X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi31 wrote:
    Hej dziewczyny:) Baaardzo dawno nie pisałam nic, ale czytałam cały czas. Dnia 13.08.2015r. siłami natury urodziłam córeczkę Zuzannę. Moja kruszynka urodziła się 3860 i ma 57 cm długości. Chciałam dodać w tabelce na pierwszej stronie, ale coś mi nie wyszło. Pozdrawiam Was Wszystkie serdecznie i w wolnej chwili poczytam co u Was i kto jeszcze urodził w tych dniach.

Magda_sz Tobie kibicowałam mocno, żeby już a widzę ciągle razem.

Pozdrawiam Was serdecznie. Teraz zmykam do malutkiej uczyć się siebie nawzajem.
    gratulacje :D

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi i zetka gratulacje:)

U nas kolka :(

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi Gratulacje! :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Zetka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w kropli e w dniu cc i po. Potem do trzeciej doby tabsy. W domu już nie brałam.
    Jak długo boli ta blizna?
    Mam szwy ściągnięte wczoraj, miałam 5szt i mam jeszcze spuchniete nad blizna i taki fałd brzucha. Mam nadzieję że to zniknie :)
    W ogóle to antybiotyk mam ba pęcherz bo id cewnika sikac nie mogłam.
    Jak chodzę to mnie boli blizna i pod blizna ale tylko z prawej strony ale dość mocno. Ogólnie to ciężko to przechodzę.
    A dzień po cc tak spuchlam ze szok. Jak przez całą ciążę nic tak teraz nogi miałam kilka dni jak balony.
    A od wczoraj głowa mi peka.
    Dziewczyny jak to jest z cyckami?
    Nawał miałam w środę, mały pozjadał, teraz te piersi są miękkie i mniejsze, ale pokarm jest, tylko nie wiem czy to wystarcza bo one tak sflaczaly trochę :)

Gianna, teraz trzymam za Ciebie kciuki :)

Cassie, dokładnie :) ale jak już cc to wolałabym wiedzieć kiedy a nie taki zaskok. Jak się czujesz na ta chwile?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 22:06

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, Zetka gratuluję!
    Ja dziś jestem padnięta, naspacerowalam się, bo mamy piknik lotniczy i musiałam się przejść. Miałam nadzieję, że Łucja tez będzie chciała wyjść zobaczyć , ale nic z tego. A teraz idę juz spać :)

Neyla, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza na forum no.. :)
    Mnie nosi, posprzątałam, zrobiłam 8 pomponów z tiulu i opaskę na głowę z pomponem. Chciałabym też zrobić spódniczkę tiulową do sesji noworodkowej ale nie mam specjalnej gumki. Przebrałam torbę czy wszystko mam spakowane. Nie wiem czym jeszcze zająć głowę, a jeszcze jutro muszę jakoś zorganizować :)

Żabcia mam nadzieje że tulisz już swoją córcię !

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane

Ja juz od godz. 20:50 rozdwojona i mega szczęśliwa :-) Klara ma czarne włoski, dostala pelnych 10punktow,3300g i 52cm :-) jest cudowna., śliczna i wspaniała.
    Moj porod opiszę jutro, teraz na noc Klara jest na neonatologii a ja mam odpoczac. Powiem tylko tyle:zzo to cud medycyny, podali mi przy 6cm rozwarvia i potem zero bolu. Parlam20min bez bolu, czulam tylko takie parcie na kupę. Zero nacięcia ani pęknięcia :-) normalnie chodze, wzielam prysznic i moze w koncu dzis sie wyspie.
    Jutro po 7rano przywioza mi moje cudeńko.
    Julcia widziala przez chwile Klare, pozwolili nam mimo ze juz bylo po godzinach odwiedzin. Plakala tak sie cieszyla siostrzyczka, a my z mezem razem z nią.
    Maz jux poleciał na pepkowe, julcia u tesciow na noc zostala. Jutro fo mnie przyjadą :)

Ide jeszcze poczytac co u was sie działo, kto się rozdwoil, i spać :)
    W koncu mogę lezec na plecach! :)

Neyla, magda sz, lys, kasiuleek, Weridiana, niecierpliwa, psioszka11, Laura, Magd, Paula_071, mamasia, Ewa123, Pati Belgia, 0na88, Maniuś, aaaaga, Lady Savage, witaminkab, Hermiona, Zetka, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka aż mi łzy poleciały ze wzruszenia :) Gratulacje ! Tak coś czułam :)

zabka11, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się z waszych malych szczęść...
    My dzisiaj byliśmy w szpitalu zwiedzić trakt porodowy. O dziwo rano miałam tyyyle energii, ze nawet schody na 4p. nie były przeszkodą. Jednak potem zrobił se ze mnie flak totalny. Od kilku h mam takie parcie na tron...juz mnie dupsko boli :(
    Znowu idę... dzisiaj chyba będę spala w łazience.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona jaka Ty chudziutka jesteś :)

Ja w czasie ciąży miałam spuchnięte stopy, ale po porodzie to przybrały rozmiar gigantyczny. Klapki, które kupiłam do szpitala pod prysznic - w ogóle nie mogłam ich na stopę założyć, a jak wracaliśmy do domu to się okazało, że nie mogę włożyć butów, była opcja żebym w papciach wracała :) Niestety stopy nadal są mega spuchnięte, a chodzenie podwaja efekt - przy wypisie mówili, że do kilku tygodni może się utrzymywać.

Dzisiaj musiałam jechać na IP bo mi się szwy rozeszły i zewnętrzne cięcie się nie spoiło, w szpitalu założyli nowe ale nie ma gwarancji, że rana się zejdzie. W najgorszym wypadku zamiast cienkiej blizny będzie grubsza. Tak, czy siak podobno goi się ładnie, choć ja ledwo chodzę, siedzieć nie mogę wcale, a jak już usiądę to wstawanie to masakra.

Wczoraj miałam nawał, dziś po południu koniec nawału. Moja Lily non stop na cycu, a dzisiaj to już nie ogarniałam o co kaman, byłam pewna że mała najedzona, a ta znowu chciała jeść i tak cały dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 00:19

Weridiana, Hermiona, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka gratulacje :D

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Ja tez w kropli e w dniu cc i po. Potem do trzeciej doby tabsy. W domu już nie brałam.
    Jak długo boli ta blizna?
    Mam szwy ściągnięte wczoraj, miałam 5szt i mam jeszcze spuchniete nad blizna i taki fałd brzucha. Mam nadzieję że to zniknie :)
    W ogóle to antybiotyk mam ba pęcherz bo id cewnika sikac nie mogłam.
    Jak chodzę to mnie boli blizna i pod blizna ale tylko z prawej strony ale dość mocno. Ogólnie to ciężko to przechodzę.
    A dzień po cc tak spuchlam ze szok. Jak przez całą ciążę nic tak teraz nogi miałam kilka dni jak balony.
    A od wczoraj głowa mi peka.
    Dziewczyny jak to jest z cyckami?
    Nawał miałam w środę, mały pozjadał, teraz te piersi są miękkie i mniejsze, ale pokarm jest, tylko nie wiem czy to wystarcza bo one tak sflaczaly trochę :)

Gianna, teraz trzymam za Ciebie kciuki :)

Cassie, dokładnie :) ale jak już cc to wolałabym wiedzieć kiedy a nie taki zaskok. Jak się czujesz na ta chwile?

Zetka bo pozniej mleko produkuje sie na biezaco. Jak jest popyt to jest podaz. To ze piersi sa miekkie nie zmaczy ze nie ma w nich mleka.

Weridiana, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka , Meggi gratulacje :-)

Hermiona zgadzam się z Iys , jakie nozki szczuple lol

Iys moje wygladaly jak twoje sadzac z opisu . Trzymaj sie dzielnie, ta rana jeszcze poboli niestety, staraj sie jak najwiecej lezec. (Ja siedzialam tylko na kole pompowanym)

To samo zycze wszystkim dziewczynom z komplikacjami , wracajcie do zdrowia szybciutko :-)

zabka11, Laura, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka gratulacje!

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim nowym mamusiom. Pewnie nadrobię Was dopiero w domu.. oj nie jest łatwo, boli i walczymy z laktacją.. jak narazie mały ładnie ssie ale nie za wiele leci, zaczęliśmy dokarmiać mm ale takie niezbędne minimum żeby jednak coś jadł. . Wczoraj po pionizacji miałam mega kryzys.. zaslablam w łazience i co wstawałam masakra.. Paula pytałaś o przeciwbólowe. Ja kroplowki brałam cała noc po cc, chyba z 4 poszły z przerwami. Wczoraj 2 razy przeciwbólowe w tabletkach. Jak mnie boli to idę bo jak się za bardzo rozkręci to jestem do niczego. Mam nadzieje ze ta 3 doba będzie bardziej łaskawa. .

Weridiana, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ja chyba inna jestem bo po cc wzięłam jedna kroplowke przeciwbolowa i koniec.Pielęgniarki ciągle pytaly czy mi coś dac w tabletce albo podłączyć kroplowke A ja nic nie chciałam.W domu też nic nie brałam.Bolało ale to było Do zniesienia.
    Żabka gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 04:21

zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Laura Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko Gratulacje! :)
    Dużo zdrówka dla Was :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, Zabka gratulacje!

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka to super. Ze mną tez leży dziewczyna co jakoś tak lepiej znosi i brała niewiele przeciwbólowych. Mnie chyba bardziej boli obkurczanie macicy.. kilka godzin pospałam, ale fajnie..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ale cisza na forum no.. :)
    Mnie nosi, posprzątałam, zrobiłam 8 pomponów z tiulu i opaskę na głowę z pomponem. Chciałabym też zrobić spódniczkę tiulową do sesji noworodkowej ale nie mam specjalnej gumki. Przebrałam torbę czy wszystko mam spakowane. Nie wiem czym jeszcze zająć głowę, a jeszcze jutro muszę jakoś zorganizować :)

Żabcia mam nadzieje że tulisz już swoją córcię !
    Magda mnie sie wlaczylo, to dopiero teraz nad ranem - obudzilam sie na siku godzine temu i pospane. Tyle, ze szpital juz dzisiaj. Chyba zaczelam sie denerwowac. Nie mam zadnego cienkiego szlafroka, a jak beda mlodego wykurzac kilka dni, to na KTG bede swiecila tylkiem. musze dopakowac jakies gacie, jakies drobiazgi umilajace pobyt w szpitalu i cos normalnego do jedzenia? Chyba przed IP zajade jeszcze do sklepu dokupic sobie jeszcze jedna koszule i ten pieprzony szlafrok. Tylko gdzie? Wiem, ze nic nie wiem. Ech zle ze mna...
    Witaminka tez wczoraj bylam na festynie pod wieczor. Troche pochodzilismy, troche sie pobujalam przy muzyce, pozniej dosiedlismy sie do znajomych. Smiac mi sie chcialo, kiedy ich znajomi proponowali mi drineczki, piwko, no nie zauwazyli, ze ja w ciazy :p A zaraz pytania to kiedy rozwiazanie, na co odpowiadalam, ze w zasadzie to rodze od tygodnia, ze po terminie jestem hahaha. Albo kiedy jeden mnie tracil i mowi, Ty a patrz z jakim brzuchem ta przyszla, dwa razy jak Twoj. Nie ogarnialam ich wczoraj ;) :p

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 1917 1918 1919 1920 1921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ