu czytałam o Niemce, która miała już kilkoro dzieci, ale rodzi kolejne w wieku ponad 60 lat, bo lubi. Gdzieś 'za granicą' robili jej in vitro.

O, znalazłam. To były czworaczki:
    http://natemat.pl/143525,65-letnia-niemka-urodzila-czworaczki-ma-juz-siedemnascioro-dzieci

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my odpieluchowujemy Paule :) Dziś na spacer i placyk dostała pieluche treningowa - tetrowa z workiem foliowy w środku :) jak wróciła z tata teraz to z płaczem ze 'boli'. Bo w pampersie ma tylko Cięższa pieluche ale ma sucho... A tu mokro :) może w końcu się NaucZy :)

0na88, Laura, mamasia, Hermiona lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona fajne wytlumaczenie miala ta niemka- zeby 9 letnia corka miala mlodsze rodzenstwo.

A tej naszej polskiej wariatki wierszyk na koniec mnie zadzgal heh prowadzacych w tv tez. Nie wiem Ci ludzie mysla, ja sie modle zeby przetrwac porod zeby nic nam sie nie stalo a mloda dupa jest, w takim wieku jak te psychopatki to juz ryzko nie wiem nawet jakie a fakt ze dzieci zanin pojda w swiat to beda sierotami :/ na zyczenie matek.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Żabka gratluacje!
    Dziewczyny nie kupujcie szlafrokow.. Mój leży w torbie.. Na ktg można zabrać sobie ręcznik i się okryć albo jakieś krótkie spodenki np od piżamy się u mnie sprawdziły ;-)
    U mnie cyce puste.. Nie dość, że ciężko złapać brodawke, a jak się uda po ciężkich trudach Oli się wkurza bo nic nie leci :( ale walczę!
    Dzisiaj mamy pierwszą rocznicę ślubu trochę szkoda, że w szpitalu ale z takim małym towarzyszem to i tak bedzie cudowny dzień <3

Spokojnie nawal moze pojawic sie nawet do 6 doby, przystawiaj malego jak najczesciej i moze sprobuj nakladek na brodawki, mi te z aventa uratowaly mozliwosc kaRmienia piersia.

5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietacie jak pisalam ze moj maz to kaleka kulinarna? Dzis przeszedl sam siebie, zrobil kawe, pije i nagle polecial do lazienki. Pytam sie co sie stalo a on ze chyba posolil kawe... Jezus Maria umre z glodu po powrocie ze szpitala...nawet nie wie gdzie cukier stoi...

niecierpliwa, Lady Savage, Zetka, lys, Weridiana, 0na88, zabka11, Laura, Maniuś, psioszka11, Neyla, mamasia, ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda XD haha ... dobre XD

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra lecimy do restaturacji :) uczcić rafcia wczorajsze urodziny, potem ikea, potem będę zajęta dopakowawaniem torby szpitalnej, może tu jeszcze zerknę może nie :)
    MADZIU POWODZENIA JUTRO.Lekkiego porodu.
    TRZYMACIE JUTRO KCIUKI ZA WSZYSKIE 4 KOBIETKI :) Ja i Zuzia oraz Madzia i Maja :)

Weridiana, Laura, magda sz, Neyla, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, do karmienia polecam nakładki ale medela. Są najciensze i podobno najlepsze.
    Dziś 9 doba, chyba idziemy na pierwszy spacerek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 12:39

Weridiana, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Pamietacie jak pisalam ze moj maz to kaleka kulinarna? Dzis przeszedl sam siebie, zrobil kawe, pije i nagle polecial do lazienki. Pytam sie co sie stalo a on ze chyba posolil kawe... Jezus Maria umre z glodu po powrocie ze szpitala...nawet nie wie gdzie cukier stoi...

Haha Magda mój to z kolei lubi gotowac ale tez mu sie zdarzylo posolic herbate.
    Poniewaz przed tym jadl sledzie , to tak pije , pije ta herbate i mówi ze po tych slonych sledziach to smak mu sie zmienil bo nawet herbata taka dziwna w smaku i chyba cos z nim nie tak.
    W koncu dal mi sprobowac , a ja w smiech ze to nie sledzie tylko slona herbate pije hahaha

0na88, zabka11, Laura, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2996de5538b.jpg

Emma na zakupach :-)

0na88, niecierpliwa, zabka11, Laura, Kkarolinaaaa, Maniuś, magda sz, Neyla, mamasia, polkosia, kasiuleek, Lady Savage, Hermiona, ainer85, witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przez caly polog nie mozna dzwigac ? bo cholera jestem uzalezniona od meza tzn ze spacerkami z mala bo musi zniesc mi ten kombajn na dol a jednak troche on wazy i wkurzam sie bo teraz w weekend go nie ma a my tylko na balkonie sie wietrzymy. Z kolei w tygodniu wraca kolo 18 - nie cierpie tego bloku :/

małaMyszka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 1919 1920 1921 1922 1923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ