X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdasz gol nogi i nie tylko :D cos czuje ze dzis wyladujesz na porodowce :D trzymam kciuki !!

a ja dalej tkwie w martwym punkcie az mi sie wyc chce z tej bezsilnosci ! musze znalesc sobie zajecie i tym zajeciem chyba bedzie zaraz zrobienie obiadu a potem jak mezu wstanie pojdziemy sprzatac piwnice. cos musze robic bo oszaleje ;/

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

5ylwia gratulacje!! :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia gratuluje :) Rzeczywiscie dzieciatko punktualne - tylko pozazdroscic.

Paula ja z tego wzgledu stwierdzilam, ze staniki do karmienia kupie po porodzie. Na mnie tych tanich nie bylo. Kupilam sobie jeden miekki, do tego mam jeden, w ktorym chodze, tez jest miekki i w miere przyzwoicie sie odchyla i powinien sie nadac. Te 3-4 dni sie przemecze, a pozniej pani brafiterka niech sie martwi, zeby mi dobrze dobrac to ustrojstwo :p Jak mamunia uslyszala ile wydam na staniki, to powiedziala, ze zaplaci - ona to jest wyczulona na te czesc garderoby i zawsze przezywa, jak ktos zapiecie od stanika ma na karku albo cyce wyplywaja z nich badz wisza - pewnie mam to po niej :p hehehe

Ja myslalam, ze juz w nocy sie cos zaczyna, a tu klops - nic z tego. Ale skurcze co chwile mnie meczyly, nie wiedziam jak sie ulozyc, troche chodzilam, troche sie wyginalam - przynioslo troche ulgi. Mimo wszystko udalo sie troche pospac. Jednak moj maly uparciuch chce byc wykurzany ze swojego dotyczasowego lokum - wszystko na to wskazuje :p

Wczoraj troche zaszalalam do popoludnia - poprasowalam, popralam, pomylam podlogi, pozniej jeszcze zakupy (wczorajsze oblezenie sklepow dalo mi sie we znaki, kolejki po same lodowki),w zasadzie do wieczora nie mialam kiedy usiasc. W konsekwencji jeszcze dzisiaj plecy mnie napiperzaja. Co ja mialam w glowie? Jedno jest pewne, do rozwiazania nie biore sie za zadne sprzatanie :p

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No były skurcze i się zmyły tzn jak były co 8 to teraz są co 15-20.... już kuzwa mam serdecznie dość tych przepowiadających bo jak człowiek już się ogarnie i pogodzi z tym że jednak będzie indukcja to pojawia się iskierka nadziei i znika...
    Jeszcze kuzwa kupa telefonow z rodziny z rana bo wiecie dziś święto - i wszyscy mają nadzieję że urodzę w święto... i jak i co ? wrrrrrrr

Idę sprzątać, zajmę się czymś i czekam do poniedziałku. Obraziłam się na moją macicę i się do niej nie odzywam.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja też myślę,że te krople pomagają.
    Co do kupek to wczoraj zrobił dwie twarde A dziś rano jedną,ale z moją pomocą tzn trzymam mu nóżki docisniete do brzuszka i puszczam i tak kilka razy.Widać Jak ta kupa wychodzi i ciśnie. Najlepiej zauważyłam po nocy przed karmieniem.
    A Ty już nie karmisz piersią?Skąd ten problem?

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Niecierpliwa ja też myślę,że te krople pomagają.
    Co do kupek to wczoraj zrobił dwie twarde A dziś rano jedną,ale z moją pomocą tzn trzymam mu nóżki docisniete do brzuszka i puszczam i tak kilka razy.Widać Jak ta kupa wychodzi i ciśnie. Najlepiej zauważyłam po nocy przed karmieniem.
    A Ty już nie karmisz piersią?Skąd ten problem?

No wlasnie karmie piersia i do wczoraj bylo po min. 5-6 kup dziennie, a teraz wczoraj o 20 ostatnia, a takto tylko popuszcza kleksy. Powinnam sie martwic??

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skoro mam sie jutro pojawic w szpitalu z ciaza przenoszona, to o ktorej najlepiej sie tam zjawic? Jak myslicie? Nie wiem dlaczego, ale to najbardziej mi ostatnio zaprzata mysli...
    Jakos trudno mi uwierzyc, ze to tylko godziny dziela mnie od poznania mojego dziecka. To normalne????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 11:32

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, u nas w koncu bylo cc, mogłabyś zmienić na 1 stronie? Odezwe się już z domu bo z tel trudno mi się pisze. Póki co u nas ok, po cięciu jest trudno, ale da się wytrzymać. Mały zdrowy. Czekam na domek jak na zbawienie. Gratuluje nowym mamom, nadrobie z domu.

magda sz, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka mi mówili żeby stawić się między 10-12 bo wcześniej mają jakieś zabiegi czy coś. Może przydzwoń na IP i się dopytaj jak u Ciebie.

Agatka już poprawiam :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Griszanka mi mówili żeby stawić się między 10-12 bo wcześniej mają jakieś zabiegi czy coś. Może przydzwoń na IP i się dopytaj jak u Ciebie.

Agatka już poprawiam :)
    U nas tez w tych h.

tb73i09k881y3sjt.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez problemy z kupka sa. Malutka pila przez dwa tyg bebilon na zaparcia, dostawala delicol i problem jest nadal robi bobki i bardzo krzyczy przy tym :-( czasem trwa to trzy godz i konczy sie czopkiem viburcol. Dzis zaczelismy podawac nan pro i bedziemy obserwowac. W szpitalu powiedzieli ze to upaly maja duzy wplyw...

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

Czy to jest normalne, ze moje dziecko ma 3 dobe a tylko 2 razy zaplakalo? Jestem w szoku jaki jest grzeczny. Tylko nie wiem po kim?:p
    Oby tak mu zostało :) mój pierwsze trzy szpitalne nocki też aniołek, a później już tak kolorowo nie było i nie jest :/ tylko, że u nas też z tego powodu, że mały po antybiotykach ma wyjałowione jelitka i walczymy z tym

rybka1988, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Iwo odpukac zero problemow, no ale ma poltora tygodnia.

psioszka11, zabka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Ofka wielkie dzieki :) W takich godzinach sie wybiore...
    No wlasnie probowalam sie dodzwonic na IP, ale tam to chyba celowo telefonow nie odbieraja, dzwonilam tam wczoraj i dzsiaj kilka razy.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej temat chrzcin udalo nam sie zalatwic, a bylo z tym nie malo problemow. Poczatkowo chcielismy chrzcic Julke 13.09, ale szanowna tesciowa nie ma zamiaru wracac, ze wsi do domu do konca wrzesnia. Jak dla mnie moze tam zostac na zawsze, ale jest mi bardzo przykro, ze jest to jej pierwsza wnuczka i nawet nie pofatygowala sie przyjechac do wnuczki. Fakt rozumiem, ze to 200 km, ale na umowione wizyty do lekarza co roku potrafi wrocic nawet na 1 dzien. No coz jej sprawa, Julka kazdego dnia sie zmienia i wyglada inaczej jak jej tego nie zal, jej wybor. Dobrze, ze przynajmniej moi rodzice spelniaja sie w roli dziadkow ;) Moja mama miala juz nawet z Julka dwa dyzury, a my bylismy na zakupach :)
    W kazdym razie temat chrzcin mamy zalatwiony, beda 11 pazdziernika, wczoraj zaplacilismy zaliczke w restauracji a dzis zamowilismy zaproszenia.

No i najwiekszy sukces MAMY KUPE!! a nawet 2 bo jak tylko zdjelam pampersa i zaczelam calowac brzuszek to poszla druga :D

magda sz, 0na88, Laura, Ewa123, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż w końcu wyeksmitował pająka giganta z balkonu, zrzucił go do sąsiada ćpuna na balkon niżej. Ale mina męża na widok tego czegoś bezcenne, myślał że pewnie małego korsarzyka się boje a jak zobaczył to podskoczył- "no takiego to jeszcze nie widziałem...". Zrobiłam zdjęcie ale nie będę Was straszyć :)

Dziś jedziemy po chemię do domu to przy okazji kupi się to coś pająki...

Pati Belgia, Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dzisiaj v sklepy pozamykane święto jest tylko monopolowe otwarte :-)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie z patologii ciaxy. Na IP pod ktg marne skurcze, a js czulam co 10min mega bol krzyża.... Po badaniu rozwarcie na 2cm,odeszlo mi duuxo sluzu z nitjami krwi. Klara wazy 3400,te bóle krzyza to wkrecane sie Klary główką w kanal i ucisk na moje nerwy. Ale na ktg juz na oddzisle dwa te bole zapisaly sie jako skurcze 70.lekarz stwierdzil iz mimo ze mam blisko do domu, zostawi mnie na oddziale, bo to druga ciąża i juz wieczorem może sie rozkręcić. Powiedział że juz raczej w dwupaku od nich nie wyjdę.
    Zatem zostałam i chodzę po korytarzu. Niech sie dzieje. Choc jak ten krzyz łapie to aż ściany sie trzymam.

lys, magda sz, niecierpliwa, Laura, Pati Belgia, Maniuś, Ewa123, mamasia, 0na88, witaminkab, kasiuleek, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Melduje sie z patologii ciaxy. Na IP pod ktg marne skurcze, a js czulam co 10min mega bol krzyża.... Po badaniu rozwarcie na 2cm,odeszlo mi duuxo sluzu z nitjami krwi. Klara wazy 3400,te bóle krzyza to wkrecane sie Klary główką w kanal i ucisk na moje nerwy. Ale na ktg juz na oddzisle dwa te bole zapisaly sie jako skurcze 70.lekarz stwierdzil iz mimo ze mam blisko do domu, zostawi mnie na oddziale, bo to druga ciąża i juz wieczorem może sie rozkręcić. Powiedział że juz raczej w dwupaku od nich nie wyjdę.
    Zatem zostałam i chodzę po korytarzu. Niech sie dzieje. Choc jak ten krzyz łapie to aż ściany sie trzymam.
    Żabka trzymam kciuki żeby się rozkręciło! Kto wie może już dziś bedziesz tulic Klare :)
    Jak mnie przyjęli o 8 do szpitala miałam 1 cm rozwarcia, później na badaniu o 13 nadal jeden centymetr.. O 19 lekarz zrobił masaż szyjki, wody odeszły i poszło :)

zabka11, niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym zeby szybko poszlo, bo to chodzenie i odliczanie od bólu do bólu jest okropne. Martwi mnue tylko to ze te skurcze tak bolą, a się na ktg nie zapisują....

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 1914 1915 1916 1917 1918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ