X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O żesz kuzwa jak zwykle zapomniałam że święto :/ a lodówka prawie świeci pustką poza hamburgerami i paroma owocami :/ już któryś raz tak się wkopałam.

Żabka niech się akcja rozkręca szybciutko :) Dawaj krakowiaka po tym korytarzu :)

Zauważyłam że jak mam mega skurcze to jest najniższa temp np 20-22 na dworze nad ranem. Jak się robi 26 moje dziecko stwierdza- pierdole nie wychodzę :D ...

zabka11, Maniuś, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka wal te ktg, koleżanka rodziła a na ktg TOCO- 1 :) to zależy jak czujesz i co czujesz.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde martwi mnie że dziura mi się w zębie zrobiła, boli mnie jak jem :/ mam nadzieję że wytrzymam do 24.08 bo wtedy planowałam dentystę. W czerwcu nie miałam jej :(

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w kościele wystraszylam sie ze wody zaraz ze mnie chlusnął ! siedziałam w ławce, Pola zdzieliła mnie zdrowo i poczułam jakby takie pęknięcie w środku, jaki mi balonik jakis pękł..wywaliłam oczy i balam sie wstac :P ale nic nie poszlo wiec to chyba po prostu w jelitach coś :P

Mąż stwierdził zebym jutro nie szla juz do kosciołą bo on ostatnio całą msze siedział jak na szpilkach czy zaraz ze mnie nie pocieknie i teraz, a jak zobaczył ze podskoczylam i zlapalam sie za brzuch to juz "co sie stalo? masz skurcze??" :P

A to kiszki haha :D

kasiuleek, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Żabka wal te ktg, koleżanka rodziła a na ktg TOCO- 1 :) to zależy jak czujesz i co czujesz.
    No dokładnie, wmawiaja mi ze skurczu nie ma, a mnie zgina w pół.... Tak samo miałam z julcia, bole krzyżowe, wiec pamietam ten ból... Teraz mam co 10min... Boli cholernie, az nogi mdleja, siedzieć nie moge, lepiej mi chodzić

0na88, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka trzymam kciuki zeby sie rozkrecilo do wieczora i zebys dzis jeszcze urodzila !

magdasz no to pajak musial byc duzo skoro mezu az podskoczyl :D co do skorczy u mnei tez jak juz byly co 10 minut to kur...ustaly !! oszalec mozna ;-/
    co do dziury w zebie- niech maz podjedzie ci do apteki- jest cos takiego jak plomba zastepcza ;) wyglada to jak plastelina i zaklejasz dziure i jakos do wizyty u dentysty wytrwasz ona zrobi sie twarda ze nie wypadnie :)

zabka11, magda sz lubią tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda poka tego zwierza!!

U mnie dzies tesciowa na dyzurze, zaraz zaserwuje placka po wegiersku.

magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko ach te stópki do schrupania <3 słodziuchne :D
    Podejrzałam avatarek ;)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz podpinaja mnie znow pod ktg i sprawdza czy jest postęp z rozwarciem. Bole mam juz co 10-6min.boli jak jasna cholera!!!
    Powyzej 3Cm moxna dostac zzo i modle się o nie bo mam bole krzyżowe.... Trzymajcie kciuki aby byl postep i bym dostala zzo.
    I wyszlo ze mnie duuuzo krwistego śluzu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 16:30

Paula_071, Laura, Neyla, lys, magda sz, Lady Savage, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Zaraz podpinaja mnie znow pod ktg i sprawdza czy jest postęp z rozwarciem. Bole mam juz co 10-6min.boli jak jasna cholera!!!
    Powyzej 3Cm moxna dostac zzo i modle się o nie bo mam bole krzyżowe.... Trzymajcie kciuki aby byl postep i bym dostala zzo.
    Żabko trzymam kciuki!
    Bądź dzielna!

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka, trzymaj sie!

Wpadla mi kruszynka do gardla i musialam zakaszlec. Myślałam ze jelita wyjda mi rana po cc. Teraz mnie to miejsce piecze jak jasny gwint i doszly bole krzyzowe. Mam nadzieje, ze nie poszly mi szwy w srodku:( nie moge wstac z lozka tak boli. Ale cale szczescie nie zakrawawilam. Mam nadzieje ze przejdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 16:55

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Dasz rade jestesmy z Toba!!

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Zabka, trzymaj sie!

Wpadla mi kruszynka do gardla i musialam zakaszlec. Myślałam ze jelita wyjda mi rana po cc. Teraz mnie to miejsce piecze jak jasny gwint i doszly bole krzyzowe. Mam nadzieje, ze nie poszly mi szwy w srodku:( nie moge wstac z lozka tak boli. Ale cale szczescie nie zakrawawilam. Mam nadzieje ze przejdzie.
    Znam bol... obserwuj kochana ja tez kaszlalam i nic nie bylo, nie marwvsie na zapas ale juz sie nie forsuj

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka coś czuję, że urodzisz dziś, trzymam kciuki :) drogie mamy dziewczynek, mam pytanie o pielęgnację krocza. Moja córeczka miała między wargami sromowymi większymi i mniejszymi mnóstwo jakiegoś śluzu po urodzeniu. Położna nie kazała tego jakoś szczególnie czyścić wiec tak to sobie było, aż w końcu po iluś kapielach samo w wiekszosci się wyczyścilo. Jednak nadal jest jakaś resztka i zastanawiam się czy powinnam tam grzebać? Taka ta siuska mała, nie chciałabym jej jakoś uszkodzić wielkimi paluchami, może patyczkiem do uszu to jakoś wyczyścić? Jak Wy sobie z tym poradzilyscie?

zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktg kilka skurczy sie zapisalo. Ale polozna mowila ze te krzyzowe sie właśnie nie zawsze zapisuja. Rozwarcie za to na 3,5palca,czyli ok. 6cm.zzo jeszcze nie dostane bo szyjka skrocona w 60procentach dopiero, boją sie ze zzo spowolni akcje. Zatem chodzę dalej ale wygląda na to ze dzis bedzie ten wielki dzień :-)

Zetka, Laura, Neyla, Ewa123, Paula_071, magda sz, Lady Savage, Maniuś, kasiuleek, Weridiana, Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, przepraszam ze się nie odzywałam. Wylądowałam na tej patologii, mega doła miałam. 6.08.2015 lekarz na obchodzie mi powiedział ze będę tu do porodu (tp 23.08), ryczałam dzień cały. Następnego dnia na obchodzie inny lekarz pyta jak się czuje, czy jadłam no i ze ciąża donoszona i ze dzisiaj możemy rozwiązać ciążę. To był 37t+5d. To był szok. Chcialam żeby Michaś jeszcze kilka dni posiedział ale taka masakra była z tymi lekarzami, ja byłam w szoku ze po prostu uwierzyć nue mogłam. Mąż ledwo zdążył, jak mnie cięli to nawet nie wiedziałam czy on zdążył na czas. A on akurat wbiegł na kilka sekund jak Małego wyciągnęli i zaczął płakać :)

Tak więc Michaś urodzony 7.08.2015r 3080g i 54cm :)

Cesarka to dla mnie masakra, wolałabym cztery razy naturalnie urodzić :)

Generalnie wróciłam do domu w pn, cały czas ryczałam, już chciałam nie karmić aż przyszedł nawał we wtorek. Ale doła miałam, sama z dwójką dzieci bo mąż w pracy. Bolało jak cholera. Na szczęście przyszła super położna i jakiś od tego czasu poszło. Mały wisi na cycku jedno karmienie to 1-1,5h. Czasami mi się wydaje ze sciemniala bo już zasypia a jak się obudzi na odbicie to znów paluszki do buzi. Ale chyba się najedź, bo w siódmej dobie juz wrócił do wagi urodzeniowej.
    A oto on :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/928056c14e2f.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4955beb8ad1.jpg

Wszystkim Mamusiom serdecznie gratuluję :)

Laura, Neyla, Ewa123, Paula_071, lys, magda sz, Hermiona, Lady Savage, 0na88, niecierpliwa, mamasia, Maniuś, aaaaga, witaminkab, kasiuleek, zabka11, Weridiana, Pati Belgia, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Żabka coś czuję, że urodzisz dziś, trzymam kciuki :) drogie mamy dziewczynek, mam pytanie o pielęgnację krocza. Moja córeczka miała między wargami sromowymi większymi i mniejszymi mnóstwo jakiegoś śluzu po urodzeniu. Położna nie kazała tego jakoś szczególnie czyścić wiec tak to sobie było, aż w końcu po iluś kapielach samo w wiekszosci się wyczyścilo. Jednak nadal jest jakaś resztka i zastanawiam się czy powinnam tam grzebać? Taka ta siuska mała, nie chciałabym jej jakoś uszkodzić wielkimi paluchami, może patyczkiem do uszu to jakoś wyczyścić? Jak Wy sobie z tym poradzilyscie?

Nam w SR o tym mówiono i nie kazano z tym kompletnie nic robić.

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:

To i tak dobrze, ja musiałam mieć 5 cm żeby dostać zzo :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow, Żabko to już niedługo! trzymam kciuki! :)

Zetka, super, że się odezwałaś :) Na Zaspie w końcu urodziłaś? wg mnie fajnie, że trafiłaś na lekarza, który podjął decyzję a nie czekanie niewiadomo na co, leżenie do terminu...
    jak oceniasz szpital, opiekę?
    Michaś jest cudowny <3

U mnie chyba postęp, jakaś galareta ze mnie wychodzi, pewnie czop :] i mój śmiech przez łzy, że czop odchodzi więc 2tyg i urodzę ;P

Zetka, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetko Michaś jest cudny <3

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 1915 1916 1917 1918 1919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ