SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
O żesz kuzwa jak zwykle zapomniałam że święto
a lodówka prawie świeci pustką poza hamburgerami i paroma owocami
już któryś raz tak się wkopałam.
Żabka niech się akcja rozkręca szybciutkoDawaj krakowiaka po tym korytarzu
Zauważyłam że jak mam mega skurcze to jest najniższa temp np 20-22 na dworze nad ranem. Jak się robi 26 moje dziecko stwierdza- pierdole nie wychodzę...
zabka11, Maniuś, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj w kościele wystraszylam sie ze wody zaraz ze mnie chlusnął ! siedziałam w ławce, Pola zdzieliła mnie zdrowo i poczułam jakby takie pęknięcie w środku, jaki mi balonik jakis pękł..wywaliłam oczy i balam sie wstac
ale nic nie poszlo wiec to chyba po prostu w jelitach coś
Mąż stwierdził zebym jutro nie szla juz do kosciołą bo on ostatnio całą msze siedział jak na szpilkach czy zaraz ze mnie nie pocieknie i teraz, a jak zobaczył ze podskoczylam i zlapalam sie za brzuch to juz "co sie stalo? masz skurcze??"
A to kiszki hahakasiuleek, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Żabka wal te ktg, koleżanka rodziła a na ktg TOCO- 1
to zależy jak czujesz i co czujesz.
0na88, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
zabka trzymam kciuki zeby sie rozkrecilo do wieczora i zebys dzis jeszcze urodzila !
magdasz no to pajak musial byc duzo skoro mezu az podskoczylco do skorczy u mnei tez jak juz byly co 10 minut to kur...ustaly !! oszalec mozna ;-/
co do dziury w zebie- niech maz podjedzie ci do apteki- jest cos takiego jak plomba zastepczawyglada to jak plastelina i zaklejasz dziure i jakos do wizyty u dentysty wytrwasz ona zrobi sie twarda ze nie wypadnie
zabka11, magda sz lubią tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Zaraz podpinaja mnie znow pod ktg i sprawdza czy jest postęp z rozwarciem. Bole mam juz co 10-6min.boli jak jasna cholera!!!
Powyzej 3Cm moxna dostac zzo i modle się o nie bo mam bole krzyżowe.... Trzymajcie kciuki aby byl postep i bym dostala zzo.
I wyszlo ze mnie duuuzo krwistego śluzu....Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 16:30
Paula_071, Laura, Neyla, lys, magda sz, Lady Savage, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Zaraz podpinaja mnie znow pod ktg i sprawdza czy jest postęp z rozwarciem. Bole mam juz co 10-6min.boli jak jasna cholera!!!
Powyzej 3Cm moxna dostac zzo i modle się o nie bo mam bole krzyżowe.... Trzymajcie kciuki aby byl postep i bym dostala zzo.
I wyszlo ze mnie duuuzo krwistego śluzu....
Bądź dzielna!zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zabka, trzymaj sie!
Wpadla mi kruszynka do gardla i musialam zakaszlec. Myślałam ze jelita wyjda mi rana po cc. Teraz mnie to miejsce piecze jak jasny gwint i doszly bole krzyzowe. Mam nadzieje, ze nie poszly mi szwy w srodku:( nie moge wstac z lozka tak boli. Ale cale szczescie nie zakrawawilam. Mam nadzieje ze przejdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 16:55
małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
zabka11 wrote:Zaraz podpinaja mnie znow pod ktg i sprawdza czy jest postęp z rozwarciem. Bole mam juz co 10-6min.boli jak jasna cholera!!!
I wyszlo ze mnie duuuzo krwistego śluzu....zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Zabka, trzymaj sie!
Wpadla mi kruszynka do gardla i musialam zakaszlec. Myślałam ze jelita wyjda mi rana po cc. Teraz mnie to miejsce piecze jak jasny gwint i doszly bole krzyzowe. Mam nadzieje, ze nie poszly mi szwy w srodku:( nie moge wstac z lozka tak boli. Ale cale szczescie nie zakrawawilam. Mam nadzieje ze przejdzie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Żabka coś czuję, że urodzisz dziś, trzymam kciuki
drogie mamy dziewczynek, mam pytanie o pielęgnację krocza. Moja córeczka miała między wargami sromowymi większymi i mniejszymi mnóstwo jakiegoś śluzu po urodzeniu. Położna nie kazała tego jakoś szczególnie czyścić wiec tak to sobie było, aż w końcu po iluś kapielach samo w wiekszosci się wyczyścilo. Jednak nadal jest jakaś resztka i zastanawiam się czy powinnam tam grzebać? Taka ta siuska mała, nie chciałabym jej jakoś uszkodzić wielkimi paluchami, może patyczkiem do uszu to jakoś wyczyścić? Jak Wy sobie z tym poradzilyscie?
zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Na ktg kilka skurczy sie zapisalo. Ale polozna mowila ze te krzyzowe sie właśnie nie zawsze zapisuja. Rozwarcie za to na 3,5palca,czyli ok. 6cm.zzo jeszcze nie dostane bo szyjka skrocona w 60procentach dopiero, boją sie ze zzo spowolni akcje. Zatem chodzę dalej ale wygląda na to ze dzis bedzie ten wielki dzień
Zetka, Laura, Neyla, Ewa123, Paula_071, magda sz, Lady Savage, Maniuś, kasiuleek, Weridiana, Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kochane, przepraszam ze się nie odzywałam. Wylądowałam na tej patologii, mega doła miałam. 6.08.2015 lekarz na obchodzie mi powiedział ze będę tu do porodu (tp 23.08), ryczałam dzień cały. Następnego dnia na obchodzie inny lekarz pyta jak się czuje, czy jadłam no i ze ciąża donoszona i ze dzisiaj możemy rozwiązać ciążę. To był 37t+5d. To był szok. Chcialam żeby Michaś jeszcze kilka dni posiedział ale taka masakra była z tymi lekarzami, ja byłam w szoku ze po prostu uwierzyć nue mogłam. Mąż ledwo zdążył, jak mnie cięli to nawet nie wiedziałam czy on zdążył na czas. A on akurat wbiegł na kilka sekund jak Małego wyciągnęli i zaczął płakać
Tak więc Michaś urodzony 7.08.2015r 3080g i 54cm
Cesarka to dla mnie masakra, wolałabym cztery razy naturalnie urodzić
Generalnie wróciłam do domu w pn, cały czas ryczałam, już chciałam nie karmić aż przyszedł nawał we wtorek. Ale doła miałam, sama z dwójką dzieci bo mąż w pracy. Bolało jak cholera. Na szczęście przyszła super położna i jakiś od tego czasu poszło. Mały wisi na cycku jedno karmienie to 1-1,5h. Czasami mi się wydaje ze sciemniala bo już zasypia a jak się obudzi na odbicie to znów paluszki do buzi. Ale chyba się najedź, bo w siódmej dobie juz wrócił do wagi urodzeniowej.
A oto on
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/928056c14e2f.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4955beb8ad1.jpg
Wszystkim Mamusiom serdecznie gratulujęLaura, Neyla, Ewa123, Paula_071, lys, magda sz, Hermiona, Lady Savage, 0na88, niecierpliwa, mamasia, Maniuś, aaaaga, witaminkab, kasiuleek, zabka11, Weridiana, Pati Belgia, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:Żabka coś czuję, że urodzisz dziś, trzymam kciuki
drogie mamy dziewczynek, mam pytanie o pielęgnację krocza. Moja córeczka miała między wargami sromowymi większymi i mniejszymi mnóstwo jakiegoś śluzu po urodzeniu. Położna nie kazała tego jakoś szczególnie czyścić wiec tak to sobie było, aż w końcu po iluś kapielach samo w wiekszosci się wyczyścilo. Jednak nadal jest jakaś resztka i zastanawiam się czy powinnam tam grzebać? Taka ta siuska mała, nie chciałabym jej jakoś uszkodzić wielkimi paluchami, może patyczkiem do uszu to jakoś wyczyścić? Jak Wy sobie z tym poradzilyscie?
Nam w SR o tym mówiono i nie kazano z tym kompletnie nic robić.Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
I wyszlo ze mnie duuuzo krwistego śluzu....
To i tak dobrze, ja musiałam mieć 5 cm żeby dostać zzozabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
wow, Żabko to już niedługo! trzymam kciuki!
Zetka, super, że się odezwałaśNa Zaspie w końcu urodziłaś? wg mnie fajnie, że trafiłaś na lekarza, który podjął decyzję a nie czekanie niewiadomo na co, leżenie do terminu...
jak oceniasz szpital, opiekę?
Michaś jest cudowny
U mnie chyba postęp, jakaś galareta ze mnie wychodzi, pewnie czop :] i mój śmiech przez łzy, że czop odchodzi więc 2tyg i urodzę ;PZetka, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość